Slovenija

Šturm: Morebitna ovadba je nesmiselna

Ljubljana, 10. 06. 2009 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kosova komisija je ovadila nekdanjega ministra, ki naj bi dal neupravičeno povišico enemu od zaposlenih. Ovaden naj bi bil nekdanji pravosodni minister Šturm.

Komisija za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos, je ovadil ministra ene od prejšnjih vlad, ki naj bi zlorabil uradni položaj. V nasprotju s predpisi naj bi dvignil količnik za izračun plače enemu od zaposlenih na ministrstvu.

Po neuradnih informacijah naj bi protikorupcijska komisija ovadila nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma, ki naj bi tik pred slovesom z ministrskega stolčka s povišico ali pa s službo nagradil številne sodelavke, ki bi ministrstvo sicer morale zapustiti.

Nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma naj bi ovadili zaradi domnevnega nezakonitega nagrajevanja uslužbenk.
Nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma naj bi ovadili zaradi domnevnega nezakonitega nagrajevanja uslužbenk. FOTO: POP TV

Med njimi naj bi bila Mojca Hardi, nekdanja vodja službe za odnose z javnostmi, ki jo je Šturm pred odhodom premestil na mesto uslužbenke službe za odnose z javnostmi. Za manj odgovorno delo pa jo je nagradil s povišico v višini 550 evrov bruto.

Jana Ilešič, ki je delala v Šturmovem kabinetu, je bila zaposlena za določen čas, ampak ministrstva ni zapustila. Zaposlili so jo in ji namesto začetne določili najvišjo plačo. Podobna zgodba je sledila z Majo Klemenčič.

Šturm: Morebitna ovadba je nesmiselna

Šturm z domnevno ovadbo še naj ne bi bil seznanjen. ''Če je ovadba naperjena proti meni, je nesmiselna in je gotovo odraz položaja v katerem se je znašla vladajoča koalicija,'' pravi Šturm in dodaja, da je bilo vse v skladu z ustaljenimi postopki, ki so se vodili. Po besedah nekdanjega ministra ''vsak minister podpiše v svojem mandatu na stotine takšnih odločb in minister seveda ni strokovnjak in ekspert za plačilne sisteme''. Zato se mora zanesti na strokovne službe, dodaja.

Vse tri še vedno na ministrstvu

Vse tri so pet plačnih razredov višje, kot to predvideva njihov naziv - v skladu z odločitvami vlade.
Vse tri so pet plačnih razredov višje, kot to predvideva njihov naziv - v skladu z odločitvami vlade. FOTO: Reuters

Kot so za 24ur.com pojasnili na pravosodnem ministrstvu, so vse tri omenjene uslužbenke še vedno zaposlene na ministrstvu pravosodje. Hardijeva je na delovnem mestu sekretarke kot predstavnice za odnose z javnostmi v Službi za odnose z javnostmi, Ilešičeva je na delovnem mestu višje svetovalke III. v Sektorju za izvrševanje kazenskih sankcij, Klemenčič Turkova pa je na delovnem mestu višje svetovalke II. na Direktoratu za mednarodno sodelovanje in mednarodno pravno pomoč.

Vse tri javne uslužbenke so bile, s soglasjem Vlade RS, uvrščene v plačni razred, ki je za pet plačnih razredov višji od plačnega razreda njihovega naziva, so glede višine njihovih plač povedali na ministrstvu.

Ker ministrstvo za pravosodje po lastnih navedbah ni prejelo nobene domnevne ovadbe proti nekdanjemu ministru Šturmu, zadeve ne morejo komentirati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

