Slovenija

Outfit7: Samo in Iza Login nista nikoli sodelovala z UPC in Mossack Fonseco

Ljubljana, 06. 04. 2016 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
S.S./K.H./STA
Komentarji
199

Domnevni slovenski kralj steroidov Mihael Karner je bil, kot je razvidno iz panamskih dokumentov, v ključnem obdobju svoje trgovine z anaboličnimi steroidi (so)lastnik dveh pomembnih družb s Sejšelov. Sam sicer odločno zanika, da bi imel podjetje na Panami. Prav tako pa posle v Panami zanikata lastnika Outfit7.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Mihael Karner o tem, zakaj so davčne oaze tako privlačne
    02:49
    Iz SVETA: Mihael Karner o tem, zakaj so davčne oaze tako privlačne
  • Iz SVETA: Kako po odmevni aretaciji leta 2011 živi Mihael Karner?
    02:20
    Iz SVETA: Kako po odmevni aretaciji leta 2011 živi Mihael Karner?
  • Iz 24UR: Karner v zanki davčnega škandala
    03:04
    Iz 24UR: Karner v zanki davčnega škandala
  • Iz 24UR: Slovenci imajo denar v tropskih krajih
    03:47
    Iz 24UR: Slovenci imajo denar v tropskih krajih
Mihael Karner
Mihael Karner FOTO: POP TV
V panamskih dokumentih je mogoče prebrati tudi ime domnevnega slovenskega ''kralja steroidov'', to je Mihael Karner. V dokumente pa so se ujeli tudi njegov domnevni sodelavec Savo Stjepanović, Karnerjeva žena Alenka, razkrivajo pa tudi morebitno vpletenost njenega brata Gorana Hribarja, so zapisali pri Delu.

Kot so poudarili, lahko zdaj ''prvič z gotovostjo zapišemo'', da je (bil) Karner v ključnem obdobju svoje trgovine z anaboličnimi steroidi (so)lastnik dveh pomembnih družb s Sejšelov – Ammersham Commercial Ventures in Northstar Trading Group. 

Kot pojasnjujejo pri časniku Delo, so bili vsi omenjeni leta 2013 oziroma 2015 v ZDA uvrščeni na seznam OFAC, na katerega ameriško finančno ministrstvo uvrsti posameznike, skupine in države, ki podpirajo in financirajo terorizem ali pa se ukvarjajo s prekupčevanjem drog. Karner, njegova žena in njegov brat Miha, so bili v ZDA marca 2010 pravnomočno obtoženi zaradi domnevnega pranja denarja, prodaje prepovedanih substanc in njihovega uvoza v ZDA. Ameriški preiskovalci so v obsežni preiskavi ugotovili, da je prodaja anaboličnih steroidov potekala od približno leta 2000 do najmanj aprila 2008, po vsej verjetnosti tudi dlje.

Mossack Fonseca očitno ni preverjala

Registracijski agent – v tem primeru družba Mossack Fonseca (MF) – mora preveriti ozadje ekonomskih upravičencev (torej resničnih lastnikov) družb, za katere družba upravlja podjetje v davčni oazi. Če ugotovijo, da so lastniki uvršeni na kak črni seznam, se morajo ustrezno odzvati. To se je zgodilo Stjepanoviću, so zapisali pri Delu.

Stjepanović in Karner sta vseskozi zatrjevala, da s podjetji v davčnih oazah nimata ničesar, a zdaj se je, kot navaja Delo, izkazalo, da to ni res, saj so ju panamski dokumenti povezali s podjetji na Sejšelih. Dokumenti, ki so jih pridobili pri Delu prek ICIJ in Süddeutsche Zeitung, dokazujejo, da je bil najpozneje konec novembra 2001 edini družbenik in direktor Ammershama prav Karner. Razkrivajo še, da sta Karner in Stjepanović najpozneje oktobra 2001 skupaj – vsak s polovičnim deležem – obvladovala družbo Northstar Trading, kjer sta bila tudi direktorja.

