Slovenija

Janša: Upanja ni veliko, a s sindikati se bomo pogajali do zadnje minute

Ljubljana, 06. 05. 2012 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanci in predsedniki koalicijskih strank so na srečanju s predsednikom vlade Janezom Janšo dokončno uskladili stališča do zakona za uravnoteženje javnih financ ter rebalansa letošnjega državnega proračuna.

Koalicija odloča o proračunu in dogovoru s sindikati.
Koalicija odloča o proračunu in dogovoru s sindikati. FOTO: Aljoša Kravanja

"Koalicija je popolnoma usklajena," je po srečanju s predsedniki in poslanci koalicijskih strank povedal premier Janez Janša. Dokončno so uskladili stališča do zakona za uravnoteženje javnih financ ter rebalansa letošnjega državnega proračuna.

"To bo eno najpomembnejših odločanj v zgodovini te države," je o proračunskih dokumentih, o katerih bo ta teden odločal DZ, dejal Janša. V skladu s tem bodo poslanke in poslanci glasovali na sejah delovnih teles in na plenarni seji DZ.

Janša je spomnil, da še obstaja nekaj možnosti za uskladitev ukrepov s sindikati, čeprav niso ravno velike. Do določenih zbližanj je v času dolgih pogajanj po njegovih besedah sicer prišlo, a je še veliko razlik. Vnovič je poudaril, da se je koalicija pripravljena pogajati do zadnje minute.

Bodo sindikatom rekli da ali ne?

Da bo dogovor možen, še vedno upa tudi predsednik DZ in prvak Državljanske liste Gregor Virant. Je pa ta dogovor po njegovih besedah smiseln samo, če vlada dobi jasna zagotovila sindikalne strani, da ne bo referenduma in bo dosežen socialni mir.

Vodja vladne pogajalske skupine Andrej Vizjak je pojasnil, da je zadnja ponudba vodje koordinacije stavkajočih sindikatov javnega sektorja Branimirja Štruklja vredna nadaljnjega truda za pogajanja. Zadnja možnost za dogovor vlade s sindikati bo v ponedeljek dopoldne.

Kot je dejal Vizjak, sta s Štrukljem našla tudi nekatere rešitve, o katerih velja dodatno razmisliti, jih preračunati in o njih spregovoriti na pogajanjih. Vsebine ponudbe Vizjak sicer ni komentiral. Tudi politična odločitev, ali je ta dogovor minimalna točka za vlado ali pa je to premalo, je po njegovih besedah pomembna.

Policisti napovedujejo tožbo, zaradi zakona, ki zamika izplačilo regresa, pa zbirajo tudi podpise za referendum.
Policisti napovedujejo tožbo, zaradi zakona, ki zamika izplačilo regresa, pa zbirajo tudi podpise za referendum. FOTO: Blaž Garbajs

Policisti: Če ne bo regresa, bo tožba!

Policijski sindikat Slovenije pa je vlado znova pozval, naj vsem zaposlenim v policiji in MNZ izplača regres za letni dopust 2012 v višini 692 evrov najkasneje do 10. maja. V nasprotnem primeru bodo vložili tožbo na delovno in socialno sodišče. "V kolikor pa boste vseeno samovoljno in enostransko ravnali in ne boste želeli izpolniti naših legitimnih in že zapadlih pravic, pa vas pozivamo, da brezpogojno in takoj odstopi celotna vlada," so še zapisali.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1259)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pošten Zvezdaš
07. 05. 2012 10.37
+5
jaz sploh ne razumem današnjo VLADO.,Še vsak danji kuh je revežam vzela.janezeg govori ,da ni segel po siromake.KAKO ENO GOVORI DRUGO PA DELA.Z nam in vidim reveže ,da jim vse vzel ,kao bodo naprej živeli.Če on misli ,da je to varčevanje se zelo moti.Saj mislim ,da reveži druge izbire nimajo samo ,da gredo na pot ki jim je janezek odprel,da gedo krast in ropat.PAČ NA ENI STRANI BO VRČEVANJE NA DRUGO STRAN PA KRADLI IN ROPALI.TO JE DANAŠNJA DIPLOMA VLADE.
