Slovenija

Koliko bodo zapravili?

Ljubljana, 16. 12. 2008 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
46

Slovenski oblastniki so družinski ljudje. Vsi obdarujejo bližnje, darila pa so "dragocena, ne draga" ter "skromna in uporabna''. Zunanji minister za obdarovanje ne bo odštel niti ficka, saj njegove "otroke obdaruje dedek Mraz".

Danilo Türk bo tudi med prazniki delal.
Danilo Türk bo tudi med prazniki delal. FOTO: POP TV
Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti bo med prazniki doma, z družino. Za darila bo namenil čim manj denarja, obdaroval pa bo vse najbližje.

Šef države Danilo Türk bo božične in novoletne praznike preživel doma, v družinskem krogu. A ne bo samo počival in praznoval, nekaj časa bo porabil tudi za branje in delo. Predsednik državnega zbora Pavel Gantar bo verjetno v Ljubljani. ''Kakšen prost dan bom izkoristil za krajši izlet po Sloveniji,'' je sporočil. Praznike bo preživel s sorodniki in prijatelji, za darila za svojce, prijatelje in sodelavce pa bo odštel od 300 do 400 evrov.

Premier in predsednik SD Borut Pahor bo praznike preživel z družino, vendar se še ni odločil, kje. Prvak Zaresa in minister za visoko šolstvo Gregor Golobič bo obdaroval svoje najbližje, koliko denarja bo odštel za darila, pa ta hip še ne razmišlja. ''Praznike bom preživela s svojimi najbližjimi. Kakšne posebne poti ne načrtujem, upam pa, da bom po napornem letu, ko dopusta praktično ni bilo, nekaj dni v miru lahko preživela doma. Obdarovala bom nekaj svojih prijateljev, partnerja in starše. Darila vidim predvsem kot znak pozornosti, namenjen našim najbližjim. Ni pomembno, kako drago je, temveč da ima osebno noto,'' je prepričana notranja ministrica in prvakinja LDS Katarina Kresal. Prvak DeSuS in okoljski minister Karl Erjavec bo prav tako doma, s svojo družino. Darila, ki si jih bodo izmenjali le najožji družinski člani, bodo osebna in skromna.

Katarina Kresal upa na mirne praznike doma. Zmago Jelinčič Plemeniti bo doma z družino.
Katarina Kresal upa na mirne praznike doma. Zmago Jelinčič Plemeniti bo doma z družino. FOTO: Dare Čekeliš

Minister za kmetijstvo Milan Pogačnik bo svoje bližnje razveselil z uporabnimi darili. ''Božično-novoletne praznike bom preživel doma v družinskem krogu, zato za praznovanje ne bomo odšteli veliko denarja. Žena je zdravnica in bo med prazniki tudi dežurna, temu bomo prilagodili praznovanje. Za darila nikoli ne odštejem veliko, ker ni pomembna vrednost, ampak simbolno sporočilo," je sporočil gospodarski minister Matej Lahovnik. Pravosodni minister Aleš Zalar bo praznike preživel v Sloveniji. Za darila bo zapravil, ''kolikor bo potrebno'', obdaroval pa bo svoje bližnje. Minister za delo Ivan Svetlik bo nekje izven Ljubljane, a še ne ve natančno, kje. Praznike bo preživel z družino, za praznovanje in darila za najožje sorodnike in otroke bo odštel do 300 evrov. Ministrica za kulturo Majda Širca trenutno še ne razmišlja, kje, s kom in kako bo preživljala praznike. Vsako leto pa svoje najbližje z veseljem obdari z dragocenimi, ne dragimi darili.

Ministrica brez listnice za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner bo praznovala doma ali pri prijateljih. Kot izraz pozornosti jim bo namenila simbolična darila, ki za družinski proračun ne pomenijo bistvene obremenitve, saj jih bo pripravila v lastni organizaciji. Šolski minister Igor Lukšič bo prav tako v krogu družine. Udeležil se bo tudi tradicionalnega popoldanskega pohoda v Tamar. Za praznovanje in darila bo odštel približno 300 evrov, pri čemer bo obdaroval okoli 15 najbližjih. Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič bo božič in silvestrovo preživela v krogu svoje družine, dan samostojnosti in enotnosti pa v krogu svojih vojakov. Ocenjuje, da bodo stroški praznovanja in obdarovanja majhni, saj obdaruje le svoje najbližje in vedno na skromen način. ''Božič bom preživel v Ljubljani, novo leto pa v Piranu. Za novoletno praznovanje bom odštel 100 evrov. Daril pa že dolga leta ne kupujem,'' je pojasnil zdravstveni minister Borut Miklavčič, ki ga bodo med prazniki razveseljevali družinski člani.

