Slovenija

Konec predčasnega glasovanja

Ljubljana, 08. 11. 2007 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred zadnjim dnevom kampanje drugega kroga predsedniških volitev se je končalo tudi predčasno glasovanje.

Predčasno glasovanje je namenjeno tistim volivcem, ki bodo v nedeljo, na dan drugega kroga volitev in referenduma, odsotni iz kraja stalnega bivališča.

Na upravnih enotah, kjer so sedeži okrajnih volilnih komisij, so lahko volivke in volivci danes do 17. ure oddali svoj glas na predčasnem glasovanju za drugi krog predsedniških volitev in zakonodajni referendum o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic, ki bosta potekala sočasno v nedeljo.

Tisti volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti drugega kroga predsedniških volitev, imajo čas za oddajo svojega glasu le še danes do 17. ure.
Tisti volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti drugega kroga predsedniških volitev, imajo čas za oddajo svojega glasu le še danes do 17. ure. FOTO: Dare Čekeliš
Volilni odbori bodo volilne skrinjice s predčasnega glasovanja zapečatili, odprli pa jih bodo šele v nedeljo. Izidi predčasnega glasovanja bodo prvi rezultati, ki bodo objavljeni v nedeljo po zaprtju volišč ob 19. uri.

Z današnjim dnem se je iztekel tudi rok za vložitev zahteve za posebne oblike glasovanja, ki jih dopušča zakonodaja. Gre za glasovanje na domu pred t.i. letečim volilnim odborom, namenjeno volivcem, ki se zaradi bolezni v nedeljo ne bodo mogli osebno zglasiti na volišču, glasovanje na posebnem volišču za invalide ter glasovanju zunaj domačega kraja na posebnih voliščih z oznako "970 omnia".

V petek je sicer zadnji dan kampanje pred drugim krogom volitev predsednika republike ter referendumom o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic.

V drugem krogu volivci izbirajo med Danilom Türkom in Lojzetom Peterletom.
V drugem krogu volivci izbirajo med Danilom Türkom in Lojzetom Peterletom. FOTO: Dare Čekeliš

Uradni izid drugega kroga volitev, v katerem se bosta pomerila Lojze Peterle in Danilo Türk, ki sta v prvem krogu 21. oktobra prejela največ glasov volivk in volivcev, kot tudi uradnega zmagovalca bo mogoče razglasiti šele, ko bodo preštete tudi glasovnice volivcev iz tujine, poslane v Slovenijo po pošti. Za volilni izid se bodo upoštevale vse tiste glasovnice, ki bodo prispele do 19. novembra. Za drugi krog predsedniških volitev je bilo v tujino poslanih skupno 43.079 volilnih gradiv.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exxample@gmail.com
08. 11. 2007 19.00
TURK JE NAŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pahor?ek
08. 11. 2007 17.40
mrhe2003...lep pozdrav, to je samo dokaz, da vejo kam pes taco drži! Izogibajo pa se zato, ker imava prav, sami pa nimajo argumentov!
mrhe2003
08. 11. 2007 17.32
@pahorček Ignorirajo dejstva, spregledali bodo šele v nedeljo zvečer. Meni tudi ni nihče odgovoril na vprašanje, kdo je podpisal Vatikanski sporazum in kdo je napisal zakon o denacionalizaciji. Raje pišejo laži in podtikanja ... dejstva jih ne zanimajo ... @vitostar Nikoli ne veš, ali si popolnoma zdrav ... Toliko o zdravju.
pahor?ek
08. 11. 2007 16.25
doki...tukaj še ni nič odločeno... Vseeno bi pa se rad vrnil k Turku, ki ga levičarji tako zelo podpirate, skoraj vsiljujete slovenski javnosti... DEJSTVO JE, DA JE dr. DANILO TURK AVGUSTA LETA 1991 V ORGANIH ZN ŠE VEDNO ZASTOPAL JUGOSLAVIJO!!! TO DOKAZUJETA DVA DOKUMENTA: 1. EKONOMSKI IN SOCIALNI SVET 2. ORGANIZACIJA 34. seje (Podkomisija za preprečevanje diskriminacije in za zaščito manjšin) KAKOR TUDI ČLANEK V DELU Z NASLOVOM: O LEGITIMNOSTI IN EFEKTIVNOSTI DRŽAVNE OBLASTI.
BAR40730
08. 11. 2007 16.05
Najbrž je res kar pišete, a vendar med dvema ponujenima kandidatoma vseeno Turk. Konec koncev verjamem, da bo manj škode za Slovenčke.
doki007@email.si
08. 11. 2007 15.03
PAHORČEK ,.....zakj pa ni ta tvoj vzornik petrle izkoristu vse volilce in zmagal z večino že v prvem krogu ,....kot praviš ma še rezervo ,....????? zakaj si dela stroške še za en krog ,...???? kam je zginlo miljon dolarjev za slovensko državo od kanadskih slovencev ,......????? takrat je bil petrle premier.........
pahor?ek
08. 11. 2007 14.54
Boj za glasove še zdaleč ni končan!!! Peterle ima še veliko rezerve v svojih volivcih. Dokaz za to je velika angažiranost Turkovega štaba. Sploh pa ne razumem teh levičarjev, ki se navdušujejo za Turka, po tem, ko je zlagal vsem državljanom RS, glede svoje vloge v Ženevi leta 1990!!!
pusicat
08. 11. 2007 13.58
Moje sožalje gospodu ki je tekmo za predsednika republike izgubil. Sam se po vsej verjetnosti zaveda, da je igre konec, vendar kljub temu upa v nemogoče! To pa je , če verjameš samo v boga.Učili so nas. verjemi vase in bog ti bo pomagal. Nekdo je očitno prekršil osnovna pravila igre ter s tem izgubil tekmo. Zmagovalec je vedno samo eden, poražencev pa vedno več. Največji poraženec je pa vedno drugi v vrsti- Lojzek pa pa, pa malo umiri svoje fanatike, da te ljudje ne bodo še bolj zasovražili. Upam, da si poskrbel za svoje zdravje in ne zavajaš javnosti v zvezi tvoje bolezni kot trenutno še aktualni predsednik. Obema pacientoma želim obilo zdravja, kajti tega po mojem največ potrebujeta !!!!!!!!!!!!!!!
hinko.murovec@siol.net
08. 11. 2007 13.50
Hvala, se vidim vsak dan, ko se brijem . Pa še malo za zabavo in sprostitev. Malo sem jezna ,besna še bolj, A upam iskreno , da jutri bo bol. Nočem zamere , nemaram laži, Jočem in stočem, Petrle me skrbi. A kaj naj napravim , sirota sem jaz, Kar bom storila, bo le štrapac. Rada bi zvesto služila naprej, A slabo mi kaže, oh joj in oh jej. Ni ga nobenga, ki zvest bi ostal, Je cena visoka in Janša zbežal, Celo življenje za to mi bo žal.
mare@zvezdica.net
08. 11. 2007 13.50
Nevem kje ste pri predsedniških kanditatih najdl vatikan, pa cerkev pa podobne neumnosti. Če je en kristjan, drug musliman nima veze, važno je kaj mu v glavi dogaja. Kar se mene tiče je pa skrajno nemoralno v vsej Turkovi moralnosti, kandidirati za predsednika države, katere po njegovem sploh ne bi bilo. On sam združuje...Upam, da bo prevladal zdrav razum in bomo izvolili Slovenskega predsednika, ki bo skrbel za nas Slovence.
manjakranjc@hotmail.com
08. 11. 2007 13.36
Nastavite ogledalo tudi sebi, hinko.murovec!
doki007@email.si
08. 11. 2007 13.19
