Slovenija

Napovedi vedeževalcev: Kakšno bo leto 2010?

Ljubljana, 01. 01. 2010 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Špela Zupan/Blaž Garbajs
Komentarji
225

V novem letu nas bodo zopet prizadele poplave in nova gripa, priča bomo novim aferam v zdravstvu, Janša bo prevzel vodilni položaj, Zoran Janković bo spet izvoljen, nogometaši pa nas bodo v Afriki pozitivno presenetili, napovedujeta Karin in Danny.

Danny pravi, da bodo v novem letu spremembe več kot očitne na področju gospodarstva, financ, boljše pa bo tudi splošno počutje.
Danny pravi, da bodo v novem letu spremembe več kot očitne na področju gospodarstva, financ, boljše pa bo tudi splošno počutje. FOTO: E plus

Kakšno bo leto 2010? Se nam morda obetajo nove naravne katastrofe, afere, politični preobrati, brezposelnost in revščina? Kako se bodo na svetovnem prvenstvu odrezali naši nogometaši? Bo Zoran Janković še župan? Po odgovore na vprašanja smo se obrnili na znana slovenska vedeževalca Karin in Danijela Šmida Dannyja, ki sta nam postregla z zanimivimi napovedmi.

Tako vedeževalka Karin kot tudi Danny pravita, da bo 2010 v primerjavi z minulim letom boljše na številnih področjih. "Numerološko prehajamo na številko tri, kar predstavlja možnost novih začetkov,“ je pojasnila Karin. Po njenih napovedih se bo marsikatera slaba stvar, ki se je dogajala v letu 2009, umaknila, v ospredju pa naj bi bile predvsem ženske, saj trojka vedno prinaša več sreče za ženske. Danny pravi, da leto 2010 prinaša s seboj nove energije: "Čas bo čudovit, zato ga lahko izkoristite za nov začetek in pozitivno razmišljanje.

Karin je prepričana, da nas bodo prve katastrofe doletele že okoli 7. in 8. januarja, ko se bodo številke numerološko postavile v slab položaj.
Karin je prepričana, da nas bodo prve katastrofe doletele že okoli 7. in 8. januarja, ko se bodo številke numerološko postavile v slab položaj. FOTO:

Poplave in grožnje iz vesolja

Ob napovedi, da bo novo leto na splošno boljše, oba opozarjata na nove naravne katastrofe. Karin je prepričana, da nas bo prva naravna katastrofa doletela že okoli 7. in 8. januarja, kar je tudi prvič, ko se bodo številke numerološko postavile v slab položaj. Po njenih besedah pa zna biti vremensko zelo naporno tudi letošnje poletje.

Po Dannyjevih besedah najbolj izstopa grožnja bližnjih nebesnih teles, ki se nahajajo na poti proti Zemlji in drugim planetom. "Leto 2010 bo v tem primeru močneje izpostavljeno tovrstnim srečanjem, a do večjih trkov še ne bo prišlo. Znanstveniki bodo odkrili precej novih predvidevanj in izračunov, s katerimi bodo osvestili javnost,“ napoveduje.

Bomo priča novim obolenjem?
Bomo priča novim obolenjem? FOTO: Reuters

"Druge naravne nesreče bodo v letu 2010 prisotne tako v svetu kot tudi pri nas, a pozornost bo usmerjena predvsem na večje države, kjer bosta izstopala predvsem voda in veter, izrazitejša pa bo tudi moč vulkanov,“ še pravi.

Januarja zopet porast nove gripe

Karin opozarja, da bomo januarja znova priča porastu nove gripe. "Ravno 7. in 8. januarja bi lahko nastopile težave z novimi obolenji,“ pravi.

Medicina po svetu naj bi po njenih besedah v tem letu precej napredovala, doma pa bomo Slovenci priča novim zdravstvenim aferam.

Se bo nogometna pravljica nadaljevala?
Se bo nogometna pravljica nadaljevala? FOTO: Damjan Žibert

Leto 2010 obdobje dobrih športnih rezultatov

Na vprašanje, kaj lahko pričakujemo na športnem področju in kako se bo odrezala slovenska nogometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu, vedeževalka Karin odgovarja, da sta junij in julij numerološko gledano zelo dobro postavljena, predvsem prvi teden v juliju, zaradi česar lahko od naših športnikov pričakujemo nove uspehe. "Nasploh bomo v športu v letu 2010 precej uspešni. Mogoče celo bolj kot letos,“ še pravi.

Z njenimi napovedmi se strinja tudi Danny, ki meni, da je leto 2010 čudovito obdobje za športne rezultate.

