Slovenija

Ko pride dimnikar, se Gorenjci namesto za gumb, držijo za denarnico

Ljubljana, 16. 04. 2012 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav Škofjeločanka ni uporabljala peči na drva, jo je dimnikar v enem letu obiskal petkrat. Za dvajset minut dela ji je zaračunal 23 evrov. Ker je račun zavrnila, jo je doletela trikrat višja izvršba.

Pridružite se uradni strani oddaje SVET na Facebooku s klikom na

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stecaji
17. 04. 2012 21.43
-2
Ni lepo da podate nak naslov. Nismo vsi dimnikarji odgovorni za posameznike. Od vas novinarjev bi pračakoval več spoštovanja do drugih ki pošteno opravljajo. Niso vsi novinarji enostranski, niso vsi sodniki podkupljivi.....Na žalost s takim poročanjem sami povzročate SOVRAŽNE govore. Kot vem uporabnik prejme obvestilo o najavi storitev, dimnikar pride, stranka pa se skrije ali pa je ni doma. Zakaj pa stranka ni obvestila dimnikarja in prestavila termin. Je pa zelo čudno, da gospa ne kuri, kako to da je zatesnila peč z vrečko, saj smo komaj 16. aprila, gospa pa pravi da zatesni 1. maja. Kaj je to pozna prvoaprilska šala. Nekaj tu smrdi.
Justice1
17. 04. 2012 11.42
+5
Zakaj sploh koncesije v diminkarstvu ? Ali nismo za prosti trg in prosto izbiro najugodnejših izvajalcev? Takšna zakonodaja je mogoča samo v državi, kjer so politiki popolnoma skorumpirani. Zadnji čas je ,da se ukinitev zakona o koncesijah za dimikarstve storitve da na referendum in osvetli lopove, ki so državljane s tem zakonom izpostavili oderuhom na milost in nemilost!
cyklon
17. 04. 2012 01.23
+6
Ta biznis je zlata jama!! Za gorenjskega koncesionarja!!
bdso1
17. 04. 2012 08.31
+3
Ne samo TA dimnikar ,popolnoma vsi so enaki!?? Tudi pri meni so vsa ta leta NEčistili dimno tuljavo,a zakasirali pri vsaki meritvi!!?? Ko sem jih počakal,da preverim njihovo delo,mi je odvrnil,da so čistili tuljavo že pred par dnevi,danes pa samo
bdso1
17. 04. 2012 09.18
+4
Ne samo TA dimnikar ,popolnoma vsi so enaki!?? Tudi pri meni so vsa ta leta NEčistili dimno tuljavo,a zakasirali pri vsaki meritvi!!?? Ko sem jih počakal,da preverim njihovo delo,mi je dimnikar odvrnil,da so čistili tuljavo že pred par dnevi,danes pa opravljajo pregled in meritve!?? Na računu,ki sem ga dobil naknadno po pošti je bilo zaračunano tudi čiščenje v znesku 10€!!??? Ko sem se pritožil zaradi neopravljenega dela "čiščenje" in tega dela računa tudi nisem poravnal ,so mi po daljšem času odgovorili,da so preverili in po razgovoru z njihovim izvajalcem(dimnikarom) je bilo tudi to delo opravljeno!?? Po preteku pol leta sem dobil opomin in grožnjo pred izterjavo!!?? Ponovno sem jim poslal dopis in se dogovorili o strokovnem pregledu opravljenega dela !?? Prišel je "strokovnjak" dimnikar na ta pregled in vstrajno trdil,da so opravili tudi pri nas čiščenje na dimni tuljavi!?? Da je to po zakonu določeno,da se tega oni niso izmislili temveč država oziroma določen organ!?? Tudi opozoril me je naj raje plačam tudi čiščenje,če neželim imet še večjih stroškov z izterjavo!!?? Po vsem tem vstrajnem prepričevanju,da sem dolžan plačat,sem hotel ,da mi pokaže kje čistijo to tuljavo!?? Pokazaal mi je popolnoma napačno,potem se je izgovarjal ,da ni on čistil temveč sodelavec!!??? Ker sem mu potem dokazal s pričo ,da te tuljave