Slovenija

Cerar pozval k strpnosti: 'Ta vlada ni in nikoli ne bo podpirala nestrpnosti, hujskanja ali sovraštva'

Ljubljana, 25. 02. 2016 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Premier Miro Cerar je dejal, da je razočaran nad hujskaštvom, ki se zadnje dni pojavlja v Sloveniji. Kot je dejal, je še posebej slabo, da to hujskaštvo spodujajo različni politični akterji. Kako pomembno je, da ne zapademo pod demagogijo sejalcev strahu, da pokažemo humanitarnost in solidarnost, pa poudarja komisarka Bulčeva.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Protesti proti migrantom
    03:26
    Iz SVETA: Protesti proti migrantom
  • Iz 24UR: Protesti po Sloveniji proti migrantom
    03:10
    Iz 24UR: Protesti po Sloveniji proti migrantom
  • Iz 24UR: Možno sprejeti migranta v svoj dom
    02:33
    Iz 24UR: Možno sprejeti migranta v svoj dom
  • Iz 24UR: V Avstriji plačajo za namestitev azilantov
    02:42
    Iz 24UR: V Avstriji plačajo za namestitev azilantov

Predsednik vlade Miro Cerar se je po današnji seji vlade med drugim dotaknil tudi trenutnih varnostnih razmer in dejal, da Slovenija dobro obvladuje migracije in skupaj z Evropo pomaga iskati rešitve. Poudaril je, da je ključno, da ob humanitarnem pristopu zagotavljamo tudi učinkovito varnost državljanov ter dodal, da razloga za strah ni.

Cerar: Zagotavljam, da vlada obvladuje migrantski tok

Premier Cerar obsoja sovražni govor in poziva k strpnosti.
Premier Cerar obsoja sovražni govor in poziva k strpnosti. FOTO: POP TV

Poudaril je, da je zelo razočaran nad hujskaštvom, ki se zadnje dni pojavlja v Sloveniji. Še posebej je zelo slabo, da to hujskaštvo spodbujajo različni politični akterji, je dejal Cerar. "Pozivam državljane, da temu ne sledijo. Razumem, da je mnoge lahko strah. Vendar zagotavljam, da vlada obvladuje migrantski tok. Od oktobra dalje ni prihajalo do situacij, ki jih želijo sedaj nekateri umetno ustvariti. Ne drži, da vlada ne komunicira in sporoča teh zadev," je poudaril Cerar.

Protesti, po besedah Cerarja, politično hujskaštvo

Na vprašanje novinarja, kako so lokalne skupnosti obveščene, Cerar odgovarja, da z večino odlično sodelujejo in da so ustrezno obveščene. Se pa dogaja, da so nekatere lokalne skupnosti politično motivirane k nasprotovanju odločitvam vlade. Cerar je znova pozval k strpnosti.

Dejal je, da se zaenkrat še nič hudega ni zgodilo in da so mnogi ljudje zavedeni. Opozoril je, da država nikjer ne dela nič na silo in dodal, da je država dolžna zagotoviti mednarodno zaščito najbolj ranljivim, zlasti otrokom, pri čemer ima v mislih skupino mladoletnih otrok, ki so jo zavrnili v Kranju. "Se bomo bali 23 mladoletnih otrok brez spremstva, ki potrebujejo našo pomoč," se sprašuje Cerar in izpostavlja, da so v Avstriji domačini beguncem odprli svoja vrata. "Pozivam vse, da pridobijo prave informacije, da preverijo, kaj se v resnici dogaja, in da spoznajo, da varnost ni ogrožena. Potem bodo videli, da ni razloga za skrb," je bil jasen Cerar.

Cerar je dejal, da so skupine ljudi, ki napovedujejo boj proti migrantov, zaenkrat majhne, je pa kljub temu ta pojav zaskrbljujoč, saj se na ta način širi neka mentaliteta, sovražni govor, ki neti sovraštvo brez razloga, je poudaril Cerar.

