Slovenija

FOTO: Ko zagori avtomobil s plinskim pogonom ...

Mislinja, 20. 11. 2010 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kaj se zgodi, če avtomobil s plinskim pogonom zagori ali pade v prepad? Je lahko uporabnik kaj bolj ogrožen, lahko plin eksplodira, lahko to povzroči škodo okolju? Simulacija je vse sume ovrgla.

V Mislinji so predstavili simulacijo varnosti plinskega sistema v avtomobilu v ekstremnih prometnih nesrečah. V prvem testu so predstavili, kaj se zgodi, če avtomobil pade v prepad, v drugem pa so avtomobil s plinskim pogonom zažgali. Rezultati simulacije so pokazali, da je plinska napeljava vsaj tako varna za uporabnika in neškodljiva za okolje kot bencinska.

Za pojasnila smo vprašali Jurija Koprivnikarja iz podjetja Plineks, ki v avtomobile vgrajuje plinske sisteme. Povedal je, da v primeru nesreče, tudi če avtomobil zagori, ni nevarnosti eksplozije plina. To po njegovih besedah zagotavljajo trije varnostni ventili – pri polnjenju, v rezervoarju in pri motorju vozila. Sistem mora biti seveda homologiran in mora imeti ustrezne certifikate.

Pojasnil je tudi, da ima sistem v primeru požara v avtomobilu tudi elektronsko zaščito, ki nemudoma prekine dovod plina v motor, druga pa poskrbi, da plin nadzorovano spusti iz rezervoarja, če tlak v njem zaradi toplote preseže 30 barov. Delovni tlak v rezervoarju je sicer med sedmimi in devetimi bari. Koprivnikar trdi, da ima plinski sistem več varnostnih zaščit, kot jih ima bencinski. Sicer sami načeloma bencinskih sistemov ne odstranjujejo, na željo pa lahko naredijo tudi to. Življenjska doba plinskega sistema je 20 let in ga je mogoče tudi premontirati v drug avtomobil, vzdrževanje pa po besedah Koprivnika stane nekaj deset evrov vsakih 20.000 prevoženih kilometrov. Dodal je, da se investicija v plinski sistem glede na trenutne cene plina in bencina povrne pri od 20.000 do 30.000 prevoženih kilometrih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

