Slovenija

Koroška na nogah

Slovenj Gradec, 05. 11. 2007 19.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Darja Vrhovnik
Komentarji
27

Trasa ceste, ki bo povezala Koroško s centrom države, je razburila Korošce. Grozijo z nepokoršino.

Trasa ceste, ki bo povezala Koroško s centrom države, je razburila Korošce. Grozijo z nepokoršino.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NoExit
24. 09. 2009 13.37
+2
Glavno mesto Koroške je Ravne na Koroškem !!!!! In pika .
forward@mail386.com
10. 11. 2007 18.54
+1
Slovenj Gradec sploh ni središče Koroške regije, kdo pa govori take neumnosti. Saj niti ne leži v Koroški deželi, pa Sl. Gradčani se imajo za Štajerce. Dejte pisci prosim malo ločiti pokrajine. Središče Koroške so Ravne, kot največje mesto. Ne vem zakaj se tako bunite zarad te hitre ceste?! Jaz sem Korošec ampak živim v Ljubljani - Nove Stožice, bloki ob severni obvoznici. Vsak ki se je tam že kdaj peljal, ve koliko prometa gre tam skozi... ej - to sploh ne vpliva na kvaliteto življenja nas = no razen pozitivno! Imamo dobre prometnice, hiter dostop kamorkoli... onesnaženje?! Ga ne zaznam, pa tudi hrupa ne! Tako, da tisti, ki živimo ob hitrih cestah vemo, da to ni bav bav. Kmetje se boste pa itak vedno bunili za vse, kar ni slama, gnoj in njiva!
profimajster
10. 11. 2007 11.03
-2
Človek bi pričakoval, da bo Slovenj Gradec kot središče Koroške tisto mesto, ki bo želelo povezovati in ne dovoliti, da hitra cesta preseka najožjo okolico od mesta samega. Predlog kaže dvoje: načrtovalci so do mesta privzeli odnos avtoceste do vaškega naselje, ki nima moči in ponosa, da bi dosegel svoj interes in status; in drugo - dobršen del meščanov očitno še ni živel blizu avtoceste in ne ve, kakšna škoda kvaliteti življenja je to. Po ukinitvi železnice, uničenju središča mesta bo morebitna cesta po dolini še tretji žebelj v krsto viziji SG kot središča Koroške. Pa kaj vam je, da se ne pridružite drugim občinam, ki jasno vedo, kaj je bolje??
mihec.zupopihec@email.si
08. 11. 2007 13.37
-1
forward lepo povedano!!!!! stvar je v tem da je na koroškem preveč prometa preveliko avtov na cesti same k*** gužve so
forward@mail386.com
07. 11. 2007 12.07
TO NE BO AVTOCESTA in zato to ne bo tranzitna pot iz Severa Evrope na Jug!! Hitra cesta NI avtocesta! Hitra cesta je to, kar je v Ljubljani severna obvoznica, skozi katero ne gre TRANZITNI promet Evrope, pač ma mestni in primestni promet in servis! Dajte si malo razjasniti pojme. In to ne bo tranzit iz Sev na Jug, ker avstrija ne bo gradila ne hitre ceste ne avtoceste do Holmeca. Ta hitra cesta je samo za potrebe NAŠE DOLINE in POKRAJINE za boljšo dostopnost krajev in navezavo na Ljubljano. Dajte si prebrat opredelitev hitre ceste prej, preden planete nad nekaj.
forward@mail386.com
06. 11. 2007 20.10
lup | 06.11.2007 | 09:22 Bilo bi mi všeč, če bi bila hitra cesta, ampak sem velik skeptik, da kdajkoli bo. Posebej, če se bo začela graditi od Slovenj Gradca do Celja. V mežiško dolino je po tem scenariju po mojem mnenju nikoli ne bo (niti nisem prepričan, da jo mežiška dolina zares potrebuje). Dogajalo se bo podobno, kot se dogaja z avtocesto v Prekmurju. Zato sem vedno bolj prepričan, da je ugodnejša pot povezava na drugo stran. Da se mežiška dolina spoji nazaj s Koroško. Še ni tako dolgo nazaj, kar sem se nazadnje peljal skozi Avstrijo, da bi prišel v Ljubljano. ________________________________________________... vsaj en Slovenj Gradčan prizna, da ni Korošec, da Korošci (Mež. dolina + Dravograd) spadamo na Koroško - v Avstrijo, kamor bi že zdavnaj mogli spadati. Mežiška dolina hitro cesto potrebuje -zelo! Ker je v Mežiški dolini največji gospodarski center na Koroškem in tam leži največje mesto na Koroškem. Imamo železnico - ampak je ravno tako zapuščena, da po njej ni več varen promet... No tisti, ki je bil kdaj na KOR ve, kako je država gluha za naše težave in kako nas vleče za nos.