Cerar je pohvalil poteze ravnateljice dijaškega doma v Kranju Judite Nahtigal, ki je bila pred dnevi pripravljena sprejeti skupino mladoletnih prebežnikov v kranjski dijaški dom, a se to po protestih učiteljev in staršev dijakov ni zgodilo. Prav tako je dejal, da je stališče skupine učiteljev o nezaželenosti otrok, ki nujno potrebujejo humanitarno pomoč, nesprejemljivo. 

Opozoril je, da se migrantske krize ne sme zlorabiti za umetno sprožanje medsebojnih delitev. Vlada se zave, da so med migranti tudi druge kategorije, zato skupaj s policijo ves čas izvajajo nadzor in preverjajo zadeve. "Strah ni utemeljen, je pa pomembno, da se pogovarjamo. Ne smemo biti nestrpni, sovražni. To ne sme biti Slovenija. Država ima prihodnost, le če bo sodelovala in bo strpna. Čas je za sodelovanje, ne razdvajanje."

Bulčeva posvarila pred psihozo strahu

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je danes v Bruslju posvarila pred psihozo strahu v odnosu do beguncev in pozvala k humanitarnemu duhu. "To je tema, kjer mora priti do narodne enotnosti. To je tema, ki zahteva humanitarnost in pri humanitarnosti ni političnih prepričanj," je poudarila.

Slovenija je po komisarkinih besedah svojo humanitarnost dokazala ne tako dolgo nazaj v času vojne na območju nekdanje Jugoslavije, ko je poskrbela za pomoči potrebne. Ko se je znova vzpostavil mir, se je večina teh ljudi vrnila domov oziroma se uspešno integrirala.

Violeta Bulc opozarja: Begunska kriza terja humanitarnost in tu ni političnih prepričanj
Violeta Bulc opozarja: Begunska kriza terja humanitarnost in tu ni političnih prepričanj FOTO: Miro Majcen

V EU bodo po zagotovilih Bulčeve z nizom ukrepov, na primer z učinkovitimi žariščnimi točkami, poskrbeli, da bodo resnično prišli po pomoč ljudje, ki jo potrebujejo, in da se ne bo ponavljal scenarij iz prvega vala, ko so se ekonomski migranti mešali z begunci.

Komisarka verjame, da bodo Slovenci znali prepoznati tiste, ki hujskajo zaradi lastnih političnih interesov in poskušajo vzpostaviti na tej temi stanje nestabilnosti v državi ter to preseči, saj je to tema, ki terja narodno enotnost.
Najpomembnejše je zdaj to "čiščenje", torej pomoč tistim, ki jo res potrebujejo, ter da ne zapademo pod demagogijo sejalcev strahu, da pokažemo humanitarnost in solidarnost ter zagotovimo pomoči potrebnim varno mesto v Evropi, je izpostavila Bulčeva.

Slovenija se sicer po navedbah Bulčeve s stališča komisije v begunski krizi obnaša izjemno odgovorno, deluje proaktivno in poskuša ves čas storiti vse, da ne bi bilo zaostrovanja med članicami.

Jurša, DeSUS: To so politični protesti

Na srečanju koalicijskih partnerjev pred današnjo sejo vlade je beseda tekla tudi o reševanju migrantske krize, je povedal vodja poslancev DeSUS Franc Jurša. Vladne ukrepe pri reševanju migrantske krize so ocenili kot prave, s temi ukrepi pa je treba nadaljevati. Proteste proti nastanitvi migrantov v več krajih pa Jurša ocenjuje kot politične.

Kot je navedel Jurša po sestanku, jih je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec tudi seznanil s sredino konferenco o migrantski krizi na Dunaju. Povedal jim je, da je bila razprava na konferenci konstruktivna, počasi pa se bo balkanska migracijska pot zapirala.

Jurša meni, da bi v ta proces morali vključiti tudi Grke, ki sicer v sredo na konferenci niso sodelovali, saj če Grki ne bodo uspešni pri obvladovanju migrantskega vala, se bo pritisk prenesel na druge meje.

