Slovenija

VIDEO: Pahor meni, da so predčasne volitve slaba možnost. Pričakuje Janševo odločitev glede vlade

Ljubljana, 13. 01. 2013 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predsednik republike je dejal, da lahko le predsednik vlade in koalicija ocenita, ali je zaradi poročila protikorupcijske komisije nastal položaj, v katerem je odstop vlade neizogiben. Predčasne volitve pa bi po mnenju Pahorja pomenile "dolgotrajne mesece politične paralize".

Predsednik republike Borut Pahor od predsednika vlade Janeza Janše pričakuje oceno, ali lahko glede na razmere, nastale po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije, vlada še naprej uspešno opravlja svoje naloge. Medtem Pahor, kot je povedal ob robu današnje slovesnosti ob 71. obletnici dražgoške bitke, razmišlja o nadaljnjih ukrepih.

Pahor v Dražgošah
Pahor v Dražgošah FOTO: POP TV

Pahor je pojasnil, da se v teh dneh intenzivno posvetuje z vodilnimi ljudmi slovenskega političnega življenja, da bi skupaj ocenili razmere, ki so nastale po objavi poročila komisije za preprečevanje korupcije, institucije pravne države, ki jo je po Pahorjevih besedah treba spoštovati. Predsednik vlade in koalicija sta po Pahorjevem mnenju odgovorna, da ocenita, ali je zaradi tega poročila nastal položaj, v katerem je neizogiben odstop vlade ali glasovanje o njeni zaupnici.

"Odločilno za razplet dogodkov je, ali, kdaj in kako bo odstopila slovenska vlada in kakšne so možnosti, da bi se s konsenzualnimi ali pa vsaj trdnovečinskimi odločitvami v državnem zboru izognili predčasnim volitvam z imenovanjem bodisi politične bodisi tehnične vlade," je dejal Pahor, ki je ocenil, da bi razpis predčasnih volitev, kar bi ostalo kot zadnja možnost, znova pomenil "dolgotrajne mesece politične paralize, ki bi v bistvu ugasnili stroje reformnih aktivnosti".

"Glede usode te vlade je po ustavi in zakonu vlada odgovorna sama. Vsi drugi pa smo po tem dolžni razmišljati, kako sprejeti take odločitve, da bo slovenska politika, kolikor je le mogoče, storila vse, da se izogne politični krizi," je pojasnil Pahor.

Predsednik države se namerava v prihajajočem tednu sestati s predsednikom vlade, predsednikom državnega sveta in državnega zbora ter voditelji strank. Kot pravi, si bo prizadeval za to, da bi v strpnem dialogu poiskali neko rešitev, ki bo imela dovolj široko podporo, saj brez tega potrebni ukrepi za izhod iz gospodarske in socialne krize niso mogoči in bodo naleteli na odpor pri socialnih partnerjih ali pri ljudeh.

Podpisovanje koalicijske pogodbe
Podpisovanje koalicijske pogodbe FOTO: Miro Majcen

DL Janši postavil ultimat, SDS poziva DL naj se ne spreneveda

Svet DL je zagrozil z izstopom iz vladne koalicije, če Janša v desetih dneh ne odstopi ali gre po zaupnico v državni zbor. To bi po mnenju prvaka DL Gregorja Viranta omogočilo nadaljnji obstoj koalicije in vlade, preprečilo politično nestabilnost in omogočilo učinkovito nadaljevanje koalicijske pogodbe.

V SDS so v odgovoru zapisali, naj se nehajo sprenevedati in vložijo konstruktivno nezaupnico, če bi radi zamenjali vlado. Prav tako so spomnili, da je svet SDS svojega predsednika podprl. V skupni izjavi so ga v soboto podprli tudi ministri iz vrst SDS – Vinko Gorenak, Žiga Turk, Zvonko Černač in Andrej Vizjak. Dodali pa so še, da je desetdnevno čakanje nepotrebno in škodljivo.