Pogled v prihodnost pravi, da bomo imeli pestro jesen.
Pogled v prihodnost pravi, da bomo imeli pestro jesen. FOTO: Damjan Žibert

Janša v vodilnem položaju, odnosi s sosedi slabši

Na vprašanje, kakšen bo politični dialog, Karin odgovarja, da bo veliko odvisno ravno od arbitražnega sporazuma, ki ne bo šel skozi, ne glede na to, kako se bodo politiki trudili. "Ker se bo Janez Janša spet postavil v vodilni položaj, se bodo jeseni dogajale zelo zanimive stvari. Situacija v zvezi z arbitražo ter s slovensko-hrvaškimi odnosi se bo poslabšala in slovensko-hrvaška meja tudi v letu 2010 ne bo določena,“ pravi.

Spremembe v slovenski politiki napoveduje tudi Danny. Kot pravi, bodo te zelo opazne, zato v novem letu na področju politike vsekakor ne bomo priča rutini.

Napovedi dobro kažejo tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću.
Napovedi dobro kažejo tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. FOTO: Dare Čekeliš

Janković še župan, džamija postavljena

Na naše vprašanje, ali lahko na lokalnih volitvah pričakujemo presenečenje, Karin odgovarja, da bo "zagotovo slavila vsaj ena opozicijska stranka. Zoran Janković bo še župan, če ne bo imel zdravstvenih težav. Načeloma bo na volitvah absolutno zmagal.“ Jasnovidka dodaja, da bo džamija po vsej verjetnosti postavljena oktobra ali novembra letos oziroma najkasneje do pomladi leta 2011.

Afere se bodo nadaljevale, akterji bodo veliko bolj zanimivi

"Jaz v zaporu ne vidim nikogar. Glede Boška Šrota in Igorja Bavčarja se bo v prvih treh mesecih leta še dogajalo in marsikaj bo še splavalo na površje. Novi akterji, ki prihajajo, bodo veliko bolj zanimivi,“ meni vedeževalka. Glede Patrie misli, da bodo stvari, kot že neštetokrat doslej, lepo potihnile.

Marsikomu se bo uspelo izkopati iz finančnih težav in veliko lažje boste dobili delo, napoveduje Danny.
Marsikomu se bo uspelo izkopati iz finančnih težav in veliko lažje boste dobili delo, napoveduje Danny. FOTO: Dare Čekeliš

Brezposelni, podajte se na lov!

Na področju zaposlitve in plačnega sistema se bodo sicer težave nadaljevale, a bo ta čas hkrati tudi obdobje novih priložnosti. "Če so nekateri do sedaj ostali na svojem nivoju, bodo imeli zdaj možnost prekvalifikacije, izobraževanja. Številka tri ponuja uspeh tistim, ki si bodo upali spremeniti poklic, najbolj pa bodo na moči pridobivale samostojne poti, predvsem storitvene dejavnosti, pojasnjuje Karin.

Tudi Dannyjeve napovedi so dobre in optimistične. Kot pravi, bo intuicija tokrat dobro delovala in čas za izobraževanje bo v letu 2010 več kot idealen. Brezposelnost se bo v letu 2010 rahlo zmanjševala in kupna moč na videz rasla. "Na splošno se lahko mnogi izmed vas podate na lov za bolj odgovornim ali pa višjim delovnim mestom. Marsikomu se bo uspelo izkopati iz finančnih težav in veliko lažje boste dobili delo kot do zdaj,“ še pravi in dodaja, da se lahko mirno podate v tveganje, saj bo novo leto vidno boljše za vsakovrstna poslovna vlaganja in splošne finančne zadeve. Predvidoma se bodo višje vrednotile tudi cene nepremičnin in na borzah se bodo manjša podjetja hitreje vzpenjala.

Vedeževalka Karin
Vedeževalka Karin FOTO:

Kakšna je napoved za 24ur.com?

Kot pravi Karin, bodo 24ur.com letos pestile predvsem tehnične težave, a to ne bo zaustavilo očitnega napredka. "Prepričana sem, da boste šli v prihajajočih šestih mesecih v nove projekte, ki bi znali biti zelo zanimivi in dobri. Projekti bodo uspešni, predvsem bodo pozitivne prelomnice marca, junija, julija in novembra. V vsakem primeru se boste obdržali pri vrhu,“ še dodaja.

'V novem letu ne pozabite sami nase'

Vedeževalec Danny Slovencem ob vstopu v novo leto želi veliko moči in notranjega ravnovesja ter spoštovanja do sebe in drugih. Naj bodo strpnost, dobra volja in samozavest tudi v tem letu trden most do še večjega medsebojnega spoštovanja in razumevanja v vseh oblikah in med vsemi nami.

Karin pa je ob tem pozvala državljane, naj ne pozabijo sami nase. "Prvo vodilo naj vam bo, da je treba biti včasih egoističen, da ti uspe."

