Slovenija

Kalvarija dvomesečne Neli

Celje, 29. 09. 2010 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Žgajnar
Komentarji
108

Dvomesečno Neli so v celjski bolnišnici pustili lačno čakati na operacijo, medicinska sestra pa ji ni znala niti odvzeti krvi. Strokovna direktorica bolnišnice očitke zavrača, češ da je šlo za strokovne odločitve.

Dvomesečno Neli so v celjski bolnišnici pustili lačno čakati na operacijo, medicinska sestra pa ji ni znala niti odvzeti krvi. Strokovna direktorica bolnišnice očitke zavrača, češ da je šlo za strokovne odločitve.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (108)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zetta
01. 10. 2010 10.37
grdovreme...očitni tudi ti nisi čisti slovenc, ker če ne bi vedel, da je beseda imaste slovnično nepravilna...prav bi bilo imate...najprej pred svojim pragom počisti....
Matej ?ušin 1
30. 09. 2010 19.11
ko sem pogledala prispevek me je kar groza prijela.. ampak ne zaradi dogodka, temveč zaradi novinarjev, ki ste tako zgodbo ali v javnost.. lahko bi se pozanimali o predpisanih postopkih pred operacijo in kaj je strokovno in kaj ne... No hvalabogu, da je veliko gledalcev, ki je to opazilo!!! Resda je naše zdravstvo obupno, res pod vsako kritiko.. ampak sedaj se pa že vsak lahko spomni in joče pred kamero kaj so mu naredili tudi če ni bilo nič spornega....
grdovreme
30. 09. 2010 17.22
zanimivo, da je vedno največ komentarjev pri zdravstvu. a se ljudje ne ukvarjate več z ničemer drugim, kot z zdravstvom? glede na to, kakšne komentarje pošiljate, sploh ni čudno, če se ljudje enako obnašajo do vas. malo se zamislite nad izborom besed. nikogar ne zagovarjam, nikogar ne obtožujem, se mi pa zdi, da s takim odnosom in s takim pristopom ter s takimi populističnimi izjavami ne bo doseženega nič dobrega, le zid, ki ga gradimo, se bo višal.
grdovreme
30. 09. 2010 17.16
kakšna slovenščina ... nekateri sploh niste iz slovenije reči hočem - verjetno imaste možnost izbiranja - kaj potem počnete tukaj?
janez.kranjski
30. 09. 2010 13.12
norisvet 30.09.2010, 06:51 1 Ali na POP tv res nimate ničesar za objavit? Iz česa vse naredite zgodbo. Jaz sem prepričan, da imajo ljudje že dovolj orkestriranega osiranja zdravnikov. -------------------------- nekdo, ki ne zna vzeti vzorca krvi in vpraša starše, kako se to nardi - to je zdravnik? ma ne nas smejat, no! jaz sem prepričan, da imajo ljudje že dovolj takih "zdravnikov"...
binmister
30. 09. 2010 12.41
brez skrbi spet bo zdravniška zbornica poskrbela in oprala imena sodelujočih v celjski bolnišnici glede primera omenjene punčke. varianta--@@ ne zagovarjaj .pišeš dobro da so priznali da niso usposobljeni .kako pa potem lahko dela v bolnišnici če nima znanja.??'?jaz ne morem zidati če nisem zidar ani tako ????????
kratko in jasno
30. 09. 2010 12.21
nadure so spet aktualne in plačane !!! bele halje so dosegle svoje !!!!!
warianta
30. 09. 2010 12.14
Ne, nima večina zdravnikov kupljene diplome. Ne vem, h kakšnim zdravnikom to hodite, jaz imam večinoma dobre izkušnje (z redkimi izjemami, proti katerim sem uspešno ukrepala). Pa nisem "pri koritu", nobenih vez nimam ... S takim pisanjem pa mečete slabo luč na vse zdravnike in ni čudno, da je stanje (kot poročate) vedno slabše; komu se pa da delat, če je pa itak kriv? Pred operacijo so navadno ljudje tešč, da preprečijo morebitne zaplete, jaz sem bila desetu ur (ker je bil vmes pač nujni primer, če bi bila jaz ta nujni primer, bi si želela, da me naprej vzamejo, tako kot vsak od vas) ... Vmes se je zamenjala ekipa ... Ni prav, da ni bila operirana, niso pa zaradi tega primera vsi zdravniki slabi. Hvala bogu, da so priznali, da niso usposobljeni, lahko bi vam ponudili v pregled tisto kupljeno diplomo. Poleg tega anesteziologov močno primankuje, odkar ni več nadurnega dela (ker ste sami tako zahtevali, ker so zanj po vaše zdravniki preveč plačani). Včasih je treba kakšno stvar pogledati z vseh zornih kotov, ne le s tistega, ki piše zgodbo.
