Slovenija

Koletnik ni več prvi mož Dravskih elektrarn

Maribor, 27. 03. 2009 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Damjan Koletnik je odstopil z mesta direktorja Dravskih elektrarn Maribor. Po njegovem mnenju ni več podpore za razvojne projekte družbe.

Damijan Koletnik je podal odstopno izjavo z mesta direktorja Dravskih elektrarnah Maribor (DEM), saj po njegovem mnenju ni več nikakršne podpore za razvojne projekte družbe, za katere se je zavzel ob nastopu svojega mandata, so sporočili iz DEM.

"Povsem jasno postaja, da razlogi za izključitev razvojnih projektov družbe DEM nimajo nobene osnove v strokovnih dejstvih," je v pisni izjavi ob odstopu poudaril Koletnik.

Koletnik ni več prvi mož Dravskih elektrarn Maribor.
Koletnik ni več prvi mož Dravskih elektrarn Maribor. FOTO: Jani Dolinšek

Po njegovih pojasnilih je obljubil, da bo v primeru, da so zaradi njega projekti DEM in njeno poslovanje ogroženi, odstopil. "Nastopil je čas za to. Družbo zapuščam v zgodovinsko odličnem stanju in pomembno je, da so v njej zaposleni vrhunski strokovnjaki," je dejal.

Hkrati je izrazil upanje, da bo njegovemu nasledniku uspelo razvojne načrte v okviru družbe vseeno izpeljati in bo imel pri vodenju ter upravljanju družbe "podporo politike, saj je delovanje v trenutnih razmerah, ko se blokirajo vse poslovne poteze, brez tega nemogoče".

Koletnik zavračal vse obtožbe

V DEM so, kot je znano, januarja uvedli posebno revizijo poslov uprave DEM, s ciljem zaščite dobrega imena direktorja družbe DEM, same družbe DEM in družbe HSE. Revizija je bila povezana tudi z domnevno spornim posojilom družbi Zvon Ena Holding v višini 21 milijonov evrov.

Na zadnje informacije, ki so se v javnosti pojavile v zvezi z nedavno opravljeno revizijo, se je v sredo odzval Koletnik. Zavrnil je kakršne koli nezakonitosti, ob tem pa dodal, da gre za politično gonjo proti njemu, hkrati pa poudaril, da bo zaradi nemogočih delovnih pogojev razmislil tudi o odstopu.

Koletnik je sicer zavrnil vse obtožbe o negospodarnem ravnanju družbe in vodstva, prav tako pa tudi očitke o domnevno nezakonitem ravnanju, saj so po njegovih besedah za vsemi poslovnimi potezami družbe ustrezne zakonske podlage in sklepi nadzornega sveta. Prav tako je zavrnil trditve, da posojilo Zvon Ena Holdingu ni bilo ustrezno zavarovano.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
29. 03. 2009 10.33
A je to tisti, ki je za službene avtomobile naročal prtljažnike za gorska kolesa in ponujal bio elektriko?
xanal
28. 03. 2009 08.49
nafilal si je žepe zaj... firmo in gre naprej-tipični slovenski manedžer-in pol je še užaljen bljak
Kulak
28. 03. 2009 08.18
Koletnik je farjem posodil 21 milijonov davkoplačevalskega ne svojega denarja. DEM so državna ne Koletnikova firma.Če se bodo farji držali svojih pravil, denar ne bodo vrnili. Koletnik zato kod podgana dva dni pred rokom vrnitve denarja, zapušča ladjo. Koletnik je pri tem posojilu pokasiral od farjev cca 10-20% in to našega denarja, vi pa boste plačevali dražjo elektriko. In čisto prav vam je, ker ste butasti.
sizif
27. 03. 2009 18.56
Kaj pa avtohiša? Ni povezave? Mogoče samo usluga za uslugo? Rabimo Dolfeja da naredi red!
manco-capac
27. 03. 2009 18.41
Seveda je DEM imel dobiček, ko pa je tale gospod Koletnik samemu sebi elektriko prodajal. (Koletnik- direktor DEM prodal Kolektniku- direktorju HSE...)
miha040
27. 03. 2009 18.20
kadrovski cunami nič drugega..!!!!
poper00
27. 03. 2009 17.45
Res je da so v Dravskih zaposleni strokovnjaki zato pa politično nastavjleni trgovci tam niso dobrodošli
Zatarra
27. 03. 2009 17.41
Zanimivo, pa ravno v današnji izdaji Dela je na drugi strani objavljena izjava, blebetanje Gregorja Golobiča, kako "usrani" so bili dosežki prejšnje vlade na razvojnem področju ... (Očitno je to prebral tudi zgoraj omenjeni gospod.)
goso
27. 03. 2009 17.23
Ne vem zakaj je bilo treba odstopiti. Brez zveze. Škoda. Saj je itak država lastnik. Razvojni projekti imajo zvezo s stroko v toliko, da so strokovno pripravljeni, odločitve o naložbah pa niso zgolj strokovno vprašanje, ampak gre za energetsko politiko države in direktor ne more biti užaljen, če država kaj spremeni, odvzame, doda v razvojnih projektih, saj DEM niso njegova firma. Država mora tud dat finančne garancije, itd. Mora bit kaj druzga zadaj.
Mitja Lenart
27. 03. 2009 17.18
politično NASTAVLJEN, politični ODSTAVLJEN
Tojrsu
27. 03. 2009 17.13
Koletnik je želel investirati v Kozjak in hidroelektrarne na Muri, drugi pa so hoteli denar Dravskih elektrarn v Šoštanju!