Protestniki so se sinoči zbrali pred nastanitvenim centrom v Logatcu.
Protestniki so se sinoči zbrali pred nastanitvenim centrom v Logatcu. FOTO: Damjan Žibert

Židan: Protesti ne bodo zrušili vlade

Prvak SD Dejan Židan je v izjavi novinarjem po seji vlade v luči protestov po nekaterih krajih zaradi predvidene namestitve migrantov posvaril pred nestrpnostjo, hujskanjem, sejanjem strahu. "S politični akcijami nagovarjati k nestrpnosti je napačno. Na težavah beguncev demokratične države ne morejo graditi svoje politike," pravi Židan.

Od vseh političnih strank in ostalih pomembnih akterjev v Sloveniji pričakuje razumevanje, da bo begunska problematika še nekaj časa navzoča. Zagotavlja, da bo država zavarovala svoje državljane, a tudi humano ravnala z migranti. To, da lokalna skupnost ni želela sprejeti nekaj beguncev otrok brez staršev in da so se temu uprli tudi profesorji, je po njegovem mnenju nedopustno. "V kakšnem duhu torej vzgajajo državljane," se sprašuje prvak SD.

V petek 26. februarja ob 16. uri bosta protesta proti naselitvi beguncev oziroma migrantov na Vrhniki in v Lenartu, v soboto 27. februarja ob 15. uri pa protest nasprotnikov naselitve beguncev v Ljubljani pred samskim domom na Kotnikovi ulici. Uro pred tem shodom bo potekal še en shod, in sicer pod imenom Begunci dobrodošli!, ki se bo odvijal prav tako na Kotnikovi ulici. Noben od shodov ni prijavljen.

Protesti po njegovih ocenah ne morejo privesti do politične krize oz. padca vlade, čeprav je to "mogoče namera tistih, ki so v ozadju te nestrpnosti", strah pa ga je polarizacije pri državljanih. Na področju, kjer ni dovolj informacij, se namreč po njegovem mnenju ustvari strah, ki pripelje do pretiranih odzivov. 

Tako prvak SD pričakuje, da bo v prihodnjih dneh in tednih dostopnih bistveno več informacij, saj ima "ljudje pravico do zelo transparentnega odnosa države, do informacij". Koliko prosilcev za azil Slovenija zmore namestiti, Židan ni odgovoril, je pa zagotovil, da ne bo postala evropski žep za migrante.

SLS: Pozivamo Cerarja, Židana, Erjavca in njihove poslance, naj ilegalne migrante sprejmejo v svoj dom

Povzemamo del odziva SLS: "Ljubljanska politična, družboslovna in kvazihumanitarna elita naj si migrante pripelje na svoja dvorišča. Kdor v svoje stanovanje ni pripravljen sprejeti ilegalnih migrantov, nima pravice tega zahtevati od drugih. Na Cerarju, Židanu in Erjavcu je največja odgovornost za nastalo kritično situacijo v Sloveniji, zato od njih pričakujemo, da najprej v svojem stanovanju preizkusijo varnostna tveganja, ki jih poskušajo naprtiti, med drugim tudi dijakom po Sloveniji."
 
Glavni razlog za težave z ilegalnimi migranti v Sloveniji ni vojna v Siriji, ampak so neukrepanje, ignoranca in nesposobnost aktualne slovenske vladne koalicije SMC, SD in DeSUS ter njihovih voditeljev, ki kockajo s finančno in fizično varnostjo Slovencev, s kulturo in vrednotami, na katerih je utemeljen slovenski narod. To je zloraba njihovih političnih položajev. 

Policija nestrpnost in nasilje obsoja

Na svojem Twitter profilu se je odzvala tudi slovenska policija, ki je zapisala: "Sovražni govor, nasilje in nestrpnost obsojamo in zavračamo, kjerkoli, tudi na družbenih omrežjih." Prav tako so zapisali, da objave na Twitterju in Facebooku stalno spremljajo in o varnostno aktualnih obveščajo pristojne operativne službe.

