Slovenija

Kosmačin: Vedno sem delal v dobro Elektra

Maribor, 13. 06. 2011 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik uprave Elektra Maribor Andrej Kosmačin, ki je bil prejšnji teden udeležen v preiskovalni akciji v okviru suma gospodarskega kriminala in korupcije, zavrača vsakršno krivdo. Priznava pa, da je bil pri delu "deležen tudi kakšnih pritiskov".

"Za dejanja, ki mi jih očitajo, zavračam vso krivdo in uporabil bom vsa pravna sredstva, da to dokažem," je zapisal predsednik uprave Elektra Maribor Andrej Kosmačin, ki je bil prejšnji teden udeležen v preiskovalni akciji v okviru suma gospodarskega kriminala in korupcije. Kot je zatrdil v prvem odzivu, je bil v preiskavi udeležen "kot prva odgovorna oseba družbe Elektro Maribor, ki lahko s svojimi odgovori in poznavanjem dela v družbi pripomore k čimprejšnjemu razpletu nastale situacije".

Predsednik uprave Elektra Maribor Andrej Kosmačin zavrača vsakršno vpletenost v gospodarski kriminal ali korupcijo.
Predsednik uprave Elektra Maribor Andrej Kosmačin zavrača vsakršno vpletenost v gospodarski kriminal ali korupcijo. FOTO: POP TV

Po njegovih trditvah je bilo ravnanje kriminalistov in policije ves čas postopka korektno in profesionalno. "Dejstvo je, da je Elektro Maribor veliko podjetje in vsak dan sem primoran sprejemati pomembne odločitve. Tudi take, ki mnogim dobaviteljem niso všeč. Včasih sem zaradi tega deležen tudi kakšnih pritiskov. Kljub temu pa so, so bile in bodo vse moje odločitve vedno v dobro družbe," je pojasnil.

Dodal je, da je avgusta lani, po sprejetju zakona o integriteti, Komisiji za preprečevanje korupcije podal poročilo o svojem premoženjskem stanju, "na osnovi katerega je v vsakem trenutku mogoče opraviti primerjavo mojega premoženja in se prepričati, da ne obstaja niti najmanjši sum o okoriščanju na račun družbe, ki jo vodim".

Kosmačin, ki je bil za predsednika uprave Elektra Maribor imenovan aprila lani, je bil eden od 11 pridržanih v sredini preiskovalni akciji Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in kriminalistov policijskih uprav na območju Maribora, Celja in Kranja, ki so preiskovali sum korupcije in gospodarskega kriminala v zvezi z nepravilnostmi pri izvajanju javnih naročil.

Neuradno naj bi šlo za domnevno sporno iskanje gradbenega izvajalca del pri projektu nove medicinske fakultete in nekaterih javnih naročil za posle Elektra Maribor. Med pridržanimi so bili Kosmačinovi sodelavci Matjaž Kosmačin, Iztok Petrovič in Danijela Homec, podjetnika Feriz Kokollari in Vitomir Gorza ter lanski županski kandidat in nekdanji lastnik Izkopa Gregor Jager. Preverite promet Elektra Maribor s Kokollarijem in Izkopom ...

Promet Elektra Maribor z družbama Kokollari Feriz in Izkop
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marocanac
14. 06. 2011 07.21
glavno,da je zraven kokoljari feriz gradbeništvo in prodaja sladoljeda.naše slovenske firme pa propadajo.
GRAJENA
14. 06. 2011 07.19
Pahor kje najdeš vse te lopove da ti pred nosom kradejo
strumfetka
13. 06. 2011 23.19
Kraja in zakon sta dva popolnoma različna pojma.
upornik18
13. 06. 2011 21.41
zakon je da se krši.
binmister
13. 06. 2011 19.58
Tudi država je kriva .Lopove pušča na prestolo obenem pa dovoljujejo da dvigujejo ceno elektrike in delijo bajne regrese pozimi pa božičnice in to vse na račun cene elektrike .
botjabotja
13. 06. 2011 19.31
Katera politična stranka je ustoličila tega gospoda?
Raztezje
13. 06. 2011 19.11
Ja, saj zato je pa kriv. Kdor dela za dobro svoje lastne firme, je lahko na to seveda ponosen, predstavniki javnih podjetij pa bi seveda morali delati le v korist državljanov. Namig; za narod je najboljša čim cenejša in nemotena dobava električne energije, nič drugega.
odbogaposlan
13. 06. 2011 17.38
slovenski meneđerji, vi ste rak rana slovenskega naroda, večina!
lesnikovsok
13. 06. 2011 16.49
v pdfju se dobro vidi 2011 je padel promet.. zgleda so dobili notranje informacije da so pod nadzoram
strumfetka
13. 06. 2011 16.40
Vedno si delel v dobro Elektra? A res? Od kod pa tvojim zaposlenim po dve hiši, dva nova avtomobila višjega cenovnega razreda, kupi gotovine, novi vikendi in "obmorske rezidence"? Od plače pri Elektru? Daj no mir. Če ste "mazali", potem bodite vsaj zdaj "dedi" in ne "jokajte pred javnostjo.
MOSSAD001
13. 06. 2011 16.29
Vedno sem delal v dobro Elektra Jaz tudi,vsak mesec plačam položnico za štrom !!
Jeanus1
13. 06. 2011 16.21
Seveda, brez dvoma je gospod delal v korist Elektra Maribor in (predvsem) v svojo korist, skubil pa je nas, reveže...
lesnikovsok
13. 06. 2011 16.20
a zdj če so pa sprejel zakon o korupciji je pa nemogoče krast? dj dj bučke kermu drugmu prodajej.. za primer: naredijo novi zakon da moramo vsi voziti 50.. zdj če je zakon tak pomeni saj po kosmačevem da noben nebo vozil čez 50? :)