Slovenija

Janković pričakuje drugačno sodelovanje z novim prvakom SD

Ljubljana, 04. 06. 2012 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Natalija Švab/Ni.J./STA
Komentarji
779

Novoizvoljeni prvak SD Igor Lukšič se zaveda, da je kredibilnost slovenske politike nizka. Da bi dvignil zaupanje, se je odločil za aktivno vlogo v politiki. Napovedal je tudi spremembo odnosa z vlado in obljubil, da ji bo bolj gledal pod prste. Drugačno sodelovanje pričakuje tudi predsednik Pozitivne Slovenije.

Igor Lukšič in Borut Pahor. Prvi napoveduje radikalnost, drugi še naprej zagovarja strpnost.
Igor Lukšič in Borut Pahor. Prvi napoveduje radikalnost, drugi še naprej zagovarja strpnost. FOTO: POP TV

Deset glasov razlike je odločilo, da je novi prvak stranke, ki je doslej veljala za "Pahorjevo", Igor Lukšič. Borut Pahor se je po 15 letih poslovil z vrha SD, Igor Lukšič pa je zadovoljen dejal, da so na vidiku spremembe.

Lukšič pa je prevzel vodenje stranke, ki ima pol milijona evrov dolga, kot pa je povedal v oddaji Svet na Kanalu A, za to stanje ni dogovoren, saj je nastalo, preden je bil izvoljen. Prav tako je dejal, da se Pahor ni ukvarjal s financami, temveč sekretar stranke in na njem je, da zdaj zadevo izpelje, tako da reši dolg. Lukšič sicer verjame, da bo uspešen, ob enem pa opozarja, da smo imeli v državi številne volitve, pri čemer nastanejo stroški. Poudaril je, da morajo ljudje vedeti, da delo zanje in za dobro države stane.

Se pa novi prvak SD zaveda, da je zaupanje v slovensko politiko zelo nizko. Kot je dejal v oddaji, se je prav zato odločil, da sam vstopi v aktivno politiko in dvigne kredibilnost. Nizka kredibilnost se kaže tudi na finančnih težavah, je pojasnil.

Glede varčevalnih ukrepov trenutne vlade je Lukšič pojasnil, da bodo imeli večinoma zelo majhen učinek. Meni tudi, da so nepravično razdelili breme, saj ga zdaj nosi le javni sektor, na pa vsi ljudje. Poudaril je, da gre za dolgove, ki jih ima država, čeprav jih ni naredila država, temveč privatni sektor, in jih je zato treba pravično razdeliti.

O Pahorjevi kandidaturi za predsednika države pa je Lukšič dejal, da bodo o tem razpravljali v stranki. Pahor pa je na kongresu stranke dobil skoraj polovično podporo in Lukšič je dejal, da bo treba to upoštevati.

O vlogi stranke v bližnji prihodnosti in odnosu do vlade Janeza Janše je Lukšič dejal, da ne bodo delovali na nivoju, ki ga je ubral SDS, ko je bil v opoziciji. Meni namreč, da je bilo tako ravnanje destruktivno in je prineslo ogromno škode. Ne bodo delovali destruktivno, ne bodo pa tudi pustili stanja, kot je bilo do zdaj. Izpostavil je predvsem nestrinjanje s kadrovskimi zamenjavami, ki so se zgodile v zadnjih mesecih. Kot je dejal, ne smejo pustiti, da bi strokovnjake zamenjali strankarski vojaki. V parlamentu bodo ostro nastopili proti tovrstni kadrovski politiki, je zagotovil in dodal, da bi vlado tudi radi prisilili, da se začne ukvarjati s problemi Slovenije in ne z delitvijo plena, kar počne zdaj.

"Lukšič nakazuje konfliktno politiko izključevanja"

Analitik Matevž Tomšič meni, da je glede na Lukšičeva stališča in napovedi spravne drže socialnih demokratov očitno konec. "Lukšič je jasno nakazal premik v radikalno levico. Nakazuje konfliktno politiko izključevanja, tudi z izjavo, da je levica že v osnovi boljša od desnice. Obeta se odpiranje ideoloških tem in obujanje kulturnega boja," meni Tomšič, ki dvomi, da bo to v prid priljubljenosti stranke.

