Slovenija

'Kot politik bi težko dokazoval svojo nedolžnost'

Ljubljana, 05. 04. 2011 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Karl Erjavec po oprostilni sodbi pričakuje, da ga ne bodo več "nadlegovali" z afero Patria, saj je, poudarja, spoštoval predpise, njegovo nedolžnost pa je ugotovilo tudi sodišče.

Erjavec in Gutman
Erjavec in Gutman FOTO: B.G.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da je bil postopek, v katerem so mu očitali nevestno delo, ves čas namenjen diskvalifikaciji njega in stranke DeSUS. Ponovil je, da je afera Patria politična afera, zadovoljen pa je, da se je odvil sodni postopek, saj bi sicer "kot politik težko dokazoval svojo nedolžnost".

Sodišče je po njegovih besedah ugotovilo, da je nedolžen, da pri zadevi Patria ni povzročil škode in da je spoštoval predpise, zato Erjavec sedaj pričakuje, da ga bodo prenehali obsojati in "nadlegovati s to afero".

Od koalicije je sicer pričakoval "mlačne odzive". "Obtožni predlog je bil namreč prvi korak za mojo eliminacijo, ta pa je služil zlasti temu, da bi me umaknili iz vlade," je dejal. Ko se je "ugotovilo, da je obtožni predlog premalo, se je šlo na poziv računskega sodišča". Tudi zgodba Patria je bila po prepričanju prvaka DeSUS ves čas namenjena njegovi diskvalifikaciji in diskvalifikaciji stranke DeSUS.

Zagotavlja, da njegovi odnosi s koalicijo sedaj ostajajo enaki. "Je pa res problem, da nas koalicija ne posluša kaj preveč," dodaja. Pri tem navaja tožbo vlade za ničnost pogodbe s Patrio, ki bo imela po njegovem mnenju katastrofalne učinke, pri čemer se sprašuje, kdo bo nosil odgovornost.

Predsednik Zares Gregor Golobič je pred tednom dni izrazil pričakovanje, da bo vlada ta teden sprejela sklep o tožbi za ničnost pogodbe. Erjavec ga poziva: "Če je Golobič res prepričan, da ta pogodba izpolnjuje vse pogoje, da bo nična, potem naj odgovarja s svojim osebnim premoženjem, ne pa, da se igramo z davkoplačevalskim denarjem."

Ministrom DeSUS je po njegovih besedah naročeno, da glasujejo proti odločitvi za to tožbo.

Erjavec je bil oster tudi do komentarja glede sodbe v časniku Delo, v katerem komentator piše, da je Erjavca rešila gospodarska kriza. Ker se mu zdi nerazumljivo, da se krizo povezuje z njegovo nedolžnostjo, od časopisne hiše Delo pričakuje opravičilo, sicer napoveduje tožbo.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiss_my_ass
06. 04. 2011 10.12
Tonček, zakaj pa nimaš v sestavu Tovšakove, Zidarja, Bavčarja?
Tonček Balonček
06. 04. 2011 10.10
Bodimo ponosni, d aje Slovenija edia država na svetu, kjer pri poslih z orožjem ni korupcije, klientelizma in kupovanja brez potreb. Pa naj gre za posle s Hrvaško, radarji, poljskimi bolnišnicami, gas maskami, oklepniki, haubicami itd. Tiste ograje okoli bivše kasarne na Topniški sploh ne štejem za posel! Skratka, pri nas je vedo vse transparentov, dokazov pa nikoli ni, arhivi so počiščeni, priče so pa ali izgubile spomin, ali pa so to neki bivši zaporniki, duševno bolni ljudje ali pa so še evdno v zaporih, celo v Avstraliji! Nekatere pa kar ugrabijo ali pa se sami (Grki v Celovcu, pojči major itd.). Skratka, iz Slovenije kar veje poštenost in transparentnost, pri tem sodelujejo celo umetniki (Cekuta) in ljudje s petimi državljanst(vi (Wolf).
etul
06. 04. 2011 09.21
Hm ta vlada Z Cviklom na čelu je obljubljala vse živo glede Patrije da se bo kadilo da bo joj jaz pa čakam in čakam in čakam .......... pa nič ne dočakam
Tonček Balonček
06. 04. 2011 09.06
Komaj čakam na nove volitve, ekipa Janša-Erjavec-Plemeniti-Žerjav je takorekoč idealna dobitna kombinacija slovenskega naroda! Okrepita jo lahko še Rupel kot zunanji in Brezigarjeva kot pravosodna ministrica, razen Pogorelca si na položaju notranjega ministra ne predstavljam drugega! Srečko Prijatelj bo pa svetovalec vlade za posebne naloge...
dule100
06. 04. 2011 08.53
Veliki borec za socialne pravice upokojencev, tako imenovani dvostolčkar je povozil levake. Odločno nasprotuje vladnim reformam, ostaja pa v koaliciji. Ta dvoličneš in populist še naprej vara bebave volilce, ki ga občudujejo zaradi njegove "pokončnosti" ! Seveda je zanj važno, da pokojninska reforma na referendumu pade, pa bo v koaliciji spet največji zmagovalec. Seveda mu pa na pamet ne pride, da bi odpoklical svojega ministra "jastreba" Svetlika, kateri v dogovoru z njim predlaga te nesocialne reforme ! Ja Korl je vedno zmagovalec. Korl for ever !
MOSSAD001
06. 04. 2011 07.52
Tamalga iz murgl bo kap usekala!! Levaki švoh ste,tud režija vam več negre !!! Preslabo ste v KUMROVCU poslušal!!!
M-teorija
05. 04. 2011 23.09
jacfive05.04.2011, 22:35 Eno vejico si pozabil! Drugače pa ni pripomb!
jacfive
05. 04. 2011 22.35
Naj me kdo popravi če se motim. Kakor razumem, je erjavec oproščen, ker do oškodovanja (še) ni prišlo. Do oškodovanja bi/bo prišlo šele, ko bodo poskušali tiste prazne kontejnerje na kolesih, ki jih je kupil, spraviti v vozno in uporabno stanje. Če imam prav je tole povsem za luno. Potem tudi poskus umora ali (neuspel) poskus ropa banke ni več kazniv?
aryan
05. 04. 2011 20.22
mamakura
05. 04. 2011 20.18
komunajzarski mlin še vedno melje, tako da še ne bo konca
FRANC ostrš
05. 04. 2011 19.21
Karl Erjavec ZDAJ ŠE TE BODO TOŽILI ZA SMETIŠČNE KANTE
DarhVader
05. 04. 2011 18.54
samo je pa res čudno kako hitro je ta postopek stekel...baje, da Pahor zdaj tudi pritiska, da bi se afera baričevič čim prej končala, še preden njegova vlada razpade
pupa_od_anbot
05. 04. 2011 18.36
včeraj je v izjavi za radio rekek, da je delal po navodilih parlamenta in VLADE (le kdo je bil predsednik vlade?)
tinetone
05. 04. 2011 17.59
"...njegovo nedolžnost pa je ugotovilo tudi sodišče..." hja kaj pa pritožba...