Slovenija

Erjavec še vedno neodločen

Ljubljana, 08. 11. 2008 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.L./V.L./B.S.
Komentarji
607

Novoizvoljeni predsednik vlade Borut Pahor nadaljuje pogovore o ministrski ekipi. Karel Erjavec še vedno ni odločen, ali bo v vladi, je pa dejal, da pogovori potekajo v konstruktivnem vzdušju.

Poslanci in poslanke so na izredni seji državnega zbora z 59 glasovi za in 24 proti Boruta Pahorja potrdili za novega predsednika vlade.
Poslanci in poslanke so na izredni seji državnega zbora z 59 glasovi za in 24 proti Boruta Pahorja potrdili za novega predsednika vlade. FOTO: Reuters

 

Na zabavi, ki jo je priredil za svoj volilni štab in podpornike predsednik države Danilo Türk, so se zbrali tudi vsi predsedniki bodoče koalicije — razen Katarine Kresal, ki je na predsedniških volitvah podprla Mitjo Gasparija. Med več kot 100 povabljenimi so bili tako tudi Borut Pahor, Gregor Golobič in Karel Erjavec.

Slednji je na vprašanje, ali bo minister ali ne, odgovoril, da to zaenkrat še ni jasno. S Pahorjem sta se sicer sestala in pogovarjala o tem, vendar pa pogajanja še niso končana. Stranka DeSUS je sicer z dogovorom, da bodo njej pripadla ministrstvo za delo, ministrstvo za okolje in ministrstvo za lokalno samoupravo, zadovoljna, je še dejal Erjavec. O imenih kandidatov za ministre ni hotel govoriti, saj je dejal, da pogovori o tem še potekajo. Povedal pa je, da ostaja optimističen, saj ti potekajo v konstruktivnem vzdušju. DeSUS tako ne bo razlog za zavlačevanje s sestavo nove vlade, je zatrdil.

Pahor naj bi tako sestavo vlade predlagal najpozneje do srede, zelo pomemben dan pa bo tudi jutri, ko se Pahor sestane ločeno s Katarino Kresal in z Gregorjem Golobičem. Jutri naj bi prav tako dokončno postalo jasno, ali bo Erjavec zasedel katero od ministrskih mest, in če da, katero.

Večina imen že znanih

Večina predlaganih ministrov je sicer že znana. Vodenje notranjega ministrstva naj bi prevzela Katarina Kresal, obrambo Ljubica Jelušič, pravosodje naj bi dobil Aleš Zalar, finance pa France Križanič. Gregor Golobič naj bi zasedel ministrstvo za visoko šolstvo, Igor Lukšič pa šolsko ministrstvo. Še vedno pa ni znano, kdo bo vodil ministrstvo za delo, saj je Karel Erjavec jasno povedal, da ne namerava prevzeti omenjenega ministrstva. 

Nekatera ministrska mesta so še povsem odprta, naprimer gospodarsko ministrstvo. Pahor je koalicijo pozval, naj mu predlaga najboljša imena za ta resor.

Nova vlada bo v primerjavi s prejšnjo imela enega ministra več, in sicer za Slovence po svetu. 

Katero ministrstvo bo prevzel Erjavec?
Katero ministrstvo bo prevzel Erjavec? FOTO: POP TV

Spomnimo ...