maxsel
07. 05. 2012 10.12
+4
WANTED WANTED WANTED JOSIP BROZ – TITO ZARADI UTEMELJENEGA SUMA STORITVE SLEDEČIH HUDIH KAZNIVIH DEJANJ: KER JE PETDESET LET NAJSTROŽE PREPOVEDOVAL VOJNE, LAKOTO, REVŠČINO IN ŠOVINIZEM; KER JE DELAVCEM GRADIL TOVARNE, STANOVANJA TER ZAGOTAVLJAL REDNE PLAČE IN SOLIDNE POKOJNINE; KER JE VSEM ZAGOTAVLJAL PRAVICO DO BREZPLAČNEGA ŠOLANJA, ZDRAVSTVA IN POKOJNIN! Lojze Peterle in Tito Bilo je leto 1991: Gospod Lojze Peterle odnese iz takratnega parlamenta Titovo sliko in izjavi takrat velike besede: SLOVENIJA BO V DESETIH LETIH POSTALA DRUGA ŠVICA! Danes, po dvajsetih letih se vam Slovenci zahvaljujemo za takratne tako velike besede in globoke misli, zato vas iskreno naprošamo: Dragi Lojze, prosim prinesi nazaj tisto Titovo sliko. Dosegli smo Švico, postali smo goli in bosi, pokradli ste nas, ogoljufali dostojanstva, zato dragi Lojze, prinesi nazaj tisto sliko, da postanemo zopet hlapci in bomo živeli v taki »bedi« kot pod Titom. V tisto bedo hočemo, v kateri je delavec imel dostojanstvo in spoštovanje, ker je vsak delavec lahko šel na počitnice, imel redno in dostojno plačo, direktorji pa so se takrat do delavcev obnašali dostojanstveno in ni bilo mogoče krasti kot danes. Razmerje med najvišjo in najnižjo plačo je bilo takrat 5:1, danes pa je 30:1! Čistilke, šoferji, delavci, uradniki, kmetje, direktorji - skratka vsi, kateri so imeli pridne roke, so si lahko takrat zidali hiše. Zato dragi Lojze, prinesi nazaj tisto Titovo sliko,ker nam je zadosti te vaše Švice. Lepa hvala in sprejmi pozdrave od 99.999% Slovencev, posebej pa od golih, lačnih in ubogih delavcev, katerim je zadosti vaše švicarske bogatije in vaše zahodne svobode. Hvala! P.S. Pozdravlja te tudi 140 tisoč brezposelnih Slovencev, kateri se pridružujejo želji! Živel TITO! Jugoslavija št. prebivalstva leta 1990 24 milijonov, zunanji dolg 20 milijard dolarjev, to pomeni 900 dolarjev na prebivalca Značilnost: gradijo se tovarne, šole, vrtci, bolnišnice ... Slovenija št. prebivalcev leta 2010 2 milijona, zunanji dolg 50 milijard evrov ( 70 milijard dolarjev), to pomeni 25.000 evrov na prebivalca, kar je cca. 2000% več kot leta 1990 Značilnost: tovarne se zapirajo, delavci so na cesti, znižujejo se pravice ... gradijo se nakupovalni centri SLOVENIJA IMA TALENT: Slovenija ima 500.000 talentov, ki so sposobni preživeti s 460 € neto plače, s tem, da od tega dajo 350 € za položnice.
gruber74
07. 05. 2012 10.34
-1
prašek
07. 05. 2012 11.20
+1
gruber A te resnica boli ???????????????????????