"Radikalni volivci z nostalgijo po socializmu, bivšem sistemu, že imajo Jankovićevo stranko. Bo pa SD z novo držo, če bo ta res tako radikalna, odbil sredinske volivce. Poleg tega karizma Igorja Lukšiča ni primerljiva s Pahorjevo. Priljubljenost bo stranki skoraj zagotovo močno padla, glede na vse skupaj pa ni mogoče izključiti niti nastanka nove levosredinske stranke," še meni Tomšič.

Bolj kot bo Lukšič radikalen, prej bo Pahor predsednik

Tomšič tudi meni, da je bila Pahorjeva napoved predsedniške kandidature sredi kočevskega kongresa taktično zelo dobra poteza. "Tako je preprečil ponovitev scenarija iz leta 2007, ko je tudi želel kandidirati na predsedniških volitvah, a mu je to preprečila stranka. Zdaj pa jo je postavil pred dejstvo. To, da ni predsednik SD, mu v dani situaciji celo koristi, saj ga breme stranke ne obremenjuje več. Še posebej, če bo stranka postala izjemno radikalna, bi mu namreč prej škodovala kot koristila," meni Tomšič, ki je tudi prepričan, da obstaja precej velika verjetnost, da SD Pahorjeve predsedniške kandidature ne bo podprla. To pa bi dalo Pahorju možnost, da se še bolj profilira kot sredinski politik.

Prve ankete, izdelane, ko Pahor še ni javno potrdil kandidature, sicer pred jesenskimi predsedniškimi volitvami, aktualnega predsednika Danila Türka postavljajo v izjemno prednosti. Drugačno sliko po Pahorjevi napovedi kandidature kaže naša spletna anketa, po kateri bi Pahor v boju za predsednika države prepričljivo zmagal pred aktualnim predsednikom in kandidatom desnice, evropskim poslancem Milanom Zverom.

Napovedna vrednost tako zgodnjih merjenj javnega mnenja je sicer po Tomšičevem mnenju precej majhna. "Takšen primer smo imeli leta 2007, ko je od začetka in vse do prvega kroga vodil Lojze Peterle. Poleg tega lahko Pahor, če se mu skupaj s Türkom uspe uvrstiti v drugi krog, računa na precej več glasov desnosredinskih volivcev."

Lukšič bo šel skrajno levo, Pahor bi lahko ustanovil novo stranko

Kateremu bi uspelo?
Kateremu bi uspelo? FOTO: Reuters
Analitik Igor Pribac pa napoveduje, da se bo z Lukšičevim prihodom iskrilo na vseh področjih. "Njegova pozicija do vladajoče koalicije se bo spremenila, postala bo manj razumevajoča, kar pomeni bolj napete odnose med SD in vlado, ki jih je Pahor doslej vodil v precej spravljive vode," meni Pribac. Poleg tega pa se bodo po njegovem mnenju še posebej spremenili odnosi na levici, kjer se bosta s premikom SD v skrajnejšo levico na radikalnejšem delu tega političnega prostora nenadoma drenjali dve stranki, ki se bosta spopadli za volivce, ki zahtevajo tršo socialdemokratsko politiko.

Tudi Pribac zato meni, da se sredinski prostor prazni. "Prostor, ki ga je želela zasesti Državljanska lista, je ostal nezaseden, ker ne gre za veliko grupacijo, pa tudi DL ni nujno sprejeta kot sredinska stranka. Ta praznina pa je seveda mikavna za marsikoga. Pojavljata se predvsem dva scenarija. Na eni strani je Zoran Janković, ki vladi v marsičem nasprotuje, vendar bi njegova stranka kot največja v državi naravno morala zasesti sredinsko pozicijo. Ta mu tudi sicer ustreza, saj se sklada z njegovimi idejami, ki so zmes leve vrednotne orientacije in podjetništva. Druga možnost, ki je trenutno še fiktivna, pa bi lahko bila stranka, ki bi jo nekega dne ustvaril Borut Pahor, ko bi ugotovil, da mu je prostor, ki mu ga v SD odmerja Lukšič, premajhen. Pahor bi lahko okoli sebe uspešno zbral Slovence, ki podpirajo njegov lik osebe, nezaznamovane s kakšno veliko afero, kar sicer bremeni večino slovenskih političnih akterjev," meni Pribac.

