Slovenija
Oglas

Ko študij postane užitek!

Ljubljana, 22. 09. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vsak študent si želi, da bi imel optimalne pogoje za izobraževanje: da imel hiter in nemoten dostop do študijskega gradiva, da bi lahko izpite opravljal, ko bi bil nanje dobro pripravljen in da bi mu bili predavatelji vedno na razpolago za dodatna pojasnila. Se sliši nemogoče? Pa ni!

IBS - 1
IBS - 1 FOTO: IBS

IBS Mednarodna poslovna šola Ljubljana je v letu 2014 pričela izvajati projekt Erasmus+, s katerim želijo visokošolske organizacije štirih evropskih držav (Slovenije, Litve, Poljske, Velike Britanije) prikazati najnovejše teoretične raziskave o razvoju učenja, osredotočenega na študente. Prepričani so namreč, da mora biti študent v procesu izobraževanja vedno na prvem mestu, saj na tak način pridobi največ znanja, ki ga lahko odlično vnovči na svoji karierni poti.

IBS - 2
IBS - 2 FOTO: IBS

V IBS Ljubljana večina predavateljev v ta namen skrajšuje skupinska predavanja, da se lahko osredotočijo na aktivne učne metode, prilagojene vsakemu študentu posebej. Veliko pozornost posvečajo individualnemu delu in delu v manjših skupinah ter diskusijam in delavnicam, kjer obravnavano snov predstavijo v praksi. Študenti s tem dobijo potrditev, da so enakovredni člani kolektiva, poleg tega pa se na tovrstnih srečanjih tudi prej opogumijo in izpostavijo teme, ki jih še posebej zanimajo in s katerimi imajo morda težave pri razumevanju ter učenju. Njihovo mnenje in pričakovanja so namreč vedno na prvem mestu.

IBS - 4
IBS - 4 FOTO: IBS

Šola študentom omogoča, da študirajo hitreje kot je predvideno z uradnim učnim načrtom in se invididualno dogovarjajo za izpitne roke. Možen je študij na šoli, na daljavo ali kombinacija obojega, predavatelji pa so študentom vedno na voljo za pogovor ali dodatne konzultacije. Del ocene je mogoče pridobiti z raznimi projektnimi ter seminarskimi nalogami, s pomočjo katerih lahko študenti razširijo in poglobijo svoje znanje o tematiki, ki jo obravnavajo. Nabiranje znanje ob vsem naštetem tako poteka v sproščenem okolju in pozitivnem vzdušju, ob tem pa študenti pridobijo vse znanje, ki ga potrebujejo za uspešno kariero.

IBS - 5
IBS - 5 FOTO: IBS
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3