Slovenija

Katarina Kresal: Iz afere v afero

Ljubljana, 13. 08. 2011 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Polona Križnar
Komentarji
327

Pahorjeva vlada je zdaj brez petih ministrov, zadnja ga je zapustila Katarina Kresal. Na političnem parketu se je pojavila pred štirimi leti, ves ta čas je padala iz afere v afero. Kaj vse so ji očitali?

Pahorjeva vlada je zdaj brez petih ministrov, zadnja ga je zapustila Katarina Kresal. Na političnem parketu se je pojavila pred štirimi leti, ves ta čas je padala iz afere v afero. Kaj vse so ji očitali?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (327)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcel Korošec
24. 08. 2011 15.18
Ja evo zadnji stavek Ziherlna "recmo temu fovšija"!! Torej če nekdo protipravno deluje in s tem ima koristi in si nato kupi dobrine , je potem fovšija !!
cyklon
15. 08. 2011 18.44
bukefal15.08.2011, 18:34 O saj vem. Berem.Sem se pa še malo pohecal ob enem. Tudi mene ne moti nikogaršnja politična pripadnost,vseeno pa mi gre v nos popolna odsotnost vsakršne poštene objektivnosti ob " pocarijah" "njihovih ljubljencev". V zvezi s TB pa tole;njegovi "zgodnejši" komentarji,ob katerih je človek lahko padel s stola od smeha, so postali nekaj ,kar težko razumeš pa lahko obračaš gor,dol,levo ali desno. Po moje se je malček iztrošil. .-)
bukefal
15. 08. 2011 18.34
cyklon Slučajno sem odprl Kure in opazil tvoje mnenje na moje eksplicitno vprašanje Tončku Balončku. Takrat sem mu napisal, da me niti slučajno ne moti, če je bil kdaj član KPS ali katere od njenih naslednic, da pa bi mi z resničnim odgovorom pomagal razumeti njegove prispevke. V njih namreč nadvse goreče zagovarja levo politično opcijo, ki je nedvoumno kriva za pravo upostošenje naše države, hkrati pa zliva obilo žolča na Janeza Janšo. Toliko gneva, kot ga izraža on, težko zaslediš na Kurah!!!
cyklon
15. 08. 2011 17.34
*pa so bili nekateri člani ....
cyklon
15. 08. 2011 17.32
bukefal15.08.2011, 07:56 Menda je bilo v tistih časih takole nekako; vsi na vidnih in odgovornih delovnih mestih na katera pa ni nujno,da so prišli z ustrezno izobrazbo,kar je bilo takrat zelo pogosto,so bili člani partije,ker je bilo to dobro za njihovo kariero.Ali je prepričanje vanjo bilo v resnici pristno je drugo vprašanje.Veliko jih je namreč obiskovalo nedeljske maše na Brezjah in praznovalo cerkvene praznike (naskrivaj seveda).Seveda pa so bili člani partije tudi zelo zavedni in velikokrat tudi zelo razočarani.Največja kazen za komunista je bila izključitev iz KPS,največji nikoli odpuščeni greh pa izstop. Vsi ambiciozni "omladinci" pa so bili člani ZSMS,če si si obetal politično kariero pa sploh.Vprašajte šlosarja. :-)
enaneza
15. 08. 2011 11.46
Pa tako se je borila proti elitam - da sama prihaja prav iz najmočnejše elite. In tako se je borila proti korupciji - da je bila sama prav v vrhu korupcije.
saintjozef
15. 08. 2011 09.56
bukefal potrudi se pa najdi kakšno mojo neprimerno, klamfaško besedo. Ne želi si, da začnem jaz iskat tvoje.
saintjozef
15. 08. 2011 08.42
Prvak SDS ! Ha,ha, JE PRVAK!
bukefal
15. 08. 2011 07.56
In to prav isti Balonar, ki ga ni toliko v hlačah, da bi nedvoumno odgovoril na moje jasno vprašanje pred nekaj dnevi: - BIL SEM član KPS ali ene njenih naslednic - NIKOLI NISEM BIL član KPS ali ene njenih naslednic Lahko pa bi samo rekel, da me to nič ne briga!!!
bukefal
15. 08. 2011 07.54
Prav smili se mi Balonar, ki se je vso noč premetaval po postelji ob vseh aferah, ki si jih je privoščila ministrica v odstopu. Kako bi vso stvar umiril in sprevrgel pozornost od nje na Janeza Janšo, mu je rojilo po glavi, medtem ko ga je držala budnega še polna luna. Janša mu ni dal spati, saj ga je v urah, ko naj bi mirno spal, črvičil in mu razjedal želodec. Revež je vstal že navsezgodaj in se lotil napadov na prvaka SDS. Nekaj njegovih umotvorov je že pred vami!!!
Raztezje
15. 08. 2011 07.41
Še dobro, da je oligarhija ni nastavili za generalnega direktorja naše največje banke, šele potem bi prihajalo do neporavilnosti, s katastrofalnimi posledicami za ves narod. Glede na to, da so jo kot šefico policajev hvalili, bo mogoče lahko punčka nadaljevala karijero v nadzornem odboru. Ko je Pahor še nadziral tajne služne ter skrbel za enakopravnost istospolnih, se je zelo obnesel, ni čudno da so ga v teh kriznih časih nastavili za krmarja države. Sicer pa, koga sploh še zanima politika, zanimivo je le škandalozno življenje priviligirane elite samodržcev na vrhu, po občinah se nihče ne sprašuje, koga nastavijo za župana ali šefa lokalne milice. Piše vse v občinskem biltenu, ki vam ga zastonj dostavijo v kaslce!