Prepričan pa je tudi, da se naklonjenost levim političnim vrednotam v Sloveniji povečuje. "Težišče političnega prostora se giblje na levo, zato tam morda ne bo prišlo do prevelike gneče med SD in PS. Z zmago socialista na francoskih volitvah morda prihaja tudi do evropskega trenda, kjer prihaja do večjega povpraševanja po levih politikah, predvsem v odnosu do finančnega kapitala kot globalnega vzroka za krizo, v katero smo zapadli," še meni Pribac.

Na predsedniških volitvah se bo Pahor spopadel sam s seboj

Leta 2007 je bil Pahor tisti, ki si je za predsedniškega kandidata zaželel Danila Türka in ga vključil v slovensko politično dogajanje. Tokrat se bo v boj za predsedniško funkcijo podal sam. Po mnenju analitika Pribaca bomo tako priča svojevrstnemu boju, ker se bo Pahor po svoje spopadel kar sam s seboj oziroma s svojo izbiro iz leta 2007.

Pribac sicer meni, da se bo boj v prvem krogu vnel predvsem med Borutom Pahorjem in Milanom Zverom, medtem ko naj bi se Danilo Türk v drugi krog uvrstil brez večjih težav.
"Tukaj bo sicer v prednosti Pahor. Milana Zveza bodo volivci povezali z Janezom Janšo in vlado, ki izvaja nepriljubljene ukrepe, ter kaznovali prav njega. Tudi po primerjavi izkušenj vidimo pomembno razliko, saj Zver razen ministrske doslej ni zasedal pomembnejših državnih funkcij," meni Pribac, ki dodaja, da se bodo ob morebitnem spopadu Türka in Pahorja v drugem krogu pred največjo dilemo znašli volivci SD, Pahor pa lahko računa predvsem na (desno)sredinske glasove.

Se bo Zoran Janković preselil na levo sredino?
Se bo Zoran Janković preselil na levo sredino? FOTO: Anže Krže

Levica bo ocenila novo stanje. Brez SD

Na pobudo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića so se sestale levosredinske stranke. Tokratno delovno srečanje, na katerem naj bi govorili o ustavnih spremembah na področju referenduma, je že tretje po vrsti, doslej pa so se srečanj poleg Pozitivne Slovenije udeleževale še zunajparlamentarne LDS, Zares, Stranka za Trajnostni razvoj – TRS in Demokratična stranka dela.

Tudi po zamenjavi vodstva stranke pa na srečanje niso prišli Socialni demokrati. Lukšič je med drugim povedal, da je bil dosedanji ne preveč tesen odnos s Pozitivno Slovenijo posledica politike stranke, ne mnenja Boruta Pahorja, tudi on pa naj odnosov ne bi nameraval pretirano krepiti.

Janković to, da se SD ne udeležuje tovrstnih delovnih srečanj, ocenjuje kot "njihovo pravico", pri tem pa upa, da bodo v SD z novim vodstvom ugotovili, da gre za "pogovore enakopravnih partnerjev", prav tako, da ni "govora o povezovanju".

Z izvolitvijo novega predsednika SD Janković pričakuje drugačno sodelovanje s to stranko, zamenjavo pa označuje kot samostojno odločitev SD. Z Lukšičem sta sicer dogovorjena, da se sestaneta, ne ve pa še kdaj.