Karl Erjavec bo podaril osebna in skromna darila.
Karl Erjavec bo podaril osebna in skromna darila. FOTO: Damjan Žibert

Tudi ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs bo božične in novoletne praznike preživela doma v krogu svoje širše družine. Obdarili se bodo z uporabnimi stvarmi, ministrica pa bo za darila porabila okoli 500 evrov. Minister za finance Franc Križanič, ki bo prav tako doma, je varčnejši. Za darila bo odštel približno 200 evrov. Zunanji minister Samuel Žbogar pa ne bo zapravil čisto nič. ''Otrokom bo darila prinesel dedek Mraz, zato stroški ne bodo visoki,'' nam je zaupal.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tony Yeyo
15. 03. 2010 12.10
JELINČIČ IN AFERA!!! 2010!!!!
Buena Vita
16. 12. 2008 23.47
KAJ TO SO NOVEJŠI ŠTOSI
delavc1
16. 12. 2008 20.23
kje ma jelinčič desno roko???
balkanac_86
16. 12. 2008 15.55
zmagec je pa zvit hehehe kk fajn se mu zdi k je kušnu kresalovo
porsche303gt@yahoo.com
16. 12. 2008 15.45
Pa nimam nič kaj proti temu kapitalizmu. Le to bi rad, kajti živiš samo enkrat, da bi lahko živel eno normalno spodobno življenje. Pa s tem nemislim, da moram voziti BMWja, imeti Jakuzzi v stanovanju, hoditi na dopust na Kanarske otoke, jesti vsaki da PRŠUT. Vse kaj hočem eno normalno 2,5 sobno stanovanje, ki bo nekoč moje, rabljeni avto za kakih 5-6 tisoč evrov, katerega bom lahko menjal čez pet let. In pa da mi nebo treba vzeti kredita za teden dni dopusta, ter da se bo dopustu nebom obremenjeval, kako bom preživel do plače. Ter da bom lahko preskrbel družino in jim nudil osnovne pogoje življenja, brez da bi se VSAKI dan SEKIRAL, če bom še imel jutri za KRUH in MLEKO. Samo to bi rad. ENO NORMALNO ŽIVLJENJE. Ne pa to životarjenje, ki mi ga ta kapitalizem nudi. Menim, da bi mnogo ljudi bilo presrečno, če bi doseglo te osnovne stvari DOSEGLO. Se motim?
porsche303gt@yahoo.com
16. 12. 2008 15.37
@ baubax dela je veliko sam ce hoces!!! To je res. In tudi delam. Samo naj še dajo takšne plače, za življenje in ne za preživetje. Imamo vse kar Evropa premore. Cene, standard, evropske direktorske plače, politiki služijo po EU, samo delavec pa zasluži, kot da smo še vedno v JUGI. In sedaj lahko rečem, da smo SUŽNJI sodobnega kapitalizma, ker nimamo ničkaj več kot sužnji v preteklosti. Ko plačamo položnice, hrano, stroške življenja, nam ostane NIČ. Isto kot sužnjem. Razlika je samo, da imamo VOLILNO PRAVICO. Bolje KRALJ na VASI kot HLAPEC/BERAČ v MESTU.
baubax
16. 12. 2008 14.17
dela je veliko sam ce hoces delat!!!
due
16. 12. 2008 14.17
jazbins2pa pejt delat če nimaš denarja. od ležanja ne bo rasel znesek na tvojem bančnem računu tako zelo kot bi drugače. rasel pa bo vseeno, saj če nisi zaposlen imaš socialno podporo in te je lahko sram za tašen komentar. ni treba kupit darilo za 200€ če jih nimaš, za 20€ pa lahko kupi čisto vsak državljan republike slovenije, razen če v gostilnah vse zapraviš s prijatelji.
lesnikovsok
16. 12. 2008 14.05
Letos samo upam da bom po novem letu imel še službo in plačo,
lesnikovsok
16. 12. 2008 14.03
letos upam samo na to da bom po novmu letu še imel plačo in službo! Mislm, ne to ni več pomembno, DA BOM IMEL ZA KRUH!!!
superseb
16. 12. 2008 13.30
pr nas a miklavž nosi..ko ga j... dedka mraza!
jazbins2
16. 12. 2008 13.08
Mene pa zanima številka telefonska dedka mraza, da bi mu še jaz pisal, ker nimam niti enega centa da bi obdaril svojo drago, prosim pošjite mi številko od dedka mraza. HVALA. PS: Ali je morda dedek mraz predsednik države?
manjakranjc@hotmail.com
16. 12. 2008 13.07
Upajmo, da bo tudi tokrat Kosova komisija beležila tiste črne aktovke, ki romajo okoli Murgel v tem času.
Tonček Balonček
16. 12. 2008 12.56
Po mojem bo za praznike delal samo Janša (svetovanje, morda snuje novo knjigo o krivicah in sovražnikih ter zarotah!) , saj je antikrist, poplačati mora še obroke za pot na Mavricius, kjer je med letom razmišlajl o emisijah CO2 v atmosfero!
sme_tko
16. 12. 2008 12.35
No, ampak morate priznati, da imamo zunanjega ministra s smislom za humor :)
godhead
16. 12. 2008 12.34
Jelinko si je dovolj nakrado, da prek teče
1P2L
16. 12. 2008 12.19
to je vse brez veze...kaj em briga kaj in kako oni zapravljajo.Ce ne bodo zapravlajli danes, pa bodo jutri...saj imajo dovolj denarja.Lahko ga mecejo skozi okno..zato ste prav dosadni s takimi anketai..ki ste si jih na koncu zmislili sami..saj so butaste kot vi
weber1
16. 12. 2008 11.48
Res nas zanima kje in kako bodo politki preživeli praznike, pa kolk bodo zapravli...HALOO ! ste bedni !!!!!!!
SAMASTALA
16. 12. 2008 11.48
JAZ NIMAM NITI ZA BUREK....KAJ ŠE LE DARILA.....
veljo@email.si
16. 12. 2008 11.41
moja punca bo dobla bozicka med noge za bozicka pa bo srecna...konc debate...:) lp...veljo