Tako so predčasne volitve vse bolj verjetne in vprašanje je, kaj bodo storile preostale koalicijske partnerice.

DeSUS bo preigraval različne scenarije

DeSUS bo predvidoma na ponedeljkovem izvršnem odboru preučil politični položaj in to, katera možnost je najboljša za Slovenijo, je napovedal prvak stranke Karl Erjavec. Kot je dejal, bi želeli, "da ta politična kriza mine s čim manjšimi praskami, saj smo v občutljivem obdobju".

Izvršni odbor DeSUS bo razpravljal tudi o možnosti, da bi SDS predlagal drugega mandatarja za isto koalicijo. Vendar Erjavec poudarja, da bi v tem primeru morali predlagati nekoga, ki bi ga sprejeli vsi koalicijski partnerji in bi Slovenijo lahko potegnil iz krize. V ta scenarij pa ne verjame.

DeSUS bo preučil tudi možnost morebitne nove koalicije, če Janša ne odstopi. Glede na vse blokade po besedah Erjavca za tehnično vlado ni nobenega interesa. Se pa strinja, da je na potezi tudi predsednik vlade, čeprav "iz prvih odzivov SDS vidimo, da ne nameravajo sami povleči kakšne poteze, temveč čakajo na DL, da vloži podpise za konstruktivno nezaupnico vladi".

Koalicija
Koalicija FOTO: Miro Majcen

V SLS še ni odločitve, NSi pa Janši zaupa

V SLS po četrtkovem izvršilnem odboru odločitve še niso sprejeli, saj so si, kot je dejal prvak SLS Radovan Žerjav, želeli vzeti nekaj dni za premislek. V ponedeljek bodo na seji glavnega odbora podali jasne odgovore na vprašanje, "kako in na kakšen način postaviti osnove za vzpostavitev zaupanja v slovensko politiko". "To nalogo mora opraviti politika sama," je na družbenem omrežju Twitter v soboto zapisal Žerjav.