ForwardThinking
06. 11. 2007 19.53
-1
Hitra cesta je na Koroškem bila predstavljena po drugačni trasi. Kot tunel pod Brinjevo goro, ali severno od Brinjeve gore, ali pa južno od doline. Vlada (ali kdorkoli) pa je potem določil to neku čudno traso, za katero nihče takrat ni vedel. Zato zdaj tak halo. Ker če grest pogledati v Prevalje in Ravne in kje bi hitra cesta šla, potem se boste vsi strinjali, da tako ne more biti. Poleg tega hoče HC zarezati počez doline med obema mestoma, med njima zgraditi nasip... Prevalje in največje Koroško mesto Ravne, se skoraj že stikata - z izgradnjo Ravenske poslovne cone III bosta kraja fizično združena. V enem prihodnjih mandatov pa bo to tudi uradno eno mesto. In byTheWay g. "markopetelin" ... tudi Dravograd je opredeljn kot mesto. Tudi Ravne so opredeljene kot mesto. In če so zate Ravne vas... potem je Slovenj Gradec - kmetijsko dvorišče (po vašem obnašanju sodeč to itq je). Slovenj Gradec ima več kot 1500 prebivalcev MANJ kot Ravne. Poleg tega se pa delate neki Korošce, a še pred 5 leti, ste govorili da vi ste Štajerci. Pa še Korškega narečja ne govorite... IN - če se imate vi pravico buniti proti trasi hitre ceste skozi vašo dolino (ki poteka najbolj idealno, odmaknjena od vseh naselij), se imajo pravico tudi v Mežiški dolini in Dravogradu!!
bakiboo123
06. 11. 2007 15.56
mihec - travo kadijo in poceni vino pijejo tudi v SG pred konjem, ampak otroci tam nimajo kaj za počet, zato pa gredo na IGRIŠČA - TAKA ALI DRUGAČNA. Sicer pa si zašel od teme - no ja, morda tudi jaz. Stvar je v tem, da je cesta nujna in da ni igrišče tista glavna ovira. Preglej načrt in ne sodi samo po tem prispevku.
mihec.zupopihec@email.si
06. 11. 2007 15.43
a zdajšna cesta (če jo lahko tako imenujemo) pa lahko poteka neposredno mimo igrišč????? a zdaj jih pa e moti???? js sm za hitro cesto pa tudi velika večina je za to!! naj naredijo referendum na koroškem kdo je za in kdo proti in bodo videli da bo 70 procentov za hitro cesto!!
mihec.zupopihec@email.si
06. 11. 2007 13.35
bakiboo123 js na srečo ne kadim trave in pijem poceni vina! vem pa kaj se dogaja na teh "igriščih"!!! ceste bi morali popravljati avstrici ne pa CPM in slemenšek k pojma nimata, asfalta ne znata polagati, imajo prehladnega, premalo kvalitetnega, zato pa vsako zimo zmeče spet vse flike nazaj vn!!! naj to delajo avstrici, ker ko oni zaflikajo tiste flike z avtom sploh ne čutiš, k pa naši zaflikajo pa ko pelješ čez fliko al skočiš al pa te prbije do podna ker je 5 cm nižje od ostalega asfalta.. k pa prideš čez mejo v avstriji te pa nikjer več ne ruka, ceste so dovol široke, zelo malo je prometa, ni kolon, malo je dela na cesti, če pa že je to delajo ponoči in je zjutraj cesta gotova k ljudje začnejo hodit v službo!! k se pa na koroškem začnejo popravila so pa neskončne kolone, dela trajajo 10 krat dlje kot bi morala, 10 krat preveč delavcev je na gradbiščo kt jih je potrebno, potem pa še tako naredijo da ni za nikamor!!! pa nobeden ne ukrepa
bakiboo123
06. 11. 2007 12.18
mihec.zupopihec - v precej besedah se strinjam s tabo. Cesta je nujna, na ogled okolice se odpravimo peš. In ko mački stopiš na rep - zacvili. Te bom pa "spajtlava za uhe" če še enkrat užališ naše igrišče in naše otroke in mladino in ... ne sodi vse po sebi. Verjamem, da si mlad in da voziš šleper. Kje najdeš čas za zakajanje na tem igrišču? In kdaj? Te pridem "pozdravit". Žal nimamo luksuzno igrišče, ker nikoli ni bilo denarja (hvala vodstvu), da bi se zmoderniziralo, vendar dobro služi svojemu namenu.
