Slovenija
Oglas

Kje pa boste vi preživeli prvomajske počitnice?

Ljubljana, 11. 04. 2014 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ali ste vedeli, da Slovenci v velikem številu hodimo na prvomajske počitnice? Tudi letos turistične agencije beležijo veliko zanimanje za prvomajske počitnice. V ponudbah "last minute" so cene tudi do 45% nižje.

Bi presenetili svojo boljšo polovico s prvomajskim potovanjem v Rim?
Bi presenetili svojo boljšo polovico s prvomajskim potovanjem v Rim? FOTO: www.lastminutebon.si

Slovenci prvomajske praznike tradicionalno namenimo družinskim izletom, kratkim počitnicam ob morju in športnim aktivnostim, medtem ko smo za veliko noč veliko raje doma, v družinskem krogu. "Letos so velika noč in prvomajski prazniki v bistvu kar spojeni," razlaga Vesna Novina s portala LastminuteBon.si, "zato beležimo tudi v času velike noči več rezervacij, pogosto pa so rezervacije tudi daljše od običajnih prvomajskih 3 ali 4 dni. Tudi zaradi lepega vremena – v primerjavi z lanskim letom, slovenski turistični delavci pričakujemo dobro zapolnjenost kapacitet v tem času."

Odločamo se zadnji trenutek

Večina rezervacij za prvomajske praznike se sklene šele v mesecu aprilu, sploh kar ko gre za krajše počitnice ob morju ali v termah. To lahko pripišemo predvsem dejstvu, da je v tem času na voljo dovolj kapacitet, saj smo Slovenci skoraj edini, ki v tem času tako množično potujemo, za razliko od velike noči, ko večinoma potujejo naši severni in zahodni sosedi.

Otroški bazen v hotelu Ajda.
Otroški bazen v hotelu Ajda. FOTO: www.lastminutebon.si

Hotelirji so že drastično znižali cene

Mnogi hotelirji v Sloveniji in na bližnji hrvaški obali so tudi letos že krepko spustili cene. Nekateri so ob ugodnih cenah ponudili izdatnejše ugodnosti za družine (en ali dva otroka bivata brezplačno) ali ugodnejšo ceno za daljša bivanja. "Veliko povpraševanja je predvsem po hotelih z notranjimi bazeni, takšnimi, ki ponujajo animacijo za otroke ter kraji z lepimi sprehajalnimi in kolesarskimi potmi. Zelo iskane pa so tudi slovenske terme, kar vse po vrsti. Še vedno pa je predvsem ugodna cena tista, ki najbolj pritegne," pojasnjuje Novina. Cene so nižje tudi do 45%, če pa upoštevamo še dodatne ugodnosti za družine, le-te počitnikujejo še veliko ugodneje.

Pa vi? Že veste, kje boste preživeli prvomajske praznike?
Na Lastminutebon.si izberite destinacijo po vaši meri! Si želite idealnega oddiha za celo družino? Preverite aktualno ponudbo v MoravskihToplicah. Ni ga čez spomladansko prebujanje ob morju ... Sedaj si lahkoprivoščite idealen oddih v Poreču ali pa presenetite svojo boljšo polovico z romantičnim potovanjem v Rim. To in še več na www.lastminutebon.si

Last minute - 1
Last minute - 1 FOTO: www.lastminutebon.si
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3