Slovenija

Bodite pozorni, kje najemate kredit

Ljubljana, 07. 03. 2011 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družba Kartagina nima dovoljenja za opravljanje dejavnosti potrošniškega kreditiranja. Urad za varstvo potrošnikov jim ga je namreč lani odvzel. Potrošniki naj morebitne sklenjene pogodbe s Kartagino posredujejo inšpektorjem.

Sedež družbe Kartagina je na Miklošičevi cesti.
Sedež družbe Kartagina je na Miklošičevi cesti. FOTO: 24ur.com

Za ureditev in nadzor nad trgom posojil sta pristojna Banka Slovenije in Tržni inšpektorat RS, pri čemer je slednji pristojen za nadzor nad dajalci kreditov, ki poslujejo na podlagi dovoljenja Urada RS za varstvo potrošnikov.

V zadnjem času so na inšpektoratu zasledili ponudbo gotovinskih kreditov družbe Kartagina s sedežem na Miklošičevi cesti v Ljubljani, zoper katero so že maja lani zaradi ugotovljenih kršitev zakona o potrošniških kreditih ukrepali z izdajo odločbe, s katero so ji do odprave nepravilnosti prepovedali sklepanje kreditnih pogodb. Zoper izdano odločbo je bila vložena pritožba, ki jo je ministrstvo za gospodarstvo avgusta lani zavrnilo, so sporočili z inšpektorata.

Na inšpektoratu ob tem potrošnike prosijo, naj jim posredujejo kreditne pogodbe, ki so jih morebiti sklenili z družbo Kartagina v času po uveljavitvi zakona o potrošniških kreditih, to je od lanskega 7. avgusta dalje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jani666
07. 03. 2011 16.14
Ne jemati kreditov!!! Uprite se potrošništvu!!!
kratko in jasno
07. 03. 2011 14.59
Vse lepo in prav... vendar tisti ki ste si najeli posojilo pri tej družbi boste moral kljub temu posojilo vrniti skupaj z obrestmi , tako , da se ne veselite prezgodaj ...:-) temu se reče sivi trg ...
wsharky
07. 03. 2011 14.17
.. jaz bom vzel kredit pri NLB - porok bo Simonca - nio vrag, da ga ne bi dobil... pa ceprav imam 500 eur place...
myworld
07. 03. 2011 13.34
Še vedno raje vzamem kredit pri banki, nevem kaj je ljudem da zaupajo firmam ki se grejo oderuštvo. Recimo pri Hypo banki imajo dobro ponudbo, sem ravn prejšnji teden vzel potrošniški kredit (doba od 36 do 96 mesecev, spremenljiva obrestna mera vezana na 6-mesečni EURIBOR, nizki stroški odobritve) zraven pa še zavarovan za prime brezposelnosti..
HLAPCEVSKINAROD
07. 03. 2011 13.27
VSE KAR JE DOBREGA IN POŠTENEGA V SLOVENIJI JE NA MIKLOŠIČEVI...