Slovenija

Koncentracija legionele na onkologiji pod mejo

Ljubljana, 10. 08. 2010 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koncentracija bakterije legionele v stavbah D, E in H Onkološkega inštituta Ljubljana je pod mejno vrednostjo. Na OI so vzorce za mikrobiološki preizkus zadnjič odvzeli 12. julija.

Onkološki inštitut
Onkološki inštitut FOTO: Dare Čekeliš

Pri prejšnjem mikrobiološkem preizkusu so legionelo odkrili le v enem odvzetem vzorcu, in sicer v stavbi D na odvzemnem mestu kirurškega umivanja rok. Zaradi ponavljajočih presežnih koncentracij legionel na tem mestu so zamenjali vodovodno pipo kmalu po odvzemu vzorcev oziroma še pred prejetimi zadnjimi rezultati.

Rezultati fizikalno kemijskih analiz 18 vzorcev pitne vode za prisotnost železa in cinka, ki so jih odvzeli 12. in 20. julija, pa so pokazali na preseženo vrednost vsebnosti železa in cinka v dveh odvzetih vzorcih. Voda v vzorcih je bila rjavo obarvana, a je obarvanost po izpiranju vode izginila, so pojasnili na Onkološkem inštitutu.

"Na OI za nadaljnje zagotavljanje varnosti bolnikov, obiskovalcev in zaposlenih še naprej velja priporočilo pitja ustekleničene vode," navajajo na inštitutu in dodajajo, da bodo skladno s priporočili glede preprečevanja razmnoževanja legionel še naprej izvajali vse preventivne ukrepe in opravljali redne analize vode.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maček2
10. 08. 2010 13.58
se pod oba podpišem.
am_staff
10. 08. 2010 13.53
Tako zagrizena okužba, kot je zagrizena narcisoidnost zdravnikov in želja po preplačanju njihovega ninimalnega dela, pa še to mora biti dodatno poplačano s kuverto.Razkuži oboje.
shishmish
10. 08. 2010 12.27
Ma kdo je ta vodovod postavljal? Mogoče kak sociopat?
Kajla1st
10. 08. 2010 12.13
men gre na jok, v takih objektih mora biti neomejeno omogočena pitna voda iz pipe!!! sj to je zakon