KOMENTARJI (779)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekdo17
05. 06. 2012 13.42
+1
Politika je pa res ena velika 'kur..', oziroma, so to njeni akterji. Od kje 'diplomiranim' političnim analitikom in komentatorjem trditev, da je Jankovićeva stranka 'sredinska' ali celo 'leva', če je pa njen predsednik v nekaj letih iz prodajalca paprik in lubenic na tržnici postal eden najbogatejših državljanov Slovenije? A je do tega prišel s prakticiranjem 'levih vrednot'? Malo morgen. A je 'levi' politik zato, ker je kamerad s Stanovnikom? Ta je pa tudi ena 'prodana duša'. En klinc je bil on partizan! Vam bom povedal, kdo so bili pravi partizani. Eden od njih je bil moj stari oče, kateri je bil v hosti od leta 42 pa do konca. Po vojni bi lahko imel 'krasno kariero', pa je ni imel, ker ni hotel v partijo. Od tega, da je bil 3 leta v hosti, ni imel NIČ, ampak boril se pa je (dobesedno) za to, da bi bilo navadnemu folku v Sloveniji bolje. V partijo ni šel zato, ker je videl, kako se je vse skupaj izrodilo. Zato mi sedaj gre dobesedno na bruhanje, ko vidim skupaj Jankovića in predsednika ZZB NOV, kako govorita eno, delata pa povsem drugo. Fuj!
dule100
05. 06. 2012 12.28
+2
Nevarna indoktrinacija na partizanskih proslavah z Jankovićevo vojaško retoriko v opranih možganih Slovencev, pritiska na tipko partizani proti Nemcem in vse bolj spominja na militantno retoriko S.Miloševića v 80. letih prejšnjega stoletja, med hudo ekonomsko krizo, ko je lačnemu srbskemu ljudstvu na mitingih kričal: Niko ne sme da vas bije ! Dobro vemo kako se je končalo takšno rožljanje z vojaško retoriko na Miloševićevih mitingih resnice. V družbenem kaosu in vojni ! Zato je skrajni čas, da se v javnem interesu mlade slovenske države odpre vprašanje: Kdo bo ustavil Z.Jankovića ?!
srebrnibreg
05. 06. 2012 12.46
-1
Dokler je Janša svoboden kot ptica naj nihče ne sprašuje o Jankoviču. Do sedaj se Jankovič ni izmikal sodiščem doma in celo v tujini.
vertex
05. 06. 2012 12.47
+1
mene še bolj spominja na militantno retoriko fuhrerja,lahko se zgodi da zoki aneksira avstrijo in celo napade rusijo
srebrnibreg
05. 06. 2012 13.01
+4
HomerRuler
05. 06. 2012 13.32
-2
srebrnibreg
05. 06. 2012 13.35
+3
dolič- ni se ti treba predstaviti z polnim priimkom in imenom ker je zadosti nick, če si se pa že je tudi v redu.
HomerRuler
05. 06. 2012 13.36
+0
se ne skrivam ;) kot nekateri veleumi tu gor z jajci velikimi kot joske od coco,an.
Katja10
05. 06. 2012 11.10
-3
In lepega dne greš malo v špital in rečejo: nič ni, najbrž je kak tumor. In si rečeš: še vse bo prav, tumor se — kislo, pa vendarle — rima na humor. A ni vse prav. Tumor v tebi namreč rase. Pahne te tja, kjer ljudje pravijo: bognasvari! In kot zakolu namenjeno prase spoznaš svoj scenarij. Kajti tumor — kisli humor se v tebi veča, razrašča se v tebi in se šopiri in je zate hudičeva sreča, če smrt pride hitro in je vsaj malo po tvoji meri. (Ervin Fritz: Scenarij)
flamengo
05. 06. 2012 10.34
+7
Čimprej pritisniti na tožilce, ki nočejo začeti preiskave proti mafijskemu botru.
srebrnibreg
05. 06. 2012 10.46
+8
Res je. Že 20 let zavlačujejo in celo obtožbeni predlog *pozabijo* v predalu.
vertex
05. 06. 2012 10.56
-1
bus303
05. 06. 2012 08.55
+5
kaktus11
05. 06. 2012 09.03
+6
A ne prehitevaš ?? Eni imajo prednost...vrstni red ...pa to....
srebrnibreg
05. 06. 2012 09.06
+10
Če je Zoki za Dob je je tisti kateri se boji sodišč doma in v tujini za Alcatraz.
kaktus11
05. 06. 2012 09.12
+4
Zokiju je tisti s prednostjo postavil temelje , da je pravno vse legalno , sicer ni mislil na njega ampak se je pač vrinil !!!
volek
05. 06. 2012 09.55
+3
srebrnibreg, Alcatraz že dolgo ni več zapor ampak turistična destinacija.
prašek
05. 06. 2012 10.08
+7
Saj bo lahko tam kot turistična znamenitost. Edini kriminalec , ki je bil predsednik vlade.
srebrnibreg
05. 06. 2012 10.26
+4
Volek- hvala na pojasnilu. Verjetno veš na kakšnega sem mislil. Tudi, ko govorimo o enem otoku na Jadranu ne mislimo na zdajšnjega.
dule100
05. 06. 2012 08.49
+0
Ja izgleda, da je zoki na Jančah ustanovil novo OF ! Zoki se je hvalil, da bo Slovenijo osvojil v štirih mesecih ! Ne vem če bo Stanovnik zadovoljen s to izjavo. Kajti on in njegovi so za to potrebovali štiri leta ! Sedaj bo Zoki določil kdo je fašist in polnjenje kraških in hudih jam se lahko začne ! Malo moteča pri teh načrtih je edino slovenska vojska !
AlternativeFacts
05. 06. 2012 08.57
+2
enim pa še po 60+ let ne uspe a ne trololo majster?
srebrnibreg
05. 06. 2012 11.03
+2
Jankovič se je spet zlagal. Ni je osvojil v štirih ampak v samo treh mesecih. Kako lahko tako laže ta Zoki.
nemarx
05. 06. 2012 08.34
+5
Če je Janković sredinski politik, zakaj hodi na proslave skrajnih levičarjev (Dražgoše, Janče) in napoveduje revolucijo, zmago v 4 mesecih in prepeva borbene pesmi in poziva k uporu slovenskih državljanov proti Slovencem. Če je to zmerna leva sredina, bom jaz verjetno naslednji papež, pa čeprav ne hodim v cerkev.
korintos1
05. 06. 2012 08.43
+2
ker je Zoki več Slovenca kot spreobrjenci. Ebiga.
olyca
05. 06. 2012 08.05
+2
Jankovič naj prej dokaže svojo nedolžnost v nečednih poslih, če mu pa rata spajdašenje z SD pa vemo da je to pokop za SLovenijo...........
srebrnibreg
05. 06. 2012 08.28
+1
Pred Jankovičem mora najprej dokazati svojo nedolžnost tisti kateri ne upa na sodišča doma in v tujini. Dejanja tistega so starejša in dosti hujša, saj je tam pod vprašajem davkoplačevalski denar.
korintos1
05. 06. 2012 08.44
+0
tisk00 o vsem odločajo volivci, zato pa ne govori v imenu njih.
olyca
05. 06. 2012 10.30
+1
gospakatja
05. 06. 2012 07.58
+4
20% davkoplačevalcev plača 80% vseh davkov!! pa ja se ne bo nihče hotel zameriti prav njim!! bogataš se lahko vsak trenutek odloči, da se odseli iz slovenije- potem pa papa dajatvam, ki jih prispeva; reveži, ki v glavnem od države prejemajo, pa ostanejo, saj nimajo kam iti. za katere naj se, torej, odloči politik? jasno, da bo pred volitvami snubil revne, ker jih je več (in na volitvah šteje število!!), potem pa bo probal ne prizadeti bogatih. saj politiki niso neumni!!!!!
peresni
05. 06. 2012 07.44
+1
ovce...krade vsak dan..ko pa vam tile mediji servirajo novico da želi biti gospod politik ga sprejmete gotovo za zdravo...najprej sodišča fantje, najprej sodišča...čeprav že počasi vemo, da za take kot so on, Jašja in večina krjavljev v Sloveniji ni več sodišča!!
titovka
05. 06. 2012 00.47
+0
po mojem ziher janša sedaj ne spi zaradi lukšiča......lukšič janševa nočna mora hahahhaha.
dule100
05. 06. 2012 08.17
+4
Ja se že trese od strahu ! Od izvolitve Lukšiča sploh več ne spi !Al si ti tudi med izbrisanimi, al smo ti dali "čitabe", da si slovenska državljanka ?
srebrnibreg
05. 06. 2012 08.30
+0
korintos1
05. 06. 2012 08.45
-4
po celem svetu izdajajo čitabe, ne samo janševci.
M_teorija
04. 06. 2012 23.51
+4
-Na Twitwrju zapisano, da bo SD šel po poti LDS.-- Obratno, ker bo končno zapolnila prostor in nišo na levici bo šla samo navzgor. -Rečeno je bilo, da so bosta PS in SD združili.--Pa niso nori! Zakaj bi na levici zmanjševali možnost izbire!? -Strašijo, da bo z Lukšičem prišlo do radikalizacije v levo.-- EEEEEEEEEEE, le nanazaj na pravo pot s katere je zanje čase preveč vleklo na desno Pahorja, ker se je navzel neoliberalističnega duha v Bruslju, ki je pod dežnikom Merklovega vpliva. -Lukšič ni karizmatičen.-- Karizmatične so njegove besede, še bolj pa dejanja, ki so za razliko od predvidljivega Pahorja vedno nepredvidljive pri čemer se nikoli ne ve od kod bo priletelo.