polaris
20. 01. 2011 23.48
Ja no, če bi tkole padu z avtom v prepad se ne bi sekiru kaj bo s plinom, ker bi se itak ubil že pri samem padcu... Sem dal predelat v Avtoplin Vahtar v Mengšu, pa sta mi fanta super zrihtala avto, deluje odlično, bp, pa še narjen je zelo lepo :)
Nani.Polh
24. 11. 2010 15.43
+0
ricker...če te ta njihov posnetek ni prepričal, je bolš, da se zakleneš domov pod poslo in se tam treseš! Pa brez zamire ampak si tak ko moja nona, ko sem si ga jaz vgradila se ni hotla več z mano vozit!!!
mikeer
22. 11. 2010 15.31
Naj naredijo test tako da avto pade dejansko na rezervar plina, ne pa na streho! Če pa avto zagori tudi ne vem kolko je bolje če ti v ogen bruha plin iz varnostnega ventila...ok, ne eksplodira ampak lepo zgoriš v avtu... :/
Nani.Polh
22. 11. 2010 15.13
No ja...glede na to, da jih je še velka večina neosveščenih in resno mislijo, da je plin bolj nevaren:( za njih mogoče ni tak test niti ne "butast" se pa ne strinjam to z Atestom oziroma dokljer ti tablic ne poberejo je vse o.k, ko si pa enkrat odstranjen iz prometa in to na meji, ko hočeš it na morje pol je pa druga pesem, haha. Se pa strinjam z tabo, plin se splača.
LosBlancos
22. 11. 2010 09.32
Jaz vozim že dve leti na plin sem sem super zadovljen. A na ta test se enostavno požvižgam. Vem da je plinski rezervoar varen a še vedno imam pod ritjo bencin-tako, da je ta študija povsem nepotrebna in butasta.
yarrick
22. 11. 2010 09.19
@neoto Hja, zgleda da je ves ta naftni lobij in pa ostali priveski premočan, da bi sprejeli neko UPORABNO direktivo(za pol nižje cene LPG goriv). Je pa res, kar praviš pri "cenah": realno je ceneje nekje do tretjine in ne polovice.A tudi to n več tako malo, sploh če imaš malce močnejši avto z veliko porabo.
neoto
22. 11. 2010 08.53
+1
@omvlgas: Res ima avto prevoženih že kar nekaj tisoč km, a je bil redno vzdrževan. Motor še vedno deluje tako kot mora (res spije kakšen L olja na enih 6k km, a za takšne km to še zdaleč ni problem). Moč motorja (pri bencinu) je še vedno kot deklarirana (preizkušeno na valjih), nasploh pa pri delovanju na bencin ni nobenih problemov... Glede 7l/100 - vozi se ti vsak dan pred sedmo v lj. Avtocesta 70km, 100-120 km/h (več itak ne gre, ker gre tolk cela kolona). Ravno zadnjič sem se vozil na bencin in v teh pogojih imel porabo 6.3 (plina mi ni nikoli žrlo pod 8...). Je pa res, da bolj kot ga 'teraš', manjša je razlika med plinom in bencinom. Ampak - a moram vozit kot divjak, da se mi bo investicija prej obrnila? @matjaz.u: si imel kdaj probleme z ugašanjem motorja (ali pa raznihavanju obratov) v prostem teku? @Grim_reaper: da ne bo pomote. Glede same uporabe LPG sistema imam jaz pozitivno mnenje. Samo z dotičnim sistemom in vgrajevalcem imam zelo slabe izkušnje in ne prenesem, da dobesedno nategujejo folk s '20.000 do 30.000 km', 'do 50% manjši stroški goriva', 'daljša življenjska doba motorja', ... Glede tiste neke direktive pa se že dolgo govori, nikjer pa še nisem je videl zapisane. Leto nazaj so govorili po forumih, da bo plin vedno 50% cenejši od bencina - zdaj pa poglejte cene... Pa ne moremo ravno vsi tankat na Verovškovi... :)
yarrick
21. 11. 2010 23.25
@motofrik 21.11.2010, 16:45 mislim da je neka skupna Eu direktiva ki prepoveduje pretirano višanje cen LPG gorivom(ne me držati za besedo, prebrano na forumu). @neoto zgleda da si ti imel nesrečo z vsem skupaj.Sicer je res da tudi LPG ni idealna rešitev in da je imel marsikdo probleme, a zaenkrat še vedno prevladuje pozitivno mnenje glede LPG goriv in sistemov. @cansy 21.11.2010, 19:40 Hibrida? katerega? Toyoto prius z ceno okoli 25-30K? hondo insight z ceno 20 ali več? Misliš, da ima dandanes vsakdo toliko denarja da si kupi avto za 20K plus? daj daj, glede an realno stanje je vprašljivo če si lahko povprečen slovenec kupi GOLFA VI ali astro(pa ni potrebno da je zadnji model), ne pa hibrida za 20K in več. Moje mnenje je da je LPG dobra vmesna rešitev, dokler ne padejo cene hibridom, ne uvedejo cenovno ugodnih in praktično uporabni el. vozil ali ne odkrijejo alternativnega vira goriva. Sicer pa, vsak ima kar hoče.Za moje pojme se izplača če imaš avto z porabo 7,8 ali več na 100km in se malce več voziš.Kdor hoče naj gre, kdopr noče ga ne silimo.Cena je še vedno v našo korist.
matjaz.u
21. 11. 2010 21.59
ha, me je eden prehitel...drugače pa se strinjam in kakor sem že povedal, avtoplin ima vsekakor moj glas:)))
matjaz.u
21. 11. 2010 21.49
