Slovenija

Koruza, registracija, poroka?

Ljubljana, 22. 05. 2011 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Darja Zgonc
Komentarji
120

V Sloveniji, kjer več parov živi na koruzi, kot je poročenih, je pravi vihar ta teden dvignila ideja o obvezni registraciji zunajzakonske skupnosti, odprtih, vročih vprašanj pa je še veliko. Razdeljena je tako civilna družba kot tudi politika.

V Sloveniji, kjer več parov živi na koruzi, kot je poročenih, je pravi vihar ta teden dvignila ideja o obvezni registraciji zunajzakonske skupnosti, odprtih, vročih vprašanj pa je še veliko. Razdeljena je tako civilna družba kot tudi politika.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fb_100000460741279
28. 05. 2011 15.44
hahaaha pol te bo pa fant namesto:ali bi se poročila z mano uprašu:ali bi se registrirala z mano mislim halo...
lukaspukase
25. 05. 2011 14.16
pajterblanka,mogoče sem res včeraj prereagirala,ali nismo mi,ki nismo poročeni krivi,da si se ti in še kdo odločili za poroko in otroke. To si se sama odločila in pika. Neka vlada,politiki,poslanci in stranke pa se nimajo nobene pravice vtikate nekam,kaj jih čisto nič ne briga. Naj uredijo našo gospodarstvo,ali tega tako ne bodo uredili,ker imajo polne riti in jih sploh ne briga za navaden folk. Glavno,da oni veselo ga pijejo,jejo in se drogirajo,navadno ljudstvo pa naj nastrada. To je iz moje strani vse zaenkrat pod to temo,ker vidim,da nas imate določeni poročeni ljudje,cerkvene miške in ostali privrženci SDS za neke velike goljufe,največje kriminalce tega časa,zato raje grem,da me še ne bo bolj bolela glava ob enih komentarjih. Da me slučajno zakonci ne bodo obtožili,ki še,da v lekarni kupujem na njihov račun. Tako in tako je dovolj z moje strani na to to temo.
40mikica .
25. 05. 2011 08.50
Če se morajo ali hočejo zunajzakonski registrirat je isto kot da se poročijo in tu mora ostati zakonska in simbolna ali če rečemo tradicionalna poroka poroka,"koruzniki" kot jih imenujemo ali svobodna izbira pa je čas ko se partnerja odločata in spoznavata preden bosta svojo zavezo potrdila.V vsakem primeru bi osebno spremenila same zakonske določbe spoštovanja zaveze sklenitve zveze pred državnim organom(primer:nezvestoba v zakonu,neskrb za partnerja ali otroke,nespoštovanje,nasilje...),hočem reči ločitev je veliko zakaj-dovolj je razlog da se dva ne razumeta več,zakaj???zakaj sta se poročila,zakaj ne spoštujeta ali eden od njiju zavez,ki sta jih dala.Zunajzakonska partnerja sta zunajzakonska zato in za čas dokler nista pripravljena oziroma prepričana,da lahko spoštujeta zaveze,ki sta jih dala pred državnim organom.Če se gremo odrasle je korak poroke resna stvar,takrat naj bi padla naša odločitev v dobrem in slabem,da bomo poskrbeli za obstoj in razvoj družine,da se bomo držali zvestobe in se uprli skušnjavi-za božjo voljo samo ozrimo se okoli sebe saj poročeni in poročene varajo bolj kot izvenzakonski-ZAKAJ?,ker to da so se zavezali pred državnim organom ne pomeni NIČ.Če pa ne ločujemo odpadkov smo kazensko odgovorninapačno parkiranje-kazenska odgovornost,... Vprašanje preživnin:poglejmo statistiko,vse lepo in prav toda procedura skrbnikov oz.enega od staršev za izplačilo le-te je trnova,dolžniki se lepo izogibajo in prikrivajo dohodke,sodni mlini meljejo počasi,vsako leto znova je treba vložiti predlog za izvršbo in spet vse od začetka...lepo prosim,no ko govorimo o pravicah otrok,ali smo določili kolikšna je najnižja in najvišja preživnina in še marsikaj pa bom predolga... po vsem poslušanju predlogov pa se vprašam:kaj pa je sploh se poroka?dajmo se pol vsi registrirat kot izvenzakonski,če je to izenačeno,če se bom bolje razumela z žensko bom pa z njo se poročila,varam jo lahko še z moškimi brez posledic za zavezo,ki sem jo dala pred državnim organom,če ji pa ni všeč ali pa naslednji se bom pa neštetokrat ločila...za zamislit,kakorkoli pa res