titovka
05. 06. 2012 00.30
-1
Angela Franko
05. 06. 2012 06.03
-2
upam da nebo,predsednik države potem ,bo še večja možnonost ,dapostanemo navadni državljani popolnoma nevidni!!!!!!!!!!!
El_liberal88
04. 06. 2012 23.21
+12
položaj predsednika države je na mal višjem nivoju kot miss slovenije. razlika je da se predsednik voli za dobo 5 let miss pa za eno leto
Angela Franko
05. 06. 2012 06.05
+4
samo volivci lahko imamo pravico do izbire predsednika...
24pšancov
05. 06. 2012 10.49
+0
Pa predsednik nas stane precej več, poslušanje sluzarjenja in prodajanja megle je pa še slabše od umotvorov misic.
drugnben
04. 06. 2012 23.12
+5
Sedaj se bosta vzela skupaj in naredila načrt kako čimprej zrušiti vlado.
titovka
05. 06. 2012 00.30
+1
edino pravilni...saj je itak nelegitimna!!!!
Angela Franko
05. 06. 2012 06.06
+5
bukefal
04. 06. 2012 22.54
-1
Povsod drugod po Evropi so počedili z ortodoksnimi komunisti že pred dobrimi dvajsetimi leti, mi sma ga pa sedaj ustoličili!!!
kaktus11
04. 06. 2012 23.07
+5
M_teorija
04. 06. 2012 23.53
+1
titovka
05. 06. 2012 00.31
+1
bukefal....saj vidiš do kam so nas klerikalci pripeljali...do dna pekla!!!
Angela Franko
05. 06. 2012 06.08
+4
bukefal
04. 06. 2012 22.46
+6
Sebeda si želi drugačno sodelovanje, saj se Pahor ni hotel družiti z lopovom!!!
titovka
05. 06. 2012 00.31
+0
Vik Klas
04. 06. 2012 22.41
-4
Lahko volimo kogar hočemo,leve,desne ali črnega vraga,vse bo isto.Denar je sveta vladar.Nobena politika ne bo dregala v bogate ker dobro vedo kdo jih plača.Revežu je treba dat toliko da bo tiho,in nič več.
Mirsad Miro Muharemovi?
04. 06. 2012 22.26
+3
Jajo ali stranka SDS nista imela saj tkaj j..ajc da bi čestitala novemu predsedniku SD-ja,ma fujj radi bi pa konstruktivno opozicijo
WikiX
04. 06. 2012 23.02
-4
Edini opoziciji pri nas se danes reče kriminalci in barabe, tudi brezposelneži, romi tr zgube, pravim veleizdajalcem in fašistom podeljujemo občinske nagrade ter državniške plakete in medalje.
WikiX
04. 06. 2012 22.08
-4
Medtem, ko so druge države počistile in optimatizirale svoje državne aparate, si je Pahor izmislil sužnjelastniške reforme, on je želel postati reformistični predsednik vlade. Vse je ostalo po starem, le še utrdil je položaje nedotakljive nacional boljševistične oligarhije, na doživljenjski oblasti, državo pa spremenil v policijsko koncentracijsko taborišče. Kučan ga je nastavil, kot je že Ropa, po svoje tudi Janšo, strički in tete po naših vaških skupnostih preprosto rečejo, da je dober in pošten, in vi verjamete, kot da ste včeraj prvič prišli na svet, potem pa tarnate in tarnate, medtem ko lezete v rit svojim gospodarjem, za priboljške in privilegije, nekateri celo za pravico do golega življenja. Ker veste, da vam lahko vsak trenutek potrka na vrata gestapo in se ne boste imeli komu pritožiti, vsi se vas bodo izogibali in ignorirali, še družine, kot ste vi to morali početi drugim neprilagojenim družinskim članom, prijateljem, doselavcem,...Komaj smo se znebili Pahorja, vi bi ga pa le dobre pol leta kasneje spet volili, a se šalite?
Angela Franko
05. 06. 2012 06.12
-1
pahor bi moral začet enkra nekaj delat in to z rokami da vidi kako se kruh zasluži ,konec blefiranja!!!
hrast66
04. 06. 2012 22.02
+3
SD se težko sprijazni, da je tako nizko padel. Kaj sedaj? Vsi povojni politiki Pahor, Janša, Peterle so bili nedorasli za voditelje zato smo tam kje smo.
Angela Franko
05. 06. 2012 06.13
+2
pa še kar vodijo ..... in gdo jim to dovoli???????????