v vseh teh letih sploh niso čistili se je omehčal in priznal,da so se zmotili in da še res niso nikol čistili natem podstrešju, pa še to mi je dejal ,da v naslednje leto imam zastonj čiščenje!!?? Res to je le na kratko, moja odisejada z mariborskimi poštenimi dimnikari? Samo to še ,prišli smo celo že tako daleč,da me je prokurist tega MB podjetja celo grozil s tožbo ,ker blatim njihovo dobro ime!? Takrat sem že razmišljal,če je teh 10€ sploh to vredno,Toda tudi ostali stanovalci v tej zgradbi so mi potrdili ,da še nikol niso videli dimnikarja ,ki bi čistil sploh katero plinsko dimno tuljavo na našem naslovu!!??? Tudi letos jih z veseljem pričakuem!? Nič podpisat,to je zlato pravilo,ker ko podpišeš potrdiš njihovo NEopravavljeno delo!!? In plačat le tisto ,kar opravijo LE v naši prisotnosti,saj v 10 min. vse končajo!!??
skunica
16. 04. 2012 22.25
+5
šalabajzeri :)
modrix
16. 04. 2012 21.10
+10
upret se jim bo tzreba drugače bojo kar po vrsti začel vsi zvoniti po hišah in fehtat
Mr.JanHara
16. 04. 2012 21.56
+5
ZAKAJ PA PLAČAŠ? Za pregled male kurilne naprave na zemeljski plin ima po pravilniku normirano 45 minut dela. Tu ne moreš nič, lahko pa se mu opravičiš in mu ponudiš malico, da posedi do poteka 45 minut, nato pa mu poveš, da mu ne daš niti ficka na tisti njegov listek. Podpiši mu delovni nalog, da je delo v redu opravil, nato pa naj ti pošljejo račun (saj so firma), z rokom plačila 8 dni od izstavitve računa, ne od opravljene usluge. Moj koncestionar mi pošlje v naprej obvestilo, kdaj pride čistiti in še doda, da jahko plačam z gotovino ali z bančno kartico. JA MALO MORGEN !!! s POLOŽNICO V ROKU 8 DNI OD IZSTAVITVE RAČUNA !!! TAKO SE DELA S TAKŠNIMI. Pa dr. Toneta Kristana obvesti, da jim ponovno da tinte piti.
Nimivseeno
16. 04. 2012 23.29
+7
vsak obisk moraš plačati, če te ni doma pride kazen ...
Andrej Švegel
16. 04. 2012 20.45
+16
DOVERTEL JE POVARJENEC.... KDO MU JE PODELIL KONCESIJO??????? ENEMU JE NEKAJ KAPNILO V ŽEP
Nimivseeno
16. 04. 2012 20.37
+5
Hiše pa prav tako gorijo zaradi dimniških požarov, nič manj požarov nimamo, nič manj smrti zaradi ogljikovega dioksida ... Naj bo trg dela prost in naj delajo tistim, ki jih naročijo in za toliko, kolikor se zmenijo. Svoboden trg dela. BANDA PRIVILIGIRANCEV.
Nimivseeno
16. 04. 2012 20.38
Nimivseeno
16. 04. 2012 20.35
+13
Prišel, nič spucal, samo meritve naredil in računal 45 €. Hvala lepa za tako uslugo in hvala lepa za državo, ki piše take zakone, da so nekateri priviligirani. Sam sem pripravljen čistiti in meritve delati za 30 €, mi država to dovoli? BANDA!
werner111
16. 04. 2012 20.07
+11
dej dimnikari posod so sploh eni oderuhi spoh dimnikarstvo ?ihelčič dolenska spoh delajo tako puščajo v času počitnic začetku avgusta obvestila da pridejo 14.avgusta seveda si na dopustu in ker mu nisi sporočil da te ni ker nisi mogel viditi pošte ker te ni doma dobiš kazen BRAVO SLOVENIJA CAŠ JE DA NAREDIMO TEMU KONEC
KlubPravilnoPretepenihŽena
16. 04. 2012 20.07
+2
če bi vedeli kaj pomeni samozadosnost bi si sami očistili dimnik, saj pri nobenem dimniku ni potrebno iti na streho, če je individualno grajen, tako da vam priporočam izlet v S Korejo saj se bližamo kapitalistični gnilobi v kateri se bo morala plačati tudi smrt, kar v Koreji še dolgo nebo stopilo v veljavo...gunga