Slovenija

Avtoprevozniki: Če se moramo izločiti, naj nam povedo, kam!?

Ljubljana, 10. 12. 2012 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Urša Zupan/N.D./STA
Komentarji
320

Neugodne vremenske razmere smo pričakovali, po sobotnem prometnem kolapsu na primorski avtocesti pravijo na Darsu in zatrjujejo, da je težava nastala, ker se tovorna vozila niso izločala. Klobasa odgovarja: "Naj povedo, kam, saj so bila počivališča polna." In še: "Dars vsako leto ob prvem sneženju ne ve, kaj dela!"

Sobotni prometni kolaps, ko so vozniki zaradi obtičalih tovornih vozil več kot osem ur čakali v koloni na primorski avtocesti, še vedno odmeva.

Vozniki ocenjujejo, da so pristojne službe odpovedale na celi črti. Tako z obvestili voznikom kot s čiščenjem cest, odgovorni pa krivdo valijo drug na drugega.

Dars: Tovorna vozila niso upoštevala naših navodil

V Družbi za avtoceste v RS (Dars) poudarjajo, da so izredno neugodne vremenske razmere pričakovali, saj so mediji v petek o tem obširno poročali. Njihovi delavci so tako že okoli druge ure zjutraj začeli izločati tovorna vozila na celotni avtocesti A1. "Težava je nastala, ker tovorna vozila niso upoštevala naših navodil in navodil policije, ampak so nadaljevala vožnjo. Posledično je prišlo do zdrsov teh tovornih vozil in zato do zaprtja avtoceste. To je pomenilo tudi daljše zastoje," so zapisali.

Sneg
Sneg FOTO: Reuters

Kot pravijo, je imela njihova zimska služba na postojnski avtocesti aktivnih približno 30 vozil, tovornih in specialnih, ki so bila neprestano na terenu. Delavcem se je z lastnimi izvlečnimi vozili uspelo prebiti na čelo kolone in postopoma začeti izvleko tovornih vozil. "Za to je potreben določen čas, ko izvleka uspe, pa morajo delavci splužiti in nato posipati vozišče. V zastojih so obstala tudi naša plužna vozila, tako da smo si v soboto popoldan na odseku primorske avtoceste pomagali še z vso preostalo mehanizacijo, ki nam je bila na voljo, vpoklicali tudi vlečne službe, da bi v najkrajšem možnem času odprli vsaj en vozni pas," pojasnjujejo.

A težava po njihovih besedah ni samo v tem, ali je vozišče spluženo, saj je bila tedaj vidljivost na območju Postojne tako slaba, da vozniki pred sabo niso ničesar videli, močna burja pa je neprestano zanašala sneg na vozišče.

Na očitke o slabem obveščanju odgovarjajo, da so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, in da je bilo obveščanje zadostno, glede na dane razmere.

Klobasa: Dars slabo opravlja svoje preplačano delo

Tovorna vozila se izloča na počivališčih, ko so ta zasedena, na odstavnih pasovih in nato po potrebi tudi na voznih pasovih – v tem primeru je treba drugim vozilom omogočiti vožnjo po enem prometnem pasu. V soboto ni bilo toliko tovornih vozil, da bi bilo to potrebno. Darsov odgovor na navedbe Andreja Klobase

Avtoprevozniki so nad takšnimi obtožbami ogorčeni. "Govoriti, da so krivi avtoprevozniki, je iz trte izvito. To je sprenevedanje Darsa, ki za svoje preplačano delo slabo opravlja svojo dejavnost. Zakon pravi, da na avtocestah ni samoizločanja, in če je Dars na tablah tovornjakom napisal, naj se izločijo iz avtoceste, naj pove, kam. Parkirišča so bila polna," je za 24ur.com povedal predsednik sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije Andrej Klobasa.

Po njegovem mnenju je Dars s svojimi nadzorniki ob takih neprilikah dolžan tovorna vozila ustaviti na odstavni pas in jih od zadaj varovati, sicer se lahko kdo vanje zaleti. Če tega ne morejo storiti sami, zaprosijo za pomoč policijo. "Tak je dogovor med Darsom, ministrstvom za promet in slovenskimi avtoprevozniki. A Dars je vsako leto ob prvem sneženju presenečen in ne ve, kaj dela," pravi Klobasa.

