Slovenija

Kdor ne bo priden, bo lačen

Ljubljana, 21. 06. 2010 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ker so šle pravice otrok in objestnost nekaterih šolarjev čez vse meje, so na dveh osnovnih šolah v Ljubljani posegli po posebnem vzgojnem ukrepu. Učenec, ki meče hrano po jedilnici, en teden ne dobi kosila.

Ker so šle pravice otrok in objestnost nekaterih šolarjev čez vse meje, so na dveh osnovnih šolah v Ljubljani posegli po posebnem vzgojnem ukrepu. Učenec, ki meče hrano po jedilnici, en teden ne dobi kosila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

googca
22. 06. 2010 14.29
men se pa zdi da razvajenost otrok ni nujno povezana s finančnim stanjem staršev. tudi otroci delavskih staršev so pogosto razvajeni, starši nimajo časa zanje, zato jih puščajo same.. ni vsa razvajenost samo v materialnosti ukrep je pravilen, hkrati bi šola mogla uvest obezni predmet iz kulture obnašanja. ta etika, ki jo predavajo na osnovnih šolah je itak brezvezna, sama teorija.
mulc50
22. 06. 2010 14.18
Vem, kdo je tukaj najbolj kritičen, češ, zakaj si je šola dovolila, da kaznuje tiste učence, ki mečejo hrano po jedilnici? To so večina TISTI starši, ki so "BOGATAŠI - TAJKUNI -MENEĐERJI -DIREKTORJI POKRADENIH NAŠIH TOVARN!" Njihovi otroci, nebodo nikoli LAČNI ! Mi,ki smo se v mladosti borili s strašno revščino, pa bi takrat v naši mladosti bili srečni, če bi v šoli dobili "SUH KRUH" ! Pa ga ni bilo! In to hrano, ki jo sedaj mečejo otroci, smo plačali "MI" delavci, ki vsak dan trepetamo za naše službe! SRAMOTA kaj počnejo!
ares3
22. 06. 2010 11.28
to ni vzgojni ukrep,mislim pa da bi tudi učitelji v šolah morali prvo otroke naučit kaj so njihove dolžnosti in še le nato pravice ne pa da vedo o svojih pravicah več kot odrasla oseba o dolžnosti pa nima pojma kaj je sploh dolžnost.Krivi smo pa tudi starši saj otroke preveč razvajamo pa naš otrok ni nič kriv........
mc_burek@email.si
22. 06. 2010 10.43
če se zmrduje z hrane in jo meče stran potem ni lačen.....kje se tu krši pravice?
Geronemo
22. 06. 2010 10.40
Življenje ni boj za obstanek ampak izziv, v morju priložnosti! Je pa res, da je otrok zrcalo svojih staršev. In to kar se dogaja, se dogaja ker so tako nevzgojeni. Ni vzgoja kriva, krivo je ravno odsotnost starševske vzgoje. Če pa mulci kaj naštimajo pa so avtomatsko učitelji krivi... To je današnja politika...
tamar
22. 06. 2010 10.29
Včasih smo imeli otroke, danes imamo " sončke, bebice in ne vem kaj še, smo jih vzgojili za samostojno življenje, danes jih vzgajajo v pravljičnem svetu, v šoli se učijo z raznimi slikicami, nobene resne vzgoje ni več. postavljanje meja so se raztegnile kot elastika. Rezultati pa se počasi in vztrajno kažejo. Življenje ni pravljica za lahko noč, ampak bo kmalu boj za obstanek.
nefarius
22. 06. 2010 10.19
pravilen vzgojni ukrep, še več takšnih bi bilo potrebnih!
JanezNovakJohn
22. 06. 2010 10.10
Zavajajoč naslov. KDOR BO SVOJE KOSILO STRAN VRGEL BO LAČEN. Meni se tu nič ne zdi spornega. ! Kdor z šenkanim ni zadovoljen, mu ne bomo dali še enkrat.
opazovalec1
22. 06. 2010 10.01
bronco40 22.06.2010, 08:46 6 Kdo pa pravi , da bodo otroci fizično kaznovani? Prav je , da jim malo kruli po želodčkih, da bodo morda potem , morda, spoštovali hrano , ki jo nekateri starši dvakrat plačamo, preko davkov in preko položnic. Pa še starše bi moral poklicat in jim razložit, kako naj otrokom vcepijo v glavo, da je treba hrano spoštovat. Je pa tudi res , da v večini primerov drži, da kakršni starši, takšni otroci. ........................................... se kot najstnik kdaj prekomerno opijanil?? in si si oblljubljal da niiiikdaaar več neboš povohal alkohola??? prvi vikend se ga ponavadi res nisi.. naslednji pa je bla ponovno akcija.. tak da ko malo v želodčku kruli ni rešitev.. bodo pač kakšen cigaret gor pokadli pa bo ...