neoto, jaz mam zmontiran DFI gas pri plineksu v svoji Mazdi 3, 1.6 in landi renzo v Insigniji 2.0 pri avto tehni vis (tudi plineks). mazda ima na plinu v treh letih dobrih 70tisoč. zaenkrat vse BP. res pa je da DFI ni landi renzo, ki je večji šparovček. drugač je pa ta, da mašina 1.6 kuri 7 bencina mal bosa. vsaj tako je moje mnenje razen če ne voziš kot dedek pa še takrat...moj pokuri slabih 9 bencina in dobrih 9 plina. Predlagal bi ti da preveriš svečke in daš očistit loputo prostega teka. pri meni se mi je pokazalo, da grejo svečke v maloro tako, da se mi je poraba povečala in moč zmanšala pa ne na bencinu samo plin je baje bolj občutljiv, zato ni vednjo plin kriv za vse nevšečnosti...sploh, če ma tvoj avto 200tisoč ali več prevoženih. vsekakor pa ne morem karkoli pametovat po mailu. kar se pa olja za mazanje tiče imaš pa verjetno preveliko doziranje, predvidevam po beli meglji in to si lahko uštimaš sam...cca ena kaplica na 8-10sekund. za lučke je pa tud pri meni na obeh avtih tako da se prižigajo kar tako v vsakem ovinku gor/dol tja v tri dni...jaz gledam km pa je stvar rešena...
omvlgas
21. 11. 2010 21.21
Sem našel prispevek, ki govori o predelavah v ex yugo državah, najdete ga na spletu pod naslovom Izberite pooblaščenega vgrajevalca. Neoto, prvo mnenje ki se mi poraja pri tebi je to, da imaš najverjetneje iztrošen oziroma slabo vzdrževan avtomobil. Zanimivo je, ko berem , da se izjeme odločajo za predelavo na plin pri avtomobilu z prevoženimi 250.000 km ali še več brez poznane zgodovine in potem da tistega jurja za avtoplin in misli, da bo imel nov avto. To dejansko ne gre!! Pogoj za dobro delovanje avtoplina je nemoteno delovanje na bencinu. Res, da lahko tako delujejo nekateri avtomobili pri zavidljivih kilometrih, a morajo biti ves čas dobro vzdrževani. Kakorkoli, zame je plin dobra alternativa, sedaj je že čez 50 črpalk s tem, ko se razveja mreža s ponudbo CNGja, si predelam avtomobil še na tega.
landirenzo
21. 11. 2010 21.17
+1
"če bi šel na hrvašk bi dal pol manj za montažo................kako je potem s tehničnim pregledom v sloveniji. Verjetno potrebuješ homologacijo. Ali velja CRO certifikat pooblaščenega serviserja???? Če kdo pozna odgovor ga prosim da mi odgovori. hvala" lahko ga daš montirati v CRO rabiš vso dokumentacijo, pri nas ga stručkoti pregledajo in to je to, jaz sem ga montiral v Srbiji za 300€ lp
666inme
21. 11. 2010 20.40
FOLK, KUPITE DIESELA, HYBRID, al pa se pocakajte na nove ECO avtomobile na elektro pogon. TA PLIN JE SAMO ZAVAJANJE IN SAMOREKLAMA ZA NEKATERE. POPOLNO ZAVAJANJE. "ali pa za nas, ki bomo kupili avto sedaj in je še vedno cenejši od hibridov in dizla in ga bomo uporabljali; ne vem nadaljnjih 5 let"
matjaz.u
21. 11. 2010 20.29
+1
zato pa eni tu odspodi mislijo, da je plin samo za stare mašine!!! to, da pa lahko že vedno več novih avtomobilov kupiš z že serisko vgrajenim plinom...jim bo pa kapnalo čez par let. kot 3letni uporabnik avtoplina ima avto plin vsekakor moj glas...
robba
21. 11. 2010 20.27
+1
cansy 21.11.2010, 19:40 popolna bedarija...PLIN NI NIC NOVEGA...ze pred 20 leti so ga koristili v zastavi stoenka. Ampak kaj ti rabi plin, ce ti pa zasede prostor, pa se varen ni (ADAC NEMCIJA). Poleg tega so pa avti ze pr nas po 500eur, tako da se ne splaca iti v to investicijo. To je investicija samo za seljake, ki vozijo stare "velike masine". joj, ti si pa odkril ameriko, ne. slovenija je ena redkih držav v evropi, s tako malo avtomobili na plinski pogon. pa tud z BS kjer se plin tanka je zlo slabo pokrita.pa da ne boš pametoval, velik oz. več jih je celo po državah ex yu. pa na zahodu so tud zlo dobro pokrite. in to nemčija, nizozemska.., kjer je standard mal boljš kot pr nas,pa še bolj ekološk je.
matjaz.u
21. 11. 2010 20.26
ne vem če je lih tako...na jugu ne vgrajujejo takih varnostnih ventilov in materiala, ki bi ga lahko v Slo oz EU homologiral, ker nimajo ustreznih certifikatov (čeprav gre od istega proizvajalca). poglej prispevek o homologacijah ali pokliči na LPP. Pa cene dol tud niso 300 do 500 (oziroma so za frgazerske avte, ki so odspod še vedno najpogostejši) drugače pa je cena dol 900€ nakar ti tu še tablice poberejo, ker ne moreš homologirat sistema.
cansy
21. 11. 2010 19.41
sicer pa v BIH (Gradiska do Banja Luke) je plin med 600 in 1000KM ali to je 300eur oz. 500eur! Pa se na zurko in jest sprot skocis :-)
cansy
21. 11. 2010 19.40
popolna bedarija...PLIN NI NIC NOVEGA...ze pred 20 leti so ga koristili v zastavi stoenka. Ampak kaj ti rabi plin, ce ti pa zasede prostor, pa se varen ni (ADAC NEMCIJA). Poleg tega so pa avti ze pr nas po 500eur, tako da se ne splaca iti v to investicijo. To je investicija samo za seljake, ki vozijo stare "velike masine". FOLK, KUPITE DIESELA, HYBRID, al pa se pocakajte na nove ECO avtomobile na elektro pogon. TA PLIN JE SAMO ZAVAJANJE IN SAMOREKLAMA ZA NEKATERE. POPOLNO ZAVAJANJE.
luciluk
21. 11. 2010 17.48
če bi šel na hrvašk bi dal pol manj za montažo................kako je potem s tehničnim pregledom v sloveniji. Verjetno potrebuješ homologacijo. Ali velja CRO certifikat pooblaščenega serviserja???? Če kdo pozna odgovor ga prosim da mi odgovori. hvala.
Tomozuki
21. 11. 2010 17.28
Naslednji avto, ki ga kupim, bom predelal na plin. Sem odločen že dalj časa, samo denarja za novi avto nimam :D