NSi Janši za zdaj zaupa, vlado bi podprla tudi ob morebitnem glasovanju o zaupnici vladi. Tako ostaja v koaliciji Janeza Janše, je pa zanje sprejemljiva tudi možnost, da v isti koaliciji SDS predlaga novega mandatarja, je povedala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Novakova tako še upa, da bi uspeli koalicijo ohraniti in da bo tudi SDS "konstruktivno pristopila k reševanju te težave". Če pride do predčasnih volitev, pa meni, da "se začne tudi neka prenova desnega političnega pola". Za ponedeljek je napovedan tudi svet stranke.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1426)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Flenca
19. 01. 2013 13.15
+2
g.Pahor lahko bi bili bolj odločni in rekli bobu bob ,ne pa da lepomišite in zagovarjate lumpe,a za vas ni relavantna komisija za odkrivanja korupcije ,bom res mislila da zagovarjate lumpe.ZA SKUPNO DOBRO KDAJ BO TO ,MOGOČE VAM BO SPET KAKŠNA ZVEZDA NA NEBU POVEDALA DA MORATE BITI PREDSEDNIK REPUBLIKE ZA VSE ENAK NE SAMO ZA VELJAKE .
peresni
16. 01. 2013 15.05
-1
ta klovn pa bo res vedel kako in kaj...mora prej vpraš<ti lopova kaj bo narewdil...fujjjj
šatra
15. 01. 2013 16.14
+3
Pahor ti si v TEMI,kaj da ocenjuje Janša, PKK je vse ocenila, lopove smeniti i zapreti
LubaGela
16. 01. 2013 11.57
+1
Sej to je mel prav pahoriči, DA PREDHODNE VOLITVE NISO DOBRA MOŽNOST. Koga bomo pa volili? VSE DOL!!! Spucat greznico najprej. Nove in neoporečne ljudi gor vzet, POL PA NA VOLIŠČA in nič prej. Pa še časa bo dovolj vmes, da bo tistih 0,5 % nedolžnih politikov lahko dokazalo nekrivdo, IN BOJO DOBRODOŠLI NAZAJ.
šatra
14. 01. 2013 23.01
+5
Jaka Planinc napačno ta vlada nije bila izvoljena od strane ljudstva nego kupljena
+0
Vse se vrača vse se plača! Kopali so grob Pahorju z 4x proti delali so se norca češ samo 3 leta so vladli DOBILI SO 3x KONTRA RE in vladali samo 1 leto...ja ja vse se vrača vse se plača in še ustavno sodišče ,tožilci sodniki in policaji jim ne morejo več pomaga!! Le kdo je to? ..Morda SDS in prodajalec smrti ..pa ja ne!?
Jaka Planinc
14. 01. 2013 18.15
-6
S kakšnim namenom je bila RAVNO V TEM ČASU objava KPK ,SIGURNO NE S POŠTENIM NAMENOM. Z NAMENOM RUŠENJA IZVOLJENE VLADE, S SOVRAŠTVOM IN MAŠČEVANJEM DO VLADE IN SAMEGA JANEZA JANŠE.
Kekec 007
18. 01. 2013 12.40
+1
dobro ti planinc a maš tudi ti na podplatih napisano svoje ime , da se vidi ko vodji z riti štrliš. al si dobro plačan al pa si še mladič pa ne veš kaj govoriš.
+2
Enota za Laž in kraja= 1 Janša Enota za Lažemo in krademo = SDS Enota za Posvečena Laž in kraja= Mariborska škofija Enota za Prevzvišeno Laž in kraja= Vatikan Enota za Skupinska Laž in krajo= Janšist
hillya
14. 01. 2013 18.28
-2
JOJ, KAKO STRAHOTNA HUDOBIJA JE ZAGRIZENA V BISTVO NEKATERIH TU GORI !!!!!! BOGI, BOGI, BOGI, ............. pomilujem takšne ljudi. Usmiljenja so POTREBNI !!! Gospod, USMILI SE JIH !!!
+3