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 08.00
+2
»Od vladajočih strank zahtevajmo, da takoj umaknejo varčevalni paket iz parlamentarne procedure. Od opozicije zahtevajmo, da uporabi vsa sredstva, ki so ji na voljo, in onemogoči sprejetje paketa varčevanja. Od sindikatov zahtevajmo takojšnje prenehanje iskanja kompromisov. Na splošno stavko smo šli z zahtevo zavrnitve varčevalnih oziroma uničevalnih ukrepov. Jasno povejmo, da ne bomo plačali njihove krize. Zablokirajmo poskuse sprejetja antisocialnih in antidemokratičnih uničevalnih ukrepov.«
maijster
07. 05. 2012 08.18
+5
...he,he,he,...njihova kriza je tudi naša kriza,samo si deliti v dobrem negre,kadar je slabo je enako slabo za vse,ker če bi to bilo mogoče kot si zapisal,potem ni več ne pokojnin,podpore,socijalne,štipendije zdravstvenega zavarovanja,....nič,.....in kaj bi z tem dosegel ??? bogatih in tajkunov in tistih ki so pokradli in uničili državo nebi kaj prizadelo so itak polni cekina,mi ostali pa bi izdihnili dost porej,...
maxsel
07. 05. 2012 09.27
+3
Točno tako vsaj nekaj nas je tu gor ,ki razmišljamo z trezno glavo
cool29
07. 05. 2012 07.50
+5
.....Znano Slo Podjetje, registriralo sedež na Dunaju, proizvodnjo pa postavlja V Srbiji....se je kdo od vodilnih v politiki vprašal ZAKAJ?.......nas ne bodo reševali, kot Grčijo, smo veliko premalo pomembni za EU........Se je kdo vprašal, kaj bo z našo edino Luko, če bodo Kitajci investirali v terminal na Reki, ter v železniško povezavo z madžarsko.....Kje bo potem Slovenija?????
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.54
+5
.MOSSAD.
07. 05. 2012 07.41
-1
Ve se kakšna je bila in je funkcija sindikatov. Še posebej v državah s komunistično tradicijo. Kitajci se hvalijo, da imajo vse pod kontrolo, tudi ljudi, ki skoraj samo za "hvala lepa" delajo v njihovih sweatshopih, da lahko v primeru težav v 24 urah preko sindikatov spremenijo javno mnenje v svojo korist. V ZDA je bilo od nekdaj težko zmagat volitve, če nisi imel na svoji strani sindikatov. Naši sindikati pa so vseskozi igrali samo politične igrice. Prej jim drugega ni bilo treba. Zdaj drugega ne znajo. Dokler ljudje, ki jim plačujejo članarine, ne bodo spregledali, da so samo njihove marionete, da se bolj kot za korist delavcev pogajajo za korist določene politične opcije, ne bo drugače. Pa naj zavrnejo vse predloge v pogajanjih. Koga briga. Čez najpozneje dve leti bodo pa odpuščanja v JU. Potem bo pa spet jok in stok, ampak ne verjamem, da se bodo takrat še komu smilili.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.44
+6
kitajska je druga ekonomska velesila na svetu sindikati so močni in imajo besedo v Nemčiji Islandiji Portugalski Španiji Franciji in dalje... idi nazaj spat
weinheim
07. 05. 2012 07.49
+3
Kitajska je velesila in prav zaradi tega dejstva se ostale države ne vtikaj ov Kitajske notranje zadeve.Kitajska je še vedno diktatorska država,izkoriščevalska.......,ampak zaradi gospodarskih interesov se o tem uradno ne govori.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.50
+2
isto kot naša, s to razliko da smo gospodarsko na dnu
Timpesek
07. 05. 2012 07.52
+0
Ne.Teh.Volov prosim idi ti spat. pišeš norije. zatebe je pravi ukrep zadožitev! me zanima kaki minos imaš na računu. In če ti tak ravnaš z tvojim gospodinskim računom me zanima kak dolgo boš zdržo. enkrat se treba plačat kaj se poje in popije.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.55
+2
od kje tebi ideja da je zame prvi ukrep zadolžitev ?
