Slovenija
Oglas

Kdo bo imel najvišjo in kdo najnižjo pokojnino?

Ljubljana, 12. 01. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vas zanima kakšno pokojnino bo imel aktualni premier Pahor, kakšno gradbeni baron Ivan Zidar in kaj se obeta našim vrhunskim športnikom? Po podatkih ZPIZa je bila najvišja izplačana pokojnina za november prejšnjega leta 2.238€, najnižja pa 191€. <a href = "http://www.skladi.com/nagradna.php" target="_blank"> Kakšna pa bo vaša?</a>

skladi
skladi FOTO:
Si predstavljate, da se vam prihodek ob upokojitvi zniža za 50%? Ne, to se ne bo zgodilo šele prihodnjim generacijam, saj podatki ZPIZa kažejo, da se s tem soočajo že današnji upokojenci. Zato smo raziskali kakšno pokojnino si lahko obetajo tisti z najvišjimi plačami (politiki, managerji) in kam se uvrščajo vrhunski športniki. Pa vi? Ste si že izračunali kakšna bo vaša?

Pahorju in Zidarju "le" 2.238 € pokojnine?

Tistim z najvišjimi plačami danes se obeta največji padec, saj je pokojnina omejena navzgor. Kot so poročale Finance je bil v letu 2009 najbolje plačani manager Ivan Zidar, ki je na čelu potapljajočega se gradbenega velikana SCT. Čeprav je že zdavnaj izpolnil pogoje za upokojitev se temu izogiba. Morda je eden izmed razlogov tudi ta, da bi imel v primerjavi z rekordno plačo, več kot 66.000€, zanj mizerno pokojnino. Najvišja izplačana pokojnina v Sloveniji za november 2010 je bila namreč "le" 2.238€, medtem ko je bila najnižja pokojnina poraznih 191€, kar je razvidno iz spodnje tabele.
Podatki iz spletne strani ZPIZa
Podatki iz spletne strani ZPIZa FOTO:
Povprečni prihodek upokojenca že danes le 50,6% prihodka zaposlenega?

Že danes je razmerje med povprečno izplačano pokojnino in povprečno plačo 1:2. To pomeni, da povprečen upokojenec prejema le 50% priihodka, ki ga prejme povprečen zaposlen. Na podlagi katerih podatkov smo to izračunali in kakšno pokojnino lahko pričakujete lahko izveste TUKAJ.

Vrhunski športniki s pokojnino od 1.678€ do 2.238€?

Vsi se še spomnimo zahteve Primoža Kozmusa po zagotovitvi rente za vrhunske športnike, ki je razdelila slovensko javnost. Trenutno v Sloveniji poznamo t.i. izjemno pokojnino. Kaj je to, kdo so upravičenci in kakšna je višina izjemne pokojnine preverite TUKAJ.

Kakšna pa bo vaša pokojnina? Je vaš izbor produktov za pokojnino ustrezen?


Le še nekaj dni nas loči do konca januarja, ko se bo zaključila naša kampanja v kateri vam ponujamo brezplačni izračun pokojnine. Ta vam bo pokazal kaj morate storiti danes, da se izognete bistvenemu znižanju življenjskega standarda ob upokojitvi. Od jeseni 2009, ko smo prvič predstavili izračun pokojnine, si je svoj izvod naročilo že 5.588 Slovenk in Slovencev. V INDIVIDI smo pri pripravi rešitev združili moči z najbolj prodornimi in inovativnimi podjetji v naši branži. Kot neodvisna svetovalna hiša smo ponovno analizirali vse produkte na trgu in za vsako generacijo pripravili optimalne rešitve za dosego želene pokojnine.

Na podlagi izdelanega izračuna pokojnine vam bo osebni finančni svetovalec pregledal vaše obstoječe produkte v katerih varčujete za pokojnino in jih po potrebi optimiziral. Torej, prepustite skrb za pokojnino našim strokovnjakom, vi pa poskrbite zase in za vaše zdravje, da boste lahko v tretjem življenjskem obdobju uživali sadove vašega dela. Naročite se na brezplačni izračun vaše pokojnine ter sodelujte v bogatem nagradnem žrebanju. Z malo sreče boste lahko uživali na križarjenju za 2 osebi po Sredozemlju v vrednosti 3.000 EUR (več o nagradi) ali pa jadrali po Jadranu (več o nagradi) !

Pri pripravi smo združili moči z:


alta
alta FOTO:


Sanjate o počitnicah na Maldivih, o nakupu nepremičnine, šolanju otrok na prestižni univerzi?
Več...



NFD
NFD FOTO:


Dobro je imeti velike cilje. Še bolje je izpolniti jih.
Več...



svet križarjenj
svet križarjenj FOTO:


Počitnice so se šele dobro končale vi si pa že zamišljate kako bi bilo lepo jesenski dež zamenjati za še nekaj dni prijetnih poletnih temperatur? Oglejte si trenutno najboljša križarjenja s klikom tukaj.




generali
generali FOTO:


Naše osnovno vodilo je, da svojim strankam v prvi vrsti nudimo zavarovanja, ki so uveljavljena v svetu, a hkrati prilagojena potrebam slovenskega trga. Več...


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou