Slovenija

Kdo bo predsednik Zares?

Ljubljana, 21. 09. 2007 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, B.J.
Komentarji
4

Kandidata za predsednika nove stranke Zares sta Ivan Cencelj in Gregor Golobič.

Za volitve predsednika Zares je bilo sicer evidentiranih 12 kandidatov, od tega osem članov združenja, vendar razen predsednika društva brezposelnih in socialno ogroženih Slovenije Ivana Cenclja in nekdanjega generalnega sekretarja LDS Gregorja Golobiča soglasja h kandidaturi ni dal nihče drug.

Golobič je povedal, da o predsedniku nove stranke ne bo odločal kongres, temveč ga bodo volili vsi člani združenja, njihovo odločitev pa bodo nato uradno potrdil na strankinem ustanovnem kongresu. Volitve bodo potekale po pošti, začnejo pa se prihodnji teden in bodo trajale do ustanovitvenega kongresa. Več o tem, kdaj naj bi kongres potekal in podrobnosti o volitvah predsednika bodo v Zares razkrili v ponedeljek.

Golobič se je za kandidaturo odločil, ker se je v minule pol leta izkazalo, da je mogoče zgraditi močno ekipo ljudi, ki želijo sodelovati pri projektu nove stranke ter znajo razmišljati v kategorijah drugačne politike. Ta naj ne bi bila drugače zastavljena le vsebinsko, temveč tudi z drugačnimi metodami političnega delovanja.

Kar se tiče dometa nove stranke na parlamentarnih volitvah 2008, Golobič o njem ni želel špekulirati. Po njegovih besedah je potencial stranke velik, "rezultat pa bo odvisen predvsem od nas in naše verodostojnosti ter od tega, kako bomo znali drugačnost izpeljati tudi v praksi," je še dejal Golobič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alojz.kurnik@email.si
21. 09. 2007 16.53
To je pa najbolj pokvarjen človek kar ga poznam. BARABA!
bojan1@mail386.com
21. 09. 2007 16.17
Slovenski Lenin..., če mu bodo dovolj poslušni mu morda uspe doseči soliden rezultat na volitvah...
jasna2000@gmail.com
21. 09. 2007 15.29
ZARES, prej je bilo pa 15 let zahec ali kaj? Kako boste ljudi prepričali, da zdaj mislite resno?
slivov knedl
21. 09. 2007 14.53
Gregor Golobič - politični kameleon.