Glede napovedanih shodov je policija zapisala, da zagotavljajo varnost na javnih shodih in ravnajo v skladu z zakonodajo. Prav tako ugotavljajo prekrške tudi v povezavi s prijavo shoda. Neposredne ukrepe oz. preverjanja izvajajo policisti policijskih uprav, ki so pristojne za posamezna območja. "Ti policisti potem preverjajo, kdo je organizator shoda," je povedal tiskovni predstavnik Drago Menegalija.

Na PU Novo mesto pa so zanikali navedbe poslanca SDS Andreja Čuša, da policija na Dolenjskem obiskuje oz. zaslišuje ljudi, ki so v skupinah proti migrantom in vabijo k uporu. Pojasnili so, da policisti delujejo v skupnosti in se pogovarjajo z ljudmi. Le v dnevnih in neposrednih stikih z občani lahko namreč uspešno zagotavljajo visoko stopnjo varnosti za vse ljudi. Tudi v času povečanih migracij se njihove oblike dela niso spreminjale. "V primeru, ko bi policija izvedela za sum kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, pa bi policisti vsekakor ravnali v skladu z veljavno zakonodajo in v okviru svojih pooblastil," je poudarila predstavnica za odnose z javnostmi Alenka Drenik.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1738)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gospod sašo
29. 02. 2016 10.45
+1
ne morem verjet da 500 ljudi gre na ulico ker hočejo imigrante. SLOVENIJA NE BO NIKOLI ENOTNA REFERENDUM O IMIGRANTIH !!!!!
tankopiš
01. 03. 2016 09.48
Teh 500 ljudi zamenjajmo za 500 imigrantov,ne bo nič slabše,kvečjemo boljše.
Bibijana3
29. 02. 2016 08.12
+0
Na prvi in zadnji pogled je jasnih naslednjih nekaj dejstev: ZA prihod migrantov so vsi tisti, ki v resnici še nikoli niso trdo delali za svoj ljubi kruhek, vsi ti živijo na račun države, se pasejo po dobro plačanih državnih funkcijah, od enega do drugega stolčka, doprinesli so zelo malo ali nič, ni jim mar za dediščino in za vse svoboščine, za katere so se borili naši dedi... PROTI prihodu migrantov pa so navadni ljudje in ne politični hujskači, ki vsak ljubi dan trdo garajo za preživetje, pa še težko živijo. Marsikdo ostaja kljub garanju lačen, ker mora nahraniti požrešno državo, vse njene politike, bankirje, kulturnike, sindikaliste itd. Ti pa se lepo glupirajo, delavski razred zmerjajo s kujskači, postopači, nestrpniki itd. A niti za trenutek niso bili v njihovi koži, niso poskusili trdega kruha, celo tako oholi so, da jih niti ne poskušajo razumeti. Imamo že dovolj etičnih, beri romov, za katere delamo, ne rabimo novih... Viktorja rabi Slovenija, če želi taka ostati, sicer bo lahko le Slovenistan. REFERENDUM!!!!
Silvester Ali? 1
27. 02. 2016 20.56
+3
veš cerar .a ti misliš da smo slovenci za te begunce da ostanejo pri nas.če bi bilo po moje bi morali tudi v sloveniji izvesti referendum o beguncih tako kot na madžarskem
wolfterier
28. 02. 2016 16.00
+3
Cerar naj raje poziva k poštenosti !Svoje kolege še posebno !!!
HooplaToopla
27. 02. 2016 19.40
+3