Vpletena pa je bila tudi Karnerjeva žena Alenka, panamski dokumenti pa kažejo, da je bil v zgodbo vpleten tudi brat Alenke Karner Goran Hribar, čigar ime se pojavlja že v dokumentih ameriškega tožilstva. Tudi Hribar je junija 2005 na registracijskega agenta MF Sejšeli – kot direktor – prenesel družbo Starpoint Trade & Industries, prav tako ustanovljeno na tem otoku. Več o družbi Delu dostopni podatki ne razkrivajo.

Podjetji naj bi bili ključni

Kot piše Delo, sta bili ravno podjetji Ammersham in Northstar, sodeč po dokumentaciji ameriškega tožilstva, ključni vsaj v prvem obdobju Karnerjevega domnevnega razpečevanja anaboličnih steroidov. Družbi naj bi po trditvah preiskovalcev registrirali številne spletne domene, prek katerih je potekala prodaja steroidov. Imeli sta bančne račune pri banki Volksbank v avstrijskem Gradcu, kamor so se stekali prihodki od prodaje steroidov, prav tako sta denar nakazovali naprej Karnerju, njegovi ženi, njenim sorodnikom in drugim. Delo navaja, da ni jasno, ali sta podjetji še delujoči, verjetno sta že izbrisani ali pa imata spremenjeno ime.

Karnerjeve povezave, ki so jih ugotovili pri ameriškem finančnem ministrstvu.
Karnerjeve povezave, ki so jih ugotovili pri ameriškem finančnem ministrstvu. FOTO: U.S. Department of the Treasury

Vpleteno tudi podjetje UPC Svetovalna skupina. Mosaack Fonseca spisal poročilo o sumljivih dejavnostih

Karnerjevi so, kot nadaljuje Delo, iz dokumentacije MF zaradi zamenjave agenta po letu 2005 izpuhteli, se je pa novembra 2014 v njej spet pojavil Stjepanović. S poslovnim partnerjem Gregorjem Verčem je takrat na otoku Angvila ustanovil družbo Green Software; postala sta tudi njena direktorja. Ob odprtju sta po posredniku, družbi UPC Svetovalna skupina iz Ljubljane, sporočila, da se bo podjetje ukvarjalo s programiranjem računalniških iger in da bo vir sredstev predstavljal poslovni dobiček.

Dokumentacija kaže, da sta poslovala s številnimi z več črnih seznamov po svetu, uslužbenci Mossack Fonsece pa so preverili ozadje družbenikov Green Software. Svoji stranki, Urošu Petroviču iz UPC Svetovalne skupine, so poslali prošnjo za pojasnilo in seznam dokumentov, ki jih mora priskrbeti Stjepanović, so zapisali pri Delu. Petrovič jim je odgovoril, češ da se je na seznamu OFAC uvrščen, ker so gostili problematično spletno mesto, čeprav tega niso vedeli. Poslali so tudi to, da so najeli odvetnike, da ga umaknejo s seznama, vendar pri Mossack Fonseci niso bili zadovoljni. Stjepanović se je nato odločil za likvidacijo podjetja, a uslužbenci Mossack Fonseci na Angvili so vseeno spisali poročilo o sumljivih dejavnostih, ki so ga oblastem dolžni predati, kadar pri svojem poslovanju trčijo ob primere, kot je Stjepanovićev.

Pri Delu poročajo, da jim je Petrovič zatrdil, da UPC vsekakor preverja ozadje strank, za katere ustanavlja podjetja v davčnih oazah ali zanje izvaja druge storitve. s pojasnili glede tega primera pa je bil skop. Dejal je le, da so za problem izvedeli šele, ko je bila družba že ustanovljena.

Stjepanović pa je za Delo potrdil, da je vložil peticijo za izbris s seznama OFAC, vendar se je tako zavezal, da ne sme govoriti o podrobnostih. Zatrdil je, da je bil na seznam uvrščen po krivem, hkrati pa je zanika, da bi imel s Karnerjem poslovne stike. Ustanovitev podjetja Green Software je za Delo potrdil, a dodal, da podjetje ni nikoli poslovalo, po uvrstitvi na seznam OFAC pa so ga likvidirali. Na vprašanje, ali je lastništvo v podjetjih, prijavil tudi slovenski finančni upravi, se je neposrednemu odgovoru izognil, a dodal, da ima vse obveznosti do davkarije poravnane, so zaključili pri Delu.

