Domača scena
Oglas

Katera srednjeveška lepotica bo očarala Petra Polesa?

Ljubljana, 28. 06. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Postojnska jama, d. d. vabi na srednjeveško obarvan julijski vikend v Predjami. V soboto, 16., in v nedeljo, 17. julija, se bo na Predjamskem gradu odvijal pravi srednjeveški spektakel, če želite dobiti odgovor na zgornje vprašanje, ne zamudite 16. Erazmovega viteškega turnirja.

Erazmov viteški turnir
Erazmov viteški turnir FOTO:
Erazmov viteški turnir
Erazmov viteški turnir FOTO:
V soboto zvečer bodo prikazani obleganje gradu, srednjeveška veselica ter nepozabna noč ognja in zabave. Pripravili bomo srednjeveško veselico z ognjeno osvetlitvijo, nastopali bodo srednjeveški plesalci in trebušne plesalke, vitezi bodo v objemu ognja prikazali »ognjeno Karantanijo«, ves čas pa nas bo zabavala avtentična srednjeveška glasba. Romantični Predjamski grad bo odprt kar do polnoči! Omogočeno bo brezplačno kampiranje za vse tiste, ki se želite prebuditi pod mogočno, edinstveno in neosvojljivo srednjeveško trdnjavo.

Sveže poletno jutro bo prineslo že 16. Erazmov viteški turnir, ki ga bo v vlogi grajskega klicarja vodil Peter Poles. Gledalci bodo uživali v bojih vitezov, mečevalcev in konjenikov. Zabavali jih bodo grajska gospoda, zastavometalci, glumači, norci, trgovci, čarodeji, silaki in privlačne trebušne plesalke. Pri Postojnski jami so nam zagotovili, da bodo tudi letos pripravili obilno in slastno srednjeveško pojedino, ki je do sedaj v celoti ni zmogel še nihče pojesti.
Erazmov viteški turnir
Erazmov viteški turnir FOTO:
NOVOST – privlačna nagradna igra pod imenom »Praznujte rojstni dan na Predjamskem gradu«, ki bo srečnemu izžrebancu, ki bo preko SMS-sporočila poslal ključno besedo, omogočila praznovanja rojstnega dne v družbi prijateljev na Predjamskem gradu, pozneje pa bo druščina deležna še srednjeveške pojedine v grajski Taberni.

Erazmov viteški turnir
Erazmov viteški turnir FOTO:

Druga nagradna igra pa je namenjena najmlajšim obiskovalcem turnirja. Organizator, podjetje Postojnska jama d. d., bo na turnirskem prostoru izbiral najizvirnejši srednjeveški otroški kostum! Vabimo vse otroke, da se nam v nedeljo, na Erazmovem viteškem turnirju pridružijo oblečeni v izvirna srednjeveška oblačila. Najizvirnejši srednjeveški kostum bo bogato nagrajen – zmagovalca in njegovo družino bo po Predjamskem gradu peljal znameniti roparski vitez Erazem. Bodite ustvarjalni, nagrada čaka vsakega srednjeveško 'kostumiranega' otroka!

Zanimivo in privlačno bo tudi tekmovanje grajskih gospodičen za naziv »najzalejša«. Mične princeske se bodo ob bojih močnih in neustrašnih vitezov potegovale za prestižno krono ter privilegij – katera bo torej osvojila srce grajskega klicarja Petrusa Polesiusa? Vabljeni na nepozabno srednjeveško druženje v Predjamo!

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni