Slovenija
Oglas

Kako ugodno do energetske izkaznice stavbe?

Ljubljana, 18. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
izdelava-energetske-izkaznice.com
Komentarji
0

Izdelava energetske izkaznice je lahko za vas cenejša z uporabo spletne aplikacije. Preverite zbrane nasvete kako ugodno do izkaznice v nekaj dneh.

Podjetje Diming je razvilo spletno aplikacijo za izdelavo energetskih izkaznic za stanovanja, ki uporabnikom ponuja hitrejši, enostavnejši, predsvem pa cenejši način pridobitve energetske izkaznice. Prednost aplikacije je predvsem v njeni enostavni uporabi, saj naročnik z vnosom potrebnih podatkov o stanovanju, v le 10 korakih pride do energetske izkaznice. Aplikacija je uporabnikom dostopna preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. V kolikor pa uporabnik želi podatke izpolniti ročno pa ima na voljo tudi možnost prenosa in tiskanje posebnega obrazca z 10 koraki za izdelavo energetske izkaznice.

Do energetske izkaznice v 10 enostavnih korakih preko spletne aplikacije ali prenesega obrazca.
Do energetske izkaznice v 10 enostavnih korakih preko spletne aplikacije ali prenesega obrazca. FOTO: Energetske izkaznice

Kdaj je energetska izkaznica stavbe zame obvezna?

– v primeru prodaje nepremičnine,
– v primeru oddaje nepremičnine v najem za več kot eno leto,
– v primeru oglaševanja nepremičnine pri prodaji ali oddaji v najem za več kot 12 mesecev.

Kako priti do ugodne cene izdelave energetske izkaznice stavbe za stanovanje?

V spletni aplikaciji dostopni na spletni strani uporabnik izpolni in posreduje zahtevane podatke za izdelavo energetske izkaznice in energetska izkaznica je v nekaj dneh izdelana ter vpisana v register, naročnik pa jo v digitalni obliki prejme na svoj elektronski naslov.

80EUR + DDV je cena izdelave energetske izkaznice preko spletne aplikacije.
80EUR + DDV je cena izdelave energetske izkaznice preko spletne aplikacije. FOTO: Energetske izkaznice

Koliko stane izdelava energetske izkaznice?

Izdelava energetske izkaznice stanovanja preko spletne aplikacije dostopne na spletni povezavi stane le 80 EUR + DDV.

Pri določitvi cene izdelave energetske izkaznice za ostale objekte (hiše, poslovni prostori, večstanovanjske zgradbe) upoštevamo več dejavnikov in sicer velikost objekta, predano projektno dokumentacijo, lokacijo objekta, zahtevnost objekta in metodo izračuna. Obrazec za oddajo povpraševanja mora vsebovati čim več podatkov, saj lahko cena za izdelavo energetske izkaznice varira.

Podjetje Diming je v prvem četrtletju 2015 za številne naročnike izdelalo že več kot 300 energetskih izkaznic.
Podjetje Diming je v prvem četrtletju 2015 za številne naročnike izdelalo že več kot 300 energetskih izkaznic. FOTO: Energetske izkaznice

Kakšne so globe, če energetske izkaznice nimam, vseeno pa oglašujem prodajo/najem svoje nepremičnine?

V zadnjem času se je povečalo število kršitev, predvsem iz naslova oglaševanja prodaje in najema nepremičnin na spletnih portalih. Inšpekcijske službe že imajo zakonsko podlago za izvajanje poostren nadzor in izdajo glob zaradi neupoštevanja zakona in predpisov.

Globe znašajo:
- v višini 300 EUR za lastnike stavbe ali posameznega dela, če pri njeni prodaji ali oddaji v najem kupcu oziroma najemniku najpozneje pred sklenitvijo pogodbe ne predložijo originala ali kopije veljavne energetske izkaznice stavbe,
- v višini 250 EUR se za prekrške lastniku stavbe ali posameznega dela, če pri prodajanju in oddajanju v najem ne zagotovi, da se pri oglaševanju navedejo energijski kazalniki.

V podjetju Diming so v prvem četrtletju 2015 izdelali že več kot 300 energetskih izkaznic stavb in sodelujejo z večjimi podjetji, nepremičninskimi agencijami, upravljalci nepremičnin na geografskem področju celotne Slovenije. Uporabnikom aplikacijeje na voljo tudi brezplačno svetovanje preko elektronske pošte info@e-izkaznica.si ali preko telefonskie številke 031 660 747.

Več o energetski izkaznici si lahko preberete na spletni strani podjetja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3