Slovenija
Oglas

Kljub oviram lahko ustvarjamo

Ljubljana, 15. 12. 2011 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predstavljajte si življenje brez rok. Mi ga živimo. Kljub oviri živimo polno in ustvarjamo. Pri tem nam pomaga Založba Unsu.

Mednarodno združenje slikarjev invalidov
Mednarodno združenje slikarjev invalidov FOTO:
V času pred prazniki je vedno lepo, ko se nas kdo spomni s prijetno mislijo ali lepimi željami. V ta namen nekateri še vedno pošiljamo voščilnice, čeprav so jih v določeni meri izrinili sodobni mediji. Pa vendar je lepo, da običaja pošiljanja klasičnih čestitk ne pozabimo.

Tudi letos lahko pričakujete na dom pošto in ponudbo z novoletnimi voščilnicami Mednarodnega združenja slikarjev invalidov, ki rišejo z usti ali nogami, zato vam zaradi različnih izjav in predvsem dvomov posredujemo nekaj informacij o tem združenju, ki deluje tudi v Sloveniji.

Mednarodno združenje slikarjev invalidov ( VDMFK – Vereinigung der Mund und Fussmalenden kunstler, ki rišejo z usti ali nogami, je združenje s 55-letno tradicijo in po svetu ponuja poleg voščilnic tudi druge artikle, ki so narejeni izključno s poslikavami njihovih članov. Člani tega združenja so lahko le invalidi, ki se izkažejo s svojim prizadevanjem in jih povezuje v medsebojni odnos iskanje mejnega območja ustvarjanja, prijateljstvo in volja do ustvarjalnosti. Slikajo izključno z usti ali nogami. Združenje nudi svojim članom izboljšanje življenjskega standarda s tem, da jim daje štipendijo, jih predstavlja v likovnih galerijah doma in po svetu ter jim nudi dodatno likovno izobraževanje. Trenutno ima združenje v svojih vrstah 726 umetnikov iz 74 držav, ki je znotraj organizirano kot vzajemna pomoč najtežje prizadetih invalidov.
Mednarodno združenje slikarjev invalidov
Mednarodno združenje slikarjev invalidov FOTO:
Mednarodno združenje posluje prek svojih partnerskih založb in v različnih državah izbira le najboljše in izključno tiste, ki delujejo v interesu invalidnih slikarjev. V Sloveniji naše interese zastopa Založba Unsu d.o.o. Mednarodno združenje noče, da se ga obravnava kot humanitarno društvo, ker to ni. Je organizacija za samopomoč, ki s pomočjo partnerskih založb deluje v 48 državah po vsem svetu. Založba UNSU v Sloveniji predstavlja in ščiti interese mednarodnega združenja ter ponuja reprodukcije naših originalnih del v obliki čestitk, koledarjev in drugih artiklov, organizira likovne razstave in delavnice večkrat letno. Ni odveč, če poudarimo, da je skrajni čas, da začnemo spoštovati invalidne ljudi, ki želijo in imajo tako voljo kot možnost, da so samostojni in skrbijo zase. Slikarji, ki smo del Združenja, to možnost imamo! Ni nam treba zbirati prispevkov za svoje delovanje, kot večini invalidskih organizacij, saj za delovanje poskrbimo sami s svojim delom.

In dodali bi še, da večini ni sporno, ko za različne interesne skupine skrbi podjetje za trženje in marketing njihovih izdelkov. Mi smo umetniki, ki ustvarjamo in potrebujemo nekoga, ki skrbi za trženje naših izdelkov. Ne bodite toliko osredotočeni na način trženja (je eden izmed legitimnih načinov direktnega trženja), temveč na našo ustvarjalnost. To je tisto, kar želimo promovirati. Naše sposobnosti, našo voljo, ustvarjalnost, ki vre iz nas in željo, da jo delimo z vami.
Mednarodno združenje slikarjev invalidov
Mednarodno združenje slikarjev invalidov FOTO:

Naj vas na koncu povabimo k ogledu naših izdelkov na spletni strani.

Želimo vam lepe, prijetne in mirne praznike v upanju, da se kdaj srečamo na kakšni naši razstavi.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1