Karner zanika sodelovanje s spornima družbama

Mihael Karner je za oddajo 24UR danes zanikal, da bi sodeloval z družbama UPC in Mossack Fonseco, je pa priznal, da je imel podjetja v več davčnih oazah.

Za spletne Finance je povedal, da ima podjetja registrirana na Sejšelih, ne pa v Panami in ne prek Mossack Fonsece. "Leta 2008 sem s podjetji s Sejšelov seznanil tudi Durs, ko sem dokazoval svoje premoženje," je dejal in zatrdil, da imajo te podatke vsi, tudi Delićeva.

A na Delu pravijo, da so Karnerja prosili za pojasnila že v začetku marca, vendar odgovorov še niso dobili. Kot so zapisali, se je Karner branil, da ne ve nič o družbi UPC, čeprav tega, da bi posloval prek njih na časniku nikoli niso zapisali. Dodajajo, da njegova trditev, da ni sodeloval z družbo Mossack Fonseca ne drži, kar naj bi potrjevali tudi dokazi.

Eden od dokazov je zapisnik skupščine družbe Ammersham Commercial Ventures, na kateri je bilo dogovorjeno, da bo družba prešla k novemu agentu – Mossack Fonseci. Pod zapisnik sta se podpisala zakonca Karner.

Delo pa je objavilo tudi zapisnik skupščine Northstar Trading Corporation, ki zadeva prenos tega podjetja od registracijskega agenta Mossack Fonsece k FIFCO (Offshore) Services, ki sta ga prav tako podpisala zakonca Karner.

Še en dokaz je kopija Karnerjevega potnega lista, ki so ga našli med dokumenti družbe Mossack Fonseca ter opomin za plačilo računa družbi Mobitel z dne 28. 9. 2001 za 112.057 nekdanjih slovenskih tolarjev.

Outfit7: Samo in Iza Login nista nikoli sodelovala z UPC in Mossack Fonseco

Potem ko se je v minulih dneh v zvezi z razkritji panamskih dokumentov v javnosti omenjalo tudi ustanovitelja razvijalca mobilnih aplikacij Outfit7 Sama in Izo Login, so iz omenjenega podjetja sporočili, da niti Loginova niti nihče drug v imenu Outfit7 ni nikoli sodeloval s panamsko družbo Mossack Fonseca in slovenskim svetovalnim podjetjem UPC.

V Outfit 7 poudarjajo, da zakonca Login zunaj Evrope nimata in nikoli nista imela nobenega podjetja, Outfit7 pa ima hčerinske družbe v ZDA, na Kitajskem, v Hong Kongu in Južni Koreji. Drugje jih nikoli ni imel.

Ustvarjalca Talking Toma zanikata, da bi kdaj koli poslovala v Panami ali zunaj Evrope.
Ustvarjalca Talking Toma zanikata, da bi kdaj koli poslovala v Panami ali zunaj Evrope. FOTO: Kanal A

Sama in Izo Login je med Slovenci, ki se pojavljajo v Panamskih dokumentih, navedla Nova24TV, omenjali pa so jih tudi nekateri drugi mediji.

Časnik Delo, ki v okviru Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ) razkriva dokumente panamske družbe Mossack Fonseca, ki je za stranke iz celega sveta ustanavljala družbe v t. i. davčnih oazah, je sicer objavil, da je v dokumentih omenjenih 74 Slovencev in 78 družb, povezanih s Slovenci.

Vodja projekta Panamski dokumenti na Delu Anuška Delić je v torek dejala, da ne bodo objavili seznama brez kakršnihkoli pojasnil. "Smo novinarji in ne aktivisti, ki bi kar objavili nek spisek. To bi bilo povsem v nasprotju s standardi in načeli novinarskega poklica," je zatrdila.

