Slovenija

Cerar zaupa presoji sodišča. Imenovanje novega arbitra prepušča predsedniku arbitražnega sodišča

Ljubljana, 13. 08. 2015 06.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Premier Miro Cerar je sporočil, da Slovenija izbiro novega arbitra na arbitražnem sodišču med Slovenijo in Hrvaško prepušča predsedniku arbitražnega sodišča. Odločitev pozdravlja večina parlamentarnih strank, medtem ko so v SDS prepričani, da se "farsa z arbitražo nadaljuje".

Več videovsebin
  • Izjava premierja Cerarja glede izbire arbitra
    02:18
    Izjava premierja Cerarja glede izbire arbitra
  • Iz SVETA: Kaj pomeni ta odločitev?
    03:07
    Iz SVETA: Kaj pomeni ta odločitev?
  • Iz SVETA: Zaušnica s strani SDS
    01:41
    Iz SVETA: Zaušnica s strani SDS
  • Iz 24UR: Cerar zaupa presoji arbitražnega sodnika
    01:57
    Iz 24UR: Cerar zaupa presoji arbitražnega sodnika
  • Iz 24UR: Raje na dopustu kot na seji
    02:31
    Iz 24UR: Raje na dopustu kot na seji
  • Iz 24UR: Cerar o Erjavcu kdaj drugič
    01:04
    Iz 24UR: Cerar o Erjavcu kdaj drugič
  • Iz 24UR: Odziv na odločitev vlade o arbitru
    02:15
    Iz 24UR: Odziv na odločitev vlade o arbitru
Ronny Abraham je odstopil.
Ronny Abraham je odstopil. FOTO: International Court of Justice

Slovenija izbiro novega arbitra na arbitražnem sodišču med Slovenijo in Hrvaško prepušča predsedniku arbitražnega sodišča, je po seji vlade sporočil predsednik vlade Miro Cerar. Za to so se po besedah premierja odločili, ker je trenutno najpomembneje, da se odvrne dvom o pristranskosti arbitra. Slovenija s tem po njegovem dokazuje, da se zavzema za neodvisno in nepristransko odločitev sodišča. "Želimo omogočiti, da sodišče deluje neodvisno, nepristransko in sprejme pravično odločitev," je poudaril Cerar.

"Sprejeta je bila odločitev, ki bo sodišču in končni razsodbi v največji meri zagotovila verodostojnost," je izpostavil premier. Kot je dodal, hkrati s tem Slovenija sporoča sodišču, da zaupa presoji predsednika sodišča in celotnega tribunala, da bodo izpolnili naloge, ki so določene v arbitražnem sporazumu.

V ločenem pismu je Slovenija arbitražnemu sodišču odgovorila tudi na pismo Hrvaške registrarju stalnega arbitražnega sodišča z dne 31. julija 2015 in zavrnila enostransko hrvaško odpoved arbitražnega sporazuma ter hkrati sporočila da se ne strinja, da bi moralo sodišče prenehati z nadaljevanjem postopka.

Povedal je še, da ima Slovenija sicer dovolj svojih strokovnjakov, da pa so, še posebej po odstopu prvega slovenskega arbitra Jerneja Sekolca, številni že komentirali zadevo ali pisali članke, zato bi jih lahko hrvaška stran dojemala kot kontaminirane.

Na predsedniku sodišča tako je, da imenuje tako slovenskega kot hrvaškega arbitra, potem ko je prejšnji teden odstopil hrvaški član sodišča Budislav Vukas, Zagreb pa je že sporočil, da novega ne bodo imenovali.

Kdaj bo predsednik sodišča Gilbert Guillaume imenoval novega, že tretjega slovenskega arbitra, premier ni mogel napovedati, saj mora sodišče izpeljati vse postopke. Je pa izrazil pričakovanje, da bo sodišče v popolni sestavi, torej da bo štelo pet članov, konec avgusta oz. še verjetneje septembra.

Današnje pogovore s predstavniki strank pred sejo vlade je Cerar označil za konstruktivne, še posebej pa ga veseli, da vsi še vedno podpirajo, da Slovenija nadaljuje postopke na arbitražnem sodišču. Zdi se mu pomembno, da Slovenija v teh trenutkih izkazuje potrebno enotnost na politični ravni.

S tem, da bo predsednik sodišča imenoval oba arbitra bo po Cerarjevem prepričanju zagotovljena enakost strank v postopku, kar je po njegovem izjemnega pomena za pravično razsodbo. Slovenija upravičeno pričakuje nadaljevanje arbitražnega postopka, je še dejal premier.

Pojasnil je tudi, da vloga arbitrov ni, da bi "kakorkoli navijali za katerokoli stran", tudi tistih ne, ki jih imenujeta vpleteni strani. "Arbiter mora delovati samostojno, neodvisno in nepristransko," je zatrdil. Zato bo Slovenija svoje stališče predstavila prek odvetnikov. "Ti bodo predstavili vso dokumentacijo in upamo, da bodo s svojimi argumenti uspeli najprej prepričati sodišče, da nadaljuje svoje delo, želimo pa si tudi ugodne rešitve."

Erjavec: Hrvaška ne more ustaviti arbitražnega postopka

Zunanji minister Karl Erjavec je ob robu današnje seje dejal, da odbor DZ za zunanjo politiko podpira nadaljevanje arbitražnega postopka. Hrvaški pa po njegovih besedah zmanjkuje argumentov za ustavitev arbitražnega postopka.

Predsednik SLS Marko Zidanšek je danes dejal, "da v SLS odločno nasprotujemo odločitvi vlade, da izbiro novega slovenskega arbitra prepusti arbitražnemu sodišču. Pričakujemo, da bo vlada v preostalem času do izteka roka kljub današnji odločitvi ponovno premislila in naredila vse, da izbere najboljšega možnega arbitra, ki bo odločal nepristransko in profesionalno. Odločitev o izbiri arbitra je preveč pomembna, da bi jo prepustili zunanjim akterjem."

Ob tem je minister zagotovil, da je slovenska diplomatsko-konzularna mreža aktivna in da različnim prestolnicam pojasnjuje slovensko stališče. Arbitražni sporazum je mednarodna pogodba, ki je ni mogoče enostransko prekiniti. Gre za najbolj primeren inštrument za razreševanje tovrstnih vprašanj, zlasti v regiji, kot je Zahodni Balkan, je poudaril Erjavec. Zunanji minister pričakuje, da bo hrvaškega arbitra imenoval predsednik arbitražnega sodišča in da se bo postopek nadaljeval.

Hrvaška po prepričanju Erjavca z enostranskimi dejanji ne more ustaviti arbitražnega postopka. O očitkih glede dodajanja dokumentov pa je minister povedal, da so kot stranka v postopku vse dopolnitve izvedli v skladu s proceduro oz. v skladu z arbitražnim sporazumom ter da niso imeli niti želje, da bi arbitražnemu sodišču nelegalno podtikali kakšne dokumente.

V DeSUS so po današnji odločitvi vlade, da imenovanje slovenskega arbitra prepusti predsedniku arbitražnega sodišča, izrazili veselje, da so stranke pri tem stopile skupaj, se poenotile in sprejele odločitev, ki je najboljša v danem položaju.
V DeSUS so po današnji odločitvi vlade, da imenovanje slovenskega arbitra prepusti predsedniku arbitražnega sodišča, izrazili veselje, da so stranke pri tem stopile skupaj, se poenotile in sprejele odločitev, ki je najboljša v danem položaju. FOTO: 24ur.com

"Hrvaški strani zmanjkuje argumentov za ustavitev arbitražnega postopka," meni Erjavec. Kot je pojasnil, so na Hrvaškem očitno ugotovili, da t. i. prisluškovalna afera ne bo zaustavila postopka, zdaj pa iščejo druge argumente, kako bi ga zaustavili.

Odzivi na odločitev: večina potezo podpira, SDS ostaja kritična

V SD podpirajo "enotno držo slovenske politike pri varovanju arbitražnega sporazuma in tudi odločitev o načinu izbora novega arbitra", je dejal predsednik SD Dejan Židan in dodal, da se v SD zavedajo, da je nadaljevanje arbitražnega postopka pomembno ne samo za rešitev mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško, temveč tudi kot model za reševanje odprtih vprašanj na Zahodnem Balkanu. Židan je še komentiral očitke, da so na današnji seji vlade manjkali vsi trije ministri z vrst SD, ki so dali prednost dopustniškem oddihu. Dejal je, da v tem ni globljega političnega sporočila in da si je prvič letos privoščil 5 dni dopusta s svojo družino.

So pa glede današnje odločitve Cerarja kritični v SDS. "Farsa z arbitražo se stopnjuje. Na koncu bo Miro Cerar prosil kar vlado Republike Hrvaške, da imenuje slovenskega arbitra," so zapisali na strankinem Twitter profilu. 

Kritičen je tudi slovenski strokovnjak za mednarodno pravo Vid Prislan, ki meni, da bi Slovenija vendarle morala izkoristiti pravico do imenovanja svojega arbitra. Prislan, ki deluje na Univerzi v Leidnu, je izrazil razočaranje, saj bi "država, ko ima pravico imenovati svojega arbitra, morala to pravico izkoristiti". "V tem primeru mislim, da bi morali imenovati nekega neoporečnega tujca, v čigar integriteto ne bi bilo mogoče dvomiti. Verjamem, da je vlada to možnost preučila. Mogoče so koga celo kontaktirali, a nihče izmed njih na to ni pristal," je menil.

Na hrvaškem zunanjem ministrstvu so danes povedali, da nimajo komentarja glede današnje odločitve slovenske vlade.

Sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjan M. Zupančič je ocenil, da je z današnjo odločitvijo vlade "situacija zdaj simetrična". "Po eni strani bo moral predsednik arbitražnega sodišča mimo Hrvaške imenovati hrvaškega člana, po drugi strani se je Slovenija odločila za simetrično odločitev, torej da Gilbert Guillaume izbere nadomestnega sodnika tudi za Slovenijo," je pojasnil. Dejal je še, da zaradi prisluškovalne afere vemo, da je zadeva praktično že odločena v korist Slovenije in da gre Sloveniji predvsem za to, da v tem izrednem postopku izpade čim bolj kredibilno in nepristransko.

Profesor pomorskega prava Marko Pavliha je izrazil upanje, da so odgovorni politiki skrbno pretehtali prednosti in slabosti te odločitve. Zavzel se je tudi za obnovitev pogovorov med Slovenijo in Hrvaško ter obuditev sporazuma Drnovšek-Račan. "Še vedno sicer menim, da bi bilo bolje, če bi posegli po domači stroki, saj bi nenazadnje tako tudi poudarili našo pomorsko usmerjenost, poleg suverenosti, samostojnosti in enakopravnosti znotraj EU," je še dodal.

Za diplomata, politika in strokovnjaka za Balkan Boruta Šukljeta je današnja odločitev vlade, prava, obenem pa pozdravlja tudi enotnost slovenske politike.

Ustavni sodnik in strokovnjak za mednarodno pravo Ernest Petrič pa je današnjo odločitev vlade ocenil "kot najboljšo možno v danih okoliščinah". Okoliščine so namreč takšne, da je treba storiti vse, da se zagotovi dvoje: prvič, da arbitražno sodišče deluje naprej, saj bo njegova odločitev pomembna, ter drugič, da Slovenija pokaže, da želi, da sodišče deluje čim bolj neodvisno, "in je zato izkazala svojo dobro voljo, da je pripravljena sprejeti kogarkoli, ki ga bo izbral predsednika tega sodišča".

Slovenija izbirala že drugič v dveh tednih

Novega člana sodišča je Slovenija izbirala že drugič v nekaj tednih. Jernej Sekolec je namreč s tega mesta odstopil julija po objavi posnetkov prisluhov njegovih telefonskih pogovorov s slovensko agentko na sodišču Simono Drenik, iz katerih je bilo razbrati, da jo je obveščal o zaupnih razpravah na arbitražnem sodišču.

Slovenija je nato v skladu z arbitražnim sporazumom za novega člana sodišča imenovala predsednika Meddržavnega sodišča v Haagu Abrahama, ki pa je po nekaj dneh odstopil. Sodišče je sporočilo, da ima Slovenija 15 dni časa za imenovanje novega sodnika, ali pa ga bo imenoval predsednik sodišča.

Premier Miro Cerar se po drugem odstopu slovenskega člana arbitražnega sodišča ni odločil pozvati parlamentarnih strank, naj predlagajo kandidate za arbitra, kot je to storil po odstopu Sekolca. Stranke sicer takrat te možnosti niso izkoristile.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2507)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ooResnicA
15. 08. 2015 18.14
-5
...lefakarska banda nesposobna.....pljuc vam komunajzarsko.....
korintos23
15. 08. 2015 19.45
+4
srebrnibreg
15. 08. 2015 21.44
+4
Pljuc na vsakega tistega kateri je bil proti arbitraži sedaj pa tej vladi očita nesposobnost v primeru propada sporazuma.
zaenotnost
15. 08. 2015 10.15
+3
Tokrat se popolnoma strinjam z dr.Petričem ustavnim sodnikom, kar je izjavil na TVS. Obrazložitev je bila temeljita in ni druge kot, da čakamo...na koncu bo morala tudi Hrvaška delovati kompromisno, dogovorno, če bo želela živeti v EU
M_teorija
14. 08. 2015 22.07
+3
Da se še komu da ubadati s to za nas ugodno dobljeno zadevo!? Kakega Pavliho bi še zastopil, ko se hoče še malo podojit na državnih seskih, pa sektaše, k bi zadnjo krpo ozemlja prodal za , da spet stopijo iz sence za mal več pigmenta!?
borzojoj
15. 08. 2015 01.04
-1
pingosok
14. 08. 2015 20.46
-4
Hrvata je treba za šk rge pograbit,kar pa naš cmero ne ve in si ne upa,saj ima vsak levičar vikend na "kroejši ! !
Oskar22
14. 08. 2015 20.58
+8
banda janšiska,kaj je pa delala,ko je bila na vladi...vso zlo naprtila Cerarju
borzojoj
15. 08. 2015 01.05
-1
koliko časa pa je bila na vladi. Dej umir se !
Oskar22
15. 08. 2015 11.36
+2
tisti,čas,ko je bila je vse uničla...to ve vsa Slovenija
iGURT
14. 08. 2015 20.38
+8
...91'tega bi morali uredit mejo ne pa danes 24 let kasneje !!
pingosok
14. 08. 2015 20.40
-5
kak bi jo pa ti uredil-a z krampom? Za dogovor o meji potrebuješ oba,ki mejita na njo-ne sam enega. Sam brez veze nekaj bluziš.
iGURT
14. 08. 2015 20.51
+7
da, dva, ....ne pa da ena stran umakne svoje enote v notranjost, v svojo škodo! loleki
Diškor
14. 08. 2015 23.00
-1
VRHOVNI KOMANDANT JE BIL MILAN KUČAN, NA NJEGA SE OBRNI ŠEJTAN.
korintos23
14. 08. 2015 19.14
+7
Kaj toti Cerar in Brglez delata s kninskimi dečki?!?
Diškor
14. 08. 2015 18.21
-4
Fučka se (n)jim za haaško arbitražo. Obema ministricama in ministru SD namreč.Dejan Židan, Anja Kopač Mrak in Andreja Katič pač nimajo časa za Pirangate, saj počitnikujejo. Očitno jim res manjka čut odgovornosti. Da Cerarjeva vlada na včerajšnji seji ne bo imenovala novega slovenskega sodnika za haaško arbitražo, je bilo bolj ali manj že znano. To so potrdile tudi neuradne informacije iz sredinega pogovora med premierom Mirom Cerarjem in predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom. Če je zadnji sestanek vodilnih politikov Stranke modernega centra, povezan z afero Pirangate in haaško arbitražo, prinesel - kmalu potem odstopljenega - znanega sodnika Ronnyja Abrahama, sta se Cerar in Brglez tokrat, zelo verjetno celo napol resignirano, pač odločila za "linijo najmanjšega odpora": imenovanje novega slovenskega sodnika država Slovenija enostavno prepušča predsedniku haaške arbitraže Gilbertu Guillaumu. BREZ NAČRTA IN SCENARIJA Njuna odločitev, ki jo je včeraj potem potrdila tudi vlada, kaže in dokazuje, da Cerarjeva vlada po izbruhu afere Pirangate in odstopu Hrvaške od arbitražnega postopka dejansko nima prav nobenega načrta, kaj šele izdelanega scenarija. Čeprav sicer nekateri mediji že poročajo, da naj bi šlo za "pravno-strateško modro odločitev". KJE SO ŽIDAN, KOPAČ MRAKOVA IN KATIČEVA? NA DOPUSTU. Da se nekaterim vodilnim politikom vladne koalicije dobesedno fučka za haaško arbitražo (in posledično za južno mejo med Slovenijo in Hrvaško), pa lahko sklepamo tudi po kompletni odsotnosti vseh treh ministrov iz vrst Socialnih demokratov na včerajšnji seji vlade. Ni bilo ne predsednika SD in ministra za kmetijstvo Dejana Židana, ne ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak (ki je, mimogrede, menda strašno presenečena, da je "njen" projekt odpisa dolgov na zadnjih javnomnenjskih lestvicah ni izstrelil med najpopularnejše politike, no, še huje, na nekaterih anketah se je stranka SD znašla na najnižjih pozicijah od osamosvojitve dalje), niti ne ministrice za obrambo Andreje Katič. Na sestanek predstavnikov vseh parlamentarnih strank, ki je bil tik pred sejo vlade, pa so Socialni demokrati poslali svojo "drugo ligo": generalnega tajnika Dejana Levaniča in poslanca Matjaža Nemca. Tudi po besedah Mira Cerarja gre pri Socialnih demokratih za "neko pomanjkanje čuta odgovornosti". Dopusti pač. In kot bi dodal Karl Erjavec, že prej plačani in organizirani ...
jackgaton
14. 08. 2015 18.30
-7
he he ministrom se fučka za lignja cmerarja .......... ko je vladal JJ so bili vsi ministri dosegljivi in v deveh urah že na sestanku če je bilo treba
janezpotreben
14. 08. 2015 19.08
+5
Lahko bi jih zamenjal cincibilus grasupeljski.
korintos23
14. 08. 2015 19.10
+5
korintos23
14. 08. 2015 19.11
+6
jack, in se spomnim da je Ivan dva meseca vsa ministrstva vodil sam!
piljan
14. 08. 2015 19.57
+1
Lisica je čuvala kure,seveda si jih je privoščila.
Diškor
14. 08. 2015 18.08
-3
TA SPORAZUM BO ITAK PADU, Z NJIM SI BOMO LOHK ZADNJICO UBRISAL, ČE GA HR NE PRIZNAJO IN GA NAVJO UVELJAVIL, KWA POL SE BOSTA ERJAVC IN CERAR PO TLEH METALA AL KAJ.
iGURT
14. 08. 2015 20.30
+1
NE, IVAN & SANADER SE BOSTA (SPET) DOGOVORILA!!
borzojoj
15. 08. 2015 01.08
+0
tadejaa4
14. 08. 2015 18.03
+9
Pravilno Cerar,saj če bi nekoga domačega predlagu itak stranka SDS nebi bila zadovoljna..Itak so v vladi v senci,pa naj pametujejo tam.
Kajtimar
14. 08. 2015 18.02
+2
dejte no že uredit to zoprno zadevo. rok je do konc tega leta...
korintos23
14. 08. 2015 17.48
+5
Zastavonoše so se že vrnili iz Knina?
jackgaton
14. 08. 2015 18.19
-2
ne morejo bit vsi pristaši Nikole Kalabića
janezpotreben
14. 08. 2015 17.39
+10
Cerar je potegnil že drugo genialno potezo. Prva je bila imenovanje Abrahama, ki pa je iz neznanega vzroka odpovedal sodelovanje. druga pa je prepustitev določitve arbitražnega sodnika predsedniku arbitraže.
korintos23
14. 08. 2015 17.47
+7
Da je imenoval domačega bi ga sektaši raztrgali, zato jih pa to tudi boli, zato norijo in nabijajo!
