Slovenija

Kalvarija tujih delavcev

Ljubljana, 29. 12. 2010 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Brankovič
Komentarji
30

Letošnje leto si bomo zapomnili po kalvariji tujih delavcev pri nas. Propad gradbincev je namreč najbolj prizadel ravno njih. Številnim niso plačevali prispevkov, ostali so brez plač in odpravnin, nekateri brez denarja za plačilo kreditov, najemnino ali celo hrano.

Letošnje leto si bomo zapomnili po kalvariji tujih delavcev pri nas. Propad gradbincev je namreč najbolj prizadel ravno njih. Številnim niso plačevali prispevkov, ostali so brez plač in odpravnin, nekateri brez denarja za plačilo kreditov, najemnino ali celo hrano.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

darvil
30. 12. 2010 14.17
Osvald ti časi so mimo ko je kralj splezal na hrib in zavpil "dokler seže moj pogled pripada meni" bosanci ne bodo basirali naših soldov ker niti svoji pošteno zasluženih ne dobijo a kljub temu mi smo poštenjaki ,ker važne so besede dejanja niiiič ne štejemo nnnnneeeeeeee ,pa rep med noge. gluhonemim je zares hudo.
darvil
30. 12. 2010 14.06
Če sprejmeš v svoj kolektiv muslimana iz BiH raje pošteno štdiraj kako ga boš plačal,ne pa si takoj brisati sline v sanjarjenju kako ga boš ogoljufal ker on je tudi človek tako kot vsi le da je moralno bolj spodoben od nas.Mi imamo pravico sovražiti in zavračati islam,nikako ra nimamo pravico sovražiti in zaničevati človeka kot posameznika ,naučimo se spoštovati sočloveka če že tega nimamo prirojeno v sebi stoko bakanska .Nič ne rešimo stem da druge šikaniramo in označujemo kot čefu.rje in balkance če pa smo sami prvi v vrsti ,skratka smo goveda neizobražena z že zdavnaj izumrlimi človekovimi vrednotami.Od vseh nas takoimenovanih balkancev smo najbolj nezanesljivi slovenci in naši bratje albanci,kajti skozi krademo in goljfamo ,smo pa vedno glasni ter skozi cviljenje izsiljujemo kot mali otroci za odpuščanje .Sicer nam nljbolj ugaja teptanje po ritki in osladne besede neiskrene tolažbe o dobroti naši slovenski. Čisto preprosto;za opravljeno naročeno delo si dolžan plačati pa če se nevem kako sliniš in razlagač o svojih poštenih namenih ,nič več ni zastonj dovolj dolgo smo se izživljali in okoriščali ter si prilaščali lovorike na žuljih tujih poštenih in zgaranih rok.Krampe v roke stoko balkanska,ni več pomoči iz evropskega sklada za razvoj.
Madyy
30. 12. 2010 13.13
Tujci so sama nekvalitetna balkanska delovna sila, samo problemi in kriminal izven Evropskih standardov Slovenci ne marajo Bosancev so pa naklonjeni drugi Evropski delovni sili tega balkana se je potrebno čimprej znebiti v celoti, saj je bil to osnovni in edini motiv za samostojno državo.
JezekModaFoka02
30. 12. 2010 12.50
Pahor pa neke pogodbe sklepa z BiH ..........
JezekModaFoka02
30. 12. 2010 12.48
Kakšna kalvarija, kaj sanjate ... je pač kriza in firme grejo v stečaj ... pa še bojo šle, sam mal počakajte ... gasterbajtarje nagnat ven in ukint socialno podporo se bomo prec tistih znebili, ki cuzajo nas davkoplačevalce ...
Osvald
30. 12. 2010 12.44
Četudi bi imeli 1500e plače bi gledali iste slike ker ves denar pošiljajo domov, sedaj jim pripada še zavod za zaposlovanje in kar se bo zgodilo bo da bodo tukaj na zavodu kasirali denar,zavarovanje,dobo pa še na črno bodo delali, zakaj mislite da so takoj za tem sprejeli še zakon da ni potrebno biti dosegljiv za zavod za zaposlovanje ,zato ker bodo lepo doma v bosni kasirali naše solde.
Garfield7497
30. 12. 2010 12.41
POKLIC ZIDARJA JE BIL NEKOČ ZELO CENJEN DANES JE PA NIČ VREDEN IN PONIŽUJOČ PO ZASLUGI DRŽAVNIH URADOV IN INŠPEKTORJEV KER NE OPRAVLJAJO SVOJEGA DELA
darvil
30. 12. 2010 12.37
joj joj ko preberem take komentarje,se mi takoj prikaže prava slika iz katere se da določiti osnovni karakter in prirojena težnja in želja po goljfiji in kraji tjih vrednot. kako vas ni sram ,kaj poštenje je španska vas ...kaj seješ to žanještorej obeta se nam dobra žetev.