Pošten Zvezdaš
07. 05. 2012 08.00
+5
MOSSAD Prjatel,????ti znaj ,da KOMUNISTI NIKOLI NISO KRALI.Krali pa so KOKE KI SO SAMO NA PAPIRJU BILI KOMUNISTI.Ti naj prej moraš spoznat še le potem lahko nekaj takega napišeš.Zakaj v Sloveniji nam tako slabo.?????ker zmerj sve pokradejo prej kod bi nekaj naredili.,zato ,danes STRANK IMAJO DENAR.in za ljutsvo se sploh ne zanimajo kako bodo živeli.Zato tudi podarjam ,da stranka SDS,ima naj več grehom.Ali pride dan,da tudi molitev jim nebo več pomagalo.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 08.06
+2
tik tak tik tak ..kot v celi Evropi, narodi se prebujajo.. tik tak tik tak tik tak
.MOSSAD.
07. 05. 2012 08.21
+0
Caro11...ti verjamem...pa to.. -Kardelj...kavčičiču Pojdi v tržaško banko..na moj račun položi.2milj DEM..za ostalo kupi zlate palice...zaključi Edvard !! ps.Mesečna plača Maršala TITA je znašala..preračunano v €...180,000€...tko malo za razbistritev...pa to..
maijster
07. 05. 2012 08.30
+2
...hge,he,he....ja samo pozabljaš,da je bil tito eden,danes pa imaš titotov 100 ali še več z takšnimi plačami,pa takrat je bilo blizo 20 mil. prebivalcev,danes pa nas je za eno predmestje brlina ali pariza,pa tudi v času aktivnosti kardelja-on ni rabil nabaviti mark,kajti dinar je bil takrat hudo močan napram lire ali šilinga,.....včasih se smejem tvojim komentarjem MOSSAd,ampak ga včasih bincneš v temo,he,he,he,...
cool29
07. 05. 2012 09.38
+2
....sindikati so močni v nemčiji, samo bi se naši sindikalisti od nemških lahko marsikaj naučili....pa bi bilo vsem bolje....Zakaj naša severna soseda Avstrija nima teh problemov in Švica podobno....Obe živijo predvsem od turizma, pa sploh morja nimajo, ....samo imajo zadeve urejene.....
fobija
07. 05. 2012 07.39
-1
berem komentarje in vidim, da marsikdo hoče novo vlado. ampak to nas bo pahnilo še bolj v prepad, v bistvu je vseeno gdo bo na oblasti, vsi so isti, VARČEVANJE JE NEIZOGIBNO!
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.51
+2
weinheim
07. 05. 2012 07.58
+0
Ne vem,če nimaš kje vzeti potem je konec...in tukaj nekje je SLO.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 08.03
+2
POTEM PAJE POTREBNO USTVARIT NE PA STAGNIRAT IN VARČEVAT ZRNO KI GA IMAŠ, - USTVARIT !! To varčevanje je stagnacija, in nato korak nazaj
.MOSSAD.
07. 05. 2012 07.38
-1
Kučanov parazet Šturkelj je prevzel vlogo komandanta Cankarjevega bataljona iz organiziranega pomora prebivalstva v Dražgošah, ko je partizanska politika poskrbela, da je okupatorju omogočila likvidacijo prebivalstva v skladu z mednarodnim vojnim pravom. Cankarjev bataljon je namreč sovražniku poslal jasno sporočilo, da mu prebivalstvo Dražgoš pomaga, kar pa po mednarodnem vojnem pravu nebi smelo. Ko je okupator vas napadel, so se "junaški komisarji" umaknili v varno zavetje koč na Jelovici, prebivalstvo pa prepustili "usodi!" Očitno je, da politikanjtje na levici poskušajo namesto vasi kot "žrtev Evrope" položiti kar celo državo. Po sankcijah, kot jo doživlja Grčija, pričakujejo tudi podoben odpor do Evrope! Levica skratka ustvarja poligon, kjer ločeno od Evrope in resnice, lahko preživi!
