Slovenija

Kresalova in Pahor: Mamil ne jemljeva

Ljubljana, 09. 12. 2010 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"No, pa postavimo nove standarde v politiki. Danes zjutraj sem opravila testiranje glede prisotnosti mamil in psihoaktivnih zdravil,“ je sporočila notranja ministrica Kresalova. Zdaj ima dokaz, da mamil ne uživa.

Ministrica Katarina Kresal je zaradi govoric o zlorabi mamil šla na testiranje ...
Ministrica Katarina Kresal je zaradi govoric o zlorabi mamil šla na testiranje ... FOTO: Miro Majcen

"No, pa postavimo nove standarde v politiki. Danes zjutraj sem opravila testiranje glede prisotnosti mamil in psihoaktivnih zdravil na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Izvid testiranja, iz katerega izhaja, da mamil ne uživam, objavljam v spodnjem dokumentu," je na spletni strani LDS napisala notranja ministrica Katarina Kresal.

Za to se je odločila, ker se v javnosti širijo informacije, da naj bi imela težave z mamili in da naj bi jo zaradi tega tudi sprejeli v ljubljanski klinični center. To je sicer zanikala že včeraj, ob tem pa objavila tudi potrdilo iz UKC, da v zadnjih desetih letih ni bila nikoli sprejeta na nobeno od njihovih klinik oziroma enot. Dvakrat je bila sicer ambulanto pregledana, vendar ne zaradi težav z mamili, pač pa zaradi izpaha rame leta 2002 in pregleda oči leta 2009. Oba dokumenta objavljamo.

... premier Borut Pahor pa bi bil to pripravljen narediti, a se sprašuje, kje so meje zasebnosti.
... premier Borut Pahor pa bi bil to pripravljen narediti, a se sprašuje, kje so meje zasebnosti. FOTO: Reuters

Podobne govorice so začele krožiti tudi o premierju Borutu Pahorju, ki je na vprašanje, ali uživa pomirjevala ali poživila, odgovoril po seji vlade. "Nikoli nisem, ne jemljem in tudi ne nameravam jemati nobenih prepovedanih substanc," je zatrdil. Povedal je, da bi bil pripravljen tudi na testiranje, a se je obenem vprašal, kje so meje zasebnosti in koliko testov bi mogel opraviti, da bi zadostil radovednosti javnosti.

