Slovenija

Janša ostal brez odgovorov

Ljubljana, 26. 05. 2010 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Po večurni razpravi o arbitražnem sporazumu poslanci še vedno ostajajo na različnih bregovih. Janša pravi, da od premierja ni dobil odgovorov, ki jih je zahteval, in vztraja, da je sporazum ničen.

DZ je po današnji deveturni razpravi na izredni seji sprejel sklep, da se je ponovno seznanil z informacijo o okoliščinah razpisa referenduma o arbitražnem sporazumu. Sklep so sprejeli s 43 glasovi za in 31 proti. Proti so bili vsi navzoči opozicijski poslanci, ker naj od vlade ne bi dobili odgovorov na po njihovem mnenju še odprta vprašanja.

Hrvaška izjava, ki so jo priložili k arbitražnemu sporazumu s Slovenijo, je enostranska v vseh pogledih, je danes zatrdil odpravnik poslov na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani Bradley Freden. Trditev, da sta strani o tej izjavi skupaj obvestili ZDA, je povsem napačna, je še zatrdil. "Beseda skupno je povsem napačna. Nikoli nismo bili skupno obveščeni o hrvaški izjavi," je dejal Freden.

Predlagatelji, poslanci opozicijskih strank, so sicer predlagali sprejem sklepa, da se je "DZ seznanil z novimi okoliščinami, ki so glede arbitražnega sporazuma prišle v javnost po razpisu referenduma," a so ga nato v omenjenega spremenili na torkovi seji odbora DZ za zunanjo politiko, saj je že takrat koalicija ocenila, da novih okoliščin ni.

Poslanci opozicije so glasovali proti, ker – kot so pojasnili pred glasovanjem – niso dobili odgovorov vlade, med drugim tudi na vprašanje, zakaj ni že pred devetimi meseci ukrepala zaradi zapisanega v hrvaškem zakonu o ratifikaciji sporazuma.

Predsednik SDS Janez Janša pa je premierja Boruta Pahorja obtožil, da od njega tudi ni dobil odgovora, kdaj mu je hrvaška premierka Jadranka Kosor obljubila, da bo Slovenija dobila teritorialni stik z mednarodnimi vodami.

Borut Pahor in Jadranka Kosor v Karnjski Gori-1
Borut Pahor in Jadranka Kosor v Karnjski Gori-1 FOTO: Aljoša Kravanja

Tudi po deveturni razpravi so namreč nasprotniki in podporniki sporazuma ostali na nespremenjenih stališčih. Za razliko od opozicije je bila tako vlada prepričana, da je uspela zavrniti vse dvome opozicije, tudi glede hrvaške enostranske izjave, še posebej potem, ko sta veleposlaništvi Švedske in ZDA danes oziroma v torekpotrdili, da Slovenija s Hrvaško ni skupaj seznanila s to izjavo švedskega predsedstva EU in ZDA.

Janša je to označil za "nova dejstva", pogrešal pa je odgovor na vprašanje, zakaj Slovenija ali pa ZDA in Švedska niso reagirale že ob sprejemu hrvaškega zakona o ratifikaciji sporazuma, ki vsebuje hrvaško enostransko izjavo. Zato je ocenil, da je bila izjava veleposlaništev namenjena zgolj slovenski javnosti.

Seznanjeni smo z današnjimi izjavami predsednika SDS Janeza Janše o arbitražnem sporazumu, vendar jih ne bomo komentirali, ker gre za notranjepolitične zadeve Slovenije, je povedal tiskovni predstavnik hrvaškega zunanjega ministrstva Mario Dragun in dodal, da pred slovenskim referendumom Zagreb ne bo dajal nobenih izjav o arbitražnem sporazumu.

Britansko veleposlaništvo je danes sporočilo, da morajo odločitev o arbitražnem sporazumu sprejeti slovenski državljani in da bo imel izid referenduma pomembne posledice za Zahodni Balkan. Zato je zanimiv tudi za Veliko Britanijo, ki skrbno spremlja varnostne in gospodarske razmere v regiji, poudarjajo.

