Slovenija

Koalicija glede reševanja najbolj perečih tem, s katerim se sooča vlada, neenotna: 'Ljudje imajo realne probleme'

Ljubljana, 29. 03. 2017 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Koalicijski vrh je na večurnem srečanju obdeloval vse najbolj pereče teme, s katerimi se trenutno sooča vlada. A skupnega jezika niso našli niti glede reorganizacije centrov za socialno delo niti glede zdravstvene reforme, za katero jim je zmanjkalo časa. Drugi tir po besedah Matjaža Hana ostaja ključno vprašanje koalicije, v DeSUSu pa želijo vedeti, kdaj bo izplačan regres za upokojence.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: O čem so govorili na vladi?
    03:12
    Iz SVETA: O čem so govorili na vladi?
  • Iz 24UR: Kadrovanje in projekti
    02:21
    Iz 24UR: Kadrovanje in projekti

Koalicijski vrh na današnjem večurnem srečanju, na katerem je razpravljal o številnih temah, ni našel skupnega jezika glede reorganizacije centrov za socialno delo. Za to so si vzeli še dva tedna. Za pogovor o zdravstveni reformi je danes zmanjkalo časa, nadaljevali bodo prihodnji teden, so sporočili partnerji, sicer zavezani, da bodo delali dalje.

Pogovor o zdravstveni reformi, ki pa je ena večjih prioritet in najbolj perečih vprašanj vladne koalicije, bodo po navedbah vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer nadaljevali predvidoma v torek. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je tako na pogovor s partnerji danes čakala zaman.

DeSUS kritičen do predvidene reorganizacije centrov za socialno delo

Karl Erjavec se ne strinja s predlagano reorganizacijo centrov za socialno delo.
Karl Erjavec se ne strinja s predlagano reorganizacijo centrov za socialno delo. FOTO: Damjan Žibert

V stranki DeSUS so danes pričakovano izpostavili pripravo zakona o demografskem skladu. Po besedah prvaka DeSUS Karla Erjavca imajo zagotovila, da bo šel predlog kmalu v parlamentarni postopek.

6. aprila ga bo obravnavala koalicija, zatem bo morda še kakšno usklajevanje, sledila pa bo obravnava na vladi in v DZ, je povedal Erjavec ter ponovil, da je to za DeSUS eden ključnih projektov v tem mandatu.

Trši oreh za koalicijo je očitno reorganizacija centrov za socialno delo, ki jo pripravljajo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pomisleke imajo v stranki DeSUS, kjer pa pričakujejo nadaljnja usklajevanja.

Kot je v izjavi medijem po srečanju pojasnil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša, je zanje moteča organizacijska shema. V manjših občinah namreč že tako po njegovih besedah izgubljajo v javnem sektorju, od davčne uprave do inšpekcijskih služb in sodišč.

Spomnil je, da so že ob prvi interpelaciji ministrice za delo Anje Kopač Mrak opozorili, da je ključnega pomena politika v socialnih zavodih, v svetih zavodov in na direktorskih položajih. Tako je po njegovem mnenju tudi ključno, kako bodo v prihodnosti organizirani centri za socialno delo, ki da morajo biti blizu ljudem.

Kdaj bo izplačan regres za upokojence?

Koalicija se tudi danes ni mogla izogniti vprašanju položaja upokojencev, za katere po Erjavčevih navedbah v prihodnjem letu zakon o uravnoteženju javnih financ ne bo več veljal oz. bo veljalo zakonsko določeno usklajevanje pokojnin in regres za upokojence. V DeSUS želijo, da bi bil regres za vse upokojence letos izplačan najpozneje v juliju.

Drugi tir kot ključno vprašanje koalicije

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je kot prioriteto izpostavil sprejemanje zakona o drugem tiru, ki so mu partnerji danes namenili veliko pozornost. "Ključno je, da pohitimo, da se prijavimo na evropska sredstva," je dejal.

SD je odprl tudi vprašanje položaja vojakov, ki bi morali imeti po njihovem mnenju enak status kot policisti. A danes koalicija o tem še ni podrobneje razpravljala, saj tudi ni bilo obrambne ministrice Andreje Katič.

Koalicija je po besedah Kustec Lipicerjeve govorila tudi o okoljski in prostorski zakonodaji ter se seznanila s stanjem na področju javnih financ.

"Danes se o volitvah nismo pogovarjali. Bili smo si enotni v tem, da bomo delali še naprej, tako kot do zdaj," je povedala Kustec Lipicerjeva.

"Ljudje imajo realne probleme"

Han pa je bil glede vprašanja o skupnih imenovalcih koalicije nekoliko v zadregi. Ljudje imajo po njegovih navedbah realne probleme, ki se jih rešuje z aktivnostjo vlade, sprejemanjem zakonodaje. "Upam, da bo ne glede na to, da je še eno do volitev, vsebina pred političnimi kalkulacijami," je dejal Han in ocenil, da pa so si verjetno pri tem vsi enotni.

Vsebina mora biti pred političnimi kalkulacijami, je dejal Han.
Vsebina mora biti pred političnimi kalkulacijami, je dejal Han. FOTO: POP TV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (141)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Skunk Works
30. 03. 2017 22.00
Volilci pamet v roke
SektaFinancMinistrice
30. 03. 2017 18.11
Do leta 2050 bomo zadolženi za 230.000.000.000 evrov, kar pomeni levičarsko preudarno ekonomijo. Namreč, Slovenija ni vredna toliko.
Uporabnik113189
30. 03. 2017 13.37
+4
Za nizke pokojnine so krivi politiki. To je neizpodbitno dejstvo. Avstrijci imajo povprečno pokojnino v 3x tniku, ker so bile naložbe iz davkov in prispevkov pravilne. Denar upokojencev so zmetali v cestni križ, zavožene projekte, ki danes ničesar ne prinašajo kot izgubo, njihove visoke plače, prelivanje slovenskega kapitala v tujino, v oaze, razprodaja podjetij. Pametna država vlaga privarčevani denar delavcev v investicije, ki vračajo zaslužke, polnijo državno blagajno in s tem pokojninsko..Naše investicije se dogajajo obratno, praznijo žepe državljanov in upokojencev v korist raznih "tujih investitorjev" in kriminala, zaslužkarjev, prevarantov z jahtami in luksuznimi avti, lenuhov v službah ki nič ne prinašajo. Tako o tem na kratko v grobih obrisih. Danes bi zgodbo reševali tako, da bi najnižje pokojnine iz 300 dalje spravili na 500 ali 600, tiste od 700 dalje pa ne bi popravljali, skratka to je skupina, ki mora financirati vse ostale. Torej ves srednji sloj, ki je največ prispeval in so ga danes najbolj okradli, sedaj kradejo še pri pokojninah, saj vendar imamo stotisoč invalidov ( ki jih je ustvarila prav ta politika s slabo zakonodajo glede varovanja delavca in brez inšpekcij) in mnoge druge ki niso vplačevali, pa razni športniki, zaslužni borci. Vse kaže da bo edina dobra naložba cev z zaklepom..
trdovrat
30. 03. 2017 16.41
Ja klasik, dobri stari "šarac", z veliko rezervnimi cevmi, zaradi pregrevanja.
Lakiluk
30. 03. 2017 11.45
+0
Lipicer v tej oblekici bi lahko napovedovala vreme na POP. Ampak vreme je resna stvar.
Transformerji
30. 03. 2017 11.45
+1
Če analiziram Cerarjeve predvolilne obljube (pravna država, etika, socialna, demokratična država), sem padel na pravno državo in etiko. Pravne države nimamo, o etiki še sam Cerar nima pojma, nobene zdravstvene reforme ni, skratka, prav nobene reforme ni ja, pa res - drugi tir je pa zanimiv, tukaj je denar, ki se ga da pokrasti!
SektaFinancMinistrice
30. 03. 2017 10.40
+1
Zelo zanimivo je, da se vlada šele konec mandata spomni, da imajo državljani realne težave. Seveda se jih niti začelo ne bo reševati, saj v času pred volitvami nihče ne bo tvegal z reformo. Tako so za Slovenijo znova izgubljena 4 leta, katera so prinesla le novo rekordno zadolženost. Ob rekordnem izseljevanju mladih iz Slovenije. Torej je ta vlada le dosegla dva rekorda.
wolfterier
30. 03. 2017 10.56
+1
Zdaj bodo to preučili,pa bo konec mandata,haha !!
proletarec1
29. 03. 2017 22.44
+4