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.45
+4
narodi vse Evrope so proti tem neumnim ukrepom idi nazaj spat
divus
07. 05. 2012 07.36
-1
Sedaj stavkajo ti, ki imajo dobre plače točno vsak mesec in ne delajo ničesar.Se sprašujem zakaj niso glasu povzdignil upokojenci, saj so jim vzeli vse za kar so dolga leta plačevali. Tega Štruklja bi bilo potrebno obesit za ja..jca, sicer pa tako in tako to počne samo zase. Vse te bi odpustila in zaposlila nezaposlene, pa brez odpravnin in prejemanja od zavoda, pa da okusijo revščino.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.38
+4
VSI skupaj bi morali štrajkat proti neumnostim te vlade, VSI SKUPAJ ne pa da se delimo Alooo
cirenij
07. 05. 2012 07.39
+1
Pa saj se za upokojence Kahl sploh ne oglaša. Dobil je stolček, zdaj se mu pa fučka. Sigurno zadnjič. Sicer bo pa užival krasno penzijo. Baš ga briga.
maxsel
07. 05. 2012 09.42
+1
Upokojenci se zavedajo v kakšni situaciji se nahajamo in ,da če pade ta reforma in vlada nebo več denarja za pokojnine.Kar se pa ostalih v JU tiče se pa očitno ne zavedajo kaj jih potem čaka.
weinheim
07. 05. 2012 07.35
+3
Ali se kdaj vprašate,kje je je v Sloveniji politično gledano kapital?Sigurno je to na levici LDS,ZARES,SD,PS.....v Forumu 21,kjer se združujejo ljudje,ki so steber kapitala v Sloveniji.Sicer se deklarirajo za levičarje,ampak ali so to res levičarji,če obvladujejo kapital?Kam se nagibajo sindikati Štrukelj,Semolič....na levico,torej k kapitalu.Zaključek - zato sedaj preko sindikato rešujejo predvsem svoje interese in ne interese delavstva - državljanov.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.39
+2
Jimi1
07. 05. 2012 07.41
+4
Nekaj podobnega že zadnjih 10 let trdim.... Tile kvazilevičarji so v resnici fašistična srenja te države, ki podpira korporativni elitni kapitalizem napram delavstvu te države. Poloeg "nesposobnega sodstva" nadzorujejo še organe pregona, pa gospodarstvo, banke, JU, javna podjetja.... Delavstvo v resnici svojih predstavnikov v tej državi sploh nima....
Timpesek
07. 05. 2012 07.45
+1
kaj je bil Tito levičar ali desničar. imel je v svojem času največjo privat jahto. najboljše avte. ceste so se samo za njega zgradile, če je se je peljal kam v sloveniji na obisk. kaj je zdaj on bil. levičar ali desničar
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.46
+1
fašistična srenja je v klerofašistični zalegi sds/nsi
weinheim
07. 05. 2012 07.52
+1
Tito je bil kapitalist....logično,folk pa takšen kot danes....ploskali so mu na mitingih.....dokler se je Titova YU še kreditirala je še bil nek navidezni standard,potem pa so se pokazale vse razsežnosti uspešne Titove Yugoslavije.
weinheim
07. 05. 2012 08.02
+1
Da ne bo pomote tudi cerkev mora plačati svoj davek v tej gospodarski krizi ,ker delovanje Mariborske nadškofije ima bolj malo zveze z bistvom krščanstva.In ravno Janševa vlada sedaj sprejema tudi nove zakone glede te problematike.....