Kljub temu je na podlagi prav omenjenih izjav slovensko vlado pozval, naj odstopi od sporazuma. Glede na zanikanje Švedske in ZDA je po njegovi oceni namreč očitno, da je Zagreb v ta sporazum vstopil z goljufijo. To pa v skladu z 49. členom Dunajske konvencije o pogodbenem pravu pomeni, da ne velja več, je dejal. Janša je sicer dopustil možnost, da bosta ZDA in Švedska na koncu zavrnili besede svojih veleposlanikov, vendar pa, če jih "vzamemo za dejstvo, to seveda pomeni, da je Hrvaška v zakon zapisala laž".

"Če ta izjava drži, je Hrvaška goljufala nas in tudi lastno javnost in lastni parlament, hrvaški sabor, ko je trdila nekaj, kar ni res. Slovenija ima vse pravne razloge, da ta sporazum, če se izkaže, da je to res, razglasi za ničen in je mrtev," je še pojasnil.

Žbogar zavrača Janševe trditve

Zunanji minister Samuel Žbogar je to odločno zavrnil. Nasprotno, sporazum ni mrtev in ne ničen, vsi pogovori, ki so potekali med državama v pripravi sporazuma, so bili odkriti in so potekali v dobri veri, je poudaril. Trditve o ničnosti sporazuma pa so po njegovem "osnovane na nepoznavanju mednarodnega prava ali pa na namernem zavajanju".

Kot je pojasnil, Dunajska konvencija o pogodbenem pravu določa upravičene in neupravičene razloge za uveljavljanje ničnosti mednarodne pogodbe, nobeden od teh razlogov pa nima zveze z arbitražnim sporazumom.

Borut Pahor in Jadranka Kosor v Karnjski Gori-7
Borut Pahor in Jadranka Kosor v Karnjski Gori-7 FOTO: Aljoša Kravanja

Kot je poudaril minister, sta se "Slovenija in Hrvaška o arbitražnem sporazumu pogajali v dobri veri, brez skritih dogovorov, torej ni nobene goljufije", obe strani pa se tudi strinjata, da se spor o meji rešuje na podlagi sklenjenega arbitražnega sporazuma. Vse enostranske izjave pa so se zgodile po podpisu sporazuma, ki je edino relevanten, je dodal. Da je sporazum prevara in posledično ničen, je v sporočilu za javnost sicer odločno zavrnilo tudi zunanje ministrstvo.

Minister Žbogar je zavrnil tudi trditev poslanca SDS Jožefa Jerovška, da članov odbora za zunanjo politiko niso obveščali o hrvaški enostranski izjavi in drugih, po njihovi oceni sedaj novih okoliščinah. Kot je dejal Žbogar, so OZP o možnosti hrvaške enostranske izjave obvestili že na seji 3. novembra lani. Poudaril je tudi, da je bil hrvaški zakon o ratifikaciji sporazuma, v katerem je ta izjava, javno dostopen že od lanskega novembra.

Pahor: Predstavite alternativo

Pahor, ki je v predstavitvi stališč vlade nasprotnike sporazuma pozval, naj predstavijo alternativo sporazumu, je menil, da z njimi danes niso postregli - z izjemo prvaka SNS Zmaga Jelinčiča, ki je konsistenten pri vztrajanju pri mednarodni mirovni konferenci o mejah nekdanje Jugoslavije.

Janša je zavrnil trditve, da opozicija ni predstavila alternativ. "Jaz sem na to vprašanje že najmanj stokrat odgovarjal, pa ni nič pomagalo," je dejal Janša in alternative predstavil še enkrat. "Prvič, sporazum, v katerem bo izrecno pisalo, da mora sodišče določiti mejo po načelu zunanje pravičnosti, o čemer je bilo leta 2007 doseženo soglasje med slovenskimi parlamentarnimi strankami. Drugič, alternativa je tudi sporazum, v katerem bo nedvoumno zapisano, da se podpisnici strinjata s tem, da ima Slovenija zagotovljen Piranski zaliv in teritorialni izhod v mednarodne vode. In tretjič, alternativa je tudi ratifikacija sporazuma Drnovšek-Račan, ki predstavlja za Slovenijo še sprejemljiv kompromis," je dejal Janša.

Argumentacijo so le "obrnili na glavo". Opozicija je namreč na seji začela trditi, da je arbitražni sporazum ničen, ker naj bi bil na Hrvaškem ratificiran v "slabi veri", kar pa po Pahorjevih besedah ne drži.

