Slovenija

Kdo je kupoval glasove?

Ljubljana, 20. 03. 2010 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jelinčič zanika namigovanja, da naj bi v primeru glasovanja o azbestnem zakonu trgoval s poslanskim glasom. Pravi, da "novinarji s tem kažejo, da sploh ne vedo, kaj je parlamentarna demokracija".

Jelinčič
Jelinčič FOTO:

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je danes zanikal namigovanja, da naj bi v primeru glasovanja o azbestnem zakonu leta 2006 trgoval s poslanskim glasom. O tem je sicer poročal današnji Dnevnik, Jelinčič pa je dejal, da "novinarji s tem kažejo, da sploh ne vedo, kaj je parlamentarna demokracija, in kažejo svojo puhloglavost in neumnost".

Edina zadeva, pri kateri bi lahko govorili o trgovanju, je bil po besedah Jelinčiča primer, ko je SDS pogojevala glasovanje za vstop Hrvaške v Nato s potrditvijo zaključnega računa za leto 2007. Ker zaključni račun prvič ni bil potrjen, je v vodo padel tudi sprejem Hrvaške v Nato, je spomnil.

Nato pa so poslanci o zadevi glasovali še enkrat in koalicija je "podkupila SDS in je glasovala za potrditev tega zaključnega računa" in potem je bila Hrvaška sprejeta v Nato, je povedal Jelinčič. Če je bilo kupčevanje, je bilo po njegovih besedah v tem primeru, v prvi vrsti pa so se ga udeležili LDS, Zares, DeSUS in SD, je dejal.