djdj
11. 06. 2009 04.07
S poštenjem in resnico ni še nihče obogatel Naj raziščejo.
itevs
10. 06. 2009 23.03
Neumnežem volitve nič ne koristijo, pa če so vsak teden.
TRN V PETI
10. 06. 2009 22.40
Turk kopira kučana. Očitno bi on sedaj rad postal Don Turk.
Tonček Balonček
10. 06. 2009 22.11
franvza, prav iamš! janšo so iz partije izključili, ker je bil pretirano ortodoksen, potem je sicer prosil za ponovni sprejem, ampak so ga spregledali, za razlikon od današnjih hlapčkov SDS, tisti, ki z njim delajo, se pač nanj lepijo, da dobijo kaj konkretnega. Sicer se pa itak dobimo v Lepeni in kakšno rečemo na ta račun! Hočemo nove volitve, prejšnje so bile zanič!
Franc Zabukovec
10. 06. 2009 21.57
fvogri3 malo čudno se sprašuješ zakaj se omenja JJ ko komunisti kaj komentirajo. ja zakaj vendar ?? JJ je bil zelo zaveden komunist, dokler ni imel prevelikih apetitov po plezanju na visoke položaje. bil je tako zagnan da ga je bilo treba pravočasno ustavit, ker bi drgač tud blejski otok spremenil v goli otok. zdaj ga je kot zmak maščevanja pa cerkvi podaril. ni kaj JJ je zahrbten in nepredvidljiv, zato so ga komunisti odpisali. IZBRISALI
fvogri3
10. 06. 2009 20.50
zakaj vi komunajzarji vedno JJ omenjate ko se kaj zagusti pri vas. vi grete navolitve da volite proti janši eladub(beri nazaj). po vaše je tak janša kriv, da golobič LAŽE ljudem. komunisti jedni
komentator12
10. 06. 2009 20.34
Da bi odvrnu pozornost od afere »Golobič« si pač more Kos kej novga zmislt. Tipično zanga.
Prvo Borec
10. 06. 2009 20.10
francza kar poglej tistega novinarja, ki je bil na Kosovu(kretenskih imenov se ne zapomnim), kako zopet navija za Američane in vsak stavek zaključi s komunizmom ter Golim Otokom. Koliko mu plačajo za svinjarijo ?? Pošten novinar pri nas ?? Tone Fornezzi TOF !!
titovka
10. 06. 2009 20.02
VSI NEHIGIEČNI V TEJ SLOVENIJI...SAMO SDS-ESOVSKA BANDA JE HIGIENIČNA!!!!!!
Franc Zabukovec
10. 06. 2009 20.01
Sokrates "Pa boste videli kakšen lažnivec je tale Kos." A ti misliš da novinarji ne morejo bit lažnivci ? Kos ni tako neumen, da bi svoje ime mazal na tako poceni način, da ga neki domišljavi tip, ki se ima za "novinarja" najde. Pravih novinarjev je v Sloveniji približno toliko kot Kosov
SPICELJ
10. 06. 2009 19.59
tipično za desničarje,da kradejo državni denar...
boy123
10. 06. 2009 19.58
Ja sej turk zagovarja golobiča,ker je isti in se vidi,da je politika vsa omazana v tej državi!Še eno priložnost mu je treba dat!Če se pa mi smrtniki čez radar peljemo uh se pa zmotimo pa nam kr položnco napišejo i!ZMOTU SEM SE ŠE MAM ENO PRILOŽNOST,GOSPOT POLICAJ::::))))))to je nenormal::::v tej državi
titovka
10. 06. 2009 19.55
radio grasuple sporoča.....janša je nedotakljiv.
Prvo Borec
10. 06. 2009 19.55
Kdaj pa je že desničar priznal ???? Nikoli noben, vse je bilo transparentno !!
Prvo Borec
10. 06. 2009 19.54
Upam, da ne bo dočakal ovadbe LOL
titovka
10. 06. 2009 19.52
za nedotakljive je vse nesmiselno.
rahlo_nepristranski
10. 06. 2009 19.33
korupcijski komisiji in predsedniku naročam, da naj takoj ovadi predsednika turka zaradi kaznivega dejanja korupcije, v višini 90.000 eur, ko je z letalom se peljal v bosno in ta denar preprosto v enem dnevu pokuril to je kaznivo dejanje, ki bi morala kosova komisija predati kazensko ovadbo.
Buena Vita
10. 06. 2009 19.14
TRON3 se boš načakal,ni mafijec kot ti vladini pudli
Buena Vita
10. 06. 2009 19.14
TRON3 se boš načakal,ni mafijec kot ti vladini pudli
Buena Vita
10. 06. 2009 19.13
HE,HE,HE KOS ZIDA TRONE KRIMINALCEM IN LOPOVOM,IN TA VLADA ŽEGNA VSE LOPOVSKE POSLE ČE PA POŠTEN DRŽAVLJAN HOČE DVIGNIT KREDIT,GA NANKE POD RAZNO NE DOBI,TAKO NE MORE PLAČE DATI DELOVCEM,NE PLAČAT REŽIJSKIH STROŠKOV,KER JE VLADA DOVOLILA TAJKUNOM 180 DNI ZA PLAČILO STORITEV TA VLADA JE MAFIJA,IN NAJ ODSTOPI