ERJAVEC OČITNO NOČE SLIŠATI, DA UPOKOJENCI, KI SO 40 IN VEČ LET GARALI PO TOVARNAH IN PODJETJIH, DANES ŽIVOTARIJO.LISJAK SE IZGOVARJA NA REGRES.TA JE ŽE DOLOČEN IN PRIPRAVLJEN PO ZAKONU O POKOJNINSKIH ISPLAČILIH.
Brakedirt
29. 03. 2017 22.45
+8
trdovrat
30. 03. 2017 16.47
+1
Proletarec, ne da noče slišati, ampak ga je samo velik gobec, kot mladega kosa "ret"! Moj malo starejši spomin, se sploh ne spomni, koliko časa že ta žverca vedri in oblači pri naših prisklednikih. Za upokojence, je pa naredil edino to, da se kakšen, ko ne zmore več, potegne na bljižno vejo. Za vse te, bi mu morali soditi, za sodelovanje pri njihovem dejanju! SMRT FAŠIZMU!
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.34
-1
Ne morem verjeti kaj vse si svečkarji izmislijo samo, da bi negirali dokaz o pokvarjenosti in nesposobnosti svojih idolov. Kar tolažite se.
Vrhovni
29. 03. 2017 22.22
+0
Demokratski nacionalni komite, uradno vodilno telo ameriške demokratske stranke, je svoje osebje pozvalo, naj najkasneje do 15. aprila ponudi odstop, poroča konservativna spletna stran Breibart. Novi predsednik komiteja Tom Perez, ki je službo uradno nastopil konec februarja, je osebje k odhodu pozval takoj po začetku svojega mandata, saj je demokratska stranka po porazu na jesenski ameriški predsedniški tekmi videti kot popolna zmešnjava in je nujen sveži veter. Tom Perez je že tretji vodja demokratskega komiteja v zadnjih petih mesecih, saj stranka išče izhod iz slepe ulice po katastrofalnem volilnem izidu. Večje spremembe se obetajo tudi na področju sestave stranke in kadrovanja. Decembrska odpuščanja so število zaposlenih v stranki zmanjšala na najnižje število v zadnjem desetletju.
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.30
-1
Vedel sem, da boš pred enajsto zvečer natrosil svoje norosti pod enim od svojih stoterih nickov na katere si boš potem pozneje ponarejal pluse. Si pač lažnivi manipulatorski svečkar kateri brez hinavstva ne more priti do veljave. Ampak brez tega ne bi bil svečkar in zato ti je to ponarejanje oproščeno, ker vam je to v krvi.
Vrhovni
29. 03. 2017 22.31
+1
ker lopov mi to govori, če si ti + klofaš, misliš, da si jih vsi.
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.32
-1
Farbaj ti stare mame in dedke s svečami na ulicah ne mene. Pokvarjenec eden. Sicer nisi edini kateri si ponarejaš pluse.
Skunk Works
29. 03. 2017 22.20
+1
zeK ++++++, seveda pa je odveč in preveč pričakovati, da bodo tisti s socialistično poškodovanimi možgani razumeli...za tiste je namreč še stradajoča Venezuela raj.....Dejstvo, da so se je povečalo zadolževanje fizičnih oseb in prebivalstva kaže neovrgljivo dejstvo na dobre čase, praktično na najboljše čase po ww2 v Sloveniji, ko so bili edinokrat desni pomladniki na oblasti....Seveda pa tisti, ki jim je stradajoča Venezuela vzor, tega nikakor niso sposobni dojeti.......
Brakedirt
29. 03. 2017 22.24
+2
no povej ze enkrat koliko vecje place so bile pod vaso diktaturo? pa pusti raznorazne gobe pri strani.
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.31
+0
Žal vas dejstva dragi svečkarji demantirajo. Vaše pokvarjene laži ne pomenijo nič.
Skunk Works
29. 03. 2017 22.35
-2
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.44
+2
Zaenkrat še spadam med normalne in poštene ljudi zato tam nimam kaj iskati.
wolfterier
30. 03. 2017 10.59
+1
2008 smo bili na 80% evropskih plač,zdaj smo na 50%.srebrni,kaj ti ni jasno,de...
Brakedirt
30. 03. 2017 17.48
+1
wolf,lahko si samo tiho in lazes na svecka tv. zadnja placa 2008 mi je bila 500€, danes imajo tam 700€. vam nikakor ni jasno da ste nesposobni.