Časnik sicer od ponedeljka objavlja prispevke na temo Panamskih dokumentov in razkriva nekatera imena, ki so po oceni uredništva v javnem interesu. Do zdaj so poleg svetovalnega podjetja UPC, ki za slovenske stranke ustanavlja podjetja v davčno ugodnih jurisdikcijah, in upokojenega boksarja Dejana Zavca razkrili še ime domnevnega slovenskega "kralja steroidov" Mihaela Karnerja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (199)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LLLEPI
07. 04. 2016 18.40
+2
Ja vidite kako je to v slo se clovek preko tv norcuje iz nasih zakonov in oblasti
askralj
07. 04. 2016 08.55
+3
Če bo Cerar naslednjič jamral da ni denarja si naj pogleda vsote ki so skrite v davčnih oazah in ga ne motijo. Če bi bil red v državi bi že zdaj padale glave tako se pa kot kaže vse skriva da se bi pozabilo. Kje ste novinarji ko radi hodite po hišah imena se skrivajo...
SDS_je_poden
07. 04. 2016 11.13
+1
Nihče točno ne ve, koliko denarja je skritega tam, zato ker so ti podatki tajni. Kako naj si on pogleda koliko denarja je tam? Kaj lahko on naredi, da pride ta denar nazaj? NIČ! Ravno v tem je point davčnih oaz.
korintos23
07. 04. 2016 14.26
Za časa vladavine Cerarja ga je malo tja odšlo, ene druge vprašaj!
LLLEPI
07. 04. 2016 18.42
+1
Cerar bi ze pogledal v davcne oaze ma ker ve da jetam najvec denarja od politikov njegovih kolegov in sodelavcev rajsi gleda vstran
plotter123
06. 04. 2016 21.51
+11
ahahahaha zanikajo ...ma ne ? čelavi ima račun v azarbjeđanu pa tudi zanika a ne
+1
Bodimo realni. Davke plačujejo samo manj inteligentni. Zelo brihtnim tega ni treba. Zakonito. Za zaslužit denar obstaja nešteto načinov, ... gre za neobdavčljiva dejanja, ......
plotter123
06. 04. 2016 21.51
+8
+6
Lej. Neznanje je pogosto vzrok za nadutost. Več boš vedel, bolj skromen boš.
LLLEPI
07. 04. 2016 18.44
+2
Politikom ga tudi ni treba placevati Nase eu vodstvo v Bruslju je oprosceno placila vseh davkov njihove place so tajna;Diktirajo pa pobiranje davkov v vseh eu drzavah od navadne raje
scar_face
06. 04. 2016 21.44
+18
A poslovanje v tujini je že kar samo po sebi narobe? Bjonda, nauči se, kaj pomeni davčna optimizacija. A ti dohodnino izpolniš tako, da plačaš čim več? Mislim, kakšna vprašanja si mu postavljala....Smešna si. Če bi imel podjetje, bi tudi zastavil poslovanje tako, da bi država dobila čim manj. S tem ni nič narobe, v kolikor NI NEZAKONITO.
+13
Kako je pa z Jankovićevimi vlaganji na Ciper. In njegovimi podjetji tam?!
motorka57
06. 04. 2016 21.45
-2
...firbec,da boš jutri ob kofetku taglavn,tlele pa zaslišuješ....
Puppupapa
06. 04. 2016 21.38
+6
monetarni sistem je treba ukint. čim prej....
nikhrast
07. 04. 2016 15.39
dostojevski II
06. 04. 2016 21.20
+4
NAJBOGATEJŠIH 1% ZEMLJANOV BO IMEL LETA 2016 VEČ BOGASTVA KOT OSTALIH 99%...........Najbogatejši odstotek Zemljanov bo že leta 2016 bogatejši od ostalih 99 odstotkov ljudi skupaj, je danes objavila mednarodna človekoljubna organizacija Oxfam. “Stopnja globalne neenakosti je šokantna in kljub povečani razpravi o teh vprašanjih se prepad med bogatimi in revnimi zelo hitro povečuje,” opozarja direktorica Oxfama Winnie Byanyima. Delež vsega premoženja na Zemlji, ki je v lasti najbogatejšega odstotka ljudi, se je od 44 odstotkov leta 2009 povečal na 48 odstotkov v letu 2014, leta 2016 pa bo