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.32
+9
vladni populizem je naščuval t. i. realni sektor proti javnemu sektorju in obenem zakril, kaj je pravi namen varčevalnih ukrepov: »Vlada RS izvaja v kolaboraciji s finančnimi trgi projekt radikalnega prestrukturiranja družbe v skladu z idejo retradicionalizacije družbe in absolutne vladavine trga. Na koncu vladne ofenzive bodo javne storitve privatizirane in s tem bo njihova kvaliteta odvisna od materialnega položaja posameznika in posameznice. To jim lahko uspe, tik preden bo v Evropi padel že dodobra načet neoliberalen konsenz o nujnosti politik zategovanja pasov. Pod pretvezo nujnosti varčevalnih ukrepov bo slaba in nelegitimna vlada RS izničila ostanke solidarnosti in izvedla zaključno fazo skrajnega razslojevanja in uveljavitve kastne družbe. Uveljavitev varčevalnih ukrepov je kraja prihodnosti prekerne generacije
Patricija Crnkovi?
07. 05. 2012 07.31
+6
ko pol Europe ugotovi da varčevalni ukrepi povzročajo manjšo potrošnjp in s tem večjo recesijo se naši veleumi odločijo da bi bilo dobro varčevat
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.33
+5
janša in njegov "DreamTeam" pač... Upam da Slovenija preživi njega in njegove neumnosti..
ogopogo
07. 05. 2012 07.31
+11
Dragi moji vladajoči Možganski Veleposestniki, obelodanite poštenemu slovenskemu narodu vaš podli načrt radikalnega prestrukturiranja družbe pod vašo krinko varčevanja in krize, ki je bila povzročena umetno in z namenom, da se doseže absolutno vladavino trga in razvrednotenje navadnega človeka. In poglejte si kako izgleda pravi program novega voditelja francoske države. ŠIRJENJE PROIZVODNJE IN SOCIALNA DRŽAVA !!! SLOVENCI DRAGI, SPREGLEJTE ŽE ENKRAT !!!!!!!!!
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.34
+4
.MOSSAD.
07. 05. 2012 07.28
-8
g.Janša & co Hvala vam,ker neboste zapuffali,mojega še NE ROJENEGA ...otroka ZELO SEM VAM HVALEŽEN!!
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.31
+2
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.33
+7
plus, te je že zapufal v prvem mandatu, tebe in tvojega NE ROJENEGA .. otroka
maijster
07. 05. 2012 07.22
-1
...še dobro da imamo janeza,ki nas bo popeljal v lepo prihodnjost,samo mi se pač moremu nekenu delo odpovedati,malica,potni stroški,10% manjša plača,regresu,ker smo ponosni na samostojno državo in ker smo slovenci itak radodarni nam to nebo teško narediti,bolje to kot pa da bi še živeli v prejšni državi,.....
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.24
+4
.MOSSAD.
07. 05. 2012 07.16
-10
Pa kakšna pogajanja,DELO in samo DELO !!! -Trg dela je ofnan,EU..pa to..samo Nemčija potrebuje Miljon...fizikalcev..kwa ni jasn? Sam jamer vas je,samo pravice...o ODGOVORNOSTI..pa še slišati nočejo !! g.Janša & co,brez milosti...kdor ne uboga...na cesto zabrisat in to TAKOJ....pa to
Levji
07. 05. 2012 07.22
+6
pa to, pejt delat ne pa da visiš cel dan na računalniku in klamfariš.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.24
+1
maijster
07. 05. 2012 07.25
+2
...Karli54,saj pa je to tudi delo,ima korist ot tega elektro,...
.MOSSAD.
07. 05. 2012 07.29
+2
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.31
+2
hotchilipoper
07. 05. 2012 07.03
-13
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.08
+8
Jaz tudi, ker sem uspel moje zasebne finance vedno obrzati v plus, mapak to zato ker se ze leta odrekam nepremisljenem izdatkom, ne tako kot nase VSE dosedanje vlade.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.09
+3
jj ja car,manjši kot Sarkozi... tik tak tik tak tik tak tik tak....
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.13
+5
lahko je car, naj bo, a mi živimo v demokratični republiki ne v času carjev tik tak tik tak tik tak tik tak ....