Časnik Dnevnik je sicer danes poročal, da so ob pregledovanju nekaterih glasovanj v DZ naleteli na glasovanje o zakonu o odpravljanju posledic dela z azbestom. Po vetu v državnem svetu leta 2006 so poslanci SNS v državnem zboru ostro kritizirali zakon, le Jelinčič se ni oglasil in je tudi kot edini iz SNS glasoval za zakon, navaja časnik. "Morda tudi zato, ker sta Jelinčič in Salonit Anhovo povezana prek Jelinčičevega aeronavtičnega muzeja, saj je Salonit leta 2007 vanj vložil začetnih 20.000 evrov," namiguje Dnevnik.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (107)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
22. 03. 2010 12.31
... glede na izjavo zmageca o parlamentarni demokraciji, predlagam slovenskemu narodu, da bojkotira naslednje parlamentarne volitve... zmageca pa skupaj s sreckom za par let na hladno....
Tonček Balonček
22. 03. 2010 12.03
Pa zakaj bi poslanci rabili banke, notarje, podjetjha itd., če pa vse rihtajo s pištolami, taščami in mobiteli. Je bolj učinkovito, ceneje in donosneje, pa še davkov ni treba plačevati. Čudim s epa tem ljudem, da imajo še čas za delov parlamentu, da so poleg vsega še domoljubi, z jajci!!!! To je res fenomen! Premalo je takih! Nek Albanec zmerja Bosanca, mi jih pa plačujemo! A smo s ezato borili! Kresalova je pa kriva, pa Baričević seveda in vsa ta rdeča mafija!!! Ona je itak znan komunist, že v mladosti je bila Titova pionirka, ko sta se Janša in Brezigarjeva v podzavesti borila proti komunizmu, od znotraj sta rušila Partijo!
SARSAL99
22. 03. 2010 11.49
izgleda,da se naš parlament potaplja v gnojšnico.
slo_veter
22. 03. 2010 11.15
Matematika za politike: Zmago Jelinčič Plemenit 20Keur = Zmago Jelinčič Oplemeniten
slo_veter
22. 03. 2010 11.10
revolucionarja zmageca je dohitela evolucija korupcije.
kori.kori
22. 03. 2010 10.26
Ta jelinčiččč pa komaj čaka da ga novinarji kaj uprašajo, vsaj je potem v javnosti , že je tak kot Langa in Murko , samo da je na tapeti ,zdaj bo on šel na EMO IN LANGA, pesem se imenuje V RINGU BOKS
BitterMan
22. 03. 2010 10.25
Zadnji čas da take in podobne smrade odplakne iz parlamenta.
vlab
22. 03. 2010 10.12
kot v vrtcu: "saj nisem bil samo jaz..." to drži, samo plemeniti je plemenito obljubil glas v zameno za uslugi ki je bila v njegovem osebnem interesu in ne v interesu volilcev. get it?
Golosek
22. 03. 2010 09.40
Ne, streljanje bi bilo preveč po Jelinčičevem okusu. Zapreti ga je treba v celico, obloženo z azbestnimi ploščami. Kmalu mu bo postalo jasno, za kakšen zakon je glasovala njegova Plemenitost.
darolim1938
22. 03. 2010 07.50
Nekaj naših zakonov je resnično apokaliptičnih in bi jih kazalo pod nujno spremeniti. Gre za zakon o jamstvu bančnih vlog, ki je Slovenski narod pred zakonom razdelil na elito, ki jo je okrog 1% in ji je država za sredstva pri bankah jamčila neomejeno in "ostali," ki jih je 99% in jim je država odklonila sleherno jamstvo na njihova sredstva pri bankah do dva in dvajset tisoč EUR. Drugi zakon, ki bi moral biti že zdavnaj preklican, ker je državo resnično vrnil v kameno dobo, je zakon o izbrisanih družbah iz leta 1999 z retroaktivnim učinkom in, ki je že v samem začetku okrog dvesto tisoč majhnih podjetnikov dobesedno uničil in ogrozil eksistenco okrog milion ljudi. Ta dva zakona sta v nebo vpijajoči dokaz o mafijskih poslih v naši skupščini in so sramota za človeško raso.
JanezNovakJohn
22. 03. 2010 07.08
Jelinčic je primer najbolj pokvarjenega osebka v parlamentu. Je zelo dober inteligenten retorik ki je večini SLOVENCELNOV dopaden. Njegovo poslanstvo v parlamentu je osebna korist.
tepzarnajob
22. 03. 2010 06.35
tako kot na kitajskem pred zid in 9 mm v čelo
TRUTH1
22. 03. 2010 00.04
EDINA RESITEV NACIONALNEGA PREISKOVALNEGA URADA JE PREPROSTA: Zamenjat vse delovce z novimi-postenimi,ROBERTA CREPINKOTA pa kar takoj sodit na sodisce(preden bo prepozno)!PREISKOVALINI URAD TAKE VRSTE RABIMO,VENDAR PROTI LJUDEM KI GA VODIJO IN SO GA USTANOVILI!Ker te ljudje so z NPU dosegli,kar so hoteli-davkoplacevalski denar za urad, resili si bodo z njim svoje riti,ter unicili vsakega ki si ga bodo dolocili, ter mu pobrali njegov denar!!!! TOREJ:Zamenjajte njegovo lokacijo,zamenjajte vodstvo z resnim, IN NATO Z POLNO PARO PREGLEDOVATI VSE ZADEVE NJEGOVEGA(PREJSNEGA)VODSTVA!Pa pod drobnogled vse (prejsne)delovce!Nato se bodo kosi sestavili v sestavljenko IN SLOVENIJA BO IMELA SPET ZAUPANJE V PRAVNO DRZAVO! Zal brez tega ukrepa Slovenija ne bo dosegla NIC!Ze 5let spremljam zadeve in vam povem da njihove sanje so bile v tem NPU!Vsem pa je jasen njihov namen uporabe! Tako da zal,da ste bili na otvoritvi,ker ste se z njo OSMESILI!Cas je,da niste v posmeh nekim namisljenim spijunom,in zacnete delat svari za nas drzavljane! In dobro bi bilo dat nov zakon v veljavo,da kdor izrablja polozaj se ne more vec vrnit na podobno delo!To bi nam v primeru ponovitve takega kriminala zadevo olajsalo !!! SSSSSSSSSSSSSS