hint
22. 06. 2010 09.51
Povsem pravilen ukrep! Prav je, da se z otroki dela v rokavicah vendar tudi ni nič narobe če je zraven še kanček vzgojne discipline
petdan
22. 06. 2010 09.48
Kako bi bilo, če bi ta omenjena ravnatelja raje nekoliko bolj podrobno razložila otrokom, kako pomembna je hrana in kako jo je treba spoštovati, saj sta vendar pedagoga in ne izganjalca hudičev.
loden
22. 06. 2010 09.27
Žallostno in hkrati čudno (smešno) je dejstvo, da so nekateri otroci V RESNICI pametnjši od učiteljev in raznih šolskih administratorjev.
TK Olimpija Šola
22. 06. 2010 08.57
a dajte no, bolj ste papežki od papeža..... vsem nam je šlo kdaj kaj tako neumnega po glavi,... morda otroci potrebujejo pozornost, naklonjenost, pohvalo,... za vse te dobre stvari v današnjem hitrem tempu pogosto ni časa. ne obsojajte tako hitlerjevsko. in draga ravnatelja: sram naj vaju bo!!!! vzgojne ukrepe črpata iz srednjega veka. .....da ne bo katera učiteljica ali socijalna delavka še na grmadi gorela!?
Cuti 89
22. 06. 2010 08.53
una psihologinja pove kaj je za njo poi praviln ukrep? vem da tm k nimajo kj jest spoštujejo hrano, praviln ukrep.
Brabus
22. 06. 2010 08.46
Kdo pa pravi , da bodo otroci fizično kaznovani? Prav je , da jim malo kruli po želodčkih, da bodo morda potem , morda, spoštovali hrano , ki jo nekateri starši dvakrat plačamo, preko davkov in preko položnic. Pa še starše bi moral poklicat in jim razložit, kako naj otrokom vcepijo v glavo, da je treba hrano spoštovat. Je pa tudi res , da v večini primerov drži, da kakršni starši, takšni otroci.
tamar
22. 06. 2010 08.29
Ne morem verjeti, da imajo otroci tak odnos do hrane, saj se vedno govori, da imajo starši mizerne plače in jim mora država v marsičem pomagati s subvencijami in da ne morejo vsi študirati. Sprašujem se v čem je problem.
pepar
22. 06. 2010 08.09
Zdaj se lahko vprašamo,kam nas vodijo ljudje,ki podpirajo tako ravnanje mladih. Če ima nekdo,sploh pa otrok pravico popolnoma razvrednotit osnovno človeško potrebo po prehranjevanju in si s tem delat norce z vsemi, ki so za hrano prispevali iz svojega žepa in tistimi,ki stradajo po celem planetu,bo nekoč preziral tudi ostale vrednosti,ki nas ločijo od živali. Za to se razni varuhi pravic inj pisci neumnih zakonov malo vprašajte,kakšno bo življenje v svetu,ko bodo takile razmetovalci hrane in nevzgojeneži vzeli stvari v svoje roke v resničnem življenju.Jaz si take družbe ne želim,čeprav je že ta dobro sklobudrana. IN JA, BRAVO RAVNATELJA,ČESTITAM ZA KORAJŽO !!!!!
Geronemo
22. 06. 2010 07.57
Varuhinja človekovih pravi lahko gre z svojo tezo še dalje in sicer.. Če otroci pri nas mečejo in se obmetavajo s hrano je to direktna žalitev in norčevanje iz osnovnih življenskih potrebščin in človekovih za katero bi vse dali lačni otroci v Afriki, somaliji itd... Logično da tisti otrok ki očitno ima preveč hrane v rokah in želodcu ne rabi jest.. Kaj pa tisti otroci v ogroženih socialnih razmerah??? Očitno niso tak ogroženi če mečejo hrano po razredu oz. karkoli... Zdaj pa se vprašajte: Kdo se gre tukaj dvojnih meril??? Za moje pojme imajo otroci preveč pravic katerih se zavedajo in jih prisno izkoriščajo...
Tomaž Uršej
22. 06. 2010 07.36
No ko so mladi mečejo harno po jedilnici ko pa odratejo pa granitne kocke. Ko mečejo hrano so ubogi in oh in spolh ko pa mečejo grantne kocke je pa groza in strah. Torej bodo naslednjič parlament obmetavali z hrano pa bo vse uredo, pa še bogi bodo.
Tomaž Uršej
22. 06. 2010 07.31
kdor ne spoštuje hrane naj je tudi ne je, kdor pa je iz socialno ogroženih družin bo pač pojedel svoj obrok in pol ne bo lačen. Saj po moje če ne poješ vsega pač nisi lačen.