Ko so takšne razmere v Avstriji ali Nemčiji ter sol na cestah zaradi mraza ne deluje, policija ustavi tako tovorna kot osebna vozila na odstavni pas. Spredaj postavijo dva posipalca, policija pa tovorna vozila zaprosi, da eden za drugim peljejo za posipalcem. Tovornjaki s svojo težo zmeljejo sol in led v kašo, tako da so vzdrževalcem cest sila dobrodošli.

Sneg - 2
Sneg - 2 FOTO: POP TV

Na mnenje, da bi morala tudi policija skrbeti za to, da se tovornjaki izločajo, Klobasa pravi, da oni lahko ukrepajo le pri voznikih, ki nimajo primerno opremljenih vozil. "Kam naj jih izločajo? Nikjer ni niti pisalo, da je avtocesta zaprta," še pravi.

Sicer pa Klobasa meni, da je treba v takih primerih ustaviti kolono tako tovornih kot osebnih vozil: "Ko se spluži, bi vsi v koloni lahko strnjeno peljali za plugom. Če vozila peljejo eno za drugim, ne more nič nasipati, tudi če je snežni zamet".

Policisti: Pripravili smo dodatne policijske patrulje in pomagali

Policisti so ta konec tedna oglobili 47 voznikov tovornjakov, ki na avtocestah niso spoštovali prometne signalizacije in se izločili iz prometa, s tem pa so povzročili številne nevšečnosti v prometu. Največ so jih oglobili prav na primorski avtocesti.

Na PU Koper pravijo, da so se na napovedane vremenske razmere pripravili. "Pripravili smo tudi vse dodatne policijske patrulje, za katere smo ocenili, da bodo nujno potrebne," so sporočili s PU Koper. Ko se je v soboto stanje na avtocesti poslabšalo, so angažirali še dodatno število policistov. Ko je upravljavec ceste izdal odredbo o izločanju tovornih vozil, so koprski policisti začeli izločati tovorna vozila, in sicer na Gabrku (proti Postojni), ljubljanski policisti pa so tovornjake izločali na Uncu (proti Kopru). "Na cesti so bili večinoma tujci, ki najbrž niso vnaprej spremljali napovedi o vremenskih razmerah," pravijo na PU Koper.

Dodali so, da je bilo v tem času na avtocesti že več zastojev, policisti pa so izločali tovorna vozila, usmerjali promet na cestninski postaji Postojna in pomagali delavcem Darsa in njihovim plužnim skupinam. "Nenazadnje pa sta policijski patrulji v obe smeri skušali pomagati potnikom, ki so obstali na avtocesti. Dajali so jim informacije o zastojih in ugotavljali, če potrebujejo kakršno koli drugo pomoč," pravijo na PU Koper. Poudarili so, da je bilo prebijanje po avtocesti celo policistom izjemno oteženo, saj so bili visoki zameti, vidljivost pa nična.

Na PU Koper so svetovali, da naj ob takih vremenskih napovedih vozniki resno jemljejo opozorila upravljala ceste in policije, od doma pa se odpravijo res le v nujnih primerih. Dodali pa so, da je v primeru dalj časa trajajočih zastojev potnikom v vozilih upravljavec ceste dolžan pomagati.

Nasvet voznikom: s seboj imejte vedno pijačo, nekaj hrane, toplo odejo in poln rezervoar goriva

Za nasvet, kako ukrepati, če se še kdaj znajdemo v podobni situaciji, smo poklicali tudi na AMZS.

Ko se pozimi odpravljamo na daljšo pot, je na prvem mestu vedno zimska oprema in poln rezervoar goriva. Poskrbeti pa moramo tudi za to, da bomo hidrirani, da bomo imeli kaj za prigrizniti in da bomo na toplem. "V rezervoarju imejte vsaj polovico goriva, ne vozite se z lučko naokoli. Ne glede na to, ali je zima ali poletje, vedno imejte s seboj pijačo in lahke prigrizke. Pozimi tudi toplo odejo in za majhne otroke morda kakšno animacijo," pojasnjuje Uroš Grilc.

In koga poklicati, če obtičimo v gneči? V prvi vrsti je to prometnoinformacijski center, kjer voznik dobi osnovni podatek o tem, zakaj je tam in koliko časa približno bo tam. "Če pa je kar koli nujnega, lahko ljudje pokličejo tudi policijo," pravi Grilc.