Mene pa zanima, če bodo nam Slovencem, zdaj ko bo oni tipo, ki je od Slovenke mož, predsednik Amerikancev, tamkaj čez lužo, kaj pogledali skozi prste in nam dovolili, da tudi mi že končno enkrat spizdimo iz tele kurčeve države? Mislim.... Če pri Pop TV že kaj vedo slučajno? Morda jim bilo že kaj povedano s centrale glede bodočih navodil v tej zvezi? Ali kako to poteka?
badreligion
27. 02. 2016 19.19
+1
170.000 slovenskih ekonomskih migrantov v Avstriji ni gledalo umsko nerazvitih Avstricev. Odšli pa niso zaradi vojne, ampak zaradi takih butlov kot je Migrant.
Nikiiy
27. 02. 2016 16.01
+2
Da vas spomnem osmosvojitev je bila lokalna ne pod kontrolo Kučana lokalci niso dali orožja niso poslušali vlade ne Srbov ne Armade in tako bp tudi tokrat..
Nikiiy
27. 02. 2016 16.00
+2
Prvo ste bežali v Kidričevem so vam povedali begunci so lohka tukaj samo žvi ne..je bilo dovolj jasno in glasno ste se pobrali kot Pichke..
Nikiiy
27. 02. 2016 15.59
+3
Sam v Ljubljani še lohka lajate...drugje pa nimate jajc..
Nikiiy
27. 02. 2016 15.58
+5
CERAR ti ne slišiš lasnega naroda torej nimaš pravice da rečeš vodiš karkoli..popolnoma si odpovedal Slovenija je v razsullu...
tankopiš
01. 03. 2016 09.53
Cerar je pardon predsednik in ima svoje pravice,ste ga izbrali in zdaj bodite tiho.
Nikiiy
27. 02. 2016 15.57
+3
Kdo ste vi CERAR BARABA odpovedalo ste na celi črti, lopov pokvarjenvc... in Fas-hist..vi samo vi ste krivi ampak Slovenija se prebuja dost vas je..ne boste do konca uničili Slovenskega naroda..
tankopiš
01. 03. 2016 09.53
Bratjeslovani
27. 02. 2016 14.00
+3
Kdo ste vi gospod Cerar in ostali zagovorniki ,ki ste v veliki manjšini ,da si dovolite vsiliti večini državljanov svoje nazore četudi jih ti zavračajo ? Kdo ste vi ,da si dovolite finančno s uvozom migrantov obremeniti že tako preobremenjene državljane Slovenije ? Kdo vam daje to pravico ? Če mislite ,da vsi razmišljajo kot vi ,ki vam vsak mesec v žepu ostane veliko denarja dajte zadevo preverit na referendum !
eFranjo
27. 02. 2016 10.47
+5
kdor želi imeti pri sebi migrante, naj si jih pelje domov. meni in v mojo bližino JIH PA NE POŠILJAT, niti pod razno.
HooplaToopla
27. 02. 2016 20.01
+2
Po glavi da oblast nekih 180 evrov mesečno sem slišal? A jebbi ga... Šihta ni... Lakota trka na vrata.... Kakih 200 jih bi potlej pa jaz le vzel, če je tako. Za sto bi kar denar.... Za ta drugih sto bi pa, ki je ja vendar finančna kriza, za prvi mesec vzel v račun magari kak boljši vladni avto. Ampak ne več kot 3 leta star in obvezno Nemec. Pa če je tudi le Golf, ga vzamem brez barantanja, če ni karamboliran.
TVMurgle
26. 02. 2016 18.50
+6
Brglez danes v Lenartu ni upal pred narod. Ga je strah naravnega prava ?
Mega100
26. 02. 2016 15.29
+8
PRAŠEK OJ A NASTANIŠ SI 100 BEGUNCEV V SVOJEM DOMU....DEJ BODI TAKA FACA...LOL.
prašek
26. 02. 2016 15.46
+0
TVMurgle
26. 02. 2016 18.46
+6
Zakaj pa ne greš po njih ? Se bojiš iz hiše ? Ali pa pa samo lajaš skrit na netu? Nisi upal v Vrhniko povedati protestnikom, kar bevskaš tu, udbovc pokakani :)
SLObunkeljn
26. 02. 2016 15.17
-2