Madyy
30. 12. 2010 12.35
Plebiscit in samostojna Slovenija je ravno zato da smo se otresli teh Balkancev to ni problem Slovenske države.
darvil
30. 12. 2010 12.29
porka.malorka, iz izkušenj ti povem da tudi če sedijo na gradbišču so bolj produktivni od nas...se vsaj ne napijejo in ne vzganjajo svinjarij pa kradejo tudi ne tako kot naši
Madyy
30. 12. 2010 12.28
Delavci so tujci torej naj odidejo čimprej domov. Slovenci jih ne potrebujemo.
IZVAJALEC
30. 12. 2010 12.23
Maddy, matija888 in ostali "blizerji"... Res so sami krivi tuji delavci. Za vse kar jima je bilo storjeno so krivi iz enega in edinega razloga a to je do so sploh prišli tukaj delati. Prišli so pa za to ker jim je v njihovi domovini s strani "naših" raznih KLOŠARJEV-obrtnikov OBLJUBLJENO marsikaj samo da jih pritegnejo sem. Vsi ti obrtniki so danes v k.... in se prepletajo kot miši v ognju. Zaradi drobiža (maslo so pobrali engineeringi-tajkuni) ki so ga "zaslužili" z nategovanjem vseh okrog sebe, se skrivajo od delavcev in od države ki so jo prav tako "nategnili" z neplačevanjem davkov in prispevov. Večina teh "obrtnikov" nima izobrazbe več kot osnovno šolo in takšni ljudje vzamejo usodo celih družin v svoje roke. Za nizko ceno delovne sile ni kriva država Slovenija ampak gradbeno-kriminalna zduržba ki ima velike rasežnosti po celi državi. Med gradbeniki se govori da gradbeno mafijo v Sloveniji vodi 12 ljudi in na splošno je zano da se vsi t.i engineeringi povsod prepletajo med sabo tako da ni treba biti ne vem kakšen analitik da ta vozel razpletaš. Samo po večjih gradbiščih je treba iti in si na vhodu prebrat table kdo je kdo. Niti notri po gradbiščih ti ni treba, vse je javno in za to ne rabiš niti nobenih dovoljenj ali naloga.Ko se bodo te stvari razpletle potem ne bo več okrnjen ugled države v tujini in ki ni nič kriva za to čeprav že sedaj izgleda tako.
MERDE-AVE-MERDE
30. 12. 2010 11.55
Madyy30.12.2010, 10:34 Delavci ki so po X let garali in gradili v Sloveniji NISO sezonski delavci, in tudi ČE bi bili, jim je treba plačat kar je treba plačat. Pa če so iz Koreje ko to nima veze. Tako kot se gospoda obnašajo do tujih se bodo tudi do naših.
Madyy
30. 12. 2010 10.34
Čemprej domov, to niso problemi Slovenske države, Z sezonci se nobena država ne obada. Ne vek kaj dela policija zakaj se še klatijo po Sloveniji.
X-XY
30. 12. 2010 10.10
Tudi, če je dobil plačilo na roko, bi moral podpisat blagajniški izdatek, ta pa se hrani na firmi oz. mora biti knjižen kot izdatek za OD ali akontacijo OD, ki se poračuna po enem mesecu (plačilo davka, prispevkov). Ljudje vse se da preveriti, samo meni se zdi, če se hoče! Pravila so napisana, če se jih držiš lažje živiš, če pa ne, tako kot v Avstriji - čao za 7 let (brez telefona, avta, no firme,..)
bemtisunac
30. 12. 2010 09.23
edino kar nas reši je...hej mašinca zagodi...
porka.malorka
30. 12. 2010 08.36
Soulless Če ne bi blo tujih delavcev,ki nam vlečejo urno postavko navzdol ker so pripravljeni delati za 500evrov. Bi bli te baroni primorani plačevati pošteno za pošteno delo in bi takoj zaposlili veliko "slovencev". Sicer pa je treba iti na kakšno gradbišče da človek vidi kako sploh te ljudje delajo. Kakšna je njihova dejanska produktivnost a ne
titovka
30. 12. 2010 08.23
jaz bi pa rekla, da za vse zlo so pri nas krive sile iz ozadja in palček iz murgelj.....edina krivca!!!!
tito-idol
30. 12. 2010 08.15
Za vse je kriv predsednik Turk,parlament,sodstvo ,policija,inšpektorji...Za na gauge ste.
Alojz Železnik 1
30. 12. 2010 06.24
matija888 29.12.2010, 20:11: "Ti tuji delavci so povzročili kalvarijo domačih delavcev, skupaj z ostalimi nerazumnimi zakoni o delu, sociali..." Tuji delavci niso nič krivi, krivi so domači delavci, ki so pomagali izvoliti lopove in morilce za oblastnike. Sem zapisal morilce? Da! Sedanje stanje je kazen, ker smo pozabili na Ivana Krambergerja!