Tuja scena
Oglas

Komedija pod zvezdami

Ljubljana, 26. 08. 2016 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z veseljem vas vabimo na naš jubilejni deseti gledališki festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI v čarobno okolje ljubljanskega gradu v družbo zvezd, ki nam sijejo z neba kot tudi tistih, ki svetijo z odra in nam pričarajo nasmeh in nas popeljejo zadovoljne v prve jesenske dni.

Ljubljanski grad
27. 8.–30. 8. 2016

PROGRAM

27. 8., ob 20.30 – JAMSKI ČLOVEK

28. 8., ob 20.30 – ROJEN V JUGI

29. 8., ob 20.30 – STARO ZA NOVO

30. 8., ob 20.30 – PIJEM, KER SEM PAČ ŽEJNA

Prodaja vstopnic: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim.si

Več informacij o posameznih predstavah in festivalu Komedija pod zvezdami lahko najdete na povezavi: www.komedijapodzvezdami.si

 V upanju, da se srečamo na festivalu Komedija pod zvezdami, vas lepo pozdravljamo.

Gustav team

JAMSKI ČLOVEK

monokomedija z Urošem Fürstom

Komedija pod zvezdami - 2
Komedija pod zvezdami - 2 FOTO: Komedija pod zvezdami

Svetovni komični fenomen, ki je z več kot 650 ponovitvami tudi v Sloveniji porušil vse rekorde. Prek 190.000 nasmejanih gledalcev že ve, da so odnosi med spoloma komedija, čeprav se nam največkrat ne zdijo prav noč smešni.

Največkrat odigrana predstava v Sloveniji!

besedilo: Rob Becker, prevod: Lija Pogačnik, režija: Nataša Barbara Gračner, igra: Uroš Fürst, produkcija: Gustav film, Theater Mogul in SiTi Teater BTC

ROJEN V JUGI

celovečerna stand-up komedija s Perico Jerkovićem

Komedija pod zvezdami - 3
Komedija pod zvezdami - 3 FOTO: Komedija pod zvezdami

Se še spominjate časov, ko je mleko teklo iz plastičnih vrečk, ko so se otroci veselili Živalskega kraljestva in ko je bil Dan mladosti res dan z veliko začetnico? Z dobro mero nostalgije nas bo v dan mladosti novega vsakdana popeljal Perica Jerković, eden najprodornejših stand-up komikov zadnjih let, ki ga je neusmiljeno kolesje usode iz Bosne prignalo na slovensko obalo. V dobri uri in pol nas bo potegnil v vrtinec svojih najudarnejših šal, ki so se kalile na preko šeststo nastopih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, v Makedoniji, v Bosni in Hercegovini in celo v Veliki Britaniji.

avtorski projekt Perice Jerkovića

STARO ZA NOVO

komedija z Borisom Kobalom in Tinom Vodopivcem

Komedija pod zvezdami - 4
Komedija pod zvezdami - 4 FOTO: Komedija pod zvezdami

O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni. Kdo se na koga šlepa? Kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Na kom zares stoji svet? Lahko stari in mladi sploh živijo v sožitju?

Komedija Staro za novo se na sproščen in duhovit način loteva večne tematike sinergije mladih in starih, (ne)sprejemanja moderne tehnologije in (ne)soočanja s hitrim tempom življenja – pa tudi aktualne teme zapuščine ene generacije drugi.

avtorski projekt Borisa Kobala in Tina Vodopivca

PIJEM, KER SEM PAČ ŽEJNA

monokomedija s Polono Vetrih 

Komedija pod zvezdami - 1
Komedija pod zvezdami - 1 FOTO: Komedija pod zvezdami

Da je to življenje resno, vemo vsi. Ljudje se kot figurice zapletamo v njegovem vrtincu, se jezimo, žalostimo nad svojo zlo usodo, za katero so seveda odgovorni drugi. Pa smo res naredili vse, da bi nam bilo lepše? 

Polona Vetrih, žlahtna komedijantka in dobitnica mnogih nagrad predstavlja avtorsko monokomedijo v kateri nam tri ženske, vsaka s svojim pogledom na svet, s svojimi napakami in težavami ter rešitvami zanje, pokažejo, kako smešne so v resnici človeške lastnosti, in kako na življenje lahko gledamo tudi na šaljiv način.

besedilo: Polona Vetrih, režija: Robert Waltl, koreografija: Maša Kagao Knez, kostumi: Mojca Makuc, glasbeni sodelavci: Jose, Janez Dovč, Goran Krmac in Gregor Volk 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3