hotchilipoper
15. 08. 2011 07.19
otroci se igrajo državo
zmerno
15. 08. 2011 07.13
Ker se komentar nanaša na ministrico se je potrebno vprašat na podlagi kakšnih "zaslug" se je povzpela do tega stolčka? Ministri bi morali biti starejše osebe, kar pomeni z dovolj prakse in s tem tudi bolj "modri" ljudje... Kaj pomeni, da zagovarja istospolnost on gej parade, pri tem pa ne podpira oziroma povsem zanemarja mlade družine ? S svojim vzorcem ruši pogled na družino. Partnersko razmerje nonšalantno meša. Golo pravno partnerstvo meša oziroma meče v isti koš z željo po toplini najosnovnejšega družinskega odnosa dveh željnih ljubezni.....in še in še
zmerno
15. 08. 2011 06.56
Sprašujem se, kako preprečiti medijem, da mi podajajo renico v obliki miljnih mhurčkov. Ali kaj pomaga, če navedem, da ne verjamem niti eni navedbi iz vsaj petletne reklame, ki se ji dela po medijih? Kar pa je najbolj žalostno je to, da predstavlja levo stranko. To je tisto, ki zagovarja enake pravice vsem : do financ, socialnega zavarovanja, zdravstva, šolstva.....in kaj imamo? Nekoga, ki se dela norca iz volilcev, ki program levice zagovarja. Da ne bo pomote, tudi Pahor, pa Jelinčič ...- še bi lahko naštevali tiste, ki izstopajo v prodajanju megle.
zalijanc
15. 08. 2011 06.54
Največji lapsus je bil Borut z trojčkom.Državni organi so izgubili ugled, politiki dostojanstvo,gospodarstvo pa pridobilo kriminal.Pa kako naj bo država uspešna ?
zmerno
15. 08. 2011 06.44
V naši državi je tako medijsko "naštimano", kot bi obstajali in politično delali samo štiri liderji. Naši mediji so povsem zavožni.
Tonček Balonček
15. 08. 2011 06.39
Iz afere v afero, dokazov nobenih, kje so ovadbe, kje obtožnice, kje sodbe? Kaj mora resnično ponavljati življensko zgodbo Janeza Janše, ki (če odštejemo tisto krajo dokumentov pod komunisti) bo prvič stopil pred sodnike šele po več kot dvajsetih letih politične kariere, prej je šlo pa za sama natolcevanja in obrekovanja!
zmerno
15. 08. 2011 06.37
Tako se bo dogajalo, dokler Slovenci nasedamo podobnim aferam in se ne zavedamo, da so pravi krivci na bankah. To so tisti, ki dovolijo to razslojevanje naše družbe. To so tisti, ki si dovolijo z državnim denarjem ugodno kreditirati posameznike. Za Kresalovo je to konpliment, da se jo je vključilo v še eno afero. V LDS dobro vedo, kdo ima prestižno motnjo ( hranijo se z pozornostjo in videzom). Kresalova je enkratna priložnost za preusmerjanje pozornosti, pa da ne zanemarimo Pahorja....Seveda pravtako ne zaostaja Jelinčič, da ne bo pomote...to so ljudj ki hranijo svoj EGO z vašimi komentarji. Medtem pa "nevidni" bankirji povzročajo gospodarstvu (edinim konkretnim delavcem, ki polnijo državno blagajno) neizmerne finančne primanjkljaje.
Raztezje
15. 08. 2011 06.26
Kadar pride do kaznivih dejanj, se navadno sprašujejo tudi, če je storilec deloval sam ali v sklopu dobro organizirane kriminalne združbe, mogoče celo s povezavami v tujini. Takšen kriminal se potem drugače obravnava, kadar gre za javne uslužbence, se kaznuje dvojno. Razen, če ne najdejo nobenih papirjev, potem so pač krive neznane osebe, ki so delovale ob neznanem času, na neznanem kraju, krivično osumljene posameznike pa je treba oprostiti vseh sumov in jim izplačati odškodnine za pretrpljeno. Bivša ministrica mi ne deluje ravno kot oseba, ki bi jo obsodili, ker bi zgledala čudno, povrh tega so njeni kolegi očitno zadovoljni z njo, saj je izpolnila večino njihovih načrtov. Menda se ne bomo zdaj znašali nad neko ubogo deklico, ko pa je toliko drugih grdih in groznih kriminalcev na naših cestah oziroma na ulici, zagotovo je kdo bolj čuden in so spisali o njem že dovolj papirjev. Mogoče zato vedno govorijo o "teži" kriminalnih dejanj, ker morajo včasih voziti papirje na sodišča z rudlom ali pa ves ta spektakel navsezadnje le ni tako pomemben, ker se da stvari razlagati tudi veliko bolj preprosto.
Tonček Balonček
15. 08. 2011 06.04
Po štrevilu afer postaja velika konkurenca Janezu Janši, malo manj ima opraviti s tujimi mediji, je pač še premalo časa na sceni! Samo kupovati modne dodatke v Milanu je pač premalo!