kratko in jasno
30. 09. 2010 12.08
KATASTROFA ... tudi če upoštevamo dejstvo, da so svojci bolj občutljivi na dogajanje okoli njim ljubljenega sorodnika , so zdravniki resnično včasih malo preveč vase zagledani . Bolj od vsega me moti to, da NIKOLI AMPAK RES NIKOLI ne priznajo svoje napake ! Da se več ur pripravljajo na operacijo in šele v operacijski sobi ugotovijo, da za to vrsto operacije niso usposobljeni , kasneje pa še trdijo da vse potekalo vsklado z vsemi predpisi je absurd ! Gordana Živčec Kalan , daj nam povej, kako vse bilo vskladu z veljavno doktrino in predpisi , pogrešam , ta stavek ... pa kakšno solzico spusti ... to vsi pogrešamo !
Mojca Lubej
30. 09. 2010 11.42
način je bil primeren, lol....zelo dobro poznam take stvari....neli ni edina....
Pt.
30. 09. 2010 11.39
SRAMOTA KAJ SE DOGAJA V NAŠI DRŽAVI SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Pr nas nimamo bolnišnic pr nas imamo KLAVNICE kjer ljudi vodijo v smrt namesto da bi jim pomagali! SRAMOTA ZA SLOVENIJO SRAMOTA¨!!
samajajca
30. 09. 2010 11.21
ime.priimek30.09.2010, 09:364 Samajajca, ja,koliko negativnih komentarjev! Morda pa zato, ker je tudi negativnih izkušenj toliko, kaj? A pozitivnih pa nikoli ni ?
Samo Bole
30. 09. 2010 11.20
no pa dajmo jim še višje plače za sočutnost i strokovnost , da o vnemi sploh ne govorimo !!!
myspace
30. 09. 2010 11.17
vse huje in huje bo...poznam primer lahko bi navedla celo ime in priimek zdravnika in pacienta ampak bom raje tiho..malcek je potreboval operacijo srcka ker je imel zaprto aorto in luknjo na srcku..zdravnik je starse pripravil na najhuje in rekel da malcku zal ni pomoci da je preveliki riziko za operacijo..in hvala bogu se starsi odlocijo da nebodo cakali krizem rok in malcka peljejo takoj v london k nekemu priznanemu zdravniku kjer ga ta operira in prestane operacijo.fant je danes telesno zdrav in zelo sposoben v zahvalo londonskemu zdravniku...samo toliko koliko znajo nasi zdravniki NE VSI SO IZJEME!!drzava nemo molci jz pa bi se tako dalec spustila da bi gledala njihove diplome vecina ima le te kupljene.. MALI NELI ZELIM VELIKO SRECE NEK JE BOG CUVA IN DA CIPREJ PRIDE DOMOU!!
Vse strokovnjak
30. 09. 2010 10.18
Ubog dojenček, tako se mi je zasmilila revčka.
ime.priimek
30. 09. 2010 09.44
Še enkrat torej - moja hči je imela pri isti starosti isto diagnozo. OP v Belgiji, kjer smo bivali. Od prve diagnoze! do operacije in budnega stanja z infuzijo v roki je preteklo 2h in pol! 'Bomo kar takoj operirali, da ne boste še enkrat hodili', so mi rekli belgijski zdravniki in to tudi storili. Sočutni pogledi malčice s strani osebja, prijaznost na višku (res občutek, da gre za storitev, ki jo posredno plačujemo), dovoljenje, da smo bili v sobi za prebujanje z njo od trenutka, ko še ni bila budna in so jo pripeljali iz operacijske. Vsega skupaj smo bili brez otroka 45 min! Kaj je narobe v naši lepi deželici???
tutti_frutti
30. 09. 2010 09.42
odvzem licence vsem šalabajzerjom, ki so pri "posegu" sodelovali odstop "strokovne" direktorice bolnišnice! to bi bilo edino primerno, da se zgodi v taki situaciji, ker kar je pa preveč je pa preveč... take mamomarnosti si ne smejo dopustiti!!!
levinja77
30. 09. 2010 09.37
Ko je bil moj mali bolan pri 8.mesecih, so mu jemali kri iz roke, kot pri odraslih, ko pa je preveč jokal in so se mu žile skrčile, so mu kri vzeli iz žile na glavi. Izgleda malo grozno, ampak samo tako je šlo.
ime.priimek
30. 09. 2010 09.36
Samajajca, ja,koliko negativnih komentarjev! Morda pa zato, ker je tudi negativnih izkušenj toliko, kaj?
?a?m?? ??sma?
30. 09. 2010 09.27
Sramotaaa!!!!!!!!!!!!