FIT 24UR
Oglas

Kam sta izginili nežnost in pozornost?

Ljubljana, 12. 09. 2011 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vsak dan se soočamo s številnimi obveznostmi, saj želimo dati vse od sebe. Pod pritiskom obveznosti večina pozabi, katere so prave vrednote, kaj je tisto, zaradi česar smo zadovoljni, srečni in boljši. Izgubljamo sebe in se oddaljujemo tako od prijateljev kot od družine.

Je doseganje uspehov v službi in potreba po ustvarjanju podobe uspešne osebe vredna izgube nežnosti, pozornosti, majhnih trenutkov zadovoljstva?

Nežnost in pozornost
Nežnost in pozornost FOTO: iStockphoto

V naših glavah se, medtem ko si prizadevamo doseči popolnost, na koncu počutimo „zgrešeno“, ker nismo popolni starši, sodelavci oziroma šefi, prijatelji, zakonci ... Počutimo se, da smo razočarali svoje družine, prijatelje ali sodelavce. V večini primerov ne vidimo sebe kot krivca za lastno nezadovoljstvo. Lažje nam je biti jezen na ves svet kot pa se vprašati, kaj lahko naredimo sami zase! In ravno od nas samih je odvisno, ali bomo življenje izpolnili s trenutki nežnosti in zadovoljstva.

Čudovito sončno jutro, nam pa je težko vstati iz postelje, ker je naš seznam dnevnih obveznosti neskončen. Težava ni v tem, da moramo vse to izpolniti, temveč v tem, da vsakdanje obveznosti opravljamo kot „roboti“, brez čustev in zadovoljstva. To nas tišči, nas vznejevolji, na naših obrazih je nasmeh prava redkost. Vse to sprejemamo kot neizogibno dejstvo in ko tako preživljamo dan za dnem, postajamo vse bolj zagrenjeni. Svoje nezadovoljstvo prenašamo na svoje najbližje, za prijatelje in družino imamo vse manj časa in razumevanja.

Resnica je, da nam zmanjkuje nežnosti in pozornosti tako za sebe kot za svoje bližnje. Če čutite, da vam v življenju nekaj manjka, je vsekakor čas za spremembe.

Najprej se iskreno vprašajte – kaj vam je v življenju res pomembno in za kaj si prizadevate? Ob kakšnih trenutkih se počutite izpolnjeno, ob kakšnih pa žalostno? Šele takrat boste lahko videli bistvo težave. Ali poskušate uravnotežiti preveč obveznosti? Vas to mogoče frustrira?

Treba si je vzeti čas in se spomniti vsega, kar nas izpolnjuje in osreči. Dejstvo je, da v hitenju, da opravimo vse potrebno, pozabimo na drobne stvari, ki nam prinesejo zadovoljstvo. Neobvezno klepetanje s prijatelji, nasmeh, namenjen mimoidočemu, igranje z otrokom v parku, „dobro jutro” namenjen sosedu – včasih nam je to lahko napolnilo dan z dobrimi vibracijami. Potem pa smo zaradi hitrega tempa vsakdana prenehali biti nežni in pozorni do samega sebe in do drugih. Svoje najbližje jemljemo kot nekaj samoumevnega, saj vemo, da nas imajo radi in da bodo vedno tu. Čakali. To pa nikakor ne bi smeli.

V vsakem izmed nas se skrivata moč in ljubezen za nežnost in pozornost. Preverite, kako nežni ste. Kliknite na povezavo: www.dovolitesibitinezni.si.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3