Če vozila na avtocesti stojijo tesno drug za drugim, je bolje zapreti ventilacijo, da izpušni plini od avtomobila pred vami ne uhajajo v kabino, res pa je, da se v tem primeru rosijo stekla, še dodaja Grilc.

zima
zima FOTO: Thinkstock
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (320)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pletenka79
17. 12. 2012 21.44
banda darsova..tko je klobasa kr povej tem pametnjakovičem..73 pa polne gume
rinolopus
11. 12. 2012 09.36
-1
ma ceste so bile katastrofa kprska avtocesta tudi pa ni bilo kamionov da bi ovirali samo se izgovarjajo kot zmeraj dnar pa znajo pobirat za vinjete itd
nevseverjet
11. 12. 2012 08.55
+4
Ob izrednih razmerah, ko so počivališča polna, se tovornjakarji ne morejo sami izločat na odstavni pas, ker je to KAZNIVO ! Torej mora za to poskrbeti POLICIJA in DARS. Jasno , ko beli dan. Ker če se vam pokvari avto in ostanete na odstavnem pasu na AC, pride DARS, da vas zavaruje, še če ga potisnete iz AC, darsovci prinesejo tiste oranžne štofelče. In ko je tovornjakov veliko, je fizično nemogoče, da se samoorganizirajo !!!!!!! Že izjava, da so kljub opozorilom policije, nadaljevali pot, je bosa. Kako pa policija opozarja ? Aja preko medijev. In kako naj en tujec razume slovensko ???
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.50
+1
Ma kaki kaznivo! Ko zmanjka prostora na parkiriščih, DARS postavi signalizacijo na odstavnem pasu. Tovornjakarji sami silijo do točke, ko ne gre več naprej!
Amasakul
11. 12. 2012 08.42
+3
V Švici, Avstriji, Nemčiji imajo več snega , pa so vedno v pripravljenosti , pri nam žal ni pripravljen nobeden ... dokler ni problem. Če so imeli vremenske podatke se gre na ceste, se soli , plužijo se parkingi in je teh problemov manj. Je pa dodatna resnica ,da polovico teh zimskih služb propadlo CPM + CPLJ , ker niso imeli niti za gorivo kaj šele za plače ... in kako naj bo cesta nato urejena , ne more biti ... Dars pa je zaspal , kot vedno !!!
urmek
11. 12. 2012 10.06
+0
V Nemčiji se stali v koloni od 2 zjutraj do 19 h zvečer.Na sreču smo zavili dol iz avtoceste. Ko smo se vračali mimo so ravno spustili kolono. Kamionarji so neodgovorni!
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.51
+0
Točno tako! Krivi so tovornjakarji, samo je Klobasač vse medije nalagal o dejstvih, ki so drugačna!
mamaMilka
11. 12. 2012 08.29
+7
dars je tukaj pogorel na celi črti... Ljudje enostavno ne morejo bit ujeti na AC več kot tok in tok ur... Za to so v največji meri odgovorni oni. AMpak kaj ko so specialisti samo za jaganje z daljnogledom na tujce brez vinjete.... vsi se nam že smejijo.
rinolopus
11. 12. 2012 09.37
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.52
+0
DARS ne more nič. če neodgovorni tovornjakar postavi svojo kišto poprek avtocete!
mario7
11. 12. 2012 07.54
+0
Klobasa zopet klobasa bedarije! V večini primerov je krivda v pogoltnosti lastnikov kamionov,ker ne poskrbijo za primerno zimsko opremo. Seveda! Bolj pomemben jim je osebni luksuz-dragi najnovejši BMW,MERCEDES,AUDI...itd.
Amasakul
11. 12. 2012 08.50
+1
itak , ta človek je tak naj pametnejši , v penzijo naj že gre
urbee
11. 12. 2012 08.50
-2
Me res zanima kolk lastnikov kamionov se vozi z bmwji, audiji in mercedezi. Se vidi da nimas pojma kaj govoris.
mario7
11. 12. 2012 09.25
+0
Amasakul
11. 12. 2012 09.31
+3
krediti - lizingi , dokler ga lahko še plačajo je vse ok ...
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.54
+2
Saj pametni vsi vemo, da gre za pogoltnost šefov tovornjakov; vozniku naroči, da naj kar vozi čeprav ve, kakšne so razmere.
