Slovenija

'Kresalova ni moteča zaradi bulmastifov'

Slovenska Bistrica, 25. 04. 2010 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po oceni nekdanjega predsednika Milana Kučana je predsednica LDS in ministrica Katarina Kresal moteča zaradi izbrisanih. Meni, da si prizadeva razrešiti sramoto, ki jo ima Slovenija na duši.

Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je prepričan, da so za interpelacijo notranje ministrice Katarine Kresal kriva njena prizadevanja za rešitev vprašanja izbrisanih. Sporazum o arbitraži o meji s Hrvaško pa je po njegovem mnenju v tem trenutku najboljša rešitev.

Milan Kučan
Milan Kučan FOTO: POP TV

"Ministrica Kresalova ni moteča niti zaradi bulmastifov niti zaradi najema stavbe za Nacionalni preiskovalni urad," je v današnji izjavi za novinarje ob zaključku Šarhovega pohoda pri Treh kraljih na Pohorju dejal Kučan.

"Ona je moteča predvsem zaradi svojega stališča do reševanja problema izbrisanih in aktivnosti, ki jih vodi, da bi se ta sramota, ki jo ima Slovenija na svoji duši, čim prej rešila, in moti jih zato, ker je začela zapirati kanale, preko katerih so informacije iz policije odtekale v politiko in preko katerih je politika imela vpliv na delo policije," je menil.

Kot je znano, so 2. februarja letos psi napadli in ubili svojega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča. V javnosti se je v naslednjih tednih špekuliralo o kršitvah pristojnih organov, ki so pse vrnili lastniku, povezavah pokojnega Baričeviča s politično elito, pa tudi o domnevah o spolnem nasilju nad živalmi.

Kučan: Najboljša rešitev v tem trenutku

Nekdanji predsednik je ob tem komentiral tudi arbitražni sporazum o meji s Hrvaško. Kot je dejal, je to najboljša rešitev v tem trenutku. "To je sporazum o poti, kako priti do rešitve," je pojasnil in poudaril, da ta sporazum ne določa meje.

Katarina Kresal v državnem zboru
Katarina Kresal v državnem zboru FOTO: Dz-rs.si

"Če se že slovenska politika ni bila sposobna s Hrvati dvostransko dogovoriti o meji, je bil skrajni čas, da se je reševanje tega spora preneslo s politične v pravno sfero," je pojasnil. "Seveda pa je odvisno od nas in naše argumentacije, kako bomo v arbitraži nastopali," je še dejal.

Odbor za zunanjo politiko je 14. aprila z glasovi koalicije z deset proti sedem podprl zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško in DZ predlagal, naj zakon podpre.

Pozneje se je pojavila tudi zahteva po naknadnem zakonodajnem referendumu, pisno zahtevo za razpis naknadnega referenduma s podporo vseh poslanskih skupin pa bodo poslanci sedaj vložili že v ponedeljek. Takrat bo tudi potekel sedemdnevni rok po ratifikaciji arbitražnega sporazuma v DZ, v katerem mora biti zahteva vložena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (227)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

