Slovenija

Plačali so absolventski izlet, a jih niso hoteli vzeti s sabo

Ljubljana, 30. 09. 2011 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
55

Si predstavljate, da plačate potovanje, iz agencije vam pošljejo potrdilo o plačilu in zagotovilo, da ste na seznamu potnikov, sredi noči se pripeljete v Ljubljano in usedete na avtobus, potem pa vas vržejo ven?

Si predstavljate, da plačate potovanje, iz agencije vam pošljejo potrdilo o plačilu in zagotovilo, da ste na seznamu potnikov, sredi noči se pripeljete v Ljubljano in usedete na avtobus, potem pa vas vržejo ven?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Setmar
01. 10. 2011 19.23
Tudi jaz upam, da dobijo denar nazaj, pa še odškodnino. Še vedno pa mislim, da je tudi agencija zraven. Kako lahko osebno prodajo menjavo za iste osebe večim ljudem. Zakaj ne preverjajo? Oni so imeli več potnikov na seznamu. Oni niso prvoi odkrili prevare, zadevo so prijavili študentje, pa bi morali oni odkriti to sami in pravočasno opozororiti študente, ne pa čakati do odhoda in to na tak način.
papajaja
01. 10. 2011 19.01
plavusa.boy vsi držimo z vami, ampak tole tvoje pojasnilo je tko napisano da ne razjasni čist ničesar. Ja bili ste grdo izigrani, ampak je bila agencija prav tako. Upam da dobite keš nazaj, pa da se kaj takega ne ponovi nikomur. Srečno
plavusa.boy@gmail.com
01. 10. 2011 15.18
OK jaz bi samo želel malo razjasniti situacijo, čeprav to najverjetneje nima nobenega pomena da tukaj razlagam: Prostora za abs izlet ni bilo. Edina možnost je bila menjava. Jaz in moj kolega sva se osebno oglasila na Collegiumu. Od Collegiuma smo dobili račune in na a4 listu vse podatke o odhodu in ne od "neznanca". Najprej smo uredili na Collegiumu predno smo mu denar dali. Torej smo s strani agencije dobili zeleno luč, da je vse urejeno. S tistimi s katerimi sem se pogovarjal so najprej poklicali in vprašali na agenciji, če je vse urejeno in so dobili pritrdilni odgovor šele nato so nakazali denar. Na avtobus, ko smo prišli smo bili na seznamu. Glede pijanosti: od nas ki smo bili tam ni bil nihče alkoholiziran. Sedaj pa še moja pripomba: vsakemu se zgodi, da ga kdo prevara, vprašanje je samo kako se bomo odzvali na to. Najbolj, ampak res najbolj, mi je šel na živce njihov arogantski odnos: Vsi vemo da denar res ni sveta vladar, samo očitno ma večinski deleže. Ko smo prišli z avtobusa je bila tam že tista gospa, ki nevem ali je tajnica ali kaj in je rekla: "Izigrani ste bili, če želite z nami na absolventski izlet morate nam plačati 300€." Lep pozdrav vsem
papajaja
01. 10. 2011 12.55
ja sej to, če je ugledna agencija zraven, valda boš verjel da bo vse ok. Hja glede Sončka je pa tako, da potovanja s Collegiumom se ne morejo primerjati s nobenimi drugimi v Sloveniji, ker so to potovanja za mlade, in so temu primerno tudi organizirana. Ostale agencije pa pač niso narejene posebej za mlade in ne ponujajo stvari ki jih mladi na potovanju rabimo (zabave, razni organizirani prevozi, avtobusi, zabave na ladjah, trgovine v bližini če ne gremo tja z avtomobili in podobno..
zeozz
01. 10. 2011 12.50
papajaja s tem se pa zihr strinjam. Ampak izigran je bil vbistvu Collegium, študentje so pa itak verjeli agenciji. Tudi jaz bi verjel agenciji, če bi mi potrdila da je vse okej in mi dala potrdila in račune preden bi šel plačat neznani osebi. Kakorkoli.. upam, da zrihtajo čimboljše! Sam vem, da s to agencijo nebom imel opravka. Raje potujem s sončkom xD
papajaja
01. 10. 2011 12.46
in še tole: X-nam: zakaj so sploh šli v menjavo ki so jo dobili preko oglasa? Zakaj niso kupili novega aranžmaja pri agenciji? Zato so prišparali 20 evrov? Jaz nebi nikoli delala nekih menjav, razen če menjavo želi kak moj osebni prijatelj.
papajaja
01. 10. 2011 12.42
+1
X-nam, ni nihče rekel da pravica ni na strani študentov. Jst sam mislim da ni napaka na Collegiumovi strani. Ampak je krivda na strani te neznane osebe ki jo tudi sam/a omenjaš. Definitivno sem pa na strani študentov, ker sem to tudi jaz, in se mi strga da me tkole okol prinesejo. Mislim samo da sta tako podjetje in študent, bila pač orodje za zaslužek ene pokvarjene osebe, in to osebo je treba najt.
zeozz
01. 10. 2011 12.21