presegel 50 odstotkov, opozarja organizacija v poročilu, ki ga je objavila dva dni pred začetkom letnega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu. Povprečno ima predstavnik v skupini najbogatejšega odstotka pod palcem 2,3 milijona evrov. V tem odstotku najbogatejših je sicer okoli 70 milijonov ljudi. Od ostalih 52 odstotkov premoženja je bilo v letu 2014 skoraj vse oz. 46 odstotkov v lasti najbogatejše petine človeštva. Ostalih 80 odstotkov ljudi pa ima na voljo le 5,5 odstotka premoženja oziroma okoli 3330 evrov na odraslo osebo, navaja organizacija. Byanyima, ki bo sopredsedovala srečanju v Davosu, je voditelje najmočnejših držav pozvala, naj okrepijo prizadevanja za bolj pošten svet. Povečevanje neenakosti zavira boj proti globalni revščini, ko eden od devetih ljudi nima dovolj hrane in ko več kot milijarda ljudi še vedno živi z manj kot evrom na dan, je opozorila. “V zadnjem letu smo slišali številne voditelje, od ameriškega predsednika Baracka Obame do direktorice Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Christine Lagarde, da je treba storiti več proti ekstremni neenakosti, a še vedno čakamo, da kaj naredijo. Čas je, da se naši voditelji lotijo močnih interesov, ki stojijo nasproti bolj poštenemu in uspešnejšemu svetu,” je dejala Byanyima. V organizaciji so pozvali države, naj okrepijo boj proti izogibanju davkom, okrepijo javne službe, raje bolj obdavčijo kapital kot delo in uvedejo minimalne plače za človeka primerno življenje, da bi tako dosegli pravičnejšo porazdelitev bogastva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
+9
V ta 1% pade skoraj vsa SLO javna uprava in vsi SLO politiki in župani.
dostojevski II
06. 04. 2016 21.22
+1
Povprečno ima predstavnik v skupini najbogatejšega odstotka pod palcem 2,3 milijona evrov.
+4
Kaj ima to veze s tem? Povprečje delajo tudi tile ki imajo milijarde. Dejstvo je da v ta odstotek padejo vsi tvoji politični pajdaši.
motorka57
06. 04. 2016 21.47
+4
@dostojevski,umret bo treba,pa ne vem če sploh kdo kaj s sabo nese
+9
Lažje umreš če si poskrbel za otroke in vnuke.
plotter123
06. 04. 2016 21.53
+2
dostojevski VSI dolgovi VSEH držav presegajo VREDNOST VSEH nepremičnin na zemlji...mislim da to dosti pove ...oz V RITI SMO
nikhrast
07. 04. 2016 15.41
Izogibanje davkov je legalno, utaja pa ne.
joze drugi
06. 04. 2016 21.19
+15
Čestitke vsem, ki ne plačujejo davkov v Sloveniji, s tem ne podpirate fikusov , ki s svojim nedelom v JU parazitirajo gospodarstvo, da sploh ne govorim o javnih razpisih in ostalih krajah, ki jih država konstantno izvaja.
+42
Zanimivo da se v tej "aferi" okoli davčnih oaz mediji ukvarjajo predvsem z Zavcem, Outfitom in Karnejem. Ljudmi ki tej državi niso ničesar ukradli. Veliko zanimivejša imena iz politike se pa ne omenjajo. Zakaj pa ni taka afera okoli znanega dejstva vlaganj Mramorja in Križaniča v Luxemburgu?! Luxemburg je tudi davčna oaza. Zakaj so problem samo vlaganja podjetnikov ki vlagajo svoj denar tja?!
CestniKolesar370Wattov
06. 04. 2016 21.21
+7
plotter123
06. 04. 2016 21.54
-2
kar se zavca tiče se strinjam ...za ostala dva pa nikakor
Petrovc
06. 04. 2016 21.13
+15
PROBLEM, ki se poraja! Dacarji, povsod na svetu, največ zaslužijo pri srednjem sloju! Reveži nimajo iz česa plačevati davkov, bogati pa povsod po svetiu iščejo odvodne kanale, da čim manj ali nič plačujejo! Tako to je! Plačuje srednji sloj! NAŠI LEVAKI PA SO UNIČILI SLOVENSKI SREDNJI SLOJ! In hočejo polno korito, pipe pa so suhe!