Predsednik DeSUS Karel Erjavec je ta hip največja uganka. Erjavec je vztrajal pri vodenju enega izmed t.i. državnotvornih resorjev, ki so zanj zunanje zadeve, notranje zadeve, pravosodje in pa obramba. Medtem ko Pahor ni pristal na njegov pogoj, da bi v novi vladi še naprej vodil obrambno ministrstvo, mu je ponudil vodenje ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. A Erjavec je ponudbo zavrnil. Nato mu je Pahor ponudil vodenje ministrstva za lokalno samoupravo, a je Erjavec tudi to ponudbo zavrnil. Odprto torej ostaja vprašanje, ali bo Erjavec sploh v vladi, in če bo, kateri resor bo vodil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (607)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BREZA13
12. 11. 2008 14.37
Erjavec-če si vedno tako mečkal, mislim, da si še nedolžen!
koalicija
12. 11. 2008 05.04
Ste se kdaj vprašali, zakaj nekateri ljudje non stop kritizirajo in serjejo po drugih ljudeh, nekateri pa ne? Od rahlih zbadljivk do odprtega sovražtva. Pa naj se gre za to, kako je nekdo oblečen, kako hodi, kako se smeji, kako govori, kako razmišlja, kako doživlja, kako živi, kakšen odnos ima do drugih, itd. itd. Stvari, ki jih lahko očitamo drug drugemu je nešteto. Zakaj nekateri nikoli ne šimfajo, drugi pa kar naprej? In kdo je tu bolj psihično zdrav (zadovoljen in uravnotežen)? Zakaj je treba podajati nekonstruktivne kritike? Zakaj je treba konstruktivne kritike podajati na nekonstruktiven način? Zakaj je potrebna negativna energija? Ja, vem, spet sem pred svojim časom. Ampak vprašajte se samo eno in edino vprašanje: Kaj imam od negativizma? Če ste odgovorili \"izrazim svoje mnenje\", vas vprašam zakaj? Zakaj imaš potrebo izražati negativno mnenje na negativen način? Ahh... paradoks, ki sem ga pravkar uvidela: negativistični ljudje sprejemajo kritike na njihov račun negativno. Torej je tole dobronamerno nasvetovanje pointless. All I can say is: Uživajte v svojem negativnem svetu, in, vaše kritike nas ne bodo prizadele, ker si jih znamo razložiti in vemo, od kod prihajajo. Prihajajo iz vaših bolečin in nerazčiščenih zadev, nezadovoljstva s sabo, z določenim področjem vašega življenja in obupno iščejo žrtev na katero bodo lahko odložile svoje breme in za trenutek se boste počutili bolje. Vendar, kaj je trenutek dobrega počutja v morju negativnosti v primerjavi s trenutki neprijetnosti, ki nam jih vsiljujejo negativistični ljudje, v morju pozitivnosti? We are still better off, ne glede na to kaj imate za pripomniti. Avtor: Prerojena (blog)
ponosen neljublja?an
11. 11. 2008 23.40
janše ne marajo bolniki z preganjavico ki trpijo za posledicami večdesetletnega komunističnega pranja možganov. (bolniki z to vrsto bolezni pogosto videvajo hudobno cerkev in njene člane kako skrivaj načrtujejo da jih bodo uničili. Pogosto so to štrašni cerkveni škratje ki so se naselili v janezu janši in še nekaterih ljudeh in sedaj hočejo zavladati svetu.......... BUUUUUUUUUUUU ! HA HA HA HA)
Tisl
09. 11. 2008 15.36
Kdo ne mara Janše, naj opomnim, da kljub vsemu podpira malo manj kot 30 volilcev iz večine Slovenije. Ne mara ga zgolj Ljubljana - pač mesto z največ neslovenci če se pravilno slovnično izrazim da nikogar ne užalim ;) Sicer pa se tako ne bojim saj v levici so daleč od tega da bi bili enotni med sabo, kaj šele ko bo potrebno premikati državne temelje in jih zaradi neenotnosti nebodo sposobni bo nastal kaos politične scene ;) JJ mi smo s tabo!
manjakranjc@hotmail.com
09. 11. 2008 11.23
Jutro, Psevdo levica nima konceptov in pozitivnega preograma-tega se dobro zaveda. Ne samo, da se ji je povrnila samozavest, pijana je od zmage. In ob tem sem ZARES skeptična. Pa ne zato, ker si v ozadju neki »mladinci« iz Pahorjeve stranke že delijo politične in gospodarske funkcije in ne zato, ker si nekdanji ministri spet obetajo zlesti nazaj na nekdanje ministrske stolčke. Pač pa zaradi konceptov. Ki jih levica nima. Psevdo levica pač nima pozitivnega programa. Psevdo levica nima niti osnutka idej ali osnutka razvojnih konceptov. Psevdo levica slavi samo zato, ker javnost ne mara Janše. Psevdo levica zmaguje po pomoti. Ker pač ni druge alternative! Toliko! M.K
KLIPAN71
09. 11. 2008 11.06
Palhi, Janšo vprašaj....
Prvo Borec
09. 11. 2008 10.40
Palhi, kaj misliš, da si odkril toplo vodo. Kar pišem na forumu, govorim tudi zunaj, da ste desničarji navadne srake.
Uroš Palhartinger
09. 11. 2008 10.21
HEHE, strojni tehnik z maturo...
Uroš Palhartinger
09. 11. 2008 10.20
Murko Dušan, kaj pa v Kumrovec si že šel gledat Titovo rojstno hišo???
Prvo Borec
09. 11. 2008 10.07
Rajši rdečkar , kot pa domači izdajalec in pristaš nacizma in fašizma !!
julij13
09. 11. 2008 10.02
pajtlerblanka, hvala za razjasnitev predsedniške funkcije..
Bojzi
09. 11. 2008 10.00
Pahor, Pahor, za tebe ni nedelje in praznikov.Kako nesposobnega predsednika vlade ste izvolili. Sicer pa tako samo komunisti pravijo, kako hiter je, sposoben in be vem kaj še. Sicer so vsi komunisti enaki, tako da lahko sedaj pričakujemo Slovenijo bolj v počasnem posnetku. V začetku lahko pričakujemo še nek premik zaradi nadaljevanja reform in ukrepov še od vlade JJ, nato pa bo idej zmanjkalo. In kaj potem, ja po enem letu nove volitve. A kdo prebira kaj tuje časopise? Preberite si malo, kam bo padla Slovenija pod komunistično vlado Boruta Pahorja. Vsi že vidijo nazadovanje Slovenije in hvalijo uspešnost Janševe vlade. Sigurno jih je Janša podkupil, da tako pišejo. Mar ne rdečkarji !
Uroš Palhartinger
09. 11. 2008 09.59
Prvo Borec, ne vem zakaj si nisi uredil kakšen S.P. ali pa D.O.O. leta 1990???? Priložnost zamujena ne vrne se nobena... Pa tu nima vlada JJ nič zraven...
jansa-arms
09. 11. 2008 09.57
katastrofa pri blaci na dolenjskem je mačji kašelj proti blanci na primorskem !
Prvo Borec
09. 11. 2008 09.57
Zažgala je gos in potem smo mi krivi !!
Prvo Borec
09. 11. 2008 09.36
palhi rajši bom šel pogledat v Kočevski Rog, če je še kaj prostora za Vas desničarje LOL
tovarišinajuriš
09. 11. 2008 09.33
Prvo Borec:očitno je na začetku 21 st. vse bolj aktualna.
darvil
09. 11. 2008 09.33
pajtlerca hitro leti v gozd mogoče bo še naletela na domobranske ostanke . za juhco bo vredi ,to si vi lahko privoščite
Uroš Palhartinger
09. 11. 2008 09.30
Parola za Prvo Borca... Prozor mora noćas pasti Tilo
Uroš Palhartinger
09. 11. 2008 09.29
Prvo Borec Dušan, kdaj greste zopet v Jajce??? Po poteh AVNOJ-a namreč...