Moja napoved se je samo premaknila za 1 leto...glavno ,da se je uresničila; Kot je napovedal, profi2-zmedeni Jezus nacionalist, se je zgodilo..... ... Vesoljni potop dne 11.01.2012 ob 16,30h Neznano kam so Janšisti odpluli na barki JJ princa teme .Ladja je posebej opremljena za metanje polen pod noge,ima inštruktorje za referendume, ponarejanje, barvanje,izmišljanje in posebno enoto za nošenje kovčkov ter posebno enoto za vrtenje z Vrtavko.Zaradi dolge najmanj 4 letne do 30 letne plovbe, imajo posnete vse seje vlade in na novo nameščene snemalne naprave,nove generacije, ki so direktno vezane na Yu tube.Veliki firerJJ ima pripravljen program za rešitev sveta z novim redom Janšizem ,ki bo rešil vse socialne in fiskalne probleme ,ki so v sedanjih komunističnih in kapitalističnih sistemih na svetu in naredil Janšistični svet.... aleluja...oni že vedo ..za morebitne potrebe v DZ imajo telemetrično JJ napravo .. ja ja oni vedo in znajo...imajo tudi zvezo z Vatikanom in Noet-om za popravila in nasvete....! Na JJ barki so: princ teme JJ in Bojan Belna Dr. Miha Brejc Mag. Borut Dolanc Zvone Černač Andrej Čuš Mag. Branko Grims Janez Janša Alenka Jeraj Dr. Romana Jordan Cizelj Bojan Kekec Dimitrij Kovačič Mag. Anže Logar Dragutin Mate Zofija Mazej Kukovič Mitja Ljubeljšek Edi Melinc Seli Mohorič Peršolja Helena Neudauer Prim. Gregor Pivec Janko Požežnik Sonja Ramšak Mag. Tomaž Rožen Pavel Rupar Cveto Sršen Dušan Strnad Franc Sušnik Jože Tanko Dr. Žiga Turk Mirko Zamernik Dr. Milan Zver Specialni klonirani gosti in gostje z prešuštniškim Vrtavko plesom skrbijo za moralno vzgojo in dvig moralnih vrednot posadke. Za vesli pa sedijo zvesti oprode: wildduck1-neinteligentna divjaraca-plačano trobilo1,max-62,EnaBaba-vibrator,anarhistBoni,v- power -zmedeni ,skarabej,Drava,Šprica,viisaus-lažnivi,trans,čoper,kugla11,50plus,goricko,allcide,liberalec,kanabis,iceman87364M,sršen,arso,delavni_kmet2,črnaovca,xvukx,lojzegrozde,eskil,velikibambi,sloveteran,slon123,bigboss,tehnik3,knežan,trans,resnica47,Spelika,Felisibestis,sršan,duho4,Zmaj plavi,Ovca,allcide,knap3,kraševec,buraš,enca,tigr44,barett107,rajkoš,Guest,fumek,Madeya,norimax,kariestransalp,eskril,PjeR4,Slal_,re,buditelj,korli,jan51,janezek 101,marker 1,Knežan.analfabet,oskar5,andrejskarjo,UDAR,frace,oregon,burberry,kanabis,Collie,povžek,bi hladen,labinko,Lixana,Metka009,.profi2-zmedeni Jezus nacionalist,..Yul,..Boštjan Turk,.Miha Marič.,Branko Šijanec ,Srečko Plesnik, Sino Ramone, Aleksander Kavčnik, Tadej Vetrih, Stuhec Aleš-copatar iz Avstrije, Bogataj Boris, Robert Rupnik..
Vlasta Vidic
14. 01. 2013 22.32
+2
vse ima svoje meje. ampak ti si blaznež!!
Terezinka
14. 01. 2013 14.39
+2
Dvomiti v verodostojnost vseh, ki kar koli očitajo politikom je že nacionalni šport podpornikom političnih elit v Sloveniji. Ni kriv Janša ampak Praprotnik, ki ga nekoč ni dovolj hvalil. To je bolano. V komisiji ni le ena oseba. V komisiji je ekipa, ki dela na osnovi nekih dokumentov. Politiki bi morali delovati pošteno in imeti malo več morale. Zagovarjanje na tak način, da so nedolžni dokler se jim ne pravnomočno dokaže pa je smešno. Vsak, ki pozna postopke dobro ve, da ti trajajo leta in leta. Poleg tega pa državni uradniki, ki preiskujejo visoke politike deluje pod neko tiho prisilo, ki jo imenujemo tudi strah za službo
paternoster
14. 01. 2013 13.43
-7
KOALICIJA MORA OSTATI, VPRAŠANJE PA JE PREMIER,ČEPRAV BI BIL BOLJ SREČEN, ČE BI POROČILO PKK PISALI BOLJ VERODOSTOJNI LJUDJE IN PRI TEM DO PIČICE SPOŠTOVALI POSTOPEK IN IMELI ENAKE VATLE ZA VSE. ENA OD BOLJŠIH MOŽNOSTI ZA REŠITEV KOALICIJE JE NOVAKOVA KOT PREMIERKA,PRTEKLOST ČISTA, BREZ MASLA NA GLAVI, ŽENSKA, KI IMA ŽE ZDAJ V VLADI VLOGO MEDIATORJA. DOBRA REŠITEV
LubaGela
14. 01. 2013 13.50
+4
Mhm. Totalno brez masla. Ona ma kr lepo OCVIRKE na in V glavi.
Terezinka
14. 01. 2013 14.23
+6
MA kaj ste totalno nori? Rabimo strokovno vlado in ne nekaj samo da je naše
hillya
14. 01. 2013 18.34
-1
terezinka pa, kaj te vedno nekaj moti. Če je bila sposobna v EU parlamentu, bi bila najbrž tudi za tale naš parlamentek. Eno pa je res, da s takšnimi packarijami, kot jih mora prenašati slovenski predsednik parlamenta pa gotovo v EU parlamentu ne poznajo. To pa, to pa......
olyca
14. 01. 2013 13.36
+3
Luda Bogomila je pa pravi šleper, toliko stara pa nobene samostojnosti, saj ni čudno da ženske potem posiljujejo !!!!!
Terezinka
14. 01. 2013 14.27
+3
Ma dejstvo, ki je pomembno je, da ni prava za predsednico vlade. Ma kaj smo vsi že nori. Kakršnega koli kljukca bi vzeli samo, da je vaš
hillya
14. 01. 2013 18.36
-2
@terezinka Joj, kako je nekdo pameten, da dol padeš - no ! NOR JE KDOR NE UVIDI KVALITET, KI JIH NOVAKOVA IMA.... TO PA RES:
Feinstein
14. 01. 2013 13.06
-3
Tisti, ki sedaj rušijo vlado, so 15 let rušili Slovenijo. Od pokojnega Drnovska naprej...Zamenjat je treba premiera pa naprej furat reforme.
Terezinka
14. 01. 2013 14.33
+5
Postavit ekipo, ki ji ni le za svoje stolčke in nadaljevati z ukrepi. Za to pa bi bili boljši strokovni ljudje brez strankarskega masla na glavi
hillya
14. 01. 2013 18.38
-2
Na LEVI, je takšnih kandidatov "MALO MORJE" - to pa. Vsi od 1945 leta naprej, nje. KOLK JIH JE ŠE ?
Terezinka
14. 01. 2013 12.30
+5
Pahor se ne bo zoperstavil nikomur, ker pač nima dovolj odločnosti. To ni nič novega. Poštenjaki v parlamentu in veliki domoljubi na oblasti sploh naj bodo vsaj enkrat malo pošteni in naj zahtevajo, da vlada odstopi ter naj dajo možnost stroki, da s tehnično vlado izpeljejo reforme in omogočijo očiščenje politike. V času leta ali dveh se lahko dokažejo tudi poštenje ali krivda in razpiše volitve. To omogočite veliki narodnjaki. S tako potezo bo narod razumel, podprli vas bomo vsi Zombiji. Saj zahtevamo samo red in način, da bodo krizo plačali vsi in ne le reveži
LubaGela
14. 01. 2013 13.48
-1
Sej je pa splošno znan po svojih jajcih in temu, da lahko poprime za vsako delo in ga nonšarlantno opravi ˇlike a proˇ. Pa po tem, da kapitalistični srmak komi sfura s 3k € mezde mesečno. Bogi, bogi...
+17
Spoštovani moralni teolog I. Štuhec, prosim, če se poleg staršev, ki jim očitate koruptivnost pri pisanju opravičil otrokom, javno in odločno opredelite še o lastnih vrstah na podlagi nekaj malega dejstev (ker so državljani, ki krpajo vaše dolgove tudi starši, ki pišejo otrokom opravičila): Danes v Večeru: Bankrot obeh družb, Zvona Ena in Zvona Dva, v posredni lasti mariborske nadškofije je sprožil nemalo ogorčenja tudi zunaj Slovenije. Podjetni cerkveni menedžerji so sprva ostro zanikali poročila, da so v zrak pognali nad 800 milijonov evrov, zdaj pa se je izkazalo, da je ta vsota še precej večja. Upraviteljici Mojca Breznik in Vida Gaberc, ki nadzirata stečaj Zvona Ena in Zvona Dva, sta skupaj upnikom obeh holdingov priznali za skoraj 1,3 milijarde terjatev. Dokumentacija, do