Slovenija

Konec tedna nas bo razvajalo sonce, začetek prihodnjega tedna nas čaka dež

Ljubljana, 11. 09. 2015 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obeta se nam prijetno topel in sončen konec tedna, ki ga lahko, mogoče še zadnjič, izkoristite za poležavanje na plaži. Še vedno pa ne bo odveč opozorilo, da je tudi ta konec tedna na naših cestah, predvsem od Hrvaške in Slovenskega primorja proti Italiji in Avstriji, pričakovati povečan promet.

Konec tedna bo, po napovedih vremenoslovcev, spet bolj topel in sončen. Že danes se na Primorskem obeta precej jasno vreme, medtem ko se bo drugod delno zjasnilo šele popoldne. Jutri pa bo pravi dan za, mogoče še zadnje poležavanje na plaži. Temperatura morja je sicer le še dobrih 20 oziroma 21 stopinj Celzija, se bodo pa temperature ozračja čez dan povzpele od 20 do 25 stopinj Celzija. Tudi v nedeljo bo še povečini sončno, se bo pa že v ponedeljek, v zahodni in osrednji Sloveniji, pooblačilo, občasno bo tudi deževalo. Največ dežja vremenoslovci napovedujejo za Posočje. Nekaj dežja se nam obeta tudi v torek, potem pa nas spet čaka bolj sončno vreme in temperature tja do 25 stopinj Celzija.

<a href = "http://vreme.24ur.com/" target="_blank"> Konec tedna se nam obeta lepo vreme.</a>
<a href = "http://vreme.24ur.com/" target="_blank"> Konec tedna se nam obeta lepo vreme.</a> FOTO:

Kot so za 24ur.com povedali na Agenciji RS za okolje (Arso), so sicer take temperature za dve do tri stopinje višje od povprečja, smo pa imeli ta teden dve do tri stopinje nižje temperature od povprečja.

Previdno na cestah

Sicer pa bo omenjeni konec tedna pester tudi na cestah. Tokrat namreč pričakujemo še zadnji večji val turistov, predvsem tistih, ki se vračajo s počitnic. V največjih nemških deželah in v Italiji se namreč končujejo poletne počitnice. Kot opozarjajo na prometno-informacijskem centru, bo predvsem v soboto, pa tudi v nedeljo povečan promet od Hrvaške ter Slovenskega primorja proti Avstriji in Italiji. Gost promet lahko tako pričakujemo na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja in Sečovlje.

Zaradi delovne zapore na gorenjski avtocesti A2 se bodo zastoji, ki jih je pričakovati pred predorom Karavanke, deloma preselili pred galerijo Moste in ob večjih zgostitvah lahko segajo tudi do priključka Lesce, še opozarjajo.

Tudi zaradi lepega sončnega konca tedna, ki se nam obeta, pa se ne bodo povsem ustavili niti turistični prometni tokovi proti morju. Bodo pa šibkejši in bodo predvidoma trajali vse do konca septembra.

Razmere na cestah

Zastoji nastajajo na dolenjski avtocesti pred Ivančno gorico proti Ljubljani ter na cestah Brnik - Kranj in Šmarje - Koper.

Na gorenjski avtocesti so kolone vozil pred zaporo pred galerijo Moste (1 kilometer), priključkom Lipce in pred CP Hrušica (1 kilometer) v smeri proti Avstriji.

Na štajerski avtocesti pred priključkom Domžale je oviran promet proti Ljubljani, nastal je zastoj (1 kilometer).

Na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim je oviran promet proti Kopru.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skismania
11. 09. 2015 16.10
+3
Protestni Shod SLOVENIJA ZAVARUJ MEJE 25.9 PREŠERNOV TRG LJUBLJANA
Kliknime
11. 09. 2015 16.38
+7
Ker vsi takrat ne bodo/ne bomo mogli v Ljubljano, predlagam shod na ta dan v vseh mestih in krajih po Sloveniji.
tedo41LUQmedo
11. 09. 2015 11.20
+7
Že pogrešam 30 stopinj. Bodo spet čez 10 mesecev ali že kaj prej? :)
ochi
11. 09. 2015 11.17
+10
meni se zdi skrajno veliko naključje, da noben od beguncev nima dokumentov, svojih pametnih telefonov pa niso pozabili. kakšna taktika je to in koga?
catman
11. 09. 2015 09.39
+7
Po dežju pa pride v drugi polovici naslednjega tedna še zadnji letošnji vročinski val.
Klavdij Mervi?
11. 09. 2015 09.56
+4