Slovenija

Kriminalistka, ki je skrila morilca, ostala brez službe

Ljubljana, 27. 08. 2011 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriminalistka Maja Tanasić, h kateri naj bi se sprva zatekel domnevni ropar pošte v Kresnicah, ki naj bi tudi umoril tamkajšnjo uslužbenko, je avgusta dobila sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja.

Ropar in morilec naj bi se zatekel k svojemu nekdanjemu dekletu.
Ropar in morilec naj bi se zatekel k svojemu nekdanjemu dekletu. FOTO: Blaž Garbajs

Domnevni ropar in morilec Blaž Ereiz, ki naj bi med ropom pošte v Kresnicah umoril 52-letno poštno uslužbenko, naj bi se po tem dejanju zatekel k svojemu nekdanjemu dekletu Maji Tanasić, zaposleni na PU Ljubljana. Neuradno smo izvedeli, da naj bi Tanasićeva dobila izredno odpoved, saj takrat Ereiza ni nemudoma prijavila. Policijo naj bi o tem obvestila šele dan kasneje in dejanje celo skušala prikriti.

Policija je kasneje sporočila, da je bila ena oseba s policijskimi pooblastili po dogodku v stiku s storilcem kaznivega dejanja. Neuradno naj bi Ereiz pri kriminalistki poiskal zatočišče takoj po umoru. V stanovanju naj bi se umil, Tanasičeva pa policije o tem takrat ni obvestila, pač pa naj bi svojega nadrejenega poklicala šele dan za tem in mu v solzah priznala. "Ko je ugotovila, da gre za storilca kaznivega dejanja, je policiji posredovala konkretne podatke o tem, kje bi se lahko nahajal in kjer je bil potem tudi prijet,“ je v začetku preteklega meseca povedal predstavnik PU Ljubljana.