katere sta prišli po potopu obeh holdingov, natančno razkriva, kakšne posle so se šli nadškofijski poslovneži. Gradnje luksuznih apartmajev na Hrvaškem, nakupi podjetij doma in v tujini ter prikriti prevzem Luke Zadar prek slamnate firme I.J. Storitve, ki smo ga leta 2011 razkrili v Večeru, so le nekateri izmed podvigov, ki so na koncu spodnesli Zvon Ena in Zvon Dva. Velik del propadlih naložb so z več kot pol milijarde evrov posojil krile državne banke NLB, NKBM in Abanka, ki zdaj potrebujejo dokapitalizacijo z davkoplačevalskim denarjem. Glede na končni seznam preizkušenih terjatev, ki ga je novembra objavila odvetnica Breznik, je NLB Zvonu Ena posodila dobrih 270 milijonov evrov (od tega je 51 milijonov pogojno priznanih), Abanka 66,7 milijona in NKBM 56,5 milijona evrov. Stečajnica Vida Gaberc pa je v stečaju Zvona Dva mariborski banki priznala za 21,8 milijona evrov terjatev do cerkvenega holdinga, NLB 73,2 milijona in Abanki 72,7 milijona evrov. Skupaj je v obeh Zvonovih poniknilo 560,9 milijona iz državnih bank, v katerih moramo zdaj luknje krpati vsi državljani.
Tonček Balonček
14. 01. 2013 11.54
+11
Tudi Štuhec s etm niam nič, kot Janša nima nič z oklepniki in JLA orožjem!
Terezinka
14. 01. 2013 12.33
+6
Pognali so v nič tudi tisto osnovno premoženje. Če še to damo k dolgovom bomo šele videli koliko je odletelo ali odzvonilo. Štuhca in njemu podobne pa je lahko sram njihove ne moralnosti in zavajanja pravih vernikov
hillya
14. 01. 2013 18.39
-1
LEPO TI PJEVAŠ, ALI GLAS TI NE VALJA. Kapiš !
Sebastjan Pirjevec
14. 01. 2013 09.55
-2
Gospod Kraljič za mandatarja je edina pametna in razumna odločitev
malaraja
14. 01. 2013 10.19
+2
Počakajmo, kakšni predlogi bodo še padli. Odloča naj večina, da bo za vse prav in se končno nehamo kregat.
Terezinka
14. 01. 2013 12.35
+5
Imamo mnogo sposobnih ljudi, ki delajo v tujini in bi bili sigurno pripravljeni zaćasno pomagati državi. Zavedati se morate, da so politiki v teh 20 letih sprejemali v službe le svoje vernike in kader odbijali. Zato se za marsi koga, ki je v tujini niti ne ve
LubaGela
14. 01. 2013 13.52
Terezinka
14. 01. 2013 14.30
+2
Kaj bomo čakali? Odstopijo naj in dajo možnost, da se strokovno zaključi ukrepe in brez kreganja pripravi na volitve čez leto ali dve
sinhron
14. 01. 2013 09.53
+10
Pahor si ne upa opredeliti zoper Janšo , ker ga je on s pomočjo NSI in klera ustoličil , da pa ne bi rekli da je razdiralen in ne povezovalen se ne izreče tudi o jankoviču , TAKEGA PREDSEDNIKA NE RABIMO !
santamaura
14. 01. 2013 10.43
+8
Drži - ceneje nas bi prišlo, če bi si kupili takšnega predsednika na baterije in tdiim diskom, na katerega bi lahko naložil nekaj govorov za proslave in obletnice
LubaGela
14. 01. 2013 13.55
Sej je pa splošno znan po svojih jajcih in temu, da lahko poprime za vsako delo in ga nonšarlantno opravi ˇlike a proˇ. Pa po tem, da kapitalistični srmak komi sfura s 3k € mezde mesečno. Bogi, bogi...
?ira?ira
14. 01. 2013 09.47
-8
Kako bi bilo lepo in dobro za Slovenijo , če bi predsednik potegnil z Janšo.
KleniSDSar
14. 01. 2013 09.49
+11
srebrnibreg
14. 01. 2013 09.59
+6
24uric
14. 01. 2013 10.34
+3
markuc slabo kaže nima še oblečene rumene vetrovke
olyca
14. 01. 2013 09.46
+6
