Slovenija

Kolumnist Crnkovič ustanavlja časopis

Ljubljana, 24. 09. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kolumnist in uredniški svetovalec Financ Marko Crnkovič ustanavlja svoj splošno informativni dnevnik, med družbeniki nove časopisne hiše pa so avstrijska družba Styria Medien AG, finančna družba Triglav, holding Infond, holding KD in agencija BeBe, v katere ozadju je Jurij Schollmayer.

Med družbeniki nihče nima prebvladujočega deleža, skupaj pa bodo vložili okoli pet milijonov evrov. Predvidevajo, da se bo vložek povrnil v petih ali šestih letih.

Marko Crnkovič je pobudnik projekta in nosilec idejnega koncepta časopisa, po odhodu s Financ, svojo zadnjo kolumno bo objavil 1. oktobra, pa bo njegov ustanovni urednik. Novi dnevnik, ki je za zdaj še brez imena (kakor tudi družba, ki ga bo izdajala), bo izhajal šestkrat na teden na 32 straneh. Datum prvega izida še ni znan, zagotovo pa prihodnje leto. Dnevnik bo zajemal vso Slovenijo, po načrtih pa naj bi se njegova prodana naklada po letu dni ustalila pri okoli 20.000 izvodih.

Kot je Crnkovič pojasnil za Finance, bo novi dnevnik namenjen urbaniziranemu srednjemu sloju, ki potrebuje ustreznejšo podobo sveta, kot jo kažejo zdajšnji dnevniki. Njegova politična usmerjenost bo državljansko-civilno-družbena. Crnkovič zdaj išče direktorja, trženjske strokovnjake, novinarje in druge časopisu potrebne kadre. Zaposlenih bo najmanj 70 ljudi, med njimi od 45 do 50 novinarjev.