zek
29. 03. 2017 21.56
+1
Ministrstvo želi javnosti posebej pojasniti razmer je med zunanjim dolgom narodnega gospodarstva in dolgom države. Skupni bruto zunanji dolg Slovenije se je v obdobju od 2004 do 2008 povečal za 24 mrd evrov (okoli 67 % BDP), kar je povzro čilo resne motnje v delovanju našega gospodarstva. --- No evo me nazaj! HEEEE Vidim,da je treba tistim z matematiko iz Kumrovca pač nekatere stvari 1000 krat razložiti (no pa saj vemo kako matematiko smo imeli v bivši Yugi,kar se tiče javnih financ) v letih 2004/2008 se je DOLG DRŽAVAE ZMANJŠAL IZ 25% BDP NA 22% BDP. Kdo ustvarja dolg države?? Dolg države ustvarja vsakršnja vlada z zadolževanjem iz katerega se financira integralni proračun IN PORABA DRŽAVE !! Kaj pa je bruto zunanji dolg države??? V Bruto zunanji dolg države pa se šteje vsa zadolženost (podjetja,fizične osebe in dolg države) in res je v letih 2004/2008 je resnično zrastla zadolženost FIZIČNIH OSEB IN PODJETJI vendar dragi moji le kako me boste prepričali,da je MENE,VAS ... TAKRATNI PREDSEDNIK VLADE ALI TAKRATNA KOALICIJA PRISILILA,DA VZAMEM KREDIT??? Kaj menite dragi moji,kdaj se fizične osebe,družine,podjetniki odločimo za najem kredita,TAKRAT KO NAM GRE SLABO IN SMO BREZ SLUŽB ?? Kdaj podjetniki vzamemo kredit za vlaganje v razvoj in nove stroje,TAKRAT KO NAM GRE SLABO??? Ja res je v letih 2004/2008 smo se navadni smrtniki zadolžili in si kupovali nove avtomobile,prenavljali in kupovali stanovanja in td... PA NE ZATO KER JE BIL PREDSEDNIK VLADE JANŠA AMPAK ZA TO KER SMO IMELI SLUŽBE IN SMO SE LAHKO ZADOLŽILI !! -- Po letu 2008 pa v večini vsi navadni smrtniki lahko le s težavo odplačujemo kredite DRŽAVA IN VSE VLADE PO LETU 2008 PA SE ZADOLŽUJEJO in vprašam vas koliko avtomobilov,prenov in nakupov stanovanj smo navadni smrtniki deležni od vsega tega silnega zadolževanja DRŽAVE???? ----- Zelo poenostavljeno,da bodo tudi tisti z Kumrovško šolo razumeli!!
Skunk Works
29. 03. 2017 21.58
+1
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.03
+3
zek zaman se ven vlečeš. Dejstva so dejstva pa jih obračaj kakor hočeš. V tistem postu vse piše, če se razumeš iz njega. Sicer se mi pa ne ljubi tvoje opravičilo v obliki litanij brati. Že to, da dolgovezno lajnaš pomeni, da zavajaš in nekoga prepričuješ v nekaj kar ni res.
PS2Xministri
29. 03. 2017 22.31
-1
Kollerik
30. 03. 2017 09.04
+5
...zekov šef se je iz navadnega abramboslovca povzpel med vodilne delavce v javnem sektorju. Kljub dobro plačani službi mu večinoima ni treba hoditi v parlament, rad igra golf na eksotičnih destinacijah, pleza po stenah Sardinije, Grčije itd... takšne torej podpirajo pacient ala rosean=PS=Rešujem=Galius=debilde...
wolfterier
30. 03. 2017 11.01
-1
Kaj pa je navaden obramboslovec,a ste tudi kakšni specijalni,šolani v Moskvi,kali !
Vrhovni
29. 03. 2017 21.56
-4
Srečajo se cmero, župankar in pony, pa prav cmero, po naslednjih volitvah bom spet premier, pa prav župankar, jaz bom premier, cmero mu odgovori, jaz bom premier, mi je sam bog to povedal, pa se oglasi pony, jaz ti tega nisem rekel.
srebrnibreg
29. 03. 2017 22.04
-2
Daj hitro si limaj s ponarejanjem plusov, ker jih zjutraj ne bodo videli saj ne bodo več odpirali članka. Pa pod vsemi nicki udari po portalu ne samo s tem kot vedno.
Vrhovni
29. 03. 2017 22.19
+0
spel se smet, pa svečo v rit, nisem pravi naslov zate, na Blažiča se obrni
Skunk Works
29. 03. 2017 21.28