Vpis delnic Nove24TV je uspešno zaključen Kljub temu, da niso bile prodane vse delnice, ki so bile razpisane, nam vplačila, ki smo jih prejeli v okviru javne prodaje delnic omogočajo izpeljavo projekta v predvideni časovni in vsebinski zasnovi. Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste nas podprli.
prašek
26. 02. 2016 15.17
+2
SLObunkeljn
26. 02. 2016 15.18
-5
Pojdite tja komentirat! Tam vaših nestrpnih in hujskaških nebuloz ne bodo brisali in lahko si boste vzneseno pritiskali pluse.
prašek
26. 02. 2016 15.21
-1
Bi nekako rekel, da si bodo orgazmično pritiskali pluse ! Seveda največ sami sebi !
SLObunkeljn
26. 02. 2016 15.22
-5
Že članki so orgazmnični ... prava resnica!
macro
26. 02. 2016 15.22
+3
si nebi raje vidva fb izmenjala.. glede na to da sta še samo 2 pod komentarji. ? Članek pod katerim je edini komentar prašek ni več članek. pa še + si sama nabijata.. :) hehehe...
SLObunkeljn
26. 02. 2016 15.23
-3
macro pejd na Nova24 ... tam je prava raketa
prašek
26. 02. 2016 15.24
-1
SLObunkeljn
26. 02. 2016 15.28
-2
Tud jaz ga nimam , pa na Nova24 TV tudi ne
eFranjo
27. 02. 2016 10.49
+1
macro
26. 02. 2016 15.02
+2
hahaha prašek pa ti ja več napišeš(prekopiraš) kot vsi članki skupaj na tem portalu.. saj znamo ljudje tudi klikat na druge portale.
prašek
26. 02. 2016 15.04
-2
Tudi jaz znam klikat na Nora tv, pa mi je pod častjo !
prašek
26. 02. 2016 15.08
-2
In samo kot mimogrede : To ni iz nobenega portala !
macro
26. 02. 2016 15.17
+1
no kakorkoli na tvojem zelniku ni zraslo Kot so tudi ti potopisi ki si jih spodaj nalimal.. taki kot ti znajo samo zavajat in izkrivljat resnico, žalit in argumentirat s nekimi političnimi fintami. Skratka nikoli ni pametnega odgovora ki bi temeljiv na današnjih dejstvih .
prašek
26. 02. 2016 15.18
-1
Mega100
26. 02. 2016 15.29
+2
PRAŠEK OJ A NASTANIŠ SI 100 BEGUNCEV V SVOJEM DOMU....DEJ BODI TAKA FACA...LOL.
TVMurgle
26. 02. 2016 14.59
+2
1500 milijonov na skrivaj najetega kredita je namenjeno beguncem ?
eFranjo
27. 02. 2016 10.50
+4
TVMurgle
26. 02. 2016 14.58
+4
Cerar naj svoje ideje o hujskaškem narodu pojasni državljanom osebno, ne pa da ostarele udbovce na anonimnih forumih plačujejo, da lajajo proti Slovencem. Cerar se boji naroda ?
SLObunkeljn
26. 02. 2016 15.32
-4
Pojdi na Nova24 TV ... tam lahko komentiraš in pljuvaš kolikor ti duša črna premore
TVMurgle
26. 02. 2016 19.36
+6
eFranjo
27. 02. 2016 10.52
-2
a z vrestlingom se tudi ukvarjaš? zdrav duh v zdravem telesu...
Petrovc
26. 02. 2016 14.46
+11
spoštovani: 1. Cerar ni nikogar pozival! CERAR SE JE BREZSRAMNO IN PRIMITIVNO ZNESEL NAD DRŽAVLAJANI RS! V vsaki normalni državi, bi ga odnesli v smetiče! 2. 90% državljanov RS si ne ćželi, da bi v naši domovini bili, rizični, begunci-migrantje-pustolovci! Tistih 10% Z Hanžkom, AmnestyInternational in ostalo nevladno navlako, ki jo futramo delno davkoplačevalci, delno pa je finansirana iz tujine, NAJ SI JIH VZAMEJO DOMOV! TO JIM JE TREBA JUTRI POVEDATI V LJUBLJANI, KO BODO PROTESTRIRALI ZA BEGUNCE! Vzemite jih domov, skrbite zanje, nič nimamo proti! 3. jasno je, da je srž vsake nacije na podeželju! IN CERAR NAM HOČE UNIČITI KORENINE NACIJE!
prašek
26. 02. 2016 14.51
-8
Vlada aktivno komunicira z javnostjo, prav tako z lokalnimi okolji. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic dnevno obvešča tako najširšo javnost kot posamezne lokalne skupnosti o namestitvenih možnostih po Sloveniji. Spisek možnih centrov je bil prvič objavljen oktobra. Tudi posamezni člani SMC na nacionalni ravni in odbori ter posamezni člani v lokalnih okoljih se aktivno odzivajo na proteste in dvome o nastanitvah prosilcev za azil. Na proteste proti namestitvi beguncev v Logatcu se je odzval podpredsednik SMC in predsednik državnega zbora Milan Brglez, ki je tudi občan Logatca. Za regionalni radio je poudaril, da so prostori v Logatcu namenjeni predvsem ranljivejšim skupinam, država pa mora poskrbeti za ljudi, ki zaprosijo za zaščito. Poudaril je pomen pogovora, ki ga ni nikoli dovolj, “vsaj takrat ne, ko je ljudi strah”. “Trenutek je težak za vse nas, kar lahko storimo, je, da zaupamo policiji in vsem službam, ki so zaenkrat naredile največ za to, da je bil tok obvladan. Smo pa dolžni spoštovati tako svojo ustavo kot mednarodne obveze, ki jih imamo,” je pojasnil Brglez.
Petrovc
26. 02. 2016 14.54
+11
KDO PA TE JE VPRAŠAL ZA TEHNIKO KOMUNICIRANJA! trobilo smc, plehko! Govorimo o vsebini izjav tvojega šefa v odnosu do NACIJE! JASNO!
prašek
26. 02. 2016 15.01
-5
A je tebi že kdaj v življenju bilo kaj jasno ?
prašek
26. 02. 2016 15.02
-5
»Vlada aktivno komunicira z javnostjo, prav tako z lokalnimi okolji. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic dnevno obvešča tako najširšo javnost kot posamezne lokalne skupnosti o namestitvenih možnostih po Sloveniji«
trdovrat
26. 02. 2016 15.04
+4
Petrovc, pokaži mi od kje ti številke v procentih? Mogoče jih vaš generalštab išče v kristalni krogli? Daj nas ostale nevedneže, vsaj skromno podučiti! Že vnaprej hvala.
prašek
26. 02. 2016 15.07
-1
2,90% je samo še SDS-ovcev ! Lepo je pojasnil, he, he, he.
Kollerik
26. 02. 2016 14.42
+0
Važno je, da hrabre borce proti tujim otrokom ne zagrabi panika :)
Kollerik
26. 02. 2016 14.43
+5
prašek
26. 02. 2016 14.49
-4
Kakšna sramota na Vrhniki. Punčka je prišla na šolsko dvorišče in želela nekaj vprašati tam stoječo mati, ki je čakala na svoje otroke . Ta pa jo je z grdimi besedami in psovkami nagnala ! Ko pomislim, na koga se bo punčka obrnila v trenutku izgubljenosti, vem , da se bo obrnila na nekakšno mater ! Sigurno ne bo spraševala kakšnega moškega v najboljših letih, ampak se mu bo raje v širokem loku izognila ! In potem jo ženska natuli ......... Brez besed !!!
Petrovc
26. 02. 2016 14.51
+7
macro
26. 02. 2016 14.53
+3
in in kje je to pisalo... tvo je tvoje hujskaštvo..
prašek
26. 02. 2016 14.54
-5
Petrovc
26. 02. 2016 14.56
+3
Ne vlači informacije iz konteksta, to je namreč tehnika tvoje stranke SMC-LDS!