Diškor
14. 08. 2015 17.18
-5
NAJBOLJŠ DA RUDOLFA IZBERE, BO VSAJ DOKONČAL DELO KOMUNISTA KARDELJA. PTT
Rosvitaja
14. 08. 2015 17.23
+7
Nightyfly
14. 08. 2015 17.31
+6
sodnik ........... jaz sem pa bral text ,ki je Kardelja predstavil v cisto drugacni luci - razumem pa vas , da ga je treba zaliti ze zaradi tega,ker ni vec v milosti njegovega ucenca JJ . Vidite, en dan te castijo kot kralja , drugi dan obglaavijo --- upam,da ste razumel .,
janezpotreben
14. 08. 2015 17.40
+5
Night, Saj ga moraš razumeti, Ivan Janez je hud na tistega, čigar misli je prepisoval!
Diškor
14. 08. 2015 17.52
-3
KAR TOLAŽTE SE SDVEJEVCI, TUD VI BOSTE RAČUNE POLAGAL.
Diškor
14. 08. 2015 17.57
-5
MUHCA, PRLEP TIST ČLANK, SEVEDA NE KOMUNISTIČNEGA, KARDELJ JE ZA REŠITEV SVOJEGA HRBTA, POKLONIL ISTRO, SI POZABO, DA GA JE TITO, KO STA PRIŠLA IZ RUSIJE ODŽAGAL,NA LOVU V KARAĐORĐEVEM SO GA V GLAVO USTRELIL IN JE POL UŠEL V LONDON IN SE TAM SKRIVAL 6 MESCEV, DOKLER NISO ŠLI V BG NAŠI POLITIKI FEHTAT TITA, DA GA NAZAJ VZAME,
Nightyfly
14. 08. 2015 17.09
+4
PatriaNiNi 14.08.2015 15:22:33 0 2 2 Francozinja še dihta ? ......... hehehehe , tud kapljica ne gre mim ......skoda slovenske robe das beste .... ,)))
porota
14. 08. 2015 17.04
-5
Če hrvaška nima svojega arbitra, ga tudi mi ne bomo imele, Cerarja v EU že treplajo po hrbtu, za hrbtom pa ga kličejo sluzasti, ker se tako podrejamo, da bi nas hvalili.
Nightyfly
14. 08. 2015 17.10
+10
jaz pa mislim , da jim je Cerqar vrnil zogico nazaj -pa naj se oni z njo igrajo .
cmer?ek5
14. 08. 2015 16.47
-4
Me pa zanima "koliko"bojo ti arbitri stali slovenijo,,,?????,----A bo prišlo kaj everčkov iz Brača,,,????
Bojana222
14. 08. 2015 17.05
+6
cmerček5,koga bi ti predlagal za arbita?Upam,da veš odgovor
cmer?ek5
14. 08. 2015 17.19
-8
Ha,če bi imel ti priliko predlagati,bi sigurno predlagal Mesecaksitija,,,,Jaz pa ne vidim,da nimamo med hrvati meje,,le bol ojštro bi morali nastopat,,,,--ne pa se samo cmeriti...!
Bojana222
14. 08. 2015 17.30
+9
cmerček,odgovor za 1..nesposoben si,in tako spoznavaš janšiste..Nakladajo,nagajajo...drugač sem,pa Bojana
valvazor44
14. 08. 2015 16.20
+7
Zelo premišljeno od Cerarja,pravilna odločitev...tako nebo nejasnosti,niti za JANŠA NE
cmer?ek5
14. 08. 2015 16.44
-7
valvazor,.---meni pa se poraja eno vprašanje,,,,---Kaj če bi to naredil Janša,kar je Cerar,,,,,---bodi pošten,no bomo videli,,--hvala,--?????
Crvena zvezda
14. 08. 2015 16.44
+2
Ja vidiš da JJ in SDS že jokcajo, ne bodo imeli povodov za interpelacije in referendume ter druge ne konstruktivne pobude in razprave v parlamentu....
Crvena zvezda
14. 08. 2015 16.46
+3
Cmerček, JJ bi tja postavil Gorenjaka, ki bi mejo prestavil v Trst...
Crvena zvezda
14. 08. 2015 16.47
+1
cmer?ek5
14. 08. 2015 16.50
-5
tebe nisem nič vprašal,in bil bi tudi zadnji ki te bi,,,Kumrovčan,,,!
mokocoko
14. 08. 2015 16.51
+5
cmero....klopotec je že imel možnost...in kar je naredil je štala....
Crvena zvezda
14. 08. 2015 16.57
+2
valvazor44
14. 08. 2015 17.03
+8
cmerček5 enakega mnenja bi bil..neglede,kdo vodi vlado,verjem,da je tako veliko bolje,že zaradi Hrvatov
PatriaNiNi