TRUTH1
22. 03. 2010 00.03
PROBLEM JE V TEM da ze nekaj casa obstajata 2 pravni DRZAVI v sloveniji!V Sloveniji obstaja neka kobajagi ekipa. Med bolj znane v njeji spadajo SDS JANEZ JANSA, KATERINA KRESAL,ALES ZALAR, NACIONALNI PREISKOVALNI URAD V CELOTI *S POMOCJO bivsih kriminalistov se je zacelo to sranje in SEVEDA MIRO SENICA IN EN KUP GOSPODARSKIH KRIMINALCOV - IGOR BAVCAR,T2,SLOVENSKAbanka itd.NAREDILI SO PAMETEN NACRT:V ekipo so vkljucili policiste, kriminaliste, sodnike ,tozilce,odvetnike,medije,politiko,banke skratka vse da lahko sami delajo kar hocejo in zaprejo kogar hocejo ali ga odstavijo! Vse to pa bi v prihodje(zacelo ze zdaj)financiral davkoplacevalski denar torej njihove stranke!Na zacetko so jih financirale banke z krediti ki sploh niso bili preverjeni! Oni so tam kjer je denar-politika,vse oblike kriminala, ki naj bi ga kobajagi preprecevali o tem vam lahko povem iz lastnih izkusej da dokaze podtikajo sami predlagajo kriminal in zdaj bi z NPU LAHKO SE ZASEGLI PREMOZENJE! A NE RAZUMETE TO JE KROG poglejte kako je vse nasteto in zdaj pomislite da ste vi tisti na katerega se bodo obesli povem,vam jaz povem nimate pogojov!Vse minuse,ki bi se zgodili pa bi dolocilii ZDAJSNI vladi*dobrim ljudem Borut Pahor..... ZDAJ JE CAS DA JIH USTAVIMO NAVSEPOSLED JIH NI VEC 1000!IN TISTI KI BO NAJEL MIRO SENICO ZA ODVETNIKA UPAM DA IZ TEGA POZNA SVOJO prihodnost! ZAPOR MINUS IN SE MINUS!!!!!!!!!in tisti ,ki imajo doma T2 pazite ker se doma ces telefon vse na drugo stran poslusa!! Kar se pa Bullastifov tice pa vam povem,da so jih skoraj sigurno trnirali za napad na kaksnega ki se jim bo zdaj postavil po robu! Preglejte garazo/dobro da se je vse obrnilo!!!!!TO JE DRUGA PLAT PRAVNE DRZAVE SSS
TRUTH1
22. 03. 2010 00.03
Med bolj znane v njeji spadajo SDS JANEZ JANSA, KATERINA KRESAL,ALES ZALAR, NACIONALNI PREISKOVALNI URAD V CELOTI *S POMOCJO bivsih kriminalistov se je zacelo to sranje in SEVEDA MIRO SENICA IN EN KUP GOSPODARSKIH KRIMINALCOV - IGOR BAVCAR,T2,SLOVENSKAbanka itd.NAREDILI SO PAMETEN NACRT:V ekipo so vkljucili policiste, kriminaliste, sodnike ,tozilce,odvetnike,medije,politiko,banke skratka vse da lahko sami delajo kar hocejo in zaprejo kogar hocejo ali ga odstavijo! Vse to pa bi v prihodje(zacelo ze zdaj)financiral davkoplacevalski denar torej njihove stranke!Na zacetko so jih financirale banke z krediti ki sploh niso bili preverjeni! Oni so tam kjer je denar-politika,vse oblike kriminala, ki naj bi ga kobajagi preprecevali o tem vam lahko povem iz lastnih izkusej da dokaze podtikajo sami predlagajo kriminal in zdaj bi z NPU LAHKO SE ZASEGLI PREMOZENJE! A NE RAZUMETE TO JE KROG poglejte kako je vse nasteto in zdaj pomislite da ste vi tisti na katerega se bodo obesli povem,vam jaz povem nimate pogojov!Vse minuse,ki bi se zgodili pa bi dolocilii ZDAJSNI vladi*dobrim ljudem Borut Pahor..... ZDAJ JE CAS DA JIH USTAVIMO NAVSEPOSLED JIH NI VEC 1000!IN TISTI KI BO NAJEL MIRO SENICO ZA ODVETNIKA UPAM DA IZ TEGA POZNA SVOJO prihodnost! ZAPOR MINUS IN SE MINUS!!!!!!!!!in tisti ,ki imajo doma T2 pazite ker se doma ces telefon vse na drugo stran poslusa!! Kar se pa Bullastifov tice pa vam povem,da so jih skoraj sigurno trnirali za napad na kaksnega ki se jim bo zdaj postavil po robu! Preglejte garazo/dobro da se je vse obrnilo!!!!!TO JE DRUGA PLAT PRAVNE DRZAVE ZZZZZZZZ
York
21. 03. 2010 22.52
Führer se stara.
jeremijada
21. 03. 2010 20.53
Pošteno? priznati kar je neizpodbitno dejstvo pa res ni velik pogum. Neplemeniti Nezmago je bil vedno velik provokator in delikvent. Pa brez zamere, prazne besede..., dejanja so pa vedno bila v negativi.
Marija Krebs
21. 03. 2010 20.36
Nič skrbeti! Za vse, ki so najnižje, kot so lahko, je čas, da se le še dvignejo. Vstanite!
Tonček Balonček
21. 03. 2010 20.26
Zmago je car, popeljal nas bo vs edo Brionov! Ima jajca, pošteno pove, da je bil pač par let zaprt, zdaj s eje pa spreobrnil v poštenjaka! Dajmo mu še eno priložnost, če ne bo izvoljen, ga bo pa Pahor zaposlil kot osebenga svetovalca, zakaj bi imeli to možnost le razni Isajlovići?
komarec
21. 03. 2010 20.21
Zmago tvoj čas se počasi izteka, iztekajo pa se tudi tvoje manipulacije.