TKO BOM POVEDU ,.....TISTEGA KI GA PODPIRA JANŠA ,....je isti kot on ,....!!! ta garnitura vlade ,... je sama laž in maščevanje ,....!!!! Zato je je treba volit novega svežega strokovnjaka ,.....dr.TURKA
hinko.murovec@siol.net
08. 11. 2007 13.07
Spoštovana Manja Kranjc, počasi dobivam občutek, da Vas po domače rečeno dobesedno razganja od svete jeze, ker se nočemo pokoriti Vaši strokovni oceni in odločitvi, kdo je edini pravi. Očitate kar povprek pristranskosti, nesramnosti in iščete možnosti deskreditacije , tako da je vse skupaj že tragikomično. Vaša stvar je kako na vse gledate , bi se pa v Vašem primeru resno vprašal ali se z takimi občasno res debilnimi izpadi le ne smešite malo preko mere. Osebno tako izrazito nasilnega vsiljevanja lastnega prepričanja nikoli nisem jemal kod zdravo debato in izražanje. Želim Vam malo več trezne presoje v Vaše dobro. LP
Primož Janc
08. 11. 2007 12.40
Sploh nisem imel namena iti na volitve, ampak glede na vso gonjo proti Turku sem se odločil, da mu bom podelil svoj glas. Sicer mi noben od kandidatov ni všeč, ampak glede na vsa polena, ki jih dobiva pod noge, si zasluži da zmaga. Sicer pa, glede na to da Janša podpira Petreleta, je to že dovolj velik razlog, da človek da glas Turku.
Prvo Bore
08. 11. 2007 12.30
mirjana.ck Najboljši post do sedaj !!! LOL Hvala bogu-ki ga ni, da imamo ženske s humorjem !! LOL
Tonček Balonček
08. 11. 2007 12.21
Sorry, res ni spodobno, ravno tvoje ime se mi je prikradlo pod prste...nisem noben Turkov fen! Žalostno se mi zdi, da je Lojze vložil toliko truda in denarja v ta projekt, nazadnje, zadnji teden kampanje pa doživi, da se Janez in Urška borita s palčkami, da se lahko sploh najesta, Zbor za republiko se ne opredeljuje, sam se mora pa pripravljati, da si bo drug teden nadel vzdevek svojega bivšega šefa volilnega štaba. Žal bo njegovo bodoče delo le še v tujini, na srečo ga ne čaka sedem skorij kruha, morda bo prikrajšan za vsakotedensko zračno jadranje nad našimi Alpami in čebelarjenjem, tako da bo dobro za njega in za nas. Njegovi kvazi politični kolegi itak hvalijo boga, da jim ga bo vzela tujina! Turk bo pa itak le pet let, potem pa upajmo, da bodo ta institut končno ukinili in nam prihranili stroške in čas! Škoda bo le za novinarje, svetovalce in protokol, vsi si bomo oddahnili in se pridušali: "Kaj pa je tega treba bilo!".
manjakranjc@hotmail.com
08. 11. 2007 12.21
Zanimivo, da mi je manj moteč nastop PrvoBorca kot pa vas carpe.diem. Ste verjetno nek umetniški boem, ki misle da je tako zelo pameten, da si s pisanjem tu gor samo škodi. No dejmo se mal k seb vzet. Če bo moje mnenje nekdo zaničeval ali negiral, bom po svojih zmožnosti odgovorila. Kaj ti tu ni jasno! Če pa imaš probleme s spotikom, pa veselo branje kakih drugih forumov.
carpe.diem@masicom.net
08. 11. 2007 12.16
Manjakranjc, ne bom se spuščal na vaš nivo komentiranja. Od vseh, ki tukaj pišejo, ste najbolj nesramni in vsiljivi s svojim razmišljanjem ravno vi, zato sem se spotaknil ob vaše komentiranje. Koga pa bom volil, pa je samo moja odločitev in ne vaša, spoštovana Manja.
manjakranjc@hotmail.com
08. 11. 2007 12.00
carpe.diem pa smo se opredalčkali. Med vsemi si potegni ven mene:) kako patetično. No ja, recimo da ti je dolgčas pa si se spotaknil ob mene. Drugače pa samo odgovarjam raznim žaljivim komentarjem, torej mi odrekaš to pravico? Nevem če si lev ali desen, vem pa da si podpornik Turka. zaužij dan,papa
Tonček Balonček
08. 11. 2007 11.49
Peterle je ostal sam, vsi so ga zapustili, razen nekaj blogerjev in forumašev. To ni lepo in pokončno, je pa očitno dejstvo. Žal si v teh par dneh nihče med volilci ne bo premislil, oziroma je količina teh glasov le simbolična, velja tudi obratno. Tudi kuharski recepti iz Lojzetovega memoranduma ne pomagajo, niti nagradna križanka! Gotovo ni prijeten občutek, da že pred volitvami veš, da si pogorel, lahko si le ponosen na svoje vojščake, ki se borijo do zadnjega diha in ti skoraj umirajo pred nogami... (npr. manjakranjc in podobni). Zdaj čakamo še kakšno izjavo (iz obupa) Komisije za pravičnost in mir ter kakšnega škofa še posebej, sicer je pa zadeva več ali manj končana. Saj tudi Turk ni nič posebnega, izbiramo pač med manjšo in večjo škodo, kot na kakšnih županskih volitvah! Še dobro, da ti predsedniki nimajo kakšnih posebnih pooblastil, zaenkrat čisto normalno shajamo brez predsednika....