Nasprotniki po njegovi oceni tudi niso odgovorili, ali bo Slovenija v primeru zavrnitve sporazuma blokirala Hrvaško na poti v EU, ali bodo nova pogajanja in na katerih podlagah. Želi pa si, da bi slovenska javnost razumela dragocenost sporazuma, ki bi ga lahko obe državi sprejeli kot razumno za rešitev spora o meji. "Zdaj je samo še na ljudeh, da se odločijo," je dejal. Upa pa, da se bodo odločili za prihodnost, za pravično mejo, potrditev pa bi Sloveniji omogočila tudi v mednarodni skupnosti ohranitev ugleda. Z vrnitvijo v preteklost pa bi se vrnili tudi v čas incidentov in nemirnih razmer, je dodal.

'Arbitražni sporazum je živ'

Zunanje ministrstvo ostro zavrača vsa namigovanja, da je arbitražni sporazum prevara in da je posledično ničen. ''Nasprotno, vsi neformalni pogovori in pogajanja so potekali ves čas odkrito in v dobri veri, sprva v okviru posredovanja Evropske komisije v okviru Rehnovega procesa, nato dvostransko, vendar ob prisotnosti predsedstva Svetu Evropske unije in komisarja za širitev,'' so sporočili.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Blaž Garbajs

Namigovanja, da je arbitražni sporazum mrtev, so zasnovana na nepoznavanju mednarodnega prava ali pa na namernem zavajanju, še pravijo na ministrstvu in dodajajo, da sta se Slovenija in Hrvaška o arbitražnem sporazumu pogajali v dobri veri, ''ni nobenih skritih dogovorov, torej ni nobene goljufije''. Obe strani se namreč strinjata, da se mejni spor rešuje na podlagi sklenjenega arbitražnega sporazuma.

Izjave SDS nimajo nobene podlage, ne dejanske ne pravne, in so izključno namenjene širjenju negotovosti med državljani tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, še dodajajo.

'Okrog tega ni treba delati megle'

Prometni minister Patrick Vlačič je v razpravi v državnem zboru o arbitražnem sporazumu kot strokovnjak za mednarodno pomorsko pravo zatrdil, da je "stik", o katerem govori sporazum, lahko le stik slovenskih teritorialnih voda z odprtim morjem, saj je Slovenija tudi "teritorij".

"Teritorij države Slovenije je sestavljen iz kopnega in iz teritorialnega morja Slovenije. Če mora biti stik Slovenije z odprtim morjem določen, potem je del teritorija kopno, del teritorija teritorialno morje, torej mora biti stik določen s teritorialnem morjem," je povedal Vlačič in zavrnil trditve opozicije, da bo stik Slovenije, o katerem v 3. členu govori arbitražni sporazum, "kar nekakšen stik", le stik teritorialnega morja z odprtim morjem ne. Pri tem je pozval državljane, naj si "z zdravim razumom" preberejo, kaj piše v točki 3b sporazuma, in jim bo vse jasno.

V stranki SDS menijo, da je arbitražni sporazum mrtev, saj prevara vse pokvari. In kje je SDS zaznal prevaro? Pri sporni izjavi Hrvaške, tako da opozarjajo, da sporazuma ni več mogoče ratificirati, ker bi se s tem dajalo soglasje k mednarodnemu sporazumu, ki je bil podpisan in na hrvaški strani ratificiran na prevarantski način.

Glede na razpravo v DZ, ki poteka zaradi hrvaške enostranske izjave k arbitražnemu sporazumu, je Vlačič dejal, da enostranske izjave, ki niso del sporazuma, nimajo nikakršnega učinka. "Tako zelo enostavno je to. In okrog tega ni treba delati megle," je dejal.

Jelinčič: Pahor laže

Prvak SNS Zmago Jelinčič pa je izrazil začudenje nad ameriško izjavo. Prebral je hrvaško izjavo, "v kateri je jasno zapisano, da sta strani skupaj obvestili EU in ZDA". Pahorja je označil za "lažnivca", predsednik DZ Pavel Gantar pa ga je prekinil. Jelinčič se je uprl in nadaljeval z osebnim žaljenjem premierja. Gantar mu je izrekel še drugi opomin in Jelinčiča pozval, naj jasno argumentira svoje nasprotovanje do arbitražnega sporazuma.

Kdo je komu kaj obljubil? Stvari niso jasne!