lukaspukase
24. 05. 2011 16.00
pajtlerblanka23.05.2011, 20:580 ne nakladat ker v tri dni zakon ki je v preobleki daje inštitucijam možnost vpogleda in preverbe,,,;; meni nič nebi motilo če bi mi sredi noči pred 20 leti ko sem se ločila prišla inšpekcija pogledat kdo pr men spi,, ločena s kupom otrok sem potrebovala cvenkljnov tolk,ko še voz nebi prpelu, nisem imela nič od tega,imaš bivšega moža,in nej pomaga,socialno je pa pristavilo,je revež;;,saj ima majhno plačo,od kje naj vzame ,SOSEDA STA PA SKUPAJ ŽIVELA,PRI MAMICI STA BILA PRIJAVLJENA ,VSAK SVOJI,VOZILA MERCEDESA IN BAGIJA,OTROKE OBLAČILA V SVETOVNIH PRESTOLNICAH MODE, OD UST MOJIH OTROK STE TRGALA TAKO OTROŠKE KOT VSE MOŽNE SUBVENCIJE, MENI RESNIČNI SAMOHRANILKI NI BILO NIČESAR PODARJENO,ZGOLJUFANI SAMOHRANILKI VSE, ZATO SE STRINJAM S TEM NOVIM PREOBLEČENIM ZAKONOM,NAJ SE GOLJUFOM STOPI NA PRSTE RIBA SMRDI PRI GLAVI;;;ČISTITI JO MORAŠ OD REPA Oprosti,kaj sedaj se bi morala mi ti smiliti? Se mi ne,žal. Skupaj s tedanjim partnerjem sta se odločila za poroko, sama sta se odločila za kup otrok, kaj še mogoče z bivšim partnerjem nista slišala za kondome in ostala sredstva proti zanositvi?? !!! Pa tudi sama sta se odločila za ločitev,torej ne mi jamrati. Nismo enkateri koruzniki krivi,če štepate eni zakonci otroke kot po tekočem traku,pol pa nas koruznike obtožujete za vašo odločitev za poroko in kup otrok.
lukaspukase
24. 05. 2011 15.38
Andreja Plankl23.05.2011, 17:30Svoj glas ste že oddali 2 Ja pa kaj si ne bojo še vse umislili,samo da nam ubogim delavčkom kradejo denar!! Se popolnoma strinjam steboj,samo to žal eni ne razumejo tu,ker po logiki nekaj vele pametnjakovičev tu pod narekovaji seveda,smo vsi koruzniki bogati,vsi imamo otroke. Zanimivo,da eni ,ki zagovarjajo ta zakon,takoj otroke na plano prinesejo. Glavno,delovski razred bo spet nastradal,ali to bogatašeke na tem forumu ne skrbi!!! Ker smo vsi koruzniki baje goljufi,največji kriminalci!!!!
lukaspukase
24. 05. 2011 15.34
srebrnibreg23.05.2011, 16:170 infopikamuc 23.05.2011, 15:26 srebrnibreg in podobni fizolofi SDs,čeprav trdijo,da to niso,kaj težko verjamem,so spet tu,da nas razsvetlijo z svojo fizolofijo. Tu ni govora o filozofiji temveč o goljufiji. Tudi jaz bi bi goreč nasprotnik tega zakona, če bi na račun goljufanja davkoplačevalcev brez kaplje znoja dobil v družinski proračun več kot marsikdo plače. Odpravite lažne samohranilke in vas nihče ne bo imel za drugorazredne kot sedaj trdite. Kako jaz naj odpravim samohranilke? Kaj ti resno misliš,da boo ta zakon pomagal tistim,ki so poročeni in tistim,ki niso?? !!! Prosim te lepo. Očitno imate eni poročeni pari tu fiksno idejo,da smo sedaj vsi koruzniki nesramno bogati,imamo bazene, imamo 5 avtov in tako dalje. Kdo se bo dandanes se sploh še lahko privošči poroko? Seveda tisti pari,otroki tajkunov in bogatašekov. Saj takšni,ki ne vedo ,kaj je sploh pošteno delo ,sestavljajo te zakone in takšni ,ki imajo polne riti vsega tudi veselo kimajo te zakonu!!!