Ko smo informacijo preverjali na PU Ljubljana, so nam policisti sporočili, da zaradi ''spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov'' ne morejo govoriti o konkretnih imenih. Vse, kar lahko povedo, je, da je bil ''osebi s policijskimi pooblastili avgusta 2011 izročen sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja''.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (108)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majda9
31. 08. 2011 18.16
TANASIĆ MAJA NI NIKOLI SKRIVALA......TANASIĆ MAJA NI NIKOLI LAGALA...TANASIĆ MAJA NI NIKOLI PA RES NIKOLI NIČ ZAGREŠILA.HALO PA KAJ TI MISLIŠ DA LAHKO CEL SVET VRTIŠ OKROG PRSTA?DA TI BOMO VSE VERJELI KAJ NAPIŠEŠ IN KAJ GOVORIŠ?NO JA TI ŽE VEŠ KAJ DELAŠ DO SEDAJ SI SE VEDNO IZMAZALA.RES PA IMAMO NAPAČNE INFORMACIJE DA SI OSTALA BREZ SLUŽBE NISO KRIVE KRESNICE TO JE BILA LE PIKA NA I ZA VSE NEPRAVILNOSTI KI SI JIH ZAGREŠILA NA DELOVNEM MESTU KAO KRIMINALISTKE.TEŽKO JE DANES OSTATI BREZ DELA KER SI MISLILA DA SI NEDOTAKLJIVA KLJUB VSEMU NAM NI VSEENO DA JE DO TEGA PRIŠLO.VSA RESNICA PRIDE KAD TAD NA DAN OZ.KAR SI SEJALA TO BOŠ POŽELA!
bigybrother
30. 08. 2011 14.51
+1
TANASIĆ MAJA - KRIMINALISTKA NIKOLI NI SKRIVALA MORILCA IN NIKOLI NI BILA MED NJIMA LJUBEZENSKA VEZ!!!!!!!!!! MORILEC JE IMEL DEKLE, PEVKO DIJANO BOLIĆ. TANASIĆ MAJI NI BIL IZDAN SKLEP ZARADI KRŠITVE, KATERO BLATIJO PO MEDIJIH, ZATO POLICIJA LAŽE, KAR POČNE VSESKOZI. TAKO KOT LAŽE POLICIJA, TAKO LAŽE GENERALNI DIREKTOR, KI JE ŽE PRED LETI SKRIVAL KRIMINALISTE, KATERI SO KRŠILI DELOVNO RAZMERJE IN HUJŠA KAZNIVA DEJANJA. TANASIĆ MAJA NI KRŠILA NIČESAR, LE POLICIJI JE STOPILA NA PRSTE, ZA KATERE SE VE DA SO HUJE KRŠILI ZAKONE. SEDAJ JIH JE PA STRAH. V KRESNICAH SI KRAJ ZLOČINA NI OGLEDALA, NA KRAJ JE BILA POKLICANA S STRANI SVOJEGA NADREJENEGA (R.P.), ZATO IMATE VSI NAPAČNE INFORMACIJE :)))))))))) TUDI MEDIJI :))
Travar
29. 08. 2011 14.29
Če imaš brata sodnika, sam pa zasedaš stolček pravsodnega in notranjega misnistra si lahko tvoji prijatelji privoščijo karkoli. Ta drhal ne spoštujezakonov... spoštuje pa "pravno državo".
Jožajoža
29. 08. 2011 12.25
če imaš v družini zaposlenega policaja, lahko vaša družina počne kar ji je volja. člani takšne družine ne poznajo kazni.
Travar
29. 08. 2011 12.17
Kaj mešamo? Saj nihče ničesar ne meša... Podn je podn kakorkoli ga obrneš.
Valentina Plevnik Medja
29. 08. 2011 12.08
ma ste mal butast kaj mesate prometno policijo in kriminaliste skup.jezite se nad kaznimi ki jih dobite na cesti.brez veze vas ze niso ustavili in napisali kazen.pa stoj ti 9 ur na cesti pri 35 stopinjah in delaj lol pehta
Erin Straus
29. 08. 2011 11.57
Tako da ja... "zmagovalka" zagotovo ne bo prava, saj pošteni ljudje zakokirane prasice, ki jo nabijajo psi ne smatramo za zmagovalko. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAAAAAAA... SOLZE!
Erin Straus
29. 08. 2011 11.55
narediš 3letko v tacnu, potem pa zaslužiš pošteni denar!!! ma kaki pošteni denar le, kradete na veliko! naš sosed je policaj , vozi pa novega vw tuarega , na keš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
Travar
29. 08. 2011 11.41
Tole je napisal naš minister za mafijo... pardon pravosodje. "Vsi državni organi, ki svoje odločitve opirajo na pravo, so vezani na pravo. Nekaj povsem normalnega je, da stranke v sporu različno razumejo pravo in da ga tisti, ki odločajo, različno razlagajo in uporabljajo. Zato so demokratične pravne države uveljavile pravilo, da so sodišča tista, ki dokončno povedo, kaj pravi pravo in kaj je prav. Ta presoja je neodvisna in nepristranska, zato se nikomur ni treba bati, da na podlagi tožbe Katarine Kresal ne bo uporabljeno pravo pravo. Razen, če koga skrbi, da bomo zaradi tega na koncu dobili nepravo zmagovalko." Dragi gospod minister... Kresnica je že zmagovalka, saj si je nagrebla denar v svoj in tvoj lakomni žep na račun davkoplačevalcev... poraženci smo pa vsi pošteni ljudje. Tako da ja... "zmagovalka" zagotovo ne bo prava, saj pošteni ljudje zakokirane prasice, ki jo nabijajo psi ne smatramo za zmagovalko.
pehtaa
29. 08. 2011 11.31
LOL pa saj POLICAJ je NAJVECJI KRIMINaLC sam poglejte ko denarja nam vdnevno na cesti pokradejo zame je to kraja ne pa kazen .
Travar
29. 08. 2011 11.28
Če si pošten državljan se lahko policiajev samo bojiš... Če si kriminalec, ki je ravnokar oropal pošto in ubil človeka, pa se pri policajih stuširaš in preoblečeš. Pol greš pa še do Gorška se zmenit kako bo popucal dokaze in opravil preiskavo "brez napak".
Erin Straus
29. 08. 2011 11.25
morali bi nemudoma odpustiti še dodatnih 3000 policajev, da se konča policijska korupcijska saga pri nas!!!!!!
ivoandric
29. 08. 2011 11.10
Ne verjamem, da je policistka nedolžna, ker pri nas je največja mafia ravno policija
Travar
29. 08. 2011 09.59
Policija je navadno leglo neumnih kriminalcev, ki so dobri samo za pobiranje cestnih prekrškov in pomaganje lopovom in ostali drhali. To je en primer. Drugi je preiskava Baričevičeve "nesreče", kjer se je sedaj ugotovilo, da kriminalisti niso zavarovali ključnih dokazov - le zakaj? Kdaj bodo zaslišali svojo bivšo šefico Kresničko v zvezi z NPU? Policija je institucija, ki ji državljan lahko zaupa.
Travar
29. 08. 2011 09.41
Kdaj bo Goršek odstopil? Njegove botre ni več, čas je da še on pobere šila in kopita in gre drugam delat škodo.
MDCCLXXVI
29. 08. 2011 09.20
Dejansko se ogromno oseb s policijskimi pooblastili druži s kriminalci in kršijo vse mogoče zakone, kar med drugim tudi kaže stanje naše
Komentiranje prepovedano
29. 08. 2011 08.46
...se pravi, da ni vedela, da je kriminalec, ko se je v preteklosti še družila z njim???? Ne me basat. Kakšne prijatelje imajo torej policisti? Bi ga prijavila, če ji ne bi mogli dokazati, da je bil pri njej? Da, ne? Odpoved je pravilna. Naj izbira prijatelje malce bolj pazljivo. Ne plačujem davkov zato, da bi policisti imeli kriminalce za prijatelje.
Borut Pahor 1
29. 08. 2011 08.35
kriminalistka k se druž z kriminalci lih ta prav ime
Izbrisani8
29. 08. 2011 08.26
To se v pravnih državah smatra kot "aiding and abetting a criminal" ter se preganja!
povemvsem
28. 08. 2011 22.25
Saj bi bilo neumno verjeti,da je prišel na vrata in ko mu je odprla,da bi rekel:"Jaz sem pa poštrko ubil,skrij me".