Slovenija

Kdo bo ustavil izvršitelje?

Kamnik, 17. 03. 2011 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
101

Na vrata 41-letne Kamničanke so potrkali izvršitelji. Dolžna je bila 400 evrov, zahtevali so jih 1500. Ker jih ni imela, so se z grožnjami spravili nad njeno mamo. Takih primerov je vse več. Zalarjevo ministrstvo se je zdaj končno zganilo.

Na vrata 41-letne Kamničanke so potrkali izvršitelji. Dolžna je bila 400 evrov, zahtevali so jih 1500. Ker jih ni imela, so se z grožnjami spravili nad njeno mamo. Takih primerov je vse več. Zalarjevo ministrstvo se je zdaj končno zganilo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (101)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nucky10
20. 06. 2011 18.51
+1
Moja mama je bila dolžna 600€ Elektru.. Obiskali so jo izvršitelji in zahtevali 5000€ dolga.. Mene na srečo ni bilo doma, ker bi se mi pomoje odpelalo, če bi to slišal.. Rubež je ravnal z mojo mamo kot da je zadnji drek na svetu in zahteval od nje 5000€.. Potem ko se je vmešal odvetnik v vso zadevo se je pa kekec zgovarjal, da ni nikoli rekel da je dolžna 5000€.. Sosed naš je bil dolžen 300€ pa so mu rekli da mora dati 1500€ pa še in še imaš takih primerov.. Tako, da pač se ne čudim da je folk začel tepsti te rubeže, ki se obnašajo kot da so boga za jajca prijeli in da si ti zadnji drek na svetu.. Zadnjič sem bral, da je na dom 70 letnega moškega prišel izvršitelj z 10 policisti.. HALLOOO!!!! Za 70 letnika rabiš 10 policajev zraven??
?eki? Boris
18. 03. 2011 17.10
pozabil sem napisati dolžan sem pa za gorivo petrolu
?eki? Boris
18. 03. 2011 17.07
+1
ja tudi jaz sem imel podobne probleme z njihovimi gorilami ne po svoji krivdi sem ostal dolžan 30 evrov ker jim je nekaj nagajalo in nisem mogel plačati s kartico gotovine pa nisem imel s seboj no in iz tega je sledilo da pride hojs s dvema črnosrajčnikoma in je pred enim mesecem zahteval 350 evrov da je sodišče tako odločilo ker sem na robu preživetja sem rekel da nimam sedaj nič pa je rekel vidimo se čez mesec dni če ne bo plačano do takrat je dolg 700 evrov ali pa pridemo v večjem številu in ti hišo obrnemo na glavo no pa sedaj upam da jih ne bo samo če pa pridejo vem da bom polomil kolena marsikateremu od njih pol me naj pa država živi če mislijo da je rešitev vzeti tistemu ki nima nič razen načetega zdravja šroti bavčarji in rano razni zidarji in gospe kot tavšak pa kar veselo kradejo in uničujejo rajo naprej pa še nagrado dat da bojo lažje riti debelili
gordo
18. 03. 2011 15.40
+1
kdaj pa bodo potrka na šrotova ali pa na hildina vrata
petdan
18. 03. 2011 13.58
+1
V Sloveniji veljajo zakoni samo za rajo. Tajkuni, politiki in poslovneži se poslužujejo super dragih odvetnikov, ki se norčujejo iz oblasti.
dodo5191
18. 03. 2011 11.06
exsecutor imaš prav.problem pa je,ker rubežniki hodijo samo k dolžnikom,ki nimajo denarja za preživetje pa ne po svoji krivdi
Suzana Suzy 1
18. 03. 2011 10.39
+2
Tudi pri meni se je oglasil ta gospod Hojs s temi gorilami, najprej je ustrahoval mojo mamo, ji doma polepil celo stanovanje s trakom zarubljeno. Kot garancijo je dobil prenosni računalnik, da bomo dolg poravnali okoli 600 eurov. Nasljedni dan smo se zmenili v trgovskem centru OBI v Mariboru. Seveda je prišel v pričakovanju da bo dobil denar, takoj je vrnil računalnik ko je videl ovojnico, ampak ovojnica je bila prazna, ko je to videl je znorel dve gorili sta bili takoj za akcijo, vendar sem prišla s 5 kolegi ki tudi niso bili kar tako, ko je to videl se je pobral nazaj v Kamnik. Še isti dan sem ga prijavila policiji v Mariboru napisali so kazensko ovadbo kaj več pa ne. Upnik je bila Sparkasse banka v Mariboru. Če boste v istem položaju samo postavite se za sebe ker tako nimajo pravne podlage, pokličite upnika in se dogorite z njim.
Cyber-Worm
18. 03. 2011 09.50
+1
pr nam w kočewju so enga rubežnika skor zaprli : )) sej blo po medijih : )) pa hrwati so mu wikendico na krku podrli brez njegowe wednosti in opozorila k jo je meu na črno zgrajeno tam : ))
Jimi1
18. 03. 2011 09.49
Tole z "sodnimi" in ostalimi izvršitelji je že prešlo svoje meje... Z poslom se ukvarjajo kriminalci, ki po lastni presoji plenijo in ocenjujejo zaplenjeno. Zaradi materinega dolga npr. so meni pred leti hoteli zapleniti avto po tem, ko mi je že mater vse pokradla... *
executor
18. 03. 2011 09.20
vsak mora svoj račun plačat to je to, ne pa luksuza špilat pa se k. . . !!
zajebanii
18. 03. 2011 09.18
@Radovic: Moj nasvet. Če dobite sklep o izvršbi se takoj obrnite za upnika in njemu direktno poplačajte dolg, ker upnik bo želel dobiti samo svoj denar, izvršitelj vam bo nabil še svoje stroške
muhabc
18. 03. 2011 09.07
Tudi jaz sem preživela 15 let ustrahovanja, vlamljanja uničevanje moje s.p. uničil mi je vse kar sem imela za življenski cilj. Uničil me je psihično in finančno zato mu želim, da mu vsi, veliko jih je njihovo gorje povrnejo z njegovimi obrestmi. Poskrbimo, da se ta tiran ne bo več izživljal nad nemočnimi.
titovka
18. 03. 2011 08.51
+1
zakaj ni izvržb za :kordeža, bavčarja, tovšakove, zidarja, šrota, in za vso ostalo nesposobno menedžersko falango?????jah, njim se odpišejo milijoni a reveži se zapirajo za pet posranih centov.vidite, to je DEMOKRATIČNA SLOVENIJA!!
mluna
18. 03. 2011 08.45
+1
Mi je elektro poslal rubeznike ker po njihovem nisem odjavila uslug ko sem se selila (ceprav sem jim in jim po treh letih tudi dokazala) vendar so zeleli terjati le dolg, ki naj bi ostal od neplacanih poloznic...nobenih obresti ali rubeznikovih racunov. to je bilo v VB. Kolegica je imela podobno izkusnjo na Danskem in ji tudi niso zaracunali niti penija zamudnih obresti s tem da je bil njen dolg 5 let. Moj bivsi ki je zivel v nemciji je bil tudi dolzen in so mu prisli rubit samo njegov dolg...nobenih obresti....Ves ta cas nase vlade tumbajo, da moramo iti po stopinjah EU in sprejemati enake zakone....in sedaj se sprasujem ali je slovenija sploh se v EU??? Kje so sedaj ti EU zakoni? Ali zakoni ki vsebujejo clovekove pravice ne veljajo za drzavo kot je slovenija? Se bomo kdaj sploh otresli tega hlapcevstva?
Rade74
18. 03. 2011 08.35
K meni so prišli zaradi dolga 800 eurov.Potrkali so na vrata,doma je bila mama,jaz pa v službi.Šele ko je mamo skoraj infarkt,so me poklicali po telefonu.Niso se niti prepričali koliko sem poplačal,ampak so zahtevali 1200 eurov.Jaz sem pa istočasno imel že zablokiran račun in sem večino dolga že poplačal.Toliko so leni,da se niso sploh prepričali kolikšen je še moj preostali dolg.Sicer moram povedat da sta bila gospoda vljudna ampak vseeno to ni profesionalno.Dobro da me ni bilo doma,ker sem bolj razgrete osebnosti in ne vem kako bi se končalo.Če dobite kdaj po pošti izvržbo,vam svetujem,da po telefonu pokličete izvršitelja in se dogovorite na kakšen način boste odplačevali svoj dolg,dolžni so vam ugoditi in vas poslušati.Vozijo pa se s kombijem na katerem piše Izvršitelj Hojs.NE SE JIH VSTRAŠIT!!! To sta dva moška ki imata vsak po meter in pol.
