Slovenija
Oglas

Kam pa letos pred Božičem in za novo leto!

Ljubljana, 17. 11. 2014 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za mnoge najlepši mesec v letu se v soju prazničnih luči ponuja za še zadnje družinsko potepanje v starem letu.

Praznične stojnice, vonj po medici in kuhanem vinu, sprehodi v starih mestnih jedrih s pogledi na pravljično osvetljena božična drevesa in okrašena pročelja. To je le nekaj razlogov, da se vsako decembrsko soboto tisoče Slovencev odpravi na kak predbožični izlet. Ob vedno dobro obiskanih krajih, kot so Dunaj, Bratislava, Budimpešta, Salzburg ipd., vam želimo v turistični agenciji SAJKO predstaviti še nekaj destinacij, ki se jih splača raziskati .

»München in Kimsko jezerov praznični podobi« je dvodnevno potovanje, ki vas popelje na romantičen predbožični sejem na ženski otok (Fraueninsel) ob robu Bavarskih Alp, nato pa še v praznično vzdušje bavarske prestolnice.

»Najlepši predbožični sejmi na Tirolskem« - v dveh dneh vas popeljemo med prazničnimi stojnicami in dogodki v mestih Sterzing, tirolski prestolnici Innsbruck, Wattens (kjer bomo obiskali »Svet kristalov Swarowski) in Kufstein. V dveh dneh ne bi mogli doživeti več.

Predbožična Tirolska – štiri praznična mesta v enem izletu.
Predbožična Tirolska – štiri praznična mesta v enem izletu. FOTO:

»Predbožični Nürnberg in Rothenburg« - Nürnberg vas z enim najstarejših in največjih božično-novoletnih sejmov ne bo pustil ravnodušne. Če k temu dodamo še Rothenburg, eno najlepših mestec ob nemški »romantični cesti«, so dobro počutje in lepi spomini zagotovljeni.

Ljubitelje ognjemetov in vsestranskih presežkov bo brez dvoma navdušil »Novoletni Dubaj in Abu Dhabi«. To šest dnevno potovanje, na katerem si boste ogledali vse večje znamenitosti omenjenih emiratov, vključuje tudi silvestrovanje na prostem, ki bo potekalo pod najvišjo zgradbo na svetu Burj Khalifa- ta je s svojimi 828 metri odlična kulisa za veličastni ognjemet.

Veličasten ognjemet pri stolpu Burj Khalifa v Dubaju.
Veličasten ognjemet pri stolpu Burj Khalifa v Dubaju. FOTO:

Ljubiteljem zgodovine in tradicije priporočamo potovanje »Novoletna Turčija«, ki vam v sedmih dneh ponuja turistične bisere kot so Istanbul, Bursa, Pergamon, Troja ipd. Poskrbljeno bo tudi za silvestrsko večerjo s programom in glasbo v restavraciji.

Ste novo leto že kdaj pričakali na križarjenju? Turistična agencija SAJKO vas popelje na štiridnevno mini križarjenje po Sardiniji. Na moderni ladji Mega express bo organiziran silvestrski in novoletni ples s slovenskim ansamblom, na otoku Sardinija pa boste obiskali nekaj največjih znamenitosti tega otoka (slikoviti Castelsardo, Alghero, Cap'd Orso, znamenito obalo Costa Smeralda …), zadnji dan po izkrcanju pa boste na celini obiskali še Piso z znamenitim poševnim stolpom. Ladja lahko sprejme 1.700 potnikov in ponuja veliko razkošja in vsebin (bar, samopostrežna restavracija, osrednja restavracija, trgovina, igralnica za otroke, prostor z videoigricami, recepcija …).

Najdaljša noč na Sardiniji z ladjo Mega Express.
Najdaljša noč na Sardiniji z ladjo Mega Express. FOTO:

Letošnja novost med silvestrovanji je tudi tridnevno »Silvestrovanje v Banji Vručica«. Gre za eno najsodobnejših zdravilišč v BiH. Silvestrska večerja in namestitev bo v hotelu s štirimi zvezdicami, v ceno pa je vključeno tudi neomejeno kopanje v bazenih »vodnega sveta« in »svet savn«. Program vključuje tudi ogled Banja Luke in Sarajeva. Ljubiteljem zdravilišč pa ob že omenjenemu programu priporočamo še štiridnevno

Izvire termomineralne vode Zdravilišča Banja Vručica so poznali že stari Rimljani.
Izvire termomineralne vode Zdravilišča Banja Vručica so poznali že stari Rimljani. FOTO:

»Silvestrovanje v Büku«, na Madžarskem. Hotel Greenfield All inclusive je luksuzen zdraviliški kompleks z velikim wellnes & spa centrom s preko 3500 kvadratnih metrov površin (6 različnih bazenov, 8 savn in fitness centrom.

Med Slovenci je seveda vedno popularno tudi »Silvestrovanje v Dalmaciji«, ki zraven ogledov Zadra, Biograda in Šibenika, ponuja veliko zabave in plesa, tudi ob kvalitetni plesni glasbi v živo. Najdaljšo noč bomo ob silvestrski večerji pričakali v hotelu Adria*** v Biogradu, kjer nas bo dve noči zapored zabaval slovenski ansambel.

V turistični agenciji SAJKO se vsako leto zelo potrudimo, da našim potnikom na praznično obarvanih programih ponudimo nekaj novih doživetij. Tudi letos bo tako.
Več informacij boste našli na naši spletni strani: www.sajko-turizem.si, zelo veseli pa bomo tudi vašega obiska v kateri naših poslovalnic (v Ljubljani, v Mariboru oz. v Slov. Bistrici).

Preživite torej nekaj najlepših predprazničnih decembrskih in prazničnih novoletnih dni v naši družbi. Vljudno vabljeni!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1