askralj
11. 12. 2012 06.52
+4
Sramota ta dars so tak vsi prek vez ko nimajo pojma o cesti in noben za nič ne odgovarja. Po prejšnjih poročilih so kazali kak so postajališča polna in so z lopatami sami kopali da so ven prišli kam se pol izločit ko je vse polno? Povrh je bil sneg napovedan in so vsi pravli kak so pripravljeni...
rinolopus
11. 12. 2012 09.37
+0
to zmeraj rečejo da so pripravljeni na koncu jih poa kao preseneti
lpower2
11. 12. 2012 03.43
voditelj je kot fantek
jozevrbancic
11. 12. 2012 03.06
+5
BEDA, BEDA IN ŠE ENKRAT BEDA!!!!!!!!! VSAKO LETO ISTA PESEM SMO FUL PRIPRAVLJENI NIČ NAS NE MORE PRESENETIT KO PA PADE 20 CM SNEGA PA PANIKA !!! VSI DRUGI SO TISTI KI SO KAJ KRIVI SAMO DARS NE ŽALOST
taft01
11. 12. 2012 02.06
-5
Naj se kamijondzije ne sprenevedajo...tudi poleti ko je bla burja je bla prepoved v ajdovscino pa so vseeno marsirali. Ko so obnavljali ljubljansko severno obvoznico je bla tudi prepoved nad 7,5t pa sem na lastne oci jih vsak dan vidu po par z dvema priklopnikoma ko jim je dol viselo za znak, samo GAS. tako da naj se ne zgovarjajo...kamione odstranit z cest!
Hribc
11. 12. 2012 06.08
+15
@taft01 in podobni.Kamione s ceste?Ja, pa ja.Si se kdaj vprašal kako je prišel tvoj avto do salona?Na kamionu.Pa gorivo na črpalko?S kamionom.Kavbojke v trgovino?Vsaj do veleprodajalca s kamionom.Hrana v trgovino?S kaminom.Kaj ti ni jasno?Tebi in podobnim.Res je.V snegu je kamion lahko velik problem.Ko se ustavi, ne spelje več.Avto se že nakako porine, kamiona ne.Ne zagovarjam kamionđij, pa vseeeno.V tem primeru kot je bil v soboto je krivcev več in je nesmiselno kazat s prstom samo na enega.Policija bi lahko izločala kamione pravočasno.Jih ni.DARS je delal kar je v danih razmerah lahko.Vem kaj govorim,ker sem iz Postojne.Ko tako piha v kombinacij z metežem je nemogoče očistit cesto.Še sol se ne prime,ker jo enostavno odpiha.Za plugom je pa čez 5 minut istko kod da ga ta dan še nebi bilo tam.Vabim vse na kuhančka ter na sprehod po Postojni naslednjič ko bodo spet take razmere.Da vidite kaj je ničelna vidljivost in vse kar spada poleg:-))Peš gre zelo slabo,kaj šele z avtom.Samoizločanje kamionov pa je en lari fari.A tujci vedo,da se morajo izločit?Ne.Če jim tega na cesti dobesedno ne ukaže DARS ali policija,se bodo peljali.Še tako se, če se le da.Ker podcenjujejo razmere.In ja,Klobasa je spet zabluzil.Skoraj dve desetletji sem bil kamionđija,pa mu lahko iz prve roke zatrdim,da so nas po celi evropi izločali na enak sistem.Na odstavni pas ali pa kar na vozni,če ni šlo drugače.En pas pa je bil vedno prost.Saj je webasto in hrana v kabini.Se da tudi kak teden tako bivakirat.Če bi imeli profiči malo kulture,bi še koga od voznikov osebnih avtov lahko k sebi na toplo ter kavo povabili.Skratka,samo enega krivca ni in ko bo naslednjič napovedana za naše kraje taka veselica ostanite raje doma.
lila2140
11. 12. 2012 07.56
+6
Slavojko, a v Slovenijo pa tovornjaki pripeljejo preko niča? Tudi naši tovornjaki vozijo preko tujih držav, po tujih cestah. Iz luk, kjer pobirajo robo, po cestah, preko držav, domov. Ali pa do druge luke... Res je, eni delajo zmedo, vsi pa niso taki. In ja, vsi, prav vsi, brez izjeme, nekomu peljejo neko dobrino. Zelo redko kateri vozi prazen, razdalje med izhodnim in namembnim krajem pa so velike. In za volanom so vedno ljudje. Ljudje.
Amasakul
11. 12. 2012 08.33
+2
cesta ni bila splužena - TO JE BISTVO ( niso predvidevali in tudi niso imeli ljudi na razpolago ker se v Darsu še premalo zavedajo kakšen je promet na Slovenskih cestah, že zdajvanj bi morali imeti 3 pasove ...
rinolopus
11. 12. 2012 09.40
+1
Hribc
11. 12. 2012 11.49
ježika21
11. 12. 2012 00.46
+4
vsako leto iste zgodbe -ista sranja sneg je VEDNO presenečenje za cestarje in šoferje DARS niti omembe vreden ni najbolj se jim smeji ko prodajajo vinjete in kasirajo cestnino problem sistema je v tem da nihče ne more prdnit brez neke visoko šolane kure ki sedi nekje v biroju čez vikend in ponoči je pa itaq nihče ne more dobiti niti na telefon bosanec al ka je bil je lepo povedal - SNEŽILO JE CELO AVSTRIJO IN JO JE PREVOZIL BREZ PROBLEMA no pri nas je sneg PRESENETIL DARSOVCE
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.55
+2
Avstrijci nimalo burje...ta pa ti v 15 minutah naredi metrski zamet...kdor se tega ne zaveda, je res bedak.
mumblyy
11. 12. 2012 00.44
+6
Če Klobasa klobasa, potem lahko tudi jaz, menda. Torej. Če že Policija in DARS nista prav zgledno opravila svojega dela, zakaj se niso vključili v pomoč ljudem, ki so ostali na AC, še dobrovoljci Rdečega križa in Karitasa. Lahko bi jim delili tople odeje, tople pijače in hrano. 10 ur v mrazu in snegu, brez možnosti, da se kakorkoli rešiš iz tega je pa menda le hudo, posebej še, če si tam ostal popolnoma nepripravljen na tako situacijo. DARS je ljudi po radiu obveščal in jim svetoval. Svetoval? Kaj pa če bi kdo iz DARSa še kaj naredil in ne samo svetoval. Sem gledal intervju na TV, ko je novinarka spraševala nekega odgovornega na DARSu v zvezi s tem dogodkom. Nisem ravno poslušal kaj je govoril, gledal pa sem njegove oči. Oči včasih veliko povedo. Se kdo spomni, kako je bilo v osnovni šoli, tam nekje v tretjem razredu, ko te je učitelj poklical pred kateder in te spraševal o stvareh o katerih pojma nisi imel. E no iste tako oči je imel darsovec na intervjuju. Prazne, zbegane, jezne in nevedne.Po moje se mu tudi sanjalo ni o dogodku, poskusil pa se je rešiti iz godlje, zraven pa še obdržati videz kredibilne osebe s kredibilnimi odgovori. Ni mu ravno uspelo, mislim. Oči so pa le oči. Če bo šlo na slovenskih AC še naprej tako, kot se je letošnjo zimo začelo, bodo morali v Parlamentu sprejeti še kakšen nov zakon o obvezni opremi vozila. Trikotnik, žarnice in prva pomoč očitno ne zadostujejo. Obvezne bodo morale biti še verige, lopate, 100 kg peska, 20 kg soli, grelnik, spalne vreče, odeje, zaloga hrane za nekaj dni, telefon, prenosni računalnik za internet z brezžično povezavo, šotor, signalne rakete, rezervni akumulator, zaloga zimskih oblačil in spodnjega perila ter čevljev in škornjev vsaj za tri dni, ja pa na damske vložke ne smejo pozabiti. Pa še kaj bi se našlo, kar bi omogočilo preživetje na naših AC v zimskih razmerah. Ja, pa še to. Klobasa sprašuje kam naj se tovornjaki samoizločijo v takih razmerah na AC, če so postajališča polna. Dragi moj Klobasa, če to bereš, na odstavni pas, ker če so razmere izredne so tudi ukrepi za reševanje teh izrednih razmer, izredni. Seveda morajo to tovornjakarji narediti ob pomoči in zavarovanju Policije in delavcev DARSa. Bi šlo, kajneda.
knapeljc
11. 12. 2012 06.30
+4
saj je sam to povedal. Kam bi se izločevali in tudi predloge iz tujine je podal, tako da tokrat je prvič nekaj pametnega klobasal.
mate08
11. 12. 2012 00.07
+2
Klobasa pa kot slaba klobasa....moraš dat dosti zenfa da je užitna....
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.58
+1
Samo klobasa in zavaja; dejstvo je, da ne bi bilo težav, če bi se tovornjakarji izločili tam, kjer je bila postavljena signalizacija. Ko zmanjka parkirišč itak DARS postevi znake na odstavnem pasu. Ampak ne, frajerčki so morali vozit naprej...
