Slovenija

Ko se počitnice spremenijo v moro

Ljubljana, 08. 09. 2015 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
40

Kaj storiti, če so se počitnice sprevrgle v katastrofo in namesto na plaži končaš v bolnišnici? Ali če je dejansko stanje povsem drugačno, kot ga obljubljajo agencije? V primeru dveh družin se je izkazalo, da ni tako zelo preprosto dokazati odgovornosti agencij in dobiti svojega denarja nazaj.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cosmosjasnovidec
10. 09. 2015 01.22
+0
Kdo jim je pa kriv,da lezejo na hrvatijo ter se zastrupljajo z strupenimi algami in fekalijami katere tečejo iz hiš ravno v morje.
bob87
09. 09. 2015 20.25
+6
Takšnih zgodb je toliko tudi zato, ker je 90% takih riti, da ne upajo tožiti. Pustimo tukaj tiste, ki se v tožbe finančno ne morejo spustiti. Ampak agencije nategujejo zgolj zato, ker enostavno niso sankcionirane. Ko bi moralo 30 agencij plačati po 5000 in več evrov visoke odškodnine, bi se to v 10 dneh razvedelo in bi vsi pazili. Tako pa jim ni treba. Sam sem enako kot starejši gospod v intervjuju enkrat tožil obrtnika, ki mi je uničil izdelek, ki sem mu ga dal v popravilo. Čez leto dni sem slučajno dobil informacijo od neke osebe, da mu je to isto podjetje napravilo enako napako in takoj povrnilo škodo. Bil sem vesel, saj sem dosegel 1. povračilo moje škode, 2. smo podjetju pokazali kaj pomeni poštena poslovna praksa. Pri meni so me dobesedno žalili, ko sem zahteval od njih zgolj odškodnino v vrednosti izdelka in ne še kakšne dodatne škode, ki mi je bila storjena zaradi izgube tega izdelka. In tako se bodo tudi ostale barabe navadile. Če greste nekoga takšnega (za enak primer) tožiti, se zavedajte, da boste poleg sebi, naredili dobro tudi številnim drugim in obratno, če ne boste tožili, bo ta oseba začela izrabljati še druge. Sicer pa sramota od države. 5 let tožbe za sama dejsta. Te zgodbe so zrcalo te gnile države.
ivan.z Doba
09. 09. 2015 19.33
+1
Na križarjenju po Nilu je prišlo do zapletlov, ki so jih z zamudo delno rešili. Zaradi okrnjenega potovanja smo zahtevali delno povrnitev stroškov. Boj s Kompasom je trajal nekaj mesecev in se je končal v obojestransko zadovoljstvo.Vsekakor je potovanje in dopustovanje najbolje zaupati kakšni preizkušeni agenciji, s katero ne boste imeli težav. Ena boljših je Vard iz Celja. Z njimi smo bili na daljnem vzhodu. Priporočam!
igorli
09. 09. 2015 21.52
+0
Le kdo mu je dal minus? Sicer se z njegovim političnim pogledom ne strinjam , ampak kaj je tu napisal je pa en nasvet za čisti +!
trpr
09. 09. 2015 17.30
+3
Močno odsvetujem agencijo Relax. Vozijo v zelo slabe hotele in ko se pritožiš, odgovora ne dobiš. Raje ostanite doma, kot kam z Relaxom.
urban.decay
09. 09. 2015 19.34
+4
Nevem no, js sm sla z njimi in sm bla zelo zadovoljna. Nevem kak to mislis, da vozijo v zelo slabe hotele saj se sam odlocis v kak hotel gres ter koliko zvezdic.
Pantokrator
09. 09. 2015 17.26
+0
Santorini...mmm....najlepše počitnice z lepotičko..nikoli ne bom pozabil....sanjske počitnice
Merenda
09. 09. 2015 20.01
+4
And not a single foock was given that day...
5enun
09. 09. 2015 15.22
+5
Naloga agencije je, da njihov predstavnik preveri pogoje in ji to sporoči. Če agencija kljub vsemu naprej oglašuje tako destinacijo, je tudi objektivno ogovorna. Res je, da obstaja internet in lahko že sam malo naprej poizveš kje boš in kakšni so odzivi, vendar agencijo plačaš za to, da ti organizira take počitnice kot jih oglašuje. Ne moreš verjet, kaj vse gre narobe v tej državi, ki je na strani zasluškarjev namesto potrošnikov.
