Slovenija

Kriminalisti brskajo po dokumentaciji o gradnji centra v Puščavi, kjer je nekoč stala vojašnica

Šentrupert, 01. 08. 2016 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šentrupertskega župana Goleta sumijo navzkrižja interesov pri gradnji lesno-predelovalnega centa Puščava. Po četrtkovih hišnih preiskavah, med katerimi so se kriminalisti mudili tudi v prostorih občine, na občini pojasnjujejo, da so kriminalistom predali vso dokumentacijo, ki se nanaša na gradnjo tega centra, tudi o prenosu zemljišča z vojske na občino.

V četrtek so policisti in kriminalisti PU Novo mesto izvedli hišne preiskave na desetih naslovih na območju PU Novo mesto. Med drugim so obiskali tudi občino Šentrupert, kjer so zasegli dokumentacijo, ki se navezuje na izgradnjo lesno-predelovalnega centra v Puščavi. Gradnja slednjega se sicer še ni začela, center pa bi moral stati vsaj že dve leti na območju nekdanje vojašnice. Razpis za evropska sredstva, na katerega bi ta večmilijonski projekt prijavili, namreč sploh še ni bil objavljen. 

Zemljišče nekdanje vojašnice, kjer bi že vsaj dve leti moral stati nov lesno-predelovalni obrat v Puščavi.
Zemljišče nekdanje vojašnice, kjer bi že vsaj dve leti moral stati nov lesno-predelovalni obrat v Puščavi. FOTO: Kanal A

V četrtek je bilo med hišnimi preiskavami na terenu 30 policistov in kriminalistov, med preiskavami pa nikogar niso pridržali. So pa s PU Novo mesto sporočili, da so njihove aktivnosti usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo Evropskih skupnosti, zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Župan Rupert Gole.
Župan Rupert Gole. FOTO: Kanal A

Na občini so bili v četrtek sicer zelo skopi v izjavi medijem, zato so pa nekaj več podrobnosti pojasnili v današnji izjavi, v kateri so zapisali, da je preiskava potekala med 10. in 14. uro v prostorih občine Šentrupert, v postopku pa je bil preiskovalec župan Rupert Gole. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so bili v preiskavi poleg preiskovalcev in prič navzoči tudi zaposleni na občinski upravi, ki so sodelovali pri pregledu in predaji zahtevane dokumentacije. Preiskovalci so odvzeli dokumentacijo, ki se nanaša na prenos zemljišč ministrstva za obrambo na šentrupertsko občino z namenom, da se na tem zemljišču zgradi lesno-predelovalni center. Prav tako je bila zasežena dokumentacija, ki je vezana na planiranje izgradnje lesno-predelovalnega centra in dokumentacija vezana na podelitev stavbne pravice za izgradnjo tega centra, ki je bila podeljena podjetju Ahouse.

Na občini zagotavljajo, da bodo po potrebi še naprej sodelovali s PU Novo mesto, če bodo seveda zahtevani dodatni podatki ali pojasnila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Skalinada
01. 08. 2016 15.32
+1
Kaj je bil zdaj Gole: preiskovalec ali preiskovanec?
felix59 drugič
01. 08. 2016 14.43
+2
Ja to je pa tam , kjer bi moral v bližini biti še vedno zaprt gospod Ivan Janez Janša. Kdo ve , če nima tudi pri tem projektu kaj vmes prste, ja denar se je tam obračal po čudnih poteh.
Alan Bokši?
01. 08. 2016 16.09
-3