Toksikološko poročilo Katarine Kresal
Potrdilo UKC Ljubljana o Katarini Kresal

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (851)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiseli
10. 03. 2011 20.35
v vsakem primeru se vedeta kakor da nista iz tega sveta
jakac8
14. 12. 2010 02.49
Kako meni z veseljem vse brišejo...pa samo mišljenje povem...ne preklinjam, perverzno ne govorim, pišem domneve, ugibanja in bes, ki krožijo med ljudmi in katere imam po zakonu pravico govorit. Kakšno pravico imate zatirat svobodo govora potem na 24ur?? Vem, moti vas, da čez vaše ''šefe tarnam'' ...vas resnica boli, saj vem.. Kmalu bo prišel čas, ko se bo lahko vsak sam odločil katere medije-pakete bo gledal doma na tv, pa me zanima kako se boste takrat sluzasto prilizovali nam poštenim ljudem... Na moji tv ste čedalje manj prisotni in še manj boste...pa verjemte, tudi večina, ki jih poznam ima slabo mišljenje o pop tv ravno zaradi tega..Vsaka rit pride enkrat na svoj .. 1) Kar se pa tiče potrdil, je pa ravno tako, kot bi mi kaki brajdič rekel, da je pošten. Če so lagali in mutili pri bulmastifih takrat, pol lahko tudi sedaj. Če morajo po naročilu firm zdravniki pri komisiji pisat kake izvide kakor ''šefom'' odgovarja, pol lahko v tem primeru še toliko bolj zdravniki napišejo tisto kar ''šef in šefinja'' ukažeta, zato se večina nas na te papirje lahko samo polula...Verjemite, naši politiki nas bodo totalno zafurali, ker to kar zadnje čase počno je totalni poden od politike. Vse skorumpirano in vse totalno pokvarjeno...celo poptv imajo v oblasti, pol pa verjemi še komu, če moreš. 2) Hm, zanimivo, če jaz besedo ''spolni odnos'' napišem, to ni primerno za na 24ur, ko pa sami pišejo besedo s črko s na začetku, al pa kažejo goloto al pa kak BB s kletvicami je pa to primerno tudi za otroke ki gledajo, .. politika itak malih ne zanima, tako da tega ne berejo... Pol pa ne reč, da je sam poptv pokvarjen kot sama politika...no, saj ni čudno, če jim diktira politika za velike solde....druge razlage si človek ne more najti za to početje. Če bi čez Janšata šimfal sigurno nebi tako brisali...Nič bat, tudi čez Janšata imam za šimfat, a sedaj govorimo o Kresalki in Pahorčku. ...
goyzer
13. 12. 2010 16.27
+1
Lepo, da v krvi oz. vodi ministrice ni bilo prisotnih nobenih nedovoljenih substanc, AMPAK za resnično verodostojen dokaz bi veljala preiskava las, iz katere bi lahko preverili prisotnost za daljše obdobje, saj je menda splošno znano, da se substance iz telesa ob nerednem uživanju drog hitro izločijo. Tako da Ga. Kresal, dajte poslat v forenzični laboratorij še kak lasek, da bomo volilci in volilke dobili realne rezultate.
Milan Hišan
13. 12. 2010 12.21
Tega pa nes ne razumem, da jih nekateri zagovarjajo, češ to je njihova zasebna stvar. Prosim lepo! Ti "ljudje" imajo v rokah Slovenijo, ki je od nas vseh !!!!!
CKKPJ_Milko
13. 12. 2010 12.19
Kot bumerang se vrača tista..... Če mački stopiš na rep zacvili.......
dinar
13. 12. 2010 11.41
Testi lahko zaznajo posamezno ali več psihoaktivnih snovi hkrati. Slednji pridejo predvsem v poštev, ko ne poznamo značilnih znamenj zlorabe določenih drog in ko obstaja verjetnost uživanja različnih drog. K verodostojnosti testa bistveno prispeva čas odvzema vzorca, saj so droga ali njeni presnovki v urinu prisotni v različnem časovnem intervalu od zaužitja prepovedane substance. Na čas zadrževanja v telesu vpliva več dejavnikov, tudi dejstvo, ali gre za rednega ali občasnega uživalca droge. Predvsem je odvisno za katero drogo gre. V primeru psihoaktivnih snovi, ki se hitro presnovijo, uspemo njihovo prisotnost v urinu dokazati le nekaj ur od vnosa v telo. Primer je kokain. Prisotnost drog z dolgo razpolovno dobo, kot je kanabis, pa lahko v urinu dokažemo še čez več dni. Izkušnje kažejo, da starši velikokrat podcenijo možnost manipulacije z rezultati testiranja. Preiskovanci namreč poskušajo pogosto vplivati na rezultat testiranja. V ta namen si preskrbijo urin brez vsebnosti presnovkov psihično aktivnih