111111112
09. 09. 2015 14.46
+4
Chija, glede rezervacije o samih morjih je loterija, ok saj si pogledamo lahko na raznih spletnih strani pred tem ko gremo na agencijo, nam vzame zelo malo časa ampak kljub temu, je do našega morja mesec dni razmaka in v tem času se lahko marsikaj zgodi, torej roko na srce je to loterija. Pa ali gremo na balkan, alžirski svet itd. Res pa ije, da bi morala potem sama agencija ob ne zadovoljstvu pošteno okrepati, sploh naprej sodišče, ki je katastrofa... pri nas se nekaj takšnega vleče celih pet let, v avstriji -nemčiji - španiji v roku pol leta zadeva opravljena, torej kriminal in še enkrat kriminal v naši državi se dogaja na vsakem vogalu oziroma po domače povedano, vse je podkupljeno in povezano, kriminal drug drugega ščiti. Srečno
veronqa
09. 09. 2015 14.31
+6
Bo kakšnih 15 ali celo več let nazaj, ko smo šli preko agencije na križarjenj po Kornatih. Sin je zbolel med potjo do kraja, kjer naj bi se vkrcali, bruhal je vso pot. In ni se mu izboljšalo, tako, da nismo šli na križarjenje. Na agencijo sem poslala prošnjo za za povrnitev sredstev s prilogo, kjer sem opisala dogodek... In začuda - povrnili so nam ves denar, čeprav nisem zavarovala potovanja. Take stvari si človek zapomni - in tudi napiše!
xy yx
09. 09. 2015 10.22
+16
meni pa se je ta portal 24 ur totalno zameril. Ne dovolijo nobenega komentiranja, torej kritike. To je imperalistični levičarski medij popolnoma skanaliziran. Rtv ima portal kjer lahko komentiraš pod temo begunci, zato ker živimo v demokraciji in smo sposobni prenesti kritično razmišljanje. Tak da ta 24 ur je navaden plastik fantastik.
qbase.
09. 09. 2015 11.57
+6
levičarski medij pa kaj je teb? Kako je lahko komercialen ameriški medij levičarski lepo te prosim, daj mal svoje možgane vklop!!! Neoliberalističen medij je to, torej desničarski... le zadnje čase jih je pri novicah o beguncih malo postalo strah da jih kdo označi za skrajno densičarske, zato zaklepajo komentarje in se delajo kao objektivne... ne ti men bučk prodajat poba, če neveš kako mediji funkcionirajo ;)
akaOO7
09. 09. 2015 12.05
+1
Kaj a bi siril sovrastvo med ljudmi a ti to manjka xy yx? ze tako smo nestrpni drug do drugega ti pa zgleda uzivas ko se delas pomembnega za ekranckom in razpihujes ze tako ozkomislece otroke na tem portalu kateri se delajo pomembni tuke ker nikjer drugje nemorejo !! ZATO SO PREPOVEDALI KOMETIRANJE KER STE NESTRPNII!!!
bgko
09. 09. 2015 12.35
+6
xy yx
09. 09. 2015 14.00
+6
Ok potem pa neoliberalističen desni, pa naj bo poba. Kar se pa tiče nestrpnosti je pa tako, jaz se ne delam pomembnega ce komentiram da se mi ne zdi prav , da ne dovolijo komentarjev. Kritični komentarji ni nujno da so nestrpni. Zgodbe posameznikov so žalostne in tragične, vsekakor so vredne sočutja..vendar geopolitični premiki, sploh pa v povezavi z vero in integracijo drugih družbenih norm in vrednot pa nimajo veze z ozkoglednostjo, prej bi rekel širokoglednostjo. Rešitve obstajajo tudi za tragične zgodbe posameznikov, seveda sedaj ko so tu ne preostane drugega kot sprejem ali zavrnitev. Je to humano? govorim o milijonih, ki še pridejo. Ampak o tem se ne sme razglabljat, ker smo humani. Pa da nebo pomote, se ne počutim pomembnega sploh pa ne užvam ob tem, pravim samo da se mi ne zdi vredu da najbolj čitani portal ne dovoli kritike. Če nismo zreli, za to potem ne rabimo svoje države, dajmo se kr priključit zda in eni prekrasni lepi deželi ki ni "nestrpna" (kritična) pa naj nas vodijo in krojijo prihodnost. Pa ne mislim več tu smettit pod to temo.