la-cucaracha
21. 06. 2010 21.39
Ej Milek a delnice že rastejo ????? Če ne potem bodi tiho ker si dva dni pred volitvami debelo lagal.
Tehnokrat
26. 04. 2010 20.21
Administratorji brišejo komentarje...
zahod.west
26. 04. 2010 17.08
slovenija je še EDINA EU država, ki ima na vseh vodilnih mestih še vedno samo stare komuniste
bema1201
26. 04. 2010 16.12
Škoda , ker ga ni bilo na Oražmovi ulici tisti večer.
Toomii
26. 04. 2010 15.04
Ta Kučan bi se pa lahko zdaj umaknu iz politike. Ima še zmer moč-dol s kumunizmom
nikajana
26. 04. 2010 13.31
Vlado smo volili mi sami, seveda na osnovi njihovih predvolilnih programov, njihovih obljub. Počasi bomo lahko to ponovili.....še sreča, da na dan prihajao razne afere, tako, da lažje spoznavamo našo vlado.........Bo v drugo lažje...:)..... Ljudje smo nezadovoljni, ker komaj preživimo z plačo, ostajamo brez služb, imamo res minimalno plačo....za vzgled bi si lahko vzeli druge države EU.....:).... Na drugo strani je pa "razsipništvo" naše vlade....Ne vem zakaj vlada ni sama kupila stavbo NPU in plačevala zanj leasing, saj bi obrok bil manjši , kot pa ga plačuje Pogačarju. Pa še lastnica bi postala , čez 20 let, in ne bi bilo več najemnine..... Očitno je res vse povezano in da ljudje, ki imajo več kot dovolj hočejo še več....in zakaj ne, če se pri nas vse dopušča..... Koliko je že bilo ovadb......epiloga ne bo nikoli...in zakaj ne....zato ker država dopušča...več ukradi, nič ti ne bo..... Obratno pa lovijo male lopove in jih obsodijo že v kratkem času..... res žalostno.... Če bi bilo pri nas vse, kot bi moralo biti, plače, ki zadovoljujejo preživetje, manjša brezposlenost, preganjanje tajkunov....je meni vseeno kje Kresalka kupuje, kje se vozi.....
bolimepatak
26. 04. 2010 13.05
Pa še "cvetka" s strani bivšega predsednika. Ali je to demenca, senilnost ali pa enostavno ne morejo" tardeči" brez takšnih in podobnih s.inj... ......
predator21
26. 04. 2010 12.38
laufer....hahaha....mas svinjsko gripo?
-gorenjka-
26. 04. 2010 12.22
.....če bi se gdč.KK tako amatersko ne zapletala v razne prigode in nezgode,ki so zaradi nepojasnjenih dejstev dobile prizvok afer...,če bi se trudila tako zagreto,kot je to počela v primeru izbrisanih,javnosti brezkompromisno pojasniti in odgovoriti na direktno zastavljena in nikoli odgovorjena vprašanja...,če ne bi z določenimi posli v javnosti in tudi v sami politiki dvomov še povečala...,če,če,če.......bi zaradi svoje pojave,inteligence in še česa postala kraljica ljudskih src.... imela bi vse možnosti,da bi se v prihodnosti zavihtela na najvišji položaj v državi....tako pa.....ja ,ubogi kužki so krivi za vse....
DEDI06
26. 04. 2010 10.37
Seveda jo zagovarja,saj sta jo z Jankovičem forsirala na volitvah in sta odgovorna za kaos v državi.!!
laufer
26. 04. 2010 10.08
Se strinjam. Kresalova je poštena in zato se jo Janša boji!
Xit
26. 04. 2010 09.34
Dan D: Napad bulmastifov. Dan D ob 20h: Odvetnik v Barsosu. Dan D 1: Odvetnik ministrica na smučanju. NENAPOVEDAN DOPUST! Dan D n: hahahahahahahahah. Kdo bo to verjel? Prav tako izjave policaja: Najprej: En pes je bil ustreljen, druga dva sta bila uspavana. Potem: Vsi trije so bili ustreljeni in nato še uspavani:-))) Rezultat: buahahahaaaaaaaaaaaaaa. Kaki šaljivci! Pol se pa še bivši predsednik oglaša. (GoTo Rezultat) Srečen sem, da mi je všeč črn humor. Smeh je pol zdravja in nesposobni politiki vsaj zadnjih 10 let dobr skrbijo za to polovico.
preblysk
26. 04. 2010 09.24
Demanti Klikni na Ludvik Čanžek pa ti bo jasno s kom imaš opravka
botjabotja
26. 04. 2010 09.09
V primeru, da bi KK našli na "kraju zločina" pa bi rekla, da je prišla pse nahranit. Pa kaj si vi mislite, da špekulirate...
vetrolov
26. 04. 2010 08.57
o kuči, ta izjava bo pa " BOB LETA " !
Tone Strahan
26. 04. 2010 08.56
libero 1 Ravno zaradi takih umsko prikrajšanih in z opranimi možgani kot si ti je ta vlada sedaj na oblasti. Obsojaš in obtožuješ JJ in njeno vlado, ki je delala pošteno strokovno in za slovenski narod in še zelo uspešno vladala celi Evropi in to več kot 500 milijonom Evropejec,ti in livičarji obsojate JJ, kaj da je vse pokradel, nič ni pokradel, kjer je to materjalno dokazano. Samo ti preveč spremljaš mafijo ki krade in usmerja take ljudi, kot si ti, da drugi kradejo, oni ne, dokazi so na vidiku in vsaki dan prihajajo novi, ti obtožuješ druge.Za uničenje Slovenije boš tudi ti odgovoren, ki podpiraš to sedanjo vlado in mafijo, ki je v njej. Ne morem si misliti da Turek in Kučan podpirata mafijo, korupcijo in kazniva dejanja, ki jih izvajajo njeni učenci, levičarji, ki trenutno slovenijo pogrezajo v greznico, ki ni povratka.
chichina
26. 04. 2010 08.13
Kaj ko bi užival v svoji sigurno svinjsko visoki pokojnini in bil tiho?
sebo-x
26. 04. 2010 08.03
...če ne že prej ...
sebo-x
26. 04. 2010 08.01
Kučan, Turk ali Jankovič se ravno oglašajo takrat, ko je javno mnenje o trenutni oz. njihovi vladajoči koaliciji porazno, skoraj nihče jim več ne verjame, še vedno se ne zavedajo, da je leva opcija izgubila še tisto malega zaupanja, ki ga je sploh še imela. Njihova zagovarjanja pa so le lajanje v polno luno, učinka ni več nobenega, samo še večjo sramoto si delajo in tu se lepo vidi, da če si pripadnik ali simpatizer prave stranke, lahko delaš, kar te je volja, skoraj brez posledic, glede posledic pa upam, da se bodo njeni rezultati najkasneje pokazali na naslednjih volitvah...
29350
26. 04. 2010 07.21
Spostovani g. Kucan. Za mene, ki placujem davke in komaj prezivim mesec, je g. Kresalove moteca predvsem zaradi pogodbe, ki bo obogatila nekaj ljudi, da njim njihovim otrokom in vnukom ne bo treba delati ampak se bodo za nas denar soncili na Havajih. Druga stvar je afera bulmasitfi, ki je ogabna kako se iskoriscajo v nasi drzavi veze in poznansrva sele tretje so izbrisani. Ne vem kje je vasa morala, da odobravate korupcijo ali se je tako delalo tudi v vasi vladi pa je to za vas normalno.