veljo@email.si
06. 11. 2007 11.25
mihec.zupopihec ma vse te probleme ki si nastel bi morali popraviti in bi bil problem resen...jaz nisem kriv da je taksen asfalt ce ga ne znajo popravljat in ga samo stuklajo na velko...cez 3 leta pa spet zarpade...kdo je kriv za to..sam ves...poznam vse place kjer so radarji in kjer policajcki stojijo...zato se pr dolocenih cestah drzim omejitev..nebi rad dobil 1000€ poloznice...kdo je za to kriv da je treba zadnje case cicnat po cestah se pa lahko sam vprasas...nisi me pravilno razumel zato ne reagiraj agresivno...da morem skozi luknjo pelat 40 je edini vzrok kolona, ki jo naredi kak starcek, nalozen sleparist ali pa grda cesta...ce mas ti postimano pr tvojem podjetju da ti vsaka pol leta menjavajo koncnike itd na sleparju se ne pomeni da nam vsem popravljajo zastonj...si moremo sami placevat zaradi teh zjebanih cest...povdarjam da vse to kar sit i nastel bi mrali postimati in popraviti potem bi pa lahko postudirali za AC...ce bi se bilo potrebno...
eBuddy
06. 11. 2007 10.45
ja točno zaradi peščice ljudi se bo vsa zadeva zavlekla za 10 let, zato naj se naredi hitra cesta vsaj do Podgorja oz. priključitev Slovenj gradca, da se izognemo hudi lukni, pa naj se mežiška dolina krega po mili volji...lp
lup1
06. 11. 2007 09.22
Bilo bi mi všeč, če bi bila hitra cesta, ampak sem velik skeptik, da kdajkoli bo. Posebej, če se bo začela graditi od Slovenj Gradca do Celja. V mežiško dolino je po tem scenariju po mojem mnenju nikoli ne bo (niti nisem prepričan, da jo mežiška dolina zares potrebuje). Dogajalo se bo podobno, kot se dogaja z avtocesto v Prekmurju. Zato sem vedno bolj prepričan, da je ugodnejša pot povezava na drugo stran. Da se mežiška dolina spoji nazaj s Koroško. Še ni tako dolgo nazaj, kar sem se nazadnje peljal skozi Avstrijo, da bi prišel v Ljubljano.
indefinable.motiv@gmail.com
06. 11. 2007 08.44
Zadevo ste predstavili kot da bi vsi Korošci bili proti hitri cesti. Kar pa močno dvomim, nekaterim ne paše, da jim bo cesta tekla mimo hiše in nastal je halo. Kar pa bo vlada s pridom izkoristila in hitre cete še vsaj 10 let ne bo. In zaradi tega da bo peščica dosegla svoje, se bo večina še vedno vozila po tej cesti, ki si komaj da zasluži takšno ime. In s tem ne bodo na zgubi samo posamezniki ampak tudi podjetja. No upam da bo nova trsa, ki jo bodo objavili 2017 leta pogodu več ljudem, sicer se ne bom na Koroško oziroma iz nje nikoli peljal po hitri cesti.
pikam_dopust@yahoo.com
06. 11. 2007 03.15
@super_man: Kje ti vidiš, da bo na***a cela Slovenija? Jaz že ne - za tistih 5 x na leto, ko se peljem tja, imajo lahko tudi kolovoz. Oni bodo pa morali s tem živet!
mihec.zupopihec@email.si
05. 11. 2007 23.58
Niko_ saj temu ne morš reči otroško igrišče!!! mogoče so bila pred 60 leti.. če je to otroško igrišče sm js bicikl... tukaj se zbirajo razni lokalni frajerji pa se kažejo pred pi***mi s svojimi skuterjami, kadijo travo in se ga nažirajo s poceni vinom!! ne pa otroško igrišče lepo vas prosim.... edino kolker tolko igrišče je na prevaljah pred osnovno šolo, pa še tist ni nevem kaj!! kakeš vzrok dajo zaradi otroških igrišč!! zakaj niso raje dejali da ne zaradi makadamskih parkirišč ali razsute sramotne skakalnice v dobji vasi? otroška igrišča moj ku**c ja!! kaj pa kmeti taj toliko pridelate na vaših poljih? mal nekaj koruze, v njej pa džankiji gojijo svojo travco... kaj še pridelate? aja nič več, pol bi naj pa to bilo kmetistvo pa ja da!!! smradite s tisto p***ko ne pa kaj pridelate...