razocarani
09. 09. 2015 17.35
-4
ja sirjenje sovrastva se zelo dobro placa ,,in zato je tu toliko nekih fanatikov ki to pocno ,,sicer pa clovek ki je vsaj malo posten tega ne pocne ,,vidim pa da je tu gor samo sovrastvo ,,predvsem z strani janezovih junakov ,,ne branim nikogar ne tiste ki se imajo za leve ne tiste ki so res fasisti ,tudi musolini je bil prvo zagrizen levicar ,,tako kot janez ,,ker tam ni uspel udejaniti svoje frustracije je ustanovil fasisticno stranko ,,janez ga je samo se nadgradil ,,
razocarani
09. 09. 2015 17.37
-2
bgk ,,dvomim v tvojo realnost ko pluvas vedno po dolocenih ,,prej bi rekel da si placan provokator ali zagrizen fanatik ,,to pa ti ves ,,samo da si v svojem sovrastvu presrecen ,,dol mi visite fanatiki katerekoli pasme ali sorte ,pokvarjenec bo vedno pokvarjenec ne glede na barvo ti tega nimas z cim dojeti ,,a ne
Ponavadi si dopust omislimo v lastni režiji, preko spletnih ponudnikov hotelov in apartmajev. Že kar nekajkrat smo naleteli na neskladja z slikami ali opisom na ogleševalski strani. In vedno so se stvari rešile v naše dobro. V enem primeru nam je spletna agencija plačala razliko do boljšega hotela. Z našimi agencijami skorajda nimam izkušenj. Je pa treba vzeti v zakup, da smo ljudje že preveč razvajeni. Še posebej, če plačaš malo in pričakuješ preveč.
Uporabnik215111
09. 09. 2015 09.23
+6
Tudi če plačaš malo pričakuješ,fa dobiš tisto kar so ponujali. Če piše v ponudbi da je hotel direktno ob plaži, potem pričakuješ da ti ne bo treba pešačiti pol ure ali več ali pa da hotel sploh nima plaže tako kot se je zgodilo ženi in meni. Ker nisva hotela biti v hotelskem bazenu polnega klora,sva najela avto daj npr.avtobusnega prevoza ni bilo...
komandant.mark
09. 09. 2015 08.23
+5
Zakaj pa potujejo s temi malimi agencijami. Sami so si krivi.
xmp125
09. 09. 2015 07.56
+33
Ampak vseeno, tripadvisor obstaja ze kar nekaj let. Kako se lahko to zgodi treznim ljudem, sploh tistim, ki imajo nekaj izkusenj s potovanji? Jaz grem NAJPREJ pogledat hotel na tripadvisor, potem pa se na wikimapio ali gooleearth kje je plaza in kaksen je dostop do nje. Vzame deset minut. In seveda, hotel si izberem sam. Slovenske agencije v glavnem preprodajajo tujo ponudbo, zato si hotel izberite na internetni strani tujih ponudnikov (npr. nemskih - TUI, FTI sta dva solidna) -potem pa lepo pri slovenski agenciji samo rezervirajte. Ne morem verjeti, ko cakam v slovenski agenciji in se ljudje TAM NA LICU MESTA odlocajo v kateri hotel bodo sli - saj jim lahko agent natvezi karkoli. Vprasat za ponudbo, lepo domov pogledat, potem pa nazaj rezervirat in placat. A je tako tezko?!
vezuv_
09. 09. 2015 23.59
+1
jah v agenciji hotele prodajajo osebe, ki jih nikoli niso videle drugače kot na slikah.