Seja je potekala na zahtevo skupine 37 poslancev opozicijskih SDS, SLS in SNS. Sklic seje so zahtevali potem, ko je premier Pahor v soočenju na TV Slovenija 10. maja dejal, da je bilo s hrvaško premierko dogovorjeno, da Slovenija dobi teritorialni stik z odprtim morjem. To trditev je ponovil 17. maja na redni seji DZ, ko je na poslansko vprašanje Zvonka Černača (SDS) odgovoril, da je neformalni dogovor s Kosorjevo glede omenjenega dosegel na njunem prvem srečanju 31. julija lani v Trakošćanu in nato še na srečanju 11. septembra lani v Ljubljani.

Ob tem Zagreb v izjavi trdi, da jo je sprejel v dogovoru s slovensko stranjo in da sta državi 29. oktobra lani, torej pred podpisom sporazuma 4. novembra, z izjavo skupaj seznanili takratno švedsko predsedstvo EU in ZDA. Slovensko zunanje ministrstvo in premier Pahor sta te trditve zanikala.

Včeraj je to zanikala tudi švedska veleposlanica v Sloveniji Inger Ultvedt. "Strani nas nista skupaj obvestili," je dejala veleposlanica in poudarila, da je bila Švedska priča le pri podpisu arbitražnega sporazuma v Stockholmu 4. novembra. "Vemo, da je Hrvaška dejala, da bo podala enostransko izjavo in da so bili zainteresirani tudi za to, da bi bila Švedska neke vrsta priča tej izjavi. Mi smo takrat to zavrnili in nikoli nismo bili skupno obveščeni o kaki izjavi," je dejala švedska veleposlanica.

Pojasnila je, da je v procesu dogovarjanja o sporazumu "včasih Hrvaška dala švedskemu predsedstvu informacije, tako da bi bilo seznanjeno s stanjem stvari, ločeno je švedskemu predsedstvu dala informacije tudi Slovenija, švedska vlada pa ni bila nikoli del kake skupne informacije ali izjave".

Velika Britanija in ZDA bi radi, da predsednik Srbije Boris Tadić pomaga pri uresničitvi arbitražnega sporazuma med Hrvaško in Slovenijo.