Pahor z isto pesmijo naprej, neodločnost glede dela politikov, predvsem takšnih, ki za sabo puščajo nečedne posle na finančnem podrčju in upoštevanju zakonov, če ne more iz tega bolje da prepusti krmilo odločnejšim...
LubaGela
14. 01. 2013 13.54
a takim, ko mogoč lahko sfurajo čez mesec s 3000 €. Pa takim, ko NE znajo poprijet za vsako delo. Bi nam zgleda bol prijalo.
strpnost
14. 01. 2013 09.43
+3
Dajmo komentatorji, odločite se že enkrat in začnite misliti s svojo glavo. To kar vas moti pri Pahorju in trdite da je brez hrbtenice, pri Virantu ocenjujete kot načelnost. Žerjav se je po javno mnenjskih anketah povzpel, pa še ni nič konkretnega izjavil, Erjavc pa tipa malo tu malo tam in se bo odločil čisto zadnji, da ne bo on kaj kriv. Novakova pa tako ni sposobna razmišljati s svojo glavo in je sploh ne jemljem resno. To kar vas moti pri poslancih PS, da podpirajo Jankoviča in niso zahtevali njegov odstop, vas pri poslancih SDS-a ne moti in celo želite, da ta koalicija ostane takšna kot je in predlaga novega mandatarja. In Lukšič, ta trdi, da si 2/3 poslancev ne zasluži ostati v parlamentu, pozabi pa povedati, da mu je zadišal premierski položaj, ker je prepričan, da bo na predčasnih volitvah zmagal SD. In KPK, ja seveda klobuk dol, za izdano poročilo, me pa moti nekaj drugega. Že dobro leto nazaj, je Pezdir izjavljal , da je v SLO veliko skorumpiranih politikov in gospodarstvenikov in seznam seveda poslal KPK-ju. Pa nič, vse je očitno še nekje pod mizo in seveda se nehote sprašujem, zakaj KPK v tem primeru še ni nič naredila. Ma, vsi so isti, kar nekaj računajo, pa kalkulirajo, odprte zadeve (podpisi, referendumi…) pa zameglijo nove zadeve in tako je iz leta v leto…..
malaraja
14. 01. 2013 10.30
+4
Zima, pomiri se. Virant zahteva janšev odstop, Pahor pa ne. Strinjam se s tistimi, ki se sprašujejo, s čim ga Janša tako drži za ja.ca, da je že čisto zaripel in ne more narediti koraka, ki bi ga moral po ustavi: braniti mora pravno državo. Da pa nismo naivni pove tudi poziv, da je gotov tudi Virant. Narod ne sme pozabiti, da je prevaral svoje ne-Janša volilce in ga spet ustoličil. Skupaj s Pahorjem sta plesala po Janševih taktih. Ne pozabimo tega, ko bosta vsa skesana popravljala in pbžalovala napake. Večina Slovencev zahteva odstop obeh, velika večina. Ne ponavljaj napak vlade s podcenjevanjem večine naroda. Na koncu bomo zmagali zombiji. Kdo bi rekel, da smo z odstopom dosegli svoje, mi pa vemo, da bo to šele začetek. Zdaj bo narod dobro premislil, koga bo volil. Politiki pa bodo bolj pazili, kaj bodo počeli, ko bo konec predvolilne kampanje.
strpnost
14. 01. 2013 10.57
+2
Iz mojega komentarja lahko razbereš, če seveda hočeš, da trenutno v SLO ni koga, ki bi mu lahko popolnoma zaupal. Na sceno morajo priti novi in nepokvarjeni akterji, drugače se nam slabo piše..... Kar se pa Pahorja tiče, pa me je res razočaral. Pri njemu kar čakam, kdaj bo udaril po mizi, pa se bom verjetno kar načakala....
LubaGela
14. 01. 2013 13.55
-1
NE NE.. Oba sta ista govna. in še dosti drugih. Mene ne tu zraven tlačit
oResnicA
14. 01. 2013 09.41
-7
Ne dej se G.Predsenik ,..poslušaj svoje srce,..za Slovenijo!!
malaraja
14. 01. 2013 10.33
+8
Predsednik mora poslušat narod, svoje srce lahko poslušaš ti.