Levji
07. 05. 2012 07.18
+6
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.01
+18
Se enkrat od zacetka: te krize nisem povzrocil NE jaz, NE sindikati, NE javni sektor. Jaz doma z denarjem gospodarim preudarno. NE jemati mojega denarja za kritje slabih ban;nih kreditov itd itd. NAJPREJ naj se vlada posuje s pepelom in odzame s SVOJIM ZGLEDOM pri sebi, SVOJIH placah in nato naj ODVZAME (ne)zakonito pridobljeno premozenje BAVCARJU, SROTU, HILDI in desetinam drugih tajkunov, ki so jim tako dobrovoljno dajali slabe kredite NA LEPE OCI. NATO, ko bom prica tem korakom, pa se bom mogoce premislil in podprl tudi varcevanje. S tem nimam tezav. varceval sem tudi prej, kajti upravljal sem s svojim denarjem, ne pa z denarjem drugega - beri davkoplacevalcev. S tem se je itak bilo lahko poigravati, in glej ga zlomka, vedno je prisel v napacne roke. ZAKAJ lahko Hilda, Barvacr in Srot danes mirno spijo in se smejijo v obraz vsem skupaj. Do takrat ko ne bo problem resen pri izvoru, z moje strani ne bo podpore, ne.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.06
+10
tudi jaz NE BOM plačeval za 'krizo' za katero nisem kriv!!
weinheim
07. 05. 2012 07.15
-1
To je sicer res,ampak na žalost nikoli ne bo tako,da bo kriza hudo prizadela tiste,ki so že tako bogati.Zato so sedanji predlogi vlade za varčevanje kar primerni,v primerjavi s tem,da nam v drugem krogu,katerakoli vlada dvigne ddv in se bo prav vse podražilo za vse.
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.15
+6
Resnično me preseneča (oz me ne) kako znajo biti politiki podobni eni živalici - kameleonu. Še pred par leti so ti isti, ki so nenadzorovano trošili davkoplačevalski, torej tudi moj denar, NENADOMA SPREVIDELI, da je potrebno tudi VARČEVATI. To je dokaz lastnega OPORTUNIZMA, ali pa NESPOSOBNOSTI. Ena od ekonomskih teorij namreč govori o tem, da je potrebno PRORAČUN POLNITI takrat, ko denar imaš in ga hraniti za takrat, ko ga NI. Takrat pa ja, lahko spodbujaš TROŠENJE, ker imaš s čim. Sedaj nimamo z NIČEMER. Kot rečeno: ni samo aktualna vlada bila taka, bile so VSE dosedanje vlade.
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.18
+7
Winheim: se strinjam, da je potrebno nekaj narediti, tudi jaz bi doma kot se reče zategnil pas. Ampak ne v primeru, ker bi npr. SOSED (ne)zakonito potrošil moj denar. To je od prilike to, kar sedaj imamo. Vlada je brez odgovornosti trošila davkoplačevalski, tudi moj denar. Sedaj pa hoče, da naj zanjo varčujem. Gre se mi za princip.
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.18
+2
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.21
+4
Zavedam se, da ima vlada vse vzvode, da ne posluša mojega "tarnanja", ampak si pa bo za vedno zapomnil, kako mi je neupravičeno in nemoralno naložila plačilo TUJEGA dolga, pa ne samo meni, tudi 2000000 drugim v SLO, pa še mojim otrokom za vrsto let v prihodnje. Če to ni za obtožbo, kaj je potem. In me sploh ne zanima, za katero vlado gre. Jaz sem že zdavnaj presegel delitev na naše in vaše, leve in desne. Vlada dela v imenu in v korist države.
weinheim
07. 05. 2012 07.24
-1
SKYWALKER01 -pa saj te čisto razumem,imaš povsem prav....saj državljani tudi nismo bili krivi,da non stop saniramo banke - NLB.Trenutno je čisto vseeno katero vlado imamo,vsako čakajo enaki problemi....in jaz osebno vidim najprej varčevanje v JU,potem sankcije za bogate...kar je malce težje,ker je potrebno sprejeti in spremeniti kup zakonov in šele potem dvigovati DDV,kar jej nabolj enostavno,ampak prizadane pa vse od dojenčka do starčka.
maijster
07. 05. 2012 07.28
-1
...komentatorji,moji,za druge grehe odgovarjamo vsi,od otrok teh in še nerojenih do starcev,...saj so nas za več generacij zapufali naši vrli strokovnjaki,.....
