Slovenija

Kangler se je pohvalil

Maribor, 25. 11. 2008 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po dveh letih županovanja je večina predvolilnih obljub že izpolnjena, pravi mariborski župan.

Franc Kangler
Franc Kangler FOTO: Jani Dolinšek

Mariborski župan Franc Kangler je predstavil opravljeno delo po polovici svojega mandata. Kot dva največja dogodka, ki bosta močno zaznamovala prihodnost Maribora, je omenil uspešno kandidaturo za organizacijo zimske univerzijade leta 2013 in veliko letos opravljenega dela pri kandidaturi za evropsko prestolnico kulture leta 2012. Na področju kulture je opozoril še na gradnjo novega lutkovnega gledališča, kjer je posebej izpostavil uspešno črpanje evropskih sredstev, saj jim je samo za ta projekt uspelo pridobiti skoraj 6,5 milijona evrov.

Kangler pravi, da je veliko poudarka namenil uspešnemu črpanju evropskega denarja. Po njegovih besedah jim je v dveh letih mandata uspelo pridobiti sredstva v višini okoli 18 milijonov evrov. To pa je precej več od tistega, kar je v osmih letih uspelo prejšnjemu županu Borisu Soviču. Njemu je uspelo pripeljati nekaj nad 400.000 evri. S pomočjo tega denarja bodo uresničili nekaj pomembnih projektov, kot so lutkovno gledališče, Naskov dvorec, Karantena, nogometni stadion Ljudski vrt in del prometne infrastrukture. Kangler je ob tem spomnil tudi na nedavno odprtje nove tržnice in ureditev razmer na področju požarne varnosti.

Uspešno delo so potrdili tudi vsi trije podžupani. Rok Peče je kot pomemben dogodek napovedal odprtje bodočega azila za živali na novi lokaciji. Danilo Burnač je med projekti omenil poravnavo z družbo Aquasystems, ki upravlja centralno čistilno napravo, pa tudi saniranje nekaterih preteklih dolgov, ki se jih je po njegovih besedah nabralo za okoli 23 milijonov evrov. Direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner pa je kot svoj največji izziv omenila uspešno prijavljanje projektov na evropske razpise.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toliko pomembnih stvari za MB je naredil da se še slepi zaustavijo in občudujejo Kanglerjeva rokodelstva. Stadion je res potreben ker zdaj ko prihaja kriza ,bomo se pač hodili zabavat in nabijat žogo ,potem bomo šli do tržnice opazovat dobrote katerih ne bomo mogli kupit,na koncu bomo se sprehodili do azila in zaprosili za sprejem ! Kangker čestitam ,saj že kot miličnik in potem policaj si bil zelo nesposobno napreden , Sicer pa ima tudi srečo ker ga cigani mariborski kar podpirajo ,a naš župan ne ostaja dolžan in velikodušno zapira očke pred CIGANSKIM AVTOODPADOM v centru mesta. za primerjavo letno v LJ-Žalah skurijo manj mrličev kot cigani avtomobilov v centru mesta ,smo pač malo slepi malo gluhi ....in tako bomo srečno in veselo živeli do smrti.
VolilecSI
26. 11. 2008 00.41
Na MOM vsi kradejo kot žolne, vprašajte Burnača in Viherja kolikšen je njun izplen za pomoč dotični gospe pri nakupu Staninvesta, vprašajte Eisenhuta kolk dobi provizije od gratela, vprašajte od kod Polutniku denar za prestižno vilo, ki jo gradi v slovenskih konjicah in koliko je vredno županovo zagotavljanje poslov koncesionarju Nigrad in cestnemu podjetju.
Kum_Urke
25. 11. 2008 18.10
nic ni to res to je sam bla bla bla.tisto kar je pa zelo pomebno pa se ne naredi ne vsega verjet. Lp vsem
tomi.passion@gmail.com
25. 11. 2008 17.11
Za razliko od Jankovića, ki je v dveh letih kazanja in TV promocije uspel narediti zgolj en projekt pa še ta ni njegov, saj ga je samo zaključil.
bikicaa
25. 11. 2008 17.01
j polpa naj bo njihov mandat samo dve leti bomo pršpral
fantodfare
25. 11. 2008 16.53
Lastna hvala se pod mizo vala. he,he. te župani, posebi SlS, so polni hvale. Občane pa tudi vprašajte koliko naredijo za prjatle.he,he.
ajva
25. 11. 2008 16.53
malo več kontrole pri ljudeh ki razpolagajo z javnimi sredstvi kam ga nalagajo sama hvala jih je ker poslušamo samo eno plat
ajva
25. 11. 2008 16.49
koliko je pa v svoj žep spravil
milan777@mail386.com
25. 11. 2008 16.38
Samo Kangler bi moral tiste ,ki so načrtovali te neposrečene \"marele\" na tržnici pod njih postavit ko dežuje. Da bi se na lastni koži prepričali o ustreznosti !!!!
mitjasen
25. 11. 2008 15.58
Pridni pridi,tako dalje.