roten
09. 09. 2015 07.46
+4
prvo kot prvo na agenciji vpraši če je bil kak njihov uslužbenec v hotelu, kraju kamor si namenjen če ni bil menjaj agencijo
xmp125
09. 09. 2015 07.58
+11
Ne poslusat agentov, ker so placani od provizije. Poglejte kdaj v ekran, v katerega skilijo ko vam "svetujejo", gor se jim vrtijo reklame, za katere destinacije in katere hotele so najvecje provizije. In ce pridete na agencijo brez ideje kam boste sli, boste z njegovim "svetovanjem" rezervirali hotel, za katerega on dobi najvec provizije, ne tistega, ki bi vam najbolj ustrezal. Srbi pravijo: uzdaj se use i u svoje kljuse in v casu interneta res ne rabis agenta da ti "svetuje" kam naj gres.
xmp125
09. 09. 2015 09.01
+6
A to mi minuse kak agent daje? No, jaz sem se vsake pocitnice rezerviral preko slovenske agencije, je pa res, da sem pri rezervaciji komandiral jaz in ne agent. Se da.
roten
09. 09. 2015 17.23
se strinjam s teboj vendar jeb.. agencijo ki ni poslala agentov na destinacije ki jih trži, drugače jaz hodim samo preko prijateljskih vezi to je naj bolj sigurno
Merenda
09. 09. 2015 20.08
Ima veze on... Legenda! Sem lahko tvoj prijatelj?
XardasXM
09. 09. 2015 07.27
+6
Sem že sam tudi mel probleme z agencijami, ponudbo in dejanskim stanjem... V primeru Čateških mi pri večerji niso hotl postrežit vode, čeprav so jo prejšn dan (zgleda po pomoti) postregl in kdor je naročil še kej druga je dobil. V tem primeru sem s pritožbo dosegel da sem imel celodnevno kopanje za 2 brezplačno... V primeru izleta v rim pa sem iztržil 50 € za aranžma 250€ ker je bila soba v hotelu obupna in nasploh celotna ponudba... V obeh primerih sem imel stvari dokumentirane in poslikane... Se pa lahk določenim stvarem izognete če gledate tripadviser ali pa google maps (kako daleč je plaža od hotela sem tam lahko lepo vidi... Se pa da za mal dnarja met lepe počitnice v urejenem hotelu... ne igra vlogo mal dnarja mal muske...
User398398
08. 09. 2015 22.59
+29
Če piše da je morje v bližini, bi jaz osebno še prebavu to da namesto 100m do morja bi imel 1km. Ampak to da je v hotelu svinjarija, to je pa višek ki se ga ne da opisati.. Dam popolnoma prav, tem v prispevku. Upam da jih stožijo do zadnjega centa.
xmp125
09. 09. 2015 07.59
+0
Pa moj bog, a za googlemaps ali googleearth se ni nihce slisal? Na tripadvisorju preveris hotel, tam najdes tudi naslov, das ga v googlemaps in vidis lokacijo. In tam bo zelo lepo vidno, kje je plaza.
KOPITES
08. 09. 2015 22.16
-12
Najprej hocjo cim bol pocen pridet cez pol pa v jok...malo para malo muzike..how simple is that..
piko112
08. 09. 2015 22.21
+31
Če napišeš da je v bližini morje mora morje v bližini biti.
titi len?ica
08. 09. 2015 22.41
-3
piko112
08. 09. 2015 23.03
+42
Mi smo šli enkrat na hrvaško je rekla da je 100 metrov do morja, sam je pozabila omeniti da višinske razlike
TurboBart
09. 09. 2015 05.07
+14
Jaz sem šel v terme Čatež,je bila koka kola 3 evre,pred dvema letoma.Vzemi ali pusti.
struzevo001
09. 09. 2015 06.57
+8
Mene nekaj zanima, če slučajno serješ denar. če že povej kdaj boš spet sral, da pristavim skledo. kot večina tudi jaz nima glih veliko denarja za morje oz. počitnice. meni verjami delam na tem, da ga bo veliko, pa še vedno mislim, da za tisto kar plačaš (je malo ali veliko) ne dobiš kot piše!!!
qbase.
09. 09. 2015 12.10
+2
haha sine, za malo para sm jst že cel svet vidu pa spal v hotelih s 5 zvezdicami kjer sem za cel teden plačal toliko kot so ostali za 1noč, vse se da najt če znaš in hočeš, pa če si seveda fleksibilen... da ne govorim o letalskih...