+1
Se opravičujem, ampak moram delati naprej, in ne morem sodelovati več v tej zanimivi debati o čudaštvu enega manjšega plemena pod alpami, ki se mu fućka, da bi dobro živel....moram delat naprej....eni celo delamo za preživetje....
Brakedirt
29. 03. 2017 21.30
+6
in odidejo brez odgovora.isto tako so delali na vladi. potem pa zicajo za glasove.
srebrnibreg
29. 03. 2017 21.34
+1
Kar pojdi si izmišljevat pravljice na vašo noratv, da boš vsaj dobil kakšen cekin iz Trstenjakove. Lahko se pa standardno javiš pod enim od drugih svojih nickov.
Skunk Works
29. 03. 2017 21.48
+0
srebrnibreg
29. 03. 2017 21.23
+2
Stonickni piše kako je vse slabo vendar je še vseeno v tej slabi državi. Še sreča, da mu tisti tringelt za pisanje neumnosti od sekte pade pod nešteto nicki,
Skunk Works
29. 03. 2017 20.55
+2
Kako "relativizirati uspehe" svoje absolutne 70 letne vladavine, kjer delavci garbajo za okoli 500 eur na mesec, brez plačanih prispevkov, kjer s.p. ji životarijo iz rok v usta, se podjetniki selijo čez mejo, kjer penzionisti hodijo v javne kuhinje, da preživijo, kjer mladina beži iz države, kjer se umira v pokradenih bolnišnicah, , kjer je vsak javni projekt vsaj 5x preplačan, kjer je že 300000 revnih, kjer je na vseh področjih "narobe svet", tako, da bodo vsaj tisti nižje inteligentni, to videli kot uspeh in ne neuspeh...? Prvo, v rokah moraš imeti večino medijev in šolstvo, potem pa v nedogled ponavljati, kako so vsi isti, ter kako bi bilo pod onimi drugimi še slabše, ter kako oni drugi v tistih par letih, ko so dejansko imeli le formalno oblast, brez obvladovanja podsistemov in ozadij, niso naredili nič, ker so nesposobni......in ne boste verjeli, to se prime veliko veliko več ljudi, kot bi si mislili......pa čeprav se tem ljudem dogaja zgoraj opisano v vedno večji meri.......
Brakedirt
29. 03. 2017 20.58
+3
sveckarji znate samo lepiti in smetiti z neumnostmi.odgovori raje koliko vecje place so imeli delavci pod vaso diktaturo?
Brakedirt
29. 03. 2017 21.03
+2
dragi volilci,tukaj imate priloznost videti kako sveckarji zicajo za glasove. isto je ko so bili na oblasti.glavno da dosezejo svoj cilj,ko jih pa konkretno vprasas o cem so pa tiho in poniknejo,briga jih za narod.
Skunk Works
29. 03. 2017 21.16
+3
Brakedirt
29. 03. 2017 21.18
+2
prosim ce se tukaj obnasas bolj kulturno,nisi na svecka tv pa da lahko delas kar hoces. ko te pa vprasam o placah pa nakladas o nekih gobah. tako lahko volilci spet vidijo s kom imajo opravka.
srebrnibreg
29. 03. 2017 21.19
+0
Ti jih imaš že desetletje vsak večer, ker stalno lepiš že tisoč krat prilepljena jajca sem na ta medij. Enkrat se skrivaš pod enim pa spet pod kdo ve katerim nickom samo, da lahko od drugod lepiš neumnosti
Skunk Works
29. 03. 2017 21.24
+1
srebrnibreg
29. 03. 2017 21.27
+1
Tisti trije kateri tam verjetno tudi pod stotimi nicki z namenom prikazovanja množičnosti kot tu je pa res lahko kulturna. Normalen tisto že ne bere.
Brakedirt
29. 03. 2017 21.28
+1
sedaj lahko volilci vidijo kako sveckarji ignorirajo vprasanja in obracajo odgovore
Kollerik
30. 03. 2017 09.04
+0
Še enkrat: nova tv forum je primer enega skrajno desnega svinj*ka... toliko vulgarizmov, psovk in žaljivk le malokje srečaš, kot ravno na forumu novaTV.
MarjanMB
29. 03. 2017 20.40
-3
Lahko pričakujemo, da bo Cerar do konec leta spet zaposlil 55000 mladih?
Brakedirt
29. 03. 2017 20.42
+1
MarjanMB
29. 03. 2017 20.27
+1
