Slovenija

Kirurg Zimmermann naj bi v Italiji operiral na črno

Ljubljana, 21. 06. 2016 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdravnik Janez Zimmermann naj ne bi imel ustreznih dovoljenj za operacije krčnih žil v tržaški ambulanti, kamor je preselil svojo dejavnost. Operacije, ki jih je plačevala slovenska zdravstvena zavarovalnica, naj bi tako opravljal na črno.

Zdravnik Janez Zimmermann
Zdravnik Janez Zimmermann FOTO: POP TV

Zdravnik Janez Zimmermann po poročanju Televizije Slovenija (TVS) za operacije krčnih žil v tržaški ambulanti, kamor je januarja lani preselil svojo dejavnost, kljub drugačnim lastnim navedbam ni imel ustreznih dovoljenj italijanskih oblasti. Operacije, ki jih je plačevala slovenska zdravstvena zavarovalnica, je tako opravljal na črno.

Tržaška občina naj bi mu izdala le nekakšno uporabno dovoljenje za stavbo. Na tržaškem zavodu za zdravstveno varstvo so za televizijo pojasnili, da Zimmermannu niso izdali dovoljenja za opravljanje kakršnih koli kirurških posegov. Dovolili so mu samo opravljanje pregledov ter ultrazvočno in lasersko diagnostiko.

Ko je septembra lani, potem ko je že pol leta operiral vene, zaprosil za dovoljenje za majhne operacije, mu ga zaradi pomanjkljive dokumentacije niso izdali. Zavod trenutno čaka na navodila preiskovalcev. Uradno ne ve, da je Zimmermann tam operiral, zato ambulante še ne more zapreti.

Janez Zimmermann
Janez Zimmermann FOTO: POP TV

Zimmermann je na svojem blogu sporočil, da se umika iz javnosti in da bo za nadaljnje informacije na voljo njegov odvetnik Janez Stušek. Tega so novinarji državne televizije večkrat pozvali, naj posreduje dovoljenje za operativne posege, a tega ni storil. Jim je pa danes sporočil, da imajo glede dovoljenj napačne informacije in nobenih dokazov ter da namensko povzročajo škodo, saj Zimmermann vsa dovoljenja za operacije v Italiji ima, je še poročala TVS.

Zdravnik Zimmermann naj bi množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno. Na Zdravniški zbornici Slovenije so pred tednom dni zagotovili, da intenzivno potekajo aktivnosti za kar najhitrejšo izpeljavo izrednega strokovnega nadzora nad Zimmermannovim delom. Za nadzorna zdravnika so imenovali Vojka Flisa in Tomislava Klokočovnika, pristojne institucije zaprosili za dokumentacijo, Zimmermanna pa za podatek o mestu izvajanja zdravljenja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1063544
22. 06. 2016 08.50
+1
Vidite, kako ste naivni in verjamete vse kar vam proplus & Co. zarinejo v grlo... V nedeljskem je mislim da edini članek oz. itervju z Zimmermannom.. Zakaj, ker je do zdaj bil nedeljski edini ki je sploh pristopil k njemu da bi slišali še njegovo plat. In to kar je imel za povedati ni ravno z dikcijo ki jo prodajajo tukaj. Pred vsem pa bi bilo zanimivo če bi se pojavili vsi njegovi pacienti in povedali kaj o njegovih metodah in pred vsem zadovoljstvu... Pač informacija na žlico vi pa but po materialu ne da bi preverili če je morda vse to res kot vam pišejo? seveda obstaja možnost da je lagal, ampak o tem ne bo presojal en medij...
nastjamarko
21. 06. 2016 21.17
+6
Ne vem pri nas je moderno da si s strani medijev prej obsojen kot na sodiscu. Radan je zunaj pa so ga novinarji kar ze obsodili. Me zanima kdo je imel j... v bivsi jugi takole lapat. Goli otok je cakal
TheTruth4u
21. 06. 2016 20.53
+9
Boli njega briga! Dnara si je nagrebel na milijone, ve da mu banana slovenska sodišča nič ne morejo, ker so pač... banana, tko da zgodba se bo pozabila, striček se bo upokojil in z milijoni živel srečno do konca svojih dni. Banana Slovenija pač.
Jarej
21. 06. 2016 20.46
+13
Zavarovalnic pa kar plačuje? Super zakonodajo imamo. Le komu vse to paše? Za tiste nujne primere, ki nimajo zvez in se ne znajdejo je pa vse odvisno od dobrih ljudi. Kakšne ljudi imamo na stolčkih - za kozlat, a ne dr. sindikalist?, a ne gospoda Cerar in Pahor?, a ne vsi tisti, ki ste bili plačani za pripravljenost (dr. Marmor!)? Sram vas je lahko, v Jugi so izdajalcem naroda sodili.
Finfer
21. 06. 2016 20.41
+4
Vse do zadnjega centa mora vrniti v zdravstveno blagajno ali pa nakazati ves nakradeni denar na moj transakcijski račun in nikoli več ne sme opravljati zdravniškega dela v sloveniji !!
mackon08
21. 06. 2016 21.54
+1
Lahko ga nakaže na moj račun in lahko še naprej dela.
Covidus
21. 06. 2016 20.29
+5