Buena Vita
23. 05. 2011 20.58
ne nakladat ker v tri dni zakon ki je v preobleki daje inštitucijam možnost vpogleda in preverbe,,,;; meni nič nebi motilo če bi mi sredi noči pred 20 leti ko sem se ločila prišla inšpekcija pogledat kdo pr men spi,, ločena s kupom otrok sem potrebovala cvenkljnov tolk,ko še voz nebi prpelu, nisem imela nič od tega,imaš bivšega moža,in nej pomaga,socialno je pa pristavilo,je revež;;,saj ima majhno plačo,od kje naj vzame ,SOSEDA STA PA SKUPAJ ŽIVELA,PRI MAMICI STA BILA PRIJAVLJENA ,VSAK SVOJI,VOZILA MERCEDESA IN BAGIJA,OTROKE OBLAČILA V SVETOVNIH PRESTOLNICAH MODE, OD UST MOJIH OTROK STE TRGALA TAKO OTROŠKE KOT VSE MOŽNE SUBVENCIJE, MENI RESNIČNI SAMOHRANILKI NI BILO NIČESAR PODARJENO,ZGOLJUFANI SAMOHRANILKI VSE, ZATO SE STRINJAM S TEM NOVIM PREOBLEČENIM ZAKONOM,NAJ SE GOLJUFOM STOPI NA PRSTE RIBA SMRDI PRI GLAVI;;;ČISTITI JO MORAŠ OD REPA
Buena Vita
23. 05. 2011 20.45
taki pari ki so na občini registzrirani in prijavljeni imajo že urejen status ta zakon je za tiste ki goljufajo
Buena Vita
23. 05. 2011 20.40
TALIJANI PRAVIJO TAKIM PAPERJEM FOLIOMATRICULARE,KO POTREBUJEŠ ZA KRIZO GREŠ NA URAD IN DVIGNEŠ FOLIOMATRICULARE ,TER UVELJAVIŠ PRAVICE;;;seveda moraš imeti primeren status,drugače ni ne porodniškene nič
povemvsem
23. 05. 2011 19.26
Predeno začnete zmerjati komuniste,preverite če ni to mogoče ideja Janeza Janše!!
Andreja Plankl
23. 05. 2011 17.30
Ja pa kaj si ne bojo še vse umislili,samo da nam ubogim delavčkom kradejo denar!!
srebrnibreg
23. 05. 2011 16.17
infopikamuc 23.05.2011, 15:26 srebrnibreg in podobni fizolofi SDs,čeprav trdijo,da to niso,kaj težko verjamem,so spet tu,da nas razsvetlijo z svojo fizolofijo. Tu ni govora o filozofiji temveč o goljufiji. Tudi jaz bi bi goreč nasprotnik tega zakona, če bi na račun goljufanja davkoplačevalcev brez kaplje znoja dobil v družinski proračun več kot marsikdo plače. Odpravite lažne samohranilke in vas nihče ne bo imel za drugorazredne kot sedaj trdite.
lukaspukase
23. 05. 2011 15.48
Oprostite,ali za mene sodijo vsi politiki v en koš. Vsi so samo zato na oblasti,da mešajo in proizvajajo ,mi navadni državljani pa moramo se znajti pod njihovimi nebulozami.
stope
23. 05. 2011 15.42
V tem primeru pa že skoraj težko krivdo obesimo Vladi oz. Pahorju. Navsezadnje so amandma podprli samo SDS in Desus...
lukaspukase
23. 05. 2011 15.33
. Bo si naša vlada izmislila,da nam gredo vsem neporočenim in poročenim vstavlajti čipe v glave,da nam vgradijo kamere v naše hiše in stanovanja,da nam začnejo ukazovati,kako naj bomo oblečeni,kakšno barvo las imamo ,se bodo nekateri tu še vedno veselo kimali in pravili tako je prav??
lukaspukase
23. 05. 2011 15.33
Čakam še na dan,ko boste nas koruznike vlada prišili napis koruzniki na prsa,pa bodo lahko veselo ovce cerkvene in ostale,metale paradižnik na nas.
lukaspukase
23. 05. 2011 15.30
In kaj ima koruzništvo z materami samohranilkami? Saj ni čudno,da nam pravijo narod hlapcev,ko berem te komentarje tu. Vlada si lahko sprne kaj hoče in eni samo veselo kimajo in kimajo,tre ploskajo. Bo si naša vlada izmislila,da nam gredo vsem neporočenim poročenim vstavlajti čipe v glave,da nam vgradijo kamere v naše hiše in stanovanja,da nam začnejo ukazovati,kako naj bomo oblečeni,kakšno barvo las imamo ,se bodo nekateri tu še vedno veselo kimali in pravili tako je prav??
lukaspukase
23. 05. 2011 15.26
srebrnibreg in podobni fizolofi SDs,čeprav trdijo,da to niso,kaj težko verjamem,so spet tu,da nas razsvetlijo z svojo fizolofijo.
periot
23. 05. 2011 15.23
Zadnji čas bi že bil da se nekaj na tem področju naredi se pravi na področju navideznih samohranilk , ki gljufajo državo!!!!!!!!!
srebrnibreg
23. 05. 2011 15.10
timajaapril 23.05.2011, 15:02 Še enkrat ti prilepim in si prosim prečitaj kaj sem napisal glede zakonske zveze, kjer sploh nisem metal vse med tvoje omenjene. Spoštovan(a) mene recimo izvenzakonska zveza čisto nič ne moti in mi je malo mar kako ima to kdo urejeno. Me pa močno moti odnos starša-otrok. Ko bo v izvenzakonski zvezi oče otroka prevzel skrb in imel odgovornost kot poročeni oče bo zadeva nesporna. Sedaj pa veselo živijo skupno življenje kot zakonski pari, kjer je mati prijavljena kot lažna samohranilka in ji tudi jaz kot davkoplačevalec njej in otrokovemu očetu moram preskrbovati otroka