snovi in ga oddajo namesto svojega. Splošna značilnost oddaje zamenjanega urina je majhna količina vzorca, ki ponavadi nima ustrezne temperature (hladen urin). Zato moramo biti pozorni na temperaturo urina, ki normalno znaša 32 do 37°C znotraj 4 minut. Pozorni smo tudi na količino oddanega urina, ki naj bo vsaj 75-100 ml. Manjše količine namreč zlahka podtaknejo iz stekleničk ali brizgalk, skritih v spodnjicah ali telesnih odprtinah. Še pogosteje poskušajo testirane osebe vplivati na rezultat testiranja tako, da razredčijo urin z dodajanjem vode v vzorec ali s predhodnim zaužitjem večjih količin tekočine. Tudi intenzivno izpiranje z vodo s pomočjo diuretikov ni neznanka. Znanih je več snovi, ki naj bi ob zaužitju prekrila dokaze jemanja droge v uroanalizi. Zadnja leta se na medmrežju pojavlja vse več ponudnikov komercialnih izdelkov, ki naj bi ob zaužitju povsem prekrila sledove presnovkov psihoaktivnih snovi. Paziti je potrebno, da preiskovanec v svoj urinski vzorec ne doda kemične reaktivne substance, ki lahko vpliva na potek testiranja.
jojo111
13. 12. 2010 11.35
sem proti njima,kar se tiče njune politike je za en drek,vse drugo pa je njuna osebna stvar,dokler ne kršita zakona in njima to ni dokazano,vsak ima pravico do svoje zasebnosti,eni pač sedite doma čakate na socijalno pomoč znjo plačujete internet in pišete kozlarije.
grmstrm
13. 12. 2010 11.23
Res ne vem kdaj bojo ljudje mal preverl predn kej povejo al pa napišejo. Tolk različnih pameti na kupu. Pa vsak po svoje. Točno tako je stanje pri nas. JE PA DEJSTVO IN 100% PREVERJENO, DA VELIKO PARLAMENTARCEV UŽIVA "BELI PRAŠEK", KI PA NI VEDNO TO KAR KUPIJO :) COCA"COLA" Gospod Vlačič bi to najbolje vedel :)
pikador
13. 12. 2010 11.13
saj sploh ni važen a kej jemle al ne. Poglejte slikco zgoraj, zgleda zlo zadeta
goso
13. 12. 2010 10.39
Ta telesni ma posebno nalogo, de pazi, de ji kdo na skrivaj ne odstriže kak las in ga......enako šef vvlade.
maestrol
13. 12. 2010 09.56
Pa kaj če bi se, sej smo tud ostali usak petek nabiti...pa kakšn špinel potegnemo tudi...jst moram, ker mam tok grdo babo... Enako iz zanesljivih virov vem, se tudi Janezova Urška zadeva, ker če bi se ne, bi jo bilo ponoči pošteno strah poleg grdega Janezka...in kaj če se ? Njena stvar!
resslovenka
13. 12. 2010 09.26
Novi standardi v politiki? Joj, ne podcenjevat državljanov! Volk dlako menja, nravi nikoli!
nikinika
13. 12. 2010 09.10
kjer je dim, tam je ogenj....al kako že pravijo?
Buena Vita
13. 12. 2010 07.18
JAH,IN TA LASEK DEJMO ODNEST V AVSTRIJO NAŠIM LABORANTOM NI ZA VERJETI
Buena Vita
13. 12. 2010 07.18
JAH,TAKO JE REKLA KRESALOVA ZA PATRIO KJE JE DIM,TAM JE OGENJ SEDAJ KO GRE ZA NJO PA NI SAMO OGENJ,JE ŽE POGORIŠČE
BlameThaGame
13. 12. 2010 01.35
Še enkrat, kje je presveti Lasek z ministričine Ljubke glavice ,da vidimo za več mesecev ne samo za 3 dni nazaj ?
Piranez
13. 12. 2010 01.00
Glede na to, da bi se dalo skoraj stavit, da bo naslednje volitve (žal) dobil Janša - me prav zanima, koliko njegovih ministrov (če bo ekipa kaj podobna nekdanji) bi si upalo dat kri pa urin pregledat... Pri Mateju, Ruplu, predvsem pa Simonitiju bi mogoče našli kaj krvi v alkoholu...
Cukercek Sladki
13. 12. 2010 00.29
Tipično za nas Slovence pobrati vsako kost, ki nam jo vržejo. Človeka na sramotiini kamen pa naj prvi vrže kamen tisti, ki nima greha... ME ZANIMA KOLIKO KAMNOV BO PRILETELO
Public_enemy
12. 12. 2010 23.30
Katarina najboljša ste..oziroma tretji najboljši, bolši od vas sta samo gregor in borut. ampak ni važno, važno je da ste vsi trije rešili slovenijo iz brezna, roba prepada v katerega jo je pahnil nesposobni janez janša v samo 4 letih. res neizmerno sem srečen da nam vladate in da ste nas rešili gotove pogube.....vaš ponižni oboževalec p.s.: pa da vidmo če bo ta post objavljen...me res zanima
gripa6
12. 12. 2010 23.02
Zanima me, na katere stroške se testirajo osumljeni mamilaši. Da slučajno ne z davkoplačevalskim denarjem. Da se mamijo se jim vidi na mnogih simptomih in naj ne lažejo.