KOMENTARJI (483)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SLOHaider
28. 05. 2010 18.17
MISLIM DA JE ENOSTAVNO , DA TISTI KATERI SE IMASTE SOLSKI ZEMLJEVID SE IZ LETA 1990 ( SE POD DRZAVO SFRJ ) , POGLEDAJ PA BOS VIDEL KOLIKO SO NAM HRVATI MED TEM CASOM VZELI , ZATO BOM PROTI KER TA VLADA NAS NATEGUJE DA SE KADI
titovka
28. 05. 2010 18.16
JANŠA, KJE TI JE OBRAZ?????
SLOHaider
28. 05. 2010 18.11
elephantus 27.05.2010, 21:40 CE JE RES TAKO KOT PISES POTEM ZAKAJ NE NAPISES TEH IMEN IN PRIIMKOV , DA POTEM TI NOVINARJI LAHKO RAZISCEJO , KER ME TUDI ZANIMA ,SEVEDA CE BOS IMEL JA JC A
elephantus
27. 05. 2010 21.41
Slovenija je premala, da bi lahko kaj skril. Žal za nekatere gospode.
elephantus
27. 05. 2010 21.40
Če mislite, da je bilo tole z švercanjem orožja neresnica vam lahko povem, da sem se imel priliko pogovarjati z nekom, ki je bil 91 železničar in je šel šefa vprašat zakaj so papirji samo za štiri vagone orožja za osem pa ne. 2/3 denarja so nam pokradli poštenjakarji. Pogovarjal sem se tudi z avtoprevoznikom, ki je povedal, da je kovčke z denarjem potem, ko je opravil prevoz orožja na Hrvaško, izročal gospodu Njavru . Toliko o tem. Politika je kot zaljubljenost. KO SI ZALJUBLJEN NIČ PRAV NE VIDIŠ.Nekateri hočejio biti vseskozi zaljubljeni.
elephantus
27. 05. 2010 21.22
Gremo pozitivno v arbitražo. Problem je potrebno rešit, da se hijene ne bodo več hranile z problemi.
Uporabnik113189
27. 05. 2010 17.44
illiillliiili27.05.2010, 15:50 Dejstvo je, da sporazum podira vse dosedanje sporazume in omogoča Hrvaški, da se lahko odloča brez vseh omejitev, ki so zanjo veljale v SFRJ, neodvisno od Srbije ter preostalih republik in sprejema povsem nove sporazume.. Točno tako. Razbiti eden proti drugemu se bomo parcialno dogovarjali bilateralno, trilateralno, multilateralno, v resnici pa vsi izhajamo iz ene same entitete in vse kar je tam skupnega se mora praviloma pravično deliti.. Sporazum o arbitraži je preuranjen, nepremišljen, tvegan v korist samo ene stranke v postopku in to je Hrvaška. Gre za očiten precedens, ki bo porušil vse možnosti pravične delitve premoženja bivše skupne države. Vse ostale bivše republike so pri tem prikrajšane, odrinjene od odločanja in nimajo nikakršne možnosti uveljaljanja svojih argumentov. Slovenija pa s tem sporazumom omogoča nastanek velikega igralca na podočju balkana in mu daje v roke moč za nadvlado s svojim hlapčevskim pristopom. Plačilo za ponižnost ali nesmiselno dobroto bomo nekoč še krepko občutili na svoji koži
vetlan
27. 05. 2010 16.58
MaliBob, tudi jaz nisem 100% prepričan v AS, prepričan pa sem, da predlog (če temu sploh lahko rečemo predlog) s strani JJ nima nobenih prepričljivih argumentov in s časoma bo povzročil še večjo izgibo morske cone ali pa vojno. Zdaj poziva narod, da se upre. Takrat, kadar je bil on predsednik vlade, pa je poslal na mejo policijo, da pomiri Slovence (dogodki na sečoveljski meji). To samo potrjujejo, da pri njem ne gre za ozemlje, ampak za predsedniški stolček. Narod pa očitno ima zelo kratek spomin in mu spet naseda. Včeraj sta arbitra zanikala njegove trditve, ampak ljudje so to spet spregledali, kot da to ni nič. Vsi politiki vodijo igre, ampak JJ vodi jih na najbolj umazan način. Pošteno rečeno, mislim, da se mu že meša od nenormalne želji po oblasti. Zadovoljen bo le takrat, ko bo postal dosmrtni car, naše blagostanje ga še najmanj zanima (le v času pred volitvami).
Mavri?ni Bojevnik
27. 05. 2010 16.28
@vetlan sej ne da sem 100% prepričan v AS, samo ko poslušam tele laži, sprenevedanja, manipulacije in žalitve z nasprotne strani sem pa ZA. Vem da arbitraža ni idealna, vendar je najboljše kar imamo. Če se z nekom ne moreš zmenit sporazumno greš na sodišče. Argumenti so na naši strani.
WikiX
27. 05. 2010 15.50