Vas zanima, kaj vam za leto 2010 napovedujejo številke?

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (225)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dante123
28. 12. 2010 09.30
in je december pa poglejte kaj je vse bilo potem pa ne pjuvate več po ljudeh ki so vredni zaupanja zakaj ste tako nesramni in brez olike kje ste odraščali
Danijel_5
07. 01. 2010 12.56
Čist nasplošno povedano. Še jaz bi verjetno znal več "videt v prihodnost" kot ta dva,ki bi naredila vse za denar in slavo.
jozek12
04. 01. 2010 19.20
Kahla bodo odrezali,desus izstopi iz vlade,vlada pade,pred časne volitve,Janez zmaga.Janković zmaga z ponarejenimi glasovnicami.Nogometaši gredo iz skupine naprej,kjer naletijo na Srbe in jih seveda premagajo(prijetno presenečenje)Sredina kombinacija za loto pa je 7 12 17 22 27 28 30 33.
Tonček Balonček
04. 01. 2010 19.04
Pričakoval sem, da bo konec sveta junija 2012, zdaj sm pa izvedel, da se bo to zgodilo šele decembra. Še sreča, da so naši sodni organi počasni, kajti vzel sem najdolgoročnejše kredirte, kar jih je bilo na razpolago! Zdaj pa zares naznanite ta konec, sicer ne vem cve več kako! Niti na ceste ne bom šel več, za dve leti se ne splača!!!
Ataaufbix
04. 01. 2010 18.27
Šlogarju daš najprej eno čez gobec, potem pa ga vprašaš, zakaj se ni umaknil, če se resnično spozna na prihodnost.
est
04. 01. 2010 17.55
31.12.2010 bo vse jasno.
strumfetka
04. 01. 2010 16.16
Zanimivo, da vsi tile vedeževalci vedno znova iščejo stranke "po ulici". Mar bi vedeževali sami sebi in s svojimi ugotovitvami zaslužili, da bi "smrdelo"? A ker ima "znanost", ki jo tržijo, trhle noge, se raje ukvarjajo z drugimi.
Kane
04. 01. 2010 13.17
res žalostno.... dej jst bi se z "vedeževalci" zmenu da mi povejo loto številko pa jim plačam 1/4 dobljenega zneska....pa ne mi rečt da tega ne bi nikoli naredili in da so pošteni ljudje....saj živijo v Slo. kdo je pa še pošten tle?
intimnanega2
04. 01. 2010 12.17
Tonček Balonček01.01.2010, 18:342 Janša je že zdaj vodilni, pa smo šele 1. januarja. Na lestvici najlepši parov sta Urško drugouvrčeni par (A. Štern in La Toya) prehitela za poldrugi tisoč glasov in prejela več kot še enkrat toliko glasov kakor zakonca Murko. RJanša podira vse rekorde z levo roko. ŽALOSTNO!
Brazi
04. 01. 2010 11.42
Vedeževalci se tako, kot večina ostalih preživlja s tem, da nategujejo ljudi. Jaz jih podpiram, saj tisti, ki jimi verjamejo. Naivnost in neumnost naroda pač ne pozna meja. Temu smo bili priča že na zadnjih volitvah.
Jan Horvat 1
04. 01. 2010 10.33
Bla Bla Bla....
braindestroyer
04. 01. 2010 09.44
Sedaj pa sem pomirjen,ko mi je Danny razkril scenarij za leto 2010
byteME
04. 01. 2010 09.40
moja napoved za leto 2010... manj bom prebiral te neumne novice na 24ur
mamilko01
04. 01. 2010 09.20
sami šalabajzerji
saso12345
03. 01. 2010 23.48
ma teli so pa sposobni napovedat prihodnost lih tok k jaz. Ljudje, poslušte, proti večeru se nam obeta mrak do nižin!!!
poetess
03. 01. 2010 20.21
Danny-ju verjamem samo takrat, ko ga imitira igralec pri Hri-barju!!!!!!
zrtev-usode
03. 01. 2010 18.53
2010 b0 3. svetovna vojna!
rizota
03. 01. 2010 16.52
samo jankovića ne
komarec
03. 01. 2010 14.57
To je čokolada za ljudi. Če ne drži tisto kar napove, v arest. A bi pol še kdo napovedoval prihodnost?
Protizujfom
03. 01. 2010 14.03
Da se bi Janša vrnil,je znanstvena fantastika,saj ni novinec in smo ga spoznali.Pod njegovim vodstvom je izginilo za vedno kar nekaj delovnih mest tudi 480 v TDR....Glede novih in starih grip nič novega.Res ostaja strpnost in medsebojno spoštovanje....