+11
Bogat se lahko premakne na drugo lokacijo. Srednji sloj pa nima kam it.
Petrovc
06. 04. 2016 21.07
+25
PRJATLI RAZUMNI: poglejmo malo statistiko in forecasting zgodovine! Center zla v USa je v prvi svetovni vojni uničil dve močni in perspektivni državi: Carsko Rusijo in Avstroogrsko! V drugi svetovni vojni Japonsko in Nemčijo! V tej INVAZIJI, KI SMO JI PRIČA, pa kani uničiti Europo in posledično Rusijo! KRVNIK, IZDAJALKA, KRIVDA JE NA HLAPČEVSKI MERKLOVI! Putin ji je ponujal prijateljsko roko, danes bi imeli, ne NATO, ki ga ne rabim, temveč zvezo Europskih držav-Rusije-ruske Azije! Bili bi moč, bili bi perspektiva! Kako bomo še preklinjali Merklovo!
+13
++++++++++++++++ Pri nas je namreč probem da se demokratičnost in borba za svobodni trg - povezuje z Ameriko. Mi bi pa morali poskrbet predvsem sami zase. Kar pa ne gre, ker javni paraziti lahko v Ameriki najemajo denar za svoje apetite in svoj interes, dolg pa prepišejo na nas. In to počno predvsem levaki. ++++++++++++++++
tali?ni tom
06. 04. 2016 21.23
+13
večina naivnega folka še vedno verjame da američani po svetu mečejo bombe zaradi miru! eh,naivnost! enako je z gospodarstvom,prostotrgovinski sporazumi ki jih tako zagovarjajo američani in par njuhovih evropskih plačancev so za njihov prid,ne naš-evropski! skratka kjerkoli so zraven se prej ali slej konča slabo! zgodovinsko dokazano!
+5
Njim je ravno tako kot v SLO politikom, odgovarjala polariziranost sveta. Ko so se bali socializma, so se mnogi navezali na Ameriko. In pozabili da tisto ni dobrodelna organizacija.
plotter123
06. 04. 2016 21.55
+0
nikhrast
07. 04. 2016 15.44
Ubogi reveži, spet same zarote, hvala za smeh.
jakec1575
06. 04. 2016 21.05
+5
Razumem slovenske podjetnike, ki nocejo vec državi placevati davkov. ne odobravam, kot ne odobravam vse obrtniske in gostinske šalabajzarje, ki so desetletje in pol kradli in neplacevali davkov. Slovenska država mora najprej urediti odhodke, ki so neracionalni predvsem pa nepregledni. Denar izginja. davi nas še pokojninska blagajna. Ta država nima resne strategije. Namesto, da povecuje place v dolocenih sektorjih naj jih nameni za redno zaposlitev mladih, ki bdo potem lahko delali otroke. Zal Slovenija brez priseljevanja ne bo več mogla rešiti svoje starostne piramide. Unicenih delovnih mest ni nadomestila z novimi ampak resevala brezposelnost s predcasnim upokojevanjem, kar ni resilo problema, je bilo pa lepa politicna floskula in statisticni popravek za kaksno leto. Danes vseh teh penzionerjev, ki so placevali 38 ali 40 let ne moremo financirat. prevec jih je. Itak pa s svojimi bornimi penzijami pomagajo brezposelnim vnukom in otrokom. Drzavi sicer gre malo bolje a njen glavni problem je, da nima strategije in da jo ustavi zreziran referendum vsakokrat. Zal pa je treba priznat, da ratni Karnerji in podobni ne bi placevali davkov tudi ce bi ti bili nizji za tretjino. To so *izde od ljudi, ki jih je treba sam tepst. Na mrtvo ime. da se takole sprdaci in sprenevda po TV. Sam zmlatit ga je treba. lagodno zivi v državi kjer ne prispeva nic. z varovanimi stanovanji pa bo spet kradel pokojnine, za katere ni prispeval nic. Sam tepst. Sebicnez aroganten.