Dejstvo je, da nihče ni znal urediti meje, še od razpada Avstroogarske. Ta je bila super sila, ki je stoletja držala balkan, kot tudi del Evrope v šahu, potem pa je implodirala. Bistvo razdelitve v Jugoslaviji, kot tudi resnica, ki stoji za Titovimi odločitvami je, da je bila razdelitev med republikami grajena iz vojaške perspektive in ni imela veze z življenjem posameznih republik. To je bila Jugoslavija, paralelna realnost, ki (na srečo) še vedno obstaja, čeprav le na papirju. Veste, meja je omejitev za obe strani, sčiti pred svoražnikom ali pa ujetniku preprečuje, da bi pobegnil, lahko oboje naenkrat. Zato so to vojaške meje, ker gre za neke "višje" cilje, v nekem posebnem stanju. Evropska diplomacija se iz nas dela norce, ko nas postavlja v diplomatske okvire izpred 100 let. Oni so se medtem zmenili, nam pa pomagajo, da sami pademo v njihovo sliko. V resnici, je vprašanje Slovenskega ozemlja, stvar naroda oziroma države SLovenije in nikogar drugega. Vendar moramo zato dramatično pregledati zgodovino, ki je temelj današnje zgradbe naroda oziroma njegove vodstvene strukture ter njihove začarane vizije, zato ni čudno, da se že ves trese... no ja, v Hagu je letos lepo vreme. Dejstvo je, da sporazum podira vse dosedanje sporazume in omogoča Hrvaški, da se lahko odloča brez vseh omejitev, ki so zanjo veljale v SFRJ, neodvisno od Srbije ter preostalih republik in sprejema povsem nove sporazume, z enakovrednimi partnerji oziroma našimi sosedami. Najlepše je, da se bomo s tem sporazumom sami strinjali, da naj obveljajo Titove vojaške meje, pred našimi nacionalnimi!
Winds
27. 05. 2010 15.29
Ta s švercerjem orožja pa je izpod kritike. Nobena vlada do sedaj ni imela tako ponižujočega in ciničnega odnosa do državljanov kot ga ima prav ta vlada ( Pahorjeva ). Rezultat je to predreferendumsko dogajanje o tako pomembnem vprašanju.
Marko Varga
27. 05. 2010 15.19
pojoči Major Troha je gledal skozi ključavnico in revež mislil,da bodo vsi tisti kovčki denarja končali v proračunu...ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha....
Marko Varga
27. 05. 2010 15.14
nekaj je sigurno,en navaden švercer orožja se nima kaj oglašati,še posebej ,ker sta skupaj z njegovim frendom Bvčarjem kriva za sedanjo mejo...
SherlockH
27. 05. 2010 15.01
In še nekaj agitator Vetlan, Upam, da iz matematike še veš, da se vsak dogodek "zgodi" z neko določeno verjetnostjo. Verjetnost bo postala formalno pravilo, ki vsakemu dogodku priredila-v tem primeru -ozemlje odnosno morje. Če si se sedaj vprašal o delitiiv je zelo napačno; ni kaj za deliti, kar je naše, ne more na pol-kaj meniš!?
Uporabnik113189
27. 05. 2010 14.58
vetlan27.05.2010, 14:46 Takrat ko je Slovenija postala država, hrvaške države ni bilo. Bila je samo ena razpuščena banda, ki se je pretepala sem in tja ter etnično čistila ozemlje. Ko so končno postali država se bi radi spopadli še s slovenci in izzivajo.. Kardelj, Bakarič in drugi politični goljufi niso noben faktor, naš narod ima zgodovino v genih in domačih ognjiščih. Če hrvati želijo imeti mirno sožitje se bodo dogovorili o pravični delitvi Istre. Sicer bo nekoč v prihodnosti spopad. Če se nam obeta takšna prihodnost je bolje danes ko so šibki, kot kasneje ko si bodo opomogli. Tega ne bo mogoče preprečiti. Pa če napišejo sto sporazumov..Zato je boljša prva zamera kot zadnja.
vetlan
27. 05. 2010 14.55
SherlockH, ne mislim debatirati na tvoj način, zato prosim, da se name ne obračaš. V redu? Klasik, oprosti, zdaj se mi mudi. Ob priliki bova nadajevala. OK? Lep dan ti želim še naprej.
Mavri?ni Bojevnik
27. 05. 2010 14.49
@Nandadevi: mešanje dnevne politike v problem meje je pa najslabše kar lahko narediš...
SherlockH
27. 05. 2010 14.47
Vetlan Poglej, s Klasikom deliva enaka stališča. Zate in peščico nezavednih in neukih pa ponovno pravim; ob vsakodnevnih lapsusih, se počutim kot v otroštvu, ko sem listal album s sličicami Životinjsko carstvo in se čudil Bogu, koga vse je bil sposoben ustvariti, heh.
vetlan
27. 05. 2010 14.46
Klasik, saj to je to. Nikjer ne piše "teritorialni", ker ga ni in pri današnji delitvi kopna ne more biti, tudi če upoštevamo stanje na dan 25.6. Zato pa tudi Hrvaška zanika TERITORIALNI stik. Čeprav je beseda "stik" nepravilno uporabljena, tudi če manjka "teritorialni". "Izhod", "dostop" - ja, ne pa stik, ker to ni možno.
Uporabnik113189
27. 05. 2010 14.46
vetlan27.05.2010, 14:38 Ja seveda..Ali razumeš besedo PREKINILI. Ne pogovarjajo se več. Strokovnost tu ne igra nobene vloge. Tu gre za oblast. Mi moramo dokazati, da smo tisti naslov s katerim se MORAJO pogovarjati..V to jih bomo morali prisiliti, da bodo zopet prišli za pogajalsko mizo..Sicer bodo preprosto gradili..