Niko_
05. 11. 2007 23.52
Saj to je že res, da bo cesta blizu naselij. Ampak, kje bi pa radi imeli traso? Saj drugje v tej ozki dolini ne more biti. Ali bi radi imele tunele od Holmeca do Dravograda? To bi naredilo traso zelo drago. Zakaj bi moral preostanek Slovenije plačevati za take drage tunele? Treba bo najti kompromis. Korošci boste morali sprejeti tudi izgubo (oziroma prestavitev) kakšnega otroškega igrišča v zameno za novo avtocesto. Saj ste lahko srečni, da se vam avtocesta sploh gradi. Precej je še območij v Sloveniji, ki bi si jo ravno tako zaslužila, pa bodo morala še dolgo čakati: Bela Krajina, Tolminska, Cerkljansko, Ilirska Bistrica, Dravograd-Maribor, Trbovlje-Brežice, Goričko, Kočevje, itd.
super_man
05. 11. 2007 23.51
za en k*rcev otrosko igrisce in dve hisi, bo naj*ebala cela slovenija? pri nas so tudi zgradili avtocesto, vis so bili proti, sedaj pa je miljonkrat bolj kot prej. manj guzve na cesti, hiter dostop do dugih krajev.. itd. sam epozitivne stvari skratka, seveda se je pa nasel en ata, k ni hotu hise prodat in sedaj ma hiso tik ob avtocesti, idiot.
mihec.zupopihec@email.si
05. 11. 2007 23.48
veljo k se js peljem z šleperjem po koroškem se stalno pred mano najde nekdo k vozi počasi z osebnim avtom, od tovornjakarjev pa na koroškem delajo gužve tisti k so plačani na ure in to so slemenšekovi, rahtelovi, breznikavi, komunalni cestno podjetje maribor in ostali tovornjakarji, ne pa mi šleperisti, resda da če je naložen na 40 ton in še po možnosti 3 metre v zrak se ne more peljati skozi hudo luknjo 90 km/h, ampak če sem pa prazen morm pa osebne prehitevati po lokalnih cestah!! povej pa mi eno lepo stvar k jo vidš iz slovenj gradca do arje vasi ob cesti!!!??? a so to slučajno razsute hiše, neurejeni travniki, smrdeča po gnoju polja, tovarne, bencinske, kamenje, skale, preperel gozd, močvirnate mlake, potoki in reke polne gum, vejevja, papirja, plastike, avto delov itd.., mogoče ti je všeč zluknan asfalt če bi lahko temu še rekli asfalt, gužva od SG-ja d arje vasi, peskokopi, dela na cesti, mogoče ti je všeč smrdlivo velenje po kolnu!!! al so ti všeč semaforji vsakih 500 metrov, ozka cesta, kaj ti je všeč!!?? in zarai takih k si ti k opazujejo vse okoli sebe razen tistega ne kar bi morali (prometa) nastajajo kolone vozil in oviranje prometa, če te zanima okolica pojdi na sprehod pa si takrat vse uredo oglej, ne pa da te zanimajo vse pizde matrne okoli potem pa cincaš 40 na uro pa po nepotrebnem zaviraš ker nečesa nisi uredo videl, pa ka te boli ku... če se dva kojna brišeta na travniku, al pa da tam en kmet gnoji travnik, pa da na stranski cesti nekaj kopljejo, pa da v gozdu podirajo drevesa, pa da se sredi polja nekdo igra s psom, pa kaj delajo tam na strehi, pa zakj tam niso obrezali žive meje, pa zakaj tam stoji osebni avto na avtobusni in ima odprt prtlažnik, pa kdo sedi pred gostilnam... skoncentriri se na vožnjo in ne delaj gužve zaradi tvojega zanimanja narave in drugig nepomembnih za promet dejavnikov, to delja ob nedeljah peš in ne z avtom na cesti!! al pa idi na avtobus pa buli skozi okno kolko češ!! vse drugo vas zanima sam tist ne kar bi vas moralo!!! skozi celotno hudo luknjo se da peljati 70km/h pa še več, ne vem zakaj morš z osebnim vozit 40km/h!!!!??? zakaj???? sodeluj v prometu, če ne pa uporabljaj javne prevoze