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.30
Winheim - ja v bistvu ni spora med nama glede ukrepov, ti so potrebni, naj pa vlada najprej pokaže s svojim vzgledom, da misli resno. Pa en lep začetek delovnega tedna:=)
weinheim
07. 05. 2012 07.37
Enako,hvala -delovno in pošteno,kot večina državljanov....
MERDE-AVE-MERDE
07. 05. 2012 07.00
+11
vladni populizem je naščuval t. i. realni sektor proti javnemu sektorju in obenem zakril, kaj je pravi namen varčevalnih ukrepov: »Vlada RS izvaja v kolaboraciji s finančnimi trgi projekt radikalnega prestrukturiranja družbe v skladu z idejo retradicionalizacije družbe in absolutne vladavine trga. Na koncu vladne ofenzive bodo javne storitve privatizirane in s tem bo njihova kvaliteta odvisna od materialnega položaja posameznika in posameznice. To jim lahko uspe, tik preden bo v Evropi padel že dodobra načet neoliberalen konsenz o nujnosti politik zategovanja pasov. Pod pretvezo nujnosti varčevalnih ukrepov bo slaba in nelegitimna vlada RS izničila ostanke solidarnosti in izvedla zaključno fazo skrajnega razslojevanja in uveljavitve kastne družbe. Uveljavitev varčevalnih ukrepov je kraja prihodnosti prekerne generacije
SKYWALKER01
07. 05. 2012 07.02
+6
ja take je, znani rek je DELI IN VLADAJ, se pravi RAZDELI ljudi in vladaj..
Sauromon
07. 05. 2012 06.58
+12
Sindikati, ne vem zakaj tako popuščate tem banditom, ki vodijo našo državo!?!
Mr.JanHara
07. 05. 2012 07.01
+1
banditízem -zma m (ȋ) pojavljanje band in njihova zločinska dejavnost, razbojništvo: široko razpredeno omrežje banditizma / to ni več huliganstvo, to je banditizem / velemestna mladina je že okužena z banditizmom ♪
Mr.JanHara
07. 05. 2012 07.02
-3
Kaj s tem misli na velemestno mladino in na zločinsko dejavnost njihovih staršev? Bi Zoki morda vedel?
Darko32
07. 05. 2012 06.55
+9
Več kot očitno je, da gre vse na pot, ki vodi v propad. NAmreč prvo, kar so zgrešili bi morali začeti z določitvijo kategorij delovnih mest in jih razvrstiti po težavnosti. Delovne naloge, katere bi bile podlaga za ureditev delovnih mest po kategorijah bi pa bile podlaga za ocenjevanje za plače in komu se bi plača znižala in komu se bi malo znižala ali pa sploh nič. Sedaj pa imamo lažni solidarni sistem z figo v žepu, kateri bo zrušil vse. Pričakujmo lahko čez nekaj mesecev še hujše. Vizjak, če suflirjo tisti ala tipa SAmo Milič Hribar bo vlada padla v roku 3 mesecev.
cirenij
07. 05. 2012 07.34
+3
Če jim je resnično toliko za dobrobit slov. naroda, naj začnejo od vrha navzdol. Pri vladi. ....... in državnih firmah itd. S 3000 EU plače , kar je skoraj 40.000 EU letno se lahko krasno preživi. Delavec jih zasluži mogoče v 7. letih. Ampak vzor jim je EU in glede na to pravijo, da imajo še premalo. Kje so časi, ko je bilo drugače? 1:5. A ni dovolj?