DuhSaSjekirom
06. 04. 2016 21.01
+11
V skladu z dobro slovensko tradicijo so zadevo zanikali.
dostojevski II
06. 04. 2016 21.01
-4
Če jih navedla Nova24TV, ki je v službi resnice, potem Loginova ......
Petrovc
06. 04. 2016 20.55
+31
PRVIČ, PRJATLI-RAZUMNI: Naša davčna, kjer je zaposlenih kakih 1.500 parazitov, trdi, da nima dovolj ljudi, da bi nadzirala finančne transakcije, vezano na Panamo, Sejšele, Zug, Britis virgn,...!!!!!!!!!!! AHA, NAJ NE MISLIJO, DA SMO neumni! IMAJO PA DOVOLJ LJUDI DA: nadzirajo branjevke, ki prodajajo solato, nadzirajo na vhodih trgovin, če imaš račun, hodijo po in okli hiš, če imaš izpit za motorno žago, če na kmetiji zakuriš kupček starigh vej,............ DA BI PA UGOTOVILI, KAM JE IZGINILO 100.000.000.000 EURO IZ NLB, tega pa ne! Lovijo branjevke na 50 centih! Lopovi, ki kradejo v stotinah miljonov, teh pa ne!
nebel
06. 04. 2016 20.53
+12
Da pa bi se pričela država odgovorno obnašati, gospodarno poslovati, se držati dogovorjenega, zmanjšala število zaposlenih in jih učinkovito organizirala, zmanjšala davke, skratka, da bi pričela delati, da bi ji bilo moč zaupati, to pa ne. Potem večina niti ne bi pomislila na iskanje zamudnih in zapletenih obvodov za racionalno poslovanje. Kajne! Raje podpihujete zavist in skrivate svoje pritlehne interese. Mečete nam Zavca in podobno, pa se izkaže za napako. Mutite, da kar smrdi.
Skunk Works
06. 04. 2016 20.49
+23
Kaj vas brigajo neka imena....za vas je igrica VKLOPI RAZUM, VZAMI RAČUN, da ne bodo frizerke, svečarji, cvetličarji in podobni preveč bogateli.......
Petrovc
06. 04. 2016 20.49
+1
PRJATLI-RAZUMNI, za uvod, SE ŠE SPOMNITE, kakšne delirije je doživljala SLO levica, ko je Janez Janša, najuspešnejši predsednik SLO vlad in po RU mnenju, najprodornejši predsednik EU, ko je torej, Janez Janša, predlagal, DA SE V SLO USTANOVI NACIONALNA GARDA! In to pod vodenjem obrambnega ministra, nadzorom parlamenta in vrhovnim vodstvom predsednika države! Je tako? Tako je, keneda! VČERAJ JE RU PREDSEDNIK, G. Putin, izdal, podpisal, odlok o ustanovitvi nacionalne garde Rusije! Gardiste bodo izbrali iz elite vojske, odgovorni bodo samo g. Putinu, imajo pravico streljati brez opozorila, njih se ne tiče noben sodni zakon! In g. Putin je dodal, da je to, v časih ki prihajajo NUJNO ZA NACIONALNO VARNOST RUSKIH DRŽAVLJANOV Za ohranitev Ruske kulture in države! Z g. Putinom se v celoti strinjam! kaj pa levaki?????
Skunk Works
06. 04. 2016 20.51
+1
levi so pripravljeni tudi na totalni zaton države, samo da slovenija ne bi bila uspešna demokratična, prostotržna država, takšna pa je takoali tako lahko samo pod desničarji....
usandthem
06. 04. 2016 21.31
+2
"imajo pravico streljati brez opozorila, njih se ne tiče noben sodni zakon!" ... In tebi se to ne zdi sporno in narobe? Nočem nikakršne garde, ki ji ni potrebno upoštevati zakonov in bi bila ustanovljena zgolj na podlagi psihotičnega strahu raje. S takšnimi neumnostmi se šele začne pravo zatiranje in represija.
Simoni?
06. 04. 2016 20.48
+9
Naša davčna uprava je že, tako kot ponavadi, na zasluženem dopustu. Slovenski sirotinji so potalali davčne napovedi in... mission complete! To da neobdavčene milijarde odtekajo nekam v tri krasne, jim je kaj malo mar.....Pomembno je ujeti kakšno napredovanje in ujeti sanjsko plačo. Pridno hodijo v službo, delajo pa nič!