Slovenija

Ko revež daje revežu

Ljubljana, 16. 11. 2010 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Irena Dolschon
Komentarji
24

Stiske brezposelnih, upokojencev in zaposlenih, ki ne prejemajo plač, najprej rešujejo ljudje na terenu, socialni delavci, prostovoljci, humanitarci. Tudi njih, čeprav so vsak dan v stiku s pomanjkanjem, sedanja beda gane ...

Stiske brezposelnih, upokojencev in zaposlenih, ki ne prejemajo plač, najprej rešujejo ljudje na terenu, socialni delavci, prostovoljci, humanitarci. Tudi njih, čeprav so vsak dan v stiku s pomanjkanjem, sedanja beda gane ...

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
18. 11. 2010 09.26
rko Pa še tebi: Ne morem ti pomagat, če ne znaš razbrati bistva. Vegradova sramota je plod dogajanj novejše slovenske stvarnosti s katero se slovenska politika po mojem prepričanju ukvarja pišmeuhovsko in prelaga odgovornost, ker je sama odpovedala na celi črti.
resslovenka
18. 11. 2010 09.20
Pajtlerblanka Tudi tebi dober dan. Pojasnilo: Krade se močno že 2o let in to počnejo ljudje če hočeš "vseh barv". In da nekdo krade, ni kriv nek polpretekli voditelj ali družbena ureditev. Taka dejanja so zavestna odločitev posameznikov, brez morale in vesti. Sistem jim s svojimi slabimi zakoni pri tem pomaga. Malo se ozri nazaj v dogajanja pa bo takoj jasno, da si spet bincnila mimo. In iz katere sredine prihaja gospa Vegradova? Komunistične? Nehaj ga lomit. Veš kako pravijo: Ne boj se psa, ki laja ...
Buena Vita
17. 11. 2010 20.50
RESLOVENKA KRIV JE TITO KER NI SVOJIH KOMUNISTOV NAUČIL BOLJ POŠTENO KRAST, ENO JE RESNIČNO,NAUČIL JIH JE BITI POŽREŠEN IN POKVARJEN TAKO POKVARJEN KOT SO KOMUNISTI SE NIHČE NE RODI,TEGA TE NAUČIJO NA RDEČIH TEPIHIH RDEČI TEPIH IMENUJEJO RUSI KOMUNISTIČKE ŠOLE,,,O
cica_draza
17. 11. 2010 12.23
so what bi reku pahor
Jaz369
17. 11. 2010 10.21
Niste zaznali ironije v mojem komentarju! Seveda ni kriv Tito, ampak me čudi, da se ni našel kdo, ki bi izjavil, da je. Nii malo takih, ki nam v določenih trenutkih želijo usmeriti pozornost drugam, ...
rko
17. 11. 2010 10.09
resslovenka, a dej ga no lomit, zbodel te je stavek? kako pa revezi v Vegradu umirajo od lakote, to te pa ne zbode? mars
SLObunkeljn
17. 11. 2010 09.32
Tudi jaz se strinjam, da je to stanje posledica vladanja zadnjih 20 let! Zato pa bi namesto vseh mogočih referendumov želel SAMO EN REFERENDUM, in sicer : Ali ste za, da se razpusti parlament in posledično vlada ter se izvedejo nove volitve na katerih pa lahko kandidirajo le kandidati, ki niso bili nikoli člani nobene od strank, ki je kdaj koli bila v parlamentu?
resslovenka
17. 11. 2010 08.27
Močno me je zbodel stavek, ki ga je napisal Jaz369, da je za tako stanje kriv človek, ki je mrtev že 30 let. To vsekakor ne drži. Tako stanje, ki je danes se je počasi ustvarilo v zadnjih 20 letih. Zakaj to trdim? Ker je bilo življenje pred 30 leti pri nas neprimerljivo bolj prijazno do ljudi. Pred 20 leti smo menili, da nam je lahko bolje, ker da je Slovenija molzna krava za ostale, pa da se bomo postavili na lastne noge in postali najbolj sončna dežela na tej strani Alp. Realnost? Trd padec na tla z vsemi posledicami, ki smo jim priča. Kdo je kriv? Nekdo, ki ga že 30 let ni? Kaj takšnega kot je napisal Jaz369, napiše lahko samo bolan um, ki jih je pri nas na žalost že tako ali tako preveč.
Put_kica
17. 11. 2010 08.26
Ja, pa direktorica Vegrada v svoji individualni pogodbi ni imela klavzule o kazenski in MATERIALNI odgovornosti ??? Mislim, tale naša lepa deželica na sončni strani Alp drvi v črno luknjo... To, kar se dogaja, je naravnost GROZLJIVO
Milan Koleznik
17. 11. 2010 08.19
ne moremo drugače razpravljati o politikih kot prek spleta,nimamo pravne moči in prostora,vemo kaj se dogaja,a ne moremo nič,res je veliko veliko slapše kot pod Janšana,verjemite res si želim da bi nas on vodil,je eleganten in držen politik,ki tudi popušča ,res težko razume malega človeka a ga,medtem ko ga Pahor samo tepta in tepta,davno bi že morali vsi odstopiti,vsi ministri,pri Janšanu bi morali,tam so za malenkost in prav je tako,sedaj je v vladi anarhija ki nima meja.
nevica