Laars
18. 03. 2011 08.34
Tudi jaz osebno sem imel izkušnje z Hojsom, vendar moram priznat, da je bil odnos teh dveh, ki sta potrkala na vrata doma (kjer živijo moji starši, mene ni na tem naslovu že par let) zelo korekten in življenski. Ko sem dobil klic od doma, je bil pri nas, z njim sem se dogovoril za plačila na obroke, prvega sem moral plačati tisti dan (v višini cca 10 % skupnega zneska), vendar doma ni težil nič, ampak sva se dobila z izvršiteljem v Ljubljani istega dne popoldne ter uredila stvari. Moram mu priznat korekten odnos, vsaj tema dvema, ki sta bila pri meni. Kakšni so ostali ne vem, niti nisem imel z Hojsom osebno nobenega stika. Skupni zensek se seveda poveča, ampak za to si ej pa žal vsak sam kriv. Meni osebno je izvršitelj potrkal na vrata zaradi limita na naši dragi državni NLB (na njih pa sem jezen in to zelo), kajti ko imaš dohodke ti dajo vse, od zlate kartice, limita itd itd. Ko pa izgubiš službo in na račun ne prejemaš več plače, pa dobim obvestilo: Ukinjene so vam bonitete zlatega računa, prosimo če znesek limita poravnate v osmih dneh! Seveda ker nisem imel službe, sem limit koristil. V višini 2000 EUR :P Banda neumna, ne mi tega pošiljat po treh mesecih brez prihodkov, dajte počakat malo. Največja krivda pri vseh teh izvržbah je pri tistem, ki na obrazcu odkljuka rubež premičnin na naslovu bivanja. Vse ostalo je sprejemljivo, ta postavka pa bi morala biti za državna podjetja in podobno po mojem prepovedana. Če si si pa denar sposodil pri zasebiku ali dolguješ zasebniku iz kakršnegakoli razloga, potem pa... Je pa dejstvo in kot eden od teh, ki so doživeli rubež na domu , napišem, da si ej vsak sam kriv če pride rubežnik na dom. Prej ej zadosti opcij, skoraj vsak je pripravlejn počakat, tudi vem da je problem če nimaš sredstev itd. Ampak dolg pa je ponavadi naredil vsak sam (se opravičujem redkim izjemam ki se jim je to zgodilo kot splet nesrečnih okoliščin) in si je tudi vsak sam kriv za nastalo situacijo.
nikkim
18. 03. 2011 08.25
menso za 2oo.2o eurov ki sem bil dolžan občini piran,prišli tudi ti hoisovi,mišičnjaki,in ker me ni bilo doma so kr punci ki je bila sama doma z 1.letno punčko prišli v stanovanje in grozili da bodo odnesli vse če ne plača,da sem moral iz službe domov da sem se zmenu da naj se oglasijo naslednji dan...da jim poplačam znesek...to so legalizirani,reketaši...
HAWX
18. 03. 2011 08.24
Kaksni vse kre... se najdejo ki se to zagovarjajo! Ce je nekdo dolzan 500 € ne more pol vracat 1500€ saj posiljanje papirckov torej pisem ne stane toliko kot bi oni radi prikazali. TO JE LEGALIZIRANA KRAJA DRZAVLJANOV IN NJIHOVIH DRUZIN Z ODERUSKIMI OBRESTI!
cirenij
18. 03. 2011 08.18
samo.Jst ampak proti takim si nemočen. Imajo vse uradne papirje za rubež. In ti si j..eb.ena stranka. Brez vseh pravic.
1kapljica
18. 03. 2011 07.48
Vsaka rit svojo kahlo najde. Tud tale Hojs se bo nekje zahojsu...