mate08
11. 12. 2012 00.06
+1
Kaj se pištolte....ene par ur zaprta cesta in je jok in stok....pa če bi bilo to dva dni.....bi uno tino fršlok ko bi vidla da ma prazen tank.....kokoš, kajčmo
mamaMilka
11. 12. 2012 08.33
pa to ni hec, lejga, ok, če je neprevozna za tovornjakarje, ampak če niti rešilc ne more skoz.... ja, kaj pa če bi kakšna rojevala tam v avtu, al pa ne vem kaj,... , če se zgodi zastoj, ma da rešjo zadevo v parih urah, ne pa 8 ur, halo?!
24UBRISAN
11. 12. 2012 21.58
+1
Je bal bi tovornjakarja, ki je vozil kljub zapori!
GSMG
10. 12. 2012 23.51
+4
Nocojšnji pogovor na nacionalki je razkril , da odgovorni niso niti sposobni karkoli postorit za izboljšanje razmer, niti nimajo idej kako to storiti. Prava beda tako predstavnik Darsa kot policije!
24UBRISAN
11. 12. 2012 22.01
Oba brez jajc. Če bi policaj povedal, da bodo naslednjič tovornjakarjem, ki se ne zmenijo za obvestila DARSA nabili maksimalne kazni in še kakšno kazansko ovadbo zaradi ogrožanja varnosti, naslednjič ne bi bilo težav. Tako je pa bil oni tipo tam živ produkt ritolizništva in nesposobnosti brez hrbtenice!
piko112
10. 12. 2012 23.43
+1
A bodo morali še tu pomagati gasilci?
mamaMilka
11. 12. 2012 08.36
Brez gasilcev smo čist nemočni zgleda.... Bi moral in DARSovci in policaji k njim na kakšne inštrukcije.
5301
10. 12. 2012 22.55
+8
ati mi je kupu bemfla, mami mi je dala za gume, bakica mi je zrihtala vozniško, rabim pa še nekoga, da mi pokaže kako se po snegu vozi. ponudniki, ni mi mar za prakso, bom že pri dediju dobil keš, če mal gužve napravim,važn je, da me vidijo v bemflu (BMW).
dajno
10. 12. 2012 22.53
+13
Take z darsa na tv... pojma ni imel kaj je nakladal pa še sam sebi ni verjel! Obveščali so po internetu? Ja, vsi vozniki v avtih imamo na šipah net in direktno povezavo z darsom, posebaj romuni, madžari, ukrajinci,itd... Kaj ste naredili da bi ljudi obvečali na uvozih v avtoceste? Kaj ste počeli ponoči, ko je snežilo? Spali doma namesto da bi angažirali službe za čiščenje in policijo, ki bi urejala promet! Aja, slednja mora biti spočita za ulico! Sramota! Gotovi ste!
-santos-
10. 12. 2012 23.27
+1
24UBRISAN
11. 12. 2012 22.03
Tisti tovornjakar, ki se pred potjo s 40 tonsko kišto ne pozanima SAM o vremenu, je en drek vreden!
testosteron
10. 12. 2012 22.32
+17
...Kot prvo - tale gospod Klobasa vedno nekaj v prazno klobasa - a misli , da so tovornjakarji neka višja kasta na cesti , katerim bi se vsi morali umikati in jih častiti po božje ???.... ..drugič - naj mi nekdo od teh plužnikov razloži tole : peljem se po 15 centi visokem snegu - zame to ni problem , počasi a sigurno z zimsko opremo (tudi dolge gate),...pred menoj pa vozilo z dvignjenim plugom ???.. ???...a mu je težko dol spustit plug ali kaj ??? ..tretjič - kje so v takih razmerah policisti ???...če se jih na protestih lahko zbere na kupe -zakaj je tako težko usmerjati in izločevati , se pravi opravljati svoje delo - v takih razmerah ???...videl sem dve policijski vozili - modela pa v avtu,...SRAMOTA !!! ...
lightning
10. 12. 2012 23.31
+7
policaji niso imeli časa...tam kjer ni snežilo so kasirali z radarji...
24UBRISAN
11. 12. 2012 22.04
+1
Za izločanje na avtocestah je po zakonu zadolžen DARS, ne pa policija!
modroglav
10. 12. 2012 22.31
-3
EJGA KVA GA SER...ŠOFERJI MEŠČANSKI..KAJ SI MISLITE DA KER IMATE MODERNE AVTE IN GUME M+S LAHKO GRESTE NA CESTO KO PADA SNEG IN PIHA BURJA??? HALO ??? PA VREMENSKE NAPOVEDI SPOLOH NIČ NE GLEDATE IN SO DRUGI ZDAJ KRIVI! SPOŠTUJTE NARAVO IN OSTANITE DOMA ...