14. 08. 2015 15.37
+1
Pa tako lepo je star parazitskI partizanar lajal o tujih gospodarjih :) Zdaj pa mu Cerar to zakuha.
Nightyfly
14. 08. 2015 15.47
+3
PatriaNiNi**********ne vem kaj ste, ali ste nov ,ali samo eden od nekaj forumasev ,ki po defaltu , programirano menjate nicke - pa ne samo te . Kar naprej se sprasujem , cesa in koga se bojite , da celo v popolni anonimi cutite potrebo po stalni menjavi nicka - torej ,samega sebe . Specialisti v prehajanju iz ene osebe v drugo . To je cista paranoja .Se kaj nazaj ozirate cez ramo , imate strah? Obenem pa ravno iz tega strahu , da bi se vsaj malo okorajzili -naopadate vse nas , ki smo stalni v predstavitvi in vam jasno povemo kaj si mislimo o problemih in seveda o vas . Je tako ? Torej kdo je skrivac ???? Zato sem pa prej napisal , da kori buta z vasimi glavami skup , da kar odmeva .......
IlluminatiAllSeeingEye
14. 08. 2015 16.01
-2
Ej Ricola pejt rajš nakladat pa samga sebe vikat po švicarskih forumih...kdo te bo pa tle prenašu!!
mokocoko
14. 08. 2015 16.57
+0
a ti lačen ne dopustuješ na hrvačkem...
Nightyfly
14. 08. 2015 17.01
+2
lacni S ...kaj pa cem .Moja mi je prepovedala kracati tu gor , pa moram malo vas hecati ---- tolk boste ze potrpeli a ne ? Dajte si Enega Heinija postavit pred seboj , z rdeco zvezdico ,ki bo strmela direktno v vas - ali pa obratno - in takoj vam bo lazje .
Nightyfly
14. 08. 2015 15.36
+3
Ce se vrnemo k izhodiscu , izbiri arbitra ,menim , da Cerar s svojimi naredil dobro potezo. Dvojno , ali triplo potezo -ob tem p sodisce tudi obvezal na nek nacin , da Slovenije nkakor ne sme oskodovati . Sam mislim , da je Slovenija ze v prednosti , kot taka je sla tudi v arbitrazo in sedaj sledi samo uradna potrdoitev . Jasno je , da hrvatom to ne disi -in tusi sam se bojim , da so bili tisti nasmeski kosoreve bolj kukavicji nasmeski . Ali pa nasmeski hijene . kakorkoli , zdaj so pokazali obraz .
PatriaNiNi
14. 08. 2015 15.38
-3
Aha. Če bi isto naredila desna vlada, bi vas kap od lajanja :) Hlapci rdeči.
Nightyfly
14. 08. 2015 15.47
+2
hlapci --- haha , saj vam je korintos spodaj lepo napisal . !!1
PatriaNiNi
14. 08. 2015 15.59
-2
Kje pa najdeš večji dokaz hlapčevstva kot ravno pri njem :)
korintos23
14. 08. 2015 15.25
+7
SdS navija pri arbitraži za Hrvate kak satan, če Hrvati zmagajo dobi vsak član SdS majico s sliko Piranskega zaliva.
PatriaNiNi
14. 08. 2015 15.27
-2
Aha, zato ste vi hiteli na referendum za HR v EU :) Vidiš, kako vse pride na dan.
korintos23
14. 08. 2015 15.29
+2
Evoga, predstavnik se že oglaša! A ste bili vi iz vaše SdS v Kninu, kako vse pride na dan a ne?
Nightyfly
14. 08. 2015 15.31
+3
patria nanni .............. joj kako korintos buta z vasimi glavami naokrog ---se mi zdi, da ste kar malo omoticni in ne najdete pravega odgovora .... jasno , saj ga tudi ne boste nasli .
PatriaNiNi
14. 08. 2015 15.33
-5
In ? A da ne bi smeli biti, ker vi ne upate tem mahat z rdečimi zvezdami :)) Heroji pa taki. Lahko pa za tipkovnico skrit dvakrat zalajaš :)
PatriaNiNi
14. 08. 2015 15.34
-5
Haha, koritaša je ubog pijače ki mora tu viseči vse dni, da se počuti živega :))