papajaja you're wrong! študentje niso kupili karte preko oglasa, saj se karte ne da kupiti. Tam so samo izvedeli, da lahko naredijo menjavo. Nato so šli osebno vsi na collegium, kjer so podpisali vse potrebno dokumentacijo, tam so jim tudi sporočili, da so od "neznane osebe" prejeli email in s tem potrdili da se je tista oseba odjavila in da so sedaj oni prijavljeni. Kakorkoli, imajo vse potrebne račune tako da... pravica je na njihovi strani!
Setmar
01. 10. 2011 11.41
tudi jaz mislim, da je morala biti neka naveza z osebo iz agencije Ja. naivni smo pa včasih vsi, mogoče se še ti študentje niso srečali s prevaro in goljufijo, da so zaupali.
hansola
01. 10. 2011 11.07
*so ti študenje, ki niso plačali direktno pri Collegium-u ampak preko nekega oglasa tretje osebe...
papajaja
01. 10. 2011 10.47
1. tisti zaposleni ki plešejo po mizah so ANIMATORJI, in ne vodiči. In oni so tam zato da to počnejo, da animirajo zababe in dvigujejo vzdušje. 2.Vsi ki kritizirate Collegium, očitno niste poštekali o čem ta video govori. Edina napaka Collegiuma je, da je seznam prijavljenih prišel v napačne roke, kar ob vseh hekerjih danes pomoje ni težko. In ta oseba je potem aranžma študentke pod lažnim imenom prodala drugemu študentu. In ko sta se na avtobusu pojavili dve osebi za en plačan aranžma, kaj naj naredijo? Placa je za eno osebo, ne za dve! 3. Point zgodbe je neumnost študenta, da je aranžma kupil preko oglasa, ne na sami agenciji. 4. Jst Collegiumu še vedno zaupam, že leta hodim z njim 3x na leto, pa še vedno je blo vse na nivoju! In če ostale agencije niso propadle po velik večjih škandlih, kjer so resnično okol prinašale ljudi (SupraTravel naprimer je bla tudi na Svetu) pol tut Collegium ne bo propadel, ker itak ni nič kriv. 5.No zdej si pa komentatorji hitr začnite dvigovat ego z nabijanjem minusov.
beyba
01. 10. 2011 10.44
pa saj to n emoreš verjeti pri vsej elektroniki in papirnati vojni se čedalje bolj pojavljajo goljufije.kam to pelje svet....
Spetsnaz
01. 10. 2011 09.33
Baje je na internetu veliko prevar. Res je tudi, da jih je veliko v realnem svetu ( gostilna-restavracija-apartma-vila-swinger club ) Tam se tudi zacnejo internetne prevare. No, ker je gospod Černjak pravnik, bo ze resil neprijetnost ! Verjetno je to samo mala tezava ....
Jo Va
01. 10. 2011 08.42
Zato pa vedno osebno na agencijo, ko vplačate kakšen aranžma. Ob tem si vedno dobro preberite tudi droben tisk, kajti tista pravila so ponavadi najpomembnejša. Ko imaš opravka z denarjem, pač nobena previdnost ni odveč.
myworld
01. 10. 2011 08.39
Ja točno se ve, nekdo notranji s collegiuma jih je nategnil, nekdo ki ima dostop do vseh podatkov! Pokasiral 1200 eur pa je. Nesposobneži pa kr verjamejo, pridite da vas še jst opeharim
damadama
01. 10. 2011 08.34
Jao, dagi moji študentje. Čez nekaj let bo moj otrok najstnik in upam, da bo imel nekaj več v glavi kot tile na posnetku. Verjetno so tile junaki staršem v ponos:).
Setmar
01. 10. 2011 07.42
Mogoče so bili študentje res mal naivni, ampak tudi agencija. Na agenciji so plačali menjavo, denar poravnali tistemu, ki so ga menjali in od agencije prejeli pogodbo, račun, da je vse poravnano. Kako je lahko agencija vsem to zagotovila? Tudi oni sopotem kasiral denar za 9 menjav in niso pogledali seznama potnikov? Kdo je potem nesposoben oz. naiven?!
GSG-9
01. 10. 2011 07.22
Hahahaha, če jih nategne vsak ki ima 5 minut cajta, kako so potem sploh fakulteto dokončal. Haha, nesposobnost na višku.
zeozz
01. 10. 2011 02.15
očitno vsi ne znate brati tega prispevka! študentje so dobili iz strani collegiuma potrdilo, da je vse urejeno. Niso bili nategnjeni študentje s strani "neznane osebe" ampak je bil collegium nategnjen, saj je verjel neznani osebi da se odjavlja in tako dal tem študentom potrdilo, da lahko gredo z računom in vse! tako da... collegium je za vse kriv. Študentje lahko opravičeno zahtevajo vračilo odškodnino. Collegium pa lahko zahteva odškodnino od "neznanih oseb". Mislim, da tukaj niso bili naivni oz. izigrani, temveč Collegium. Težko je razumet, dokler se kaj takšnega ne zgodi vam/meni. Upam, da ne naletim na kaj takšnega. Tudi sam bi plačal neznani osebi, če bi mi collegium potrdil, da je vse okej! To je možno samo v Sloveniji, res... kriza - mafija!
Irnes Abdijanovi?
01. 10. 2011 00.40
ma pustitie te agencije pa ta *......pejte rajš sami....to vas sam nategnejo......mi smo z kolegi sami sli..brez agencij in podobnega sranja.....pa nas je isto keša pršlo use.....itk prevoz rabš do grčije..to je pa tud use...tm itk najdš prenočišče pocen....zajtr kosilo pa večerja je pa itk full pocen tko da ni panike...