17. 11. 2010 07.36
Za tako stanje pa res ni kriv človek, ki je že trideset let mrtev. On je to hotel na vsak način preprečiti, ko ni pustil določenim ljudem, da bi sesuli malega človeka. In ti sedaj vpijejo na ves glas, kakšna krivica se jim je godila, kako nedolžne žrtve so bili. Žal mu je uspelo samo zamakniti usodo. Doletelo nas je vseeno. In ljudje sploh ne dojamejo KAJ. Trideset let nazaj je to nekdo vedel.
kwa.dugaja
17. 11. 2010 07.24
socialni delavci v zgornjem stavku nimajo kaj iskati.oni ne dajo denarja tistim, ki bi ga potrebovali in so polni izgovorov, če pa že komu dajo socialno pomoč to ne nakazujejo oni ampak država iz proračuna. v našem kraju lahko crkneš pa te csd povoha ne od daleč.
dusan61
17. 11. 2010 07.04
jaz369 ti si še bil verjetno mali ko je ta človek živel zato ne suči gob..
Jaz369
17. 11. 2010 03.20
Ma, kaj ste pozabili, da je za tako stanje kriv že 30 let mrtev človek!?
Vitalka
17. 11. 2010 00.02
Mislim, kak komentar je to... ni problem v vladi, problem je v sistemu? Kdo pa tvori sistem? Kdo odloča o nas, malih ljudeh? Nisem bila na Janševi strani v preteklih letih, zdaj pa vidim, da smo v tistem času živeli mnogo bolje. In če poslušaš njegove izjave in izjave npr. Golubiča, ki so mu najmanj 10x dokazali laž v poslovanju z Ultro (da ne omenjam drugih reči), pa je še vedno na oblasti, pa Kresalova, Zalar.... da ne naštevam. Vsak ima tono masla na glavi, dokazanega, pa je še vedno tu. Tko da, JA, PROBLEM JE V VLADI! Ne moreš trdit, da ni. Aja, Svetlika sem pozabila, ta je tud posebna cvetka, od Boga nastavljena! Se pa strinjam, s tvojo izjavo General....'dokler o tem razpravljamo prek interneta, so vsi naši politiki na varnem.'. Bog nam pomagaj.... tako e tolažijo verniki, kako naj se pa mi, ki v vsemogočnega, ki ga promovira Cerkev, ne verjamemo?
Vitalka
16. 11. 2010 23.52
Da je še bolj bedno vse skupaj, so minusi potalani komentatorjem, ki želijo nekaj prispevat! Pa kakšna država smo to, kakšni ljudje? Dokler se nas ne tiče, si zatiskamo oči? Prejšnja vlada je nakazala denar za naravne katastrofe, v času te vlade pa se za poplavljene organizirajo koncerti, kjer zberejo max 20.000€, kar ne zadošča za sanacijo ene ali dveh hiš. Tistim, ki talajo minuse, gre očitno še precej dobro v tej državi Le želite si, da se vam ne dogodi kakšna stiska! Lahko ste veseli, da ne živimo v ZDA, kjer orkani rušijo vse živo pred sabo in ne sprašujejo na kakem položaju si! Pfej, pa socialna država!
general_war
16. 11. 2010 23.49
ni problem v tej vladi. janša bi se verjetno obnašal še slabše. problem je v sistemu, fantje. bo treba kaj spremenit. ampak dokler o tem razpravljamo prek interneta, so vsi naši politiki na varnem. bo treba na ulice pa lopovom kako rokco preč.
kleopatra-1
16. 11. 2010 23.46
na centru za socialno delo jih beda čisto nič ne gane - konkreten primer: oče študentke, brezposeln, zaprosil za socialno pomoč in dobil odgovor, da ga mora hči študentka preživljat. Halo?! Hči študira 70 km stran od doma, tam živi in komaj da sebe preživlja s študentskim delom, pa je pri 23 letih absolventka z odličnimi ocenami! Kam gre naša država? Pridružite se na FB skupini Revolucija je nujna - zbiramo se za konkretno rušenje vlade in sistema!
Vitalka
16. 11. 2010 23.38
To je za zjokat! Še bolj pa je tragično, da navadni državljani, ki tako ne dobimo veliko, rešujemo stisko teh in ostalih ljudi v podobnih nezavidljivih položajih. Država pa tega ne vidi! Pahorja skrbi, ker ima samo 3000€ plače, dohtarje, ker imajo samo 10-12 tisoč, spet tiste tretje, ker so pokradli le 1 milijon in ne še kakšnega, ki je bil na voljo. Sramota, sramota!!!!! Klestijjo na vsakem koraku, saj morajo nekako zafilat vse tisto, kar so pokradli... ampak še vedno so tu!!!!! A bomo kaj ukrepali ali ne???? Saj navsezadnje se gre za našo prihodnost! Kaj kmalu lahko tudi za nas zbirajo takole, prek Preverjenega ali drugih oddaj,.... s klicem nakažeze 1,25€ ipd. Ne razumem, kako se vlada še lahko tako naprej smeši in kao rešuje zadeve, če pa nič ni rešenega, razen njihovega žepa!!!!
Claudia Cobra
16. 11. 2010 23.00
...kje v Kopru lahko prispevamo vsaj z oblacili????