Kot vidimo, tudi zdravstvene reforme ni in je ne bo. Torej ta vlada, razen ropanja državljanov, ni naredila popolnoma nič. Ups, penzije je dvignila za 1 eur. In sebi in svojim plače za 350.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.28
+3
kaj je bilo z zdravstveno reformo pod vaso diktaturo? aja je ni bilo, nesposobni pa to...
MarjanMB
29. 03. 2017 20.29
-2
In sam napišeš da ste levičarji nesposobni.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.31
+1
vprasal sem te za vaso reformo,ne nekaj o levicarjih. te je strah odgovoriti posteno ali pa se skrivas za svojimi lazmi?
Brakedirt
29. 03. 2017 20.32
-2
vprasal sem te za vaso reformo,ne nekaj o levicarjih. te je strah odgovoriti posteno ali pa se skrivas za svojimi lazmi?
MarjanMB
29. 03. 2017 20.34
-2
Na oblasti so levičarji. Kje je reforma, če praviš, da so tako sposobni. Ali pa je tvoj domet le, JJ ni naredil reforme, ker so desničarji nesposobni. No, pa nam pokaži levo sposobnost
MarjanMB
29. 03. 2017 20.34
+0
Na oblasti so levičarji. Kje je reforma, če praviš, da so tako sposobni. Ali pa je tvoj domet le, JJ ni naredil reforme, ker so desničarji nesposobni. No, pa nam pokaži levo sposobnost
srebrnibreg
29. 03. 2017 20.36
+0
Brak- zakaj pričakuješ čudež s tem, da iz prazne vreče- mislim glave nekaj pričakuješ? Kako se ti sploh da brati te neumnosti.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.37
+0
kje je zdaj ta tvoja resnica? zakaj niste naredili reforme? pa nehaj mi polagati levicarje pred noge ker me ne zanimajo. zanima me zakaj hocete na oblast ce niste sposobni narediti ene reforme?
MarjanMB
29. 03. 2017 20.38
+0
In spet ponavlja :) Torej so levičarji res tako nesposobni :)))
Brakedirt
29. 03. 2017 20.38
+0
srebrni, hoce da mu pokazem levo sposobnost, se bo moral obrniti na svojega sefa. sicer ga je pa strah odgovoriti,ker lahko dobi racun od 6000€.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.38
+0
in spet in odgovoril.te je res tako strah?
srebrnibreg
29. 03. 2017 20.43
+2
S tem siročetom se ne splača ukvarjati, ker je vse preplitvo. Ni podlage za dojemanje pri tem bitju. Ampak tudi takšni morajo žal živeti mi jih pa lahko damo na ignore pa je najbolj pametno.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.44
+1
delal bo reklamo za sveckarje do volitev,potem pa stiri leta na novo.
srebrnibreg
29. 03. 2017 19.41
+1
zek 29.03.2017 17:17:50 1 8 7 heeee Da nebi o tvoji matematiki heeeee Samo v razmislek leta 2008 je bila Slovenija zadolžena za 22% BDP danes leta 2017 pa za 83% BOŠ ZNAL ZRAČUNATI ?????
srebrnibreg
29. 03. 2017 19.41
+2
Ministrstvo želi javnosti posebej pojasniti razmer je med zunanjim dolgom narodnega gospodarstva in dolgom države. Skupni bruto zunanji dolg Slovenije se je v obdobju od 2004 do 2008 povečal za 24 mrd evrov (okoli 67 % BDP), kar je povzro čilo resne motnje v delovanju našega gospodarstva.
srebrnibreg
29. 03. 2017 19.42
+3
zek svoje laži si nekam zatakni. Tu imaš dokaz o svoji laži. To višje je objava ministrstva.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.21
+3
zek je milijarde zamenjal za procente,no ja nic cudnega
trunck
29. 03. 2017 20.22
+2
Čakam, da Zek komentira, da je ministrstvo levo in da seveda vse kar rečejo na ministrstvu ni vredno nič. Edino vredno je tisto, kar napišejo v Demokraciji, Reporterju ali NoviTV. Pa seveda tisto, kar poslušajo na mitingih, na katere pridejo zaradi zastonj sendvičev in piva.
MarjanMB
29. 03. 2017 20.22
+2
In kar dva rdeča lažnivca v obrambo rdeče mafije. Nič hudega. Takšnim vrv nihče ne verjame. Ljudje sami vidijo katastrofo leve vlade.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.27
-2
MarjanMB
29. 03. 2017 20.28
-1
N8c hudega. Tudi vaši lopovi so imeli državo skoraj 43 let. Kje jo imajo sedaj ? V senci, kajne ? Nekatere bolezni samo zemlja pozdravi.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.29
+0
pri nas nimamo lopovov,te imate samo v slo.
MarjanMB
29. 03. 2017 20.32
+1
Brakedirt
29. 03. 2017 20.34
-1
sveckar nima pojma.priseljenci v vladi? saj nismo na trstenjakovi.
Brakedirt
29. 03. 2017 20.41
-1
tebi bi koristila ena taka,bi vsaj enkrat zapustil to celico v kateri nabijas dneve in dneve. aja,nesposoben za karkoli.
Skunk Works
29. 03. 2017 19.09
+1
"Slovenski" narod je presrečen, samo da ni slučajno desnice na oblasti in slučajno kakšnega pravega kapitalizma s pravimi bogatimi kapitalisti "z jahtami in vilami", ki bi delavce "iskoriščali" za 1500+ eur "minimalca".....Da do tega ne bi prišlo, so državo raje podarili hudiču v roke, mafiji v roke, ter njihovim pravimi politikom, njihovim mendžerjem, ki pa lahko imajo jahte in vile, saj so "naši", ter naredili državno poslovno okolje, kjer svobodni in neiskoriščani delavci garbajo za okoli 500 eur na mesec, brez plačanih prispevkov, kjer s.p. ji životarijo iz rok v usta, se podjetniki selijo čez mejo, kjer penzionisti hodijo v javne kuhinje, da preživijo, kjer mladina beži iz države, kjer se umira v pokradenih bolnišnicah, , kjer je vsak javni projekt vsaj 5x preplačan, kjer je že 300000 revnih, kjer je na vseh področjih "narobe svet"...itd..itd...........hvala lepa za tak narod....
vertex
29. 03. 2017 19.30
+3
Sveckarski filozofi prisesani na proracun niste desnica ampak navadni levaki
Brakedirt
29. 03. 2017 20.22
+2
sveckar,daj mi ze enkrat povej ce je bilo placilo delavca pod vaso diktaturo kaj boljse?
MarjanMB
29. 03. 2017 20.23
+0
Vertex, bodi pošten in nam zaupaj firmo v kateri si zaposlen.
srebrnibreg
29. 03. 2017 20.27
+2
Stonickni plačanec že spet pravljice piše. Enkrat pod enim nickom pa spet pod drugim pa tretjim.....
MarjanMB
29. 03. 2017 20.28
+0
Brakedirt Zanimivo. In zakaj pod vašo sposobno vlado ni ? Znate še kaj drugega ?
Brakedirt
29. 03. 2017 20.30
+1
nisi mi odgovoril,samo blebetas nekaj tretjega. koliko so bile place boljse pod vaso diktaturo?
MarjanMB
29. 03. 2017 20.30
-3
srebrnibreg Lažnivec in družbeni parazit kot ti, je lahko samo levičar. Tako da tu kar mirno, se te takoj prepozna.
Kollerik
30. 03. 2017 08.04
ha, ha, kera zmešnjava... model alias vertex zmerja svečkarje za navadne levake, 1000 nickni marjanović šentiljko, dokazani svečkar na kvadrat, pa zmerja srebrnega za levičarja in za vse, kar po njegovem opranem umu sodi zraven.... :))
paxvobiscum
29. 03. 2017 19.07
+0
Moja zlata ribica Hilda ima več stika z realnostjo kot tile mangupi. Članka nisem prebral niti črke.
trunck
29. 03. 2017 20.19
+1
Ima pa tvoja Hilda tudi največji IQ v tvoji družini, da ne govorimo o spominu.
MarjanMB
29. 03. 2017 20.24
-3
Trunck samo po svojih otrocih sodi. Se zgodi.
MarjanMB
29. 03. 2017 20.24
-2
Trunck samo po svojih otrocih sodi. Se zgodi.
trunck
29. 03. 2017 20.28
+2
Marjan, če si hotel žaliti ti ni uspelo. Žal ti tvoj IQ ne omogoča niti tega, da bi koga užalil. Saj pravim, tvoje učitelje bi bilo potrebno kazensko preganjat.
MarjanMB
29. 03. 2017 20.31
-2
Ko boš